Stærk regnskabssæson

Regnskabssæsonen er kommet godt fra start, og flere af de danske selskaber har overrasket markedet og sendt aktiekurserne op.
Ubalancen på containermarkedet fortsætter et stykke ud i fremtiden, hvilket vil gavne A. P. Møller-Mærsk. Mærsk-aktien er kommet over den tidligere top fra 2015. Momentum på månedsbasis har etableret en topformation, mens der fortsat er en stigende tendens i Momentum på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er 16.250. Mandag aften opjusterede A. P. Møller-Mærsk, hvilket var med til at trække aktien op tirsdag morgen.

Tirsdag var der ligeledes regnskab fra Novozymes og DSV Panalpnia. Novozymes kom stærkt ud af 1. kvartal for 2021. Regnskabet viste en EBIT på 1,1 mia. kr. mod 888 mio. kr. sidste år ved samme tid. EBIT-margin gik fra 25 til 29,6.
Teknisk er aktien brudt igennem modstandsniveauet 410-420 og der er etableret et ”gap” i niveauet 421,3-442,8. Der er købssignal i alle modeller både på dags- og ugeniveauet. Den positive udvikling i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 80. Samme positive udvikling kan man se i Momentum på månedsbasis. Brug tilbagefald i aktien til at samle op.

DSV Panalpina leverede et stærkt resultat og samtidig kunne DSV meddele, at man køber logistikselskabet Agility Global Integrated Logistics fra Kuwait for 4,1 mia. dollar. Aktien ligger i en stigende tendens efter en korrektion i kursen fra november til slutningen af januar.  Der blev etableret et nyt købssignal ved månedsskiftet januar/februar i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af februar. Der er en stigende tendens i alle indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 90. Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens og Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Scandinavian Tobacco Group holder overordnet fast i den stigende tendens, og de sidste tre uger har kursen sat sig fra 127 til 116. Faldet har givet et salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis –  det første siden november. Der har været en faldende tendens i både Momentum og RSI. RSI var over 90 i januar og er nu i niveauet 53. Nærmeste støtteniveau er 100 og herefter i niveauet 90, mens der er modstand i niveauet 135 og herefter i niveauet 175. Afvent regnskabet.

I denne uge er der regnskab fra Jyske Bank og Pandora tirsdag. Onsdag kommer A. P. Møller, ALK-Abelló, FLSmidth, Genmab, North Media, Novo Nordisk, Spar Nord og Vestas. Torsdag er det Alm. Brand, Coloplast, D/S Norden, GN Store Nord, NetCompany, Scandinavian Tobacco Group, Schouw & Co. og Solar. Fredag lukker med NNIT.

C25-indekset holder fast i den stigende tendens og har ramt niveauet 1765. Der er købssignal i både Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit har siden etableringen af ”Golden Cross” i slutningen af maj ligget som en støttelinie i 1650. Der er en positiv udvikling i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 60. Nærmeste modstandsniveau er ved 1795 og herefter i niveauet 1825, mens der er støtte i niveauet 1680. Flere danske selskaber har slået forventningerne, hvilket giver en underlæggende positiv tendens.

 

DK Portefølje
Hæver stop-loss på DFDS.


Nordisk portefølje

Hvilken vej skal indekset?
De amerikanske regnskaber har overordnet været god og slået markedsforventningerne. De positive regnskaber har dog ikke rykket så meget i indekset eller i aktiekursen, hvilket indikerer, at markedsdeltagerne måske er lidt nervøse for hvad sommeren og efteråret bringer.

Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Paypal Holding, Anheuser-Busch InBev, The Estee Lauder, Square Inc., Uber Technologies, CVS Health Corp., General Motors, Zoetis Inc. samt Becton, Dickinson and Company.

S&P 500 indekset er år til dato steget over 11 pct. Der er fortsat købssignaler i alle modeller både på dags- og ugeniveauet. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 4150 på dagsniveauet og i niveauet 3900 på ugebasis.
Der er lige divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI stiger og har ramt niveauet 77 og så har Momentum etableret en mindre topformation. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 4300, og der er støtte i niveauet 4000.


Nasdaq Composite holder ligeledes fast i den stigende tendens og købssignalerne på dagsniveauet er fortsat intakte.
På ugebasis er der fortsat købssignal i alle modeller på ugebasis. Bollingerkanalens nedre kanallinie er i niveauet 13.200 på ugebasis og det lange glidende gennemsnit er i niveauet 13.250.
Den positive tendens i kursudviklingen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 50. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal holde øje med sin stop-loss niveauer.
Nærmeste modstandsniveau er ved 14.500 og herefter i niveauet 15.000, mens der er støtte i niveauet 13.600 og ved 13.000.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Nikkei bevæger sig vandret i niveauet
Det japanske indeks bevæger sig vandret i niveauet 28.500-30.200. Der er fortsat salgssignal i indekset på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” for 5 dage siden.

På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen, og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 28.400 som en støttelinie. Der er fortsat en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 40. Ser fortsat et modstandsniveau i 30.000 og herefter i niveauet 30.500, mens der er støtte i niveauet 28.500 og herefter i niveauet 27.500.
Strategi: Holder fast i mine japanske investeringsbeviser.

OMX Stockholm 30 er faldet tilbage i ugens løb. Flere industriselskaber har skuffet og er faldet tilbage blandt andet for Epiroc, men også flere spilselskaber er ramt og et par af it-selskaberne har  skuffet på forventningerne.
På dagsniveauet holder indekset dog fast i købssignalet, som blev etableret for 1 dage siden efter 5 dage i salg.
På ugebasis holder de positive signaler i både signalmodellerne og i kursgraften. De tre indikationsmodeller har tabt pusten, og alle er ved at etablere en topformation. RSI er faldet tilbage til 80. Momentum har etableret en dobbelt top på månedsbasis, så hold øje med støtteniveauet.
Nærmeste støtteniveau er ved 2200 og herefter i niveauet 2150, mens der er modstandsniveau 2300 og herefter i niveauet 2325.
Strategi: Hold på det svenske marked.


Eolus Vind har genetableret sit købssignal på dags- og ugeniveauet. Den stigende tendens trækker op i både MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI er over 50 og MACD er tæt på 0.
Nærmeste støtteniveau er ved 190 og herefter i niveauet 170, mens der er modstand i niveauet 250 og herefter i niveauet 300. Aktien ser interessant ud på niveauet.


Frankfurt DAX 30 lukkede i 15.296 og holder fast i den vandrette formation, som har stået på siden begyndelsen af april. Den vandrette formation betyder, at der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 15.200 som en støttelinie. Der er købssignal i alle modeller på ugebasis. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 14.400 og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 14.000.
De tre indikationsmodeller er i en stigende tendens. RSI er over 80.
Momentum har etableret en faldende tendens på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau 15.500 og herefter i niveauet 16.000. Nærmeste støtteniveau er ved 14.800 og i niveauet 14.600
Strategi: Hold på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er Vestas og Solar.
Vestas
har i denne uge foretaget et aktiesplit, så aktien handles i niveauet 271 mod 1300 mandag aften. Aktien holder fast i den stigende tendens både på kort og langt sigt.
Aktien toppede i januar 2021 i niveauet 320 og faldt tilbage til niveauet 210 og har nu etableret en ny stigende tendens og har ramt niveauet 266-270.
På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 4 dage siden og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af marts.

På ugebasis har de seneste par ugers stigning fået Bollingerkanalen til at gå i køb igen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 2-4 uger.
På ugebasis er der en stigende tendens i både MACD, Momentum og RSI. RSI er i 55. På månedsbasis er Momentum fortsat i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 240 og herefter i niveauet 210, mens nærmeste modstandsniveau er ved 295 og herefter i niveauet 325.
Aktien ser interessant ud på niveauet.

Solar er steget 64 pct. i år. De seneste 3 uger er aktien steget med 100 kr. fra 480 til 580. Bollingerkanalen genetablerede købssignalet på dagsniveauet efter en kort periode i salg. De glidende gennemsnit har ligeledes etableret et ”Golden Cross” i slutningen af april.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen, som blev etableret i begyndelsen af november efter modellen var 1 uge i salg. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af juni og siden har det lange glidende gennemsnit været en støttelinie.
RSI bevæger sig vandret i niveauet 70-80. MACD og Momentum er ligeledes i en stigende tendens. Momentum taber hastighed på månedsbasis og har etableret en topformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 640 og herefter i niveauet 700, mens der er støtte i niveauet 520 og herefter i niveauet 480. Brug tilbagefald til at samle op i aktien.

Guldet konsoliderer sig
Guldet konsoliderer sig i niveauet 1780. Der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1760 som en støttelinie.

Der er en positiv udvikling i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 50. Nærmeste modstandsniveau er ved 1820 og herefter i niveauet 1850, mens der er støtte i niveauet 1755-1760 og herefter i niveauet 1730-1740.

SEK/DKK: bevæger sig vandret i niveauet 73,4. Der er købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis er der ligeledes etableret et købssignal i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit ligger side om side. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og Momentum stiger, mens RSI. Momentum har etableret en bundformation.

EUR/USD: holder fast i den stigende tendens.

Metalmarkedet: Industrimetallerne fortsætter den stigende tendens og kobberprisen er tilbage på niveauet fra 2011.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens efter et mindre tilbagefald i sidste uge. Der er købssignaler på dagsniveauet. På ugebasis er der købssignal i alle på modeller og RSI er over 60. Nærmeste modstandsniveau er 70 og herefter i 73, mens der er støtte i niveauet 62 -64 og herefter i niveauet 58.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.