Denne uges inflationstal fra Europa viser en stigende tendens. De stigende fødevare- og energipriser er med til at trække inflationen op. De stigende fødevarepriser kan på sigt blive et problem for lande i den tredje verden.
Mandagens højdespringer på det danske marked var cBrain-aktien, der efter et par dage i sidste uge faldt med 40 kr. fra 240 til 200. Faldet i aktiekursen har fået Bollingerkanalen på dagsniveauet til at gå i salg og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” for 3 dage siden. Men stigningen mandag gør, at det negative signal er tæt på udvisket. Der er fortsat købssignal på ugebasis.
Tirsdagens regnskaber var lidt blandede. Novozymes skuffede på året, men blev handlet op i løbet af dagen på forventningerne til 2021. Össur bliver ligeledes handlet op efter et regnskab, der viste fald i omsætningen og bundlinien.
Boozt kunne tirsdag meddele markedet, at der ikke var sendt så mange varer retur fra Black Friday eller julehandlen, hvilket får dem til at opjustere. Det var forventet i markedet.
Coloplasts regnskab for 1. kvartal var bedre end ventet på de fleste områder, hvilket fik aktien til at stige og bekræfte købssignalet, der er blevet etableret i denne uge på ugebasis. Der er en positiv tendens i RSI og Momentum på ugebasis.
Onsdagens regnskaber fra Novo Nordisk overraskede markedsdeltagerne, hvilket fik aktien til at stige fra morgenstunden. Stigningen betyder, at der er etableret et købssignal på dagsniveauet. Der er ligeledes købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Torsdagens bedste regnskab var fra Danske Bank, som fik aktien til at stige med over 3 pct. og på langt sigt ser branchen kedelig ud og lav rente gør det svært at se casen.
Lundbeck og Pandora var også med regnskaber og begge selskabers regnskab var lidt til den svage side, hvilket fik aktierne til at starte dagen i negativt område, men i løbet af dagen blev de begge handlet op.
Vestas er kommet godt fra start og har de sidste par dage modtaget en række ordrer fra blandt andet Skotland, Irland samt Polen. Teknisk er aktien i en sivende tendens fra toppen i begyndelsen af januar, hvor aktien blev handlet i 1580-1590 mod det nuværende kursniveau på 1380-1390. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60. Momentum på månedsbasis har etableret en bund og stiger. Nærmeste støtteniveau er ved 1250 og herefter i niveauet 1100 og der er ligeledes et ”gap” i niveauet 1098-1114. Nærmeste modstandsniveau er ved 1500 og herefter i niveauet 1600. Afvent regnskabet.
I denne uge er der regnskab fra Demant om tirsdagen. Onsdag er det A. P. Møller-Mærsk, ALK-Abelló, DFDS, DSV Panalpina, FLSmidth & Co., Rockwool, SimCorp samt Vestas. Torsdag er det GN Store Nord, H+H, Solar samt Spar Nord Bank. Fredag slutter af med The Drilling Company of 1972 (Mærsk Drilling).
C25-indekset har rettet sig og handles nu i niveauet 1680-1684. Det betyder, at der igen er etableret et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. På ugebasis bliver der holdt fast i købssignalerne. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1575 som en støttelinie.
De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation. RSI har ramt 60. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en stigende tendens, hvilket giver en positiv indikation for det danske marked.
Det er hovedsageligt Ambu, Coloplast. A. P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk, der har trukket C25 op.
DK Portefølje
Hæver målkursen og stop-loss i DFDS og Lundbeck. Afkastet i den danske portefølje år til dato er 2,8 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på -0,08 pct.
Nordisk portefølje
Hæver målkursen og stop-loss for Qliro og Veoneer.
Hvad nu?
Onsdagens ADP-rapport viste en stigning i beskæftigelse på 174.000, hvilket var langt bedre end hvad markedsdeltagerne havde forventet. Antallet af nytilmeldte ledige var væsenligt lavere end hvad markedet havde ventet. Antallet af nyledige blev på 779.000 mod forventede 830.000.
Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Walt Disney, Coca-Cola, Cisco, PepsiCo, Uber Technologies, General Motors samt Twitter.
S&P 500 holder fast i den stigende tendens og der er blevet etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen efter stigningen torsdag. De glidende gennemsnit på dagsniveauet 8 og 24 er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. På ugebasis holder modellerne fast i købssignalerne fra foråret. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation på ugebasis. RSI er over 65 på ugebasis.
Nærmeste støtteniveau er ved 3700 og herefter i niveauet 3600, mens der er modstand i niveauet 3900 og ved 4000.
Nasdaq Composite har ligeledes genetableret sit købssignal på dagsniveauet og faldet udløste aldrig et ”Death Cross” i de glidende gennemsnit på dagsniveauet. Signalmodellerne fortsætter den stigende tendens på ugebasis. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70, hvilket er positivt.
Modstandsniveauet 13.500 er blevet brudt nedefra og indekset er på vej mod 14.000, og der er støtte i niveauet 13.000 og ved niveauet 12.600
Strategi: Ændre til hold.
Nikkei holder sig over 28.000
Det japanske indeks holder sig fortsast over 28.000. På dagsniveauet er der etableret salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 28.250 som en støttelinie.
På ugebasis holder købssignalerne fra efteråret i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 25.500 som en støttelinie.
Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum-modellen er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket giver et negativt billede af situationen. RSI har ramt 72 på ugebasis.
Nærmeste støtteniveau er ved 27.000 og herefter i niveauet 26.000, mens der er modstand i niveauet 29.000 og herefter i niveauet 29.500. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation.
Strategi: Anbefaler at man holder fast i sine japanske investeringsbeviser.
OMX Stockholm 30 har travlt ved årsregnskaberne i disse uger, hvilker er med tiltrække markedet rundt. Det svenske marked er kravlet over 2000 for første gang.
Tendensen peger fortsat opad og der er købssignal i signalmodellerne og de glidende gennemsnit, mens der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum falder på ugebasis, mens RSI stiger og har ramt niveauet 62. Momentum på månedsbasis holder ligeledes fast i den stigende tendens.
Nærmeste modstandsniveau er ved 2100 og herefter i niveauet 2175, mens der er støtte i niveauet 1850 og herefter i niveauet 1750.
Strategi: Ændre til Hold
Sintercast har brudt den faldende tendens og der er etableret et købssignal i aktien både på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” ved årsskiftet. På ugebasis er de glidende gennemsnit blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross”. Der er positiv tendens i de tre indikationsmodeller, RSI har passeret 60 og MACD er over 0. Momentum er i en stigende tendens og den foregående bund ligger lavere end den sidste. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens.
Nærmeste modstandsniveau er ved 150, som var en top i oktober og næste modstandsniveau er ved 160, som var en top i juli 2020, mens nærmeste støtte i niveauet er ved 130 og herefter i niveauet 120.
Aktien ser interessant ud på niveauet.
Frankfurt DAX 30 holder fast i den stigende tendens og der er igen etableret købssignal på dagsniveauet efter 11 dage i salg. På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis har siden medio november bestået prøven som støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI og Momentum stiger, mens MACD er i en faldende tendens. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en faldende tendens.
Der er modstand i niveauet 14.000 og herefter i niveauet 14.500, mens der er støtte i niveauet 13.300-13.400 og herefter i nivauet 12.700-12.800.
Strategi: Ændre til hold.
Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er GN Store Nord og Bang & Olufsen.
GN Store Nord har bevæget sig vandret i niveauet 450-510 siden oktober. Den vandrette formation betyder, at der har været skiftende signal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har ligeledes haft svært ved at etablerere et signal.
På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen efter en måned i salg. Parabolic-modellen er i køb og har været det siden maj. De glidende gennemsnit ligger side om side, da aktiekursen har bevæget vandret.
Der er etableret bund i både MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 50. Momentum på månedsbasis har etableret en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 595 og herefter i niveauet 650, mens der er støtte i niveauet 460 og herefter i niveauet 400. Giver aktien en købsanbefaling på niveauet.
Bang & Olufsen overraskede markedet med et godt regnskab i december, hvilket fik aktien til at stige kraftigt. Stigningen fik skabt et ”gap” i niveauet 26,4-30,5, som ikke er blevet lukket.
På dagsniveauet er der igen etableret et købssignal i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 32 som en modstandslinie. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic. Købssignalerne i de to modeller har været der siden oktober. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i juli.
Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 23 som en støttelinie. De tre indikationsmodeller er alle faldende på ugebasis. RSI er fortsat over 60, hvilket er et positivt tegn. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens, hvilket gør, at advarselslampen på den korte bane er tændt.
Nærmeste støtteniveau er ved 27 og herefter i niveauet 24. Men der er modstand i niveauet 38-40 og herefter i niveauet 46-48. Aktien tages med på kandidatbænken.
Stigende oliepris
Guldet er brudt igennem støtteniveauet 1840, og der er etableret et salgssignal på dagsniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI stiger og har ramt 55, mens Momentum falder.
SEK/DKK: holder fast i salgssignalet på dagsniveauet, mens der er købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum har etableret en bundformation på månedsbasis. Den svenske konkurrenceevne har ikke brug for en styrket svensk krone i den kommende tid.
Metalmarkedet: Industrimetallerne fortsætter med at tabe Momentum. Zink er gået fra 2850 til 2650, mens aluminium har bevæget sig vandret i niveauet 2050-2100 og kobber 7800-8000.
Landbrugsmarkedet: Holder fast i sidste uges udvikling. Kakao og kaffe bevæger sig vandret, mens bomuld og sukker fortsat stiger. Der er ligeledes en stigende tendens i både majs og sojabønner, mens hvede og havre falder tilbage.
Brent Spot stiger igen og er nu over 56 for første gang siden marts 2020. På dagsniveauet er der etableret et købssignal på dagsniveauet efter 6 dage i salg. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. RSI er fortsat over 80. Bollingerkanalens nedre kanallinie er i niveauet 51 som en støttelinie. Bunden fra i sommers i niveauet 58-60 bliver testet i øjeblikket og herefter er der modstand i niveauet 68, mens der er støtte i niveauet 52 og herefter i niveauet 46.