Skal markedet korrigeres?

Der er ikke meget fremdrift i markedet. Komponentmangel, måske højere rente og problemer med distribution gør det heller ikke nemmere at drive forretning i øjeblikket. De mange sorte skyer over ting der kan og vil drille indtjeningen gør markedsdeltagerne en smule afventende.

Placera.se har onsdag en mindre artikel om Matas, hvor der ses et interessant potentiale i aktien, der er gået fra almindeligt detailselskab til et firma, som er orienteret mod salg af varer på nettet.
Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens og tester i øjeblikket niveauet 130, hvilket var et modstandsniveau i 2016. De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. MACD er over 0 og RSI har ramt 75. Aktien ser interessant ud på niveauet (bemærk jeg ejer selv aktier i Matas).

Onsdag var der endvidere fokus på Scandinavian Tobacco Group (STG), da Swedish Match meddelte, at man sælger sine cigaretforretning, hvilket er med til at hæve kursen på STG.
Opsamlingsmulighed i Novozymes efter aktien har været i en stigende tendens siden slutningen af januar 2021 og frem til begyndelsen af september, hvorefter aktien er faldet tilbage til niveauet 470-475. Faldet har givet salgssignal i Bollingerkanalerne både på dags- og ugeniveauet. Det betyder også, at der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 50 på ugebasis.

Onsdag var der flere gode historier omkring Novozymes, som har lanceret enzymer mod lugt og forvaskede farver og samtidig opjusterede den tyske bioethanolproducent Cropenergies, da stigningerne i ethanolsalgspriserne giver øget salg og en forbedring af driftsresultatet.
Teknisk bliver niveauet 470-475  testet i øjeblikket og næste støtteniveau er ved 450, mens der er modstand i 500 og herefter i niveauet 530. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Torsdag leverede Chemometec et regnskab, som viste en stærk vækst i både omsætningen og driften. Trods fremgang har det amerikanske marked været ramt af lavere omsætning, hvilket skyldes en lavere dollar, mens Europa igen er oppe at køre på det tidligere niveau i forhold til corona-situationen.
Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens, men har svært at bryde igennem modstandsniveauet 1000-1050. Nærmeste modstandsniveau er fortsat 1200 og nærmeste støtteniveau er ved 890-900.

I denne uge kommer der en række regnskaber fra Firsth North selskaber: Mdundo.com, SameSystem, Seluxit og Valuer Holding.

C25-indekset er faldet tilbage som flere andre internationale indeks i denne uge og handles nu under 2000. På dagsniveauet betyder faldet, at der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage er blevet brudt oppefra og der er etableret et ”Death Cross” på dagsniveauet.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1875 som en støttelinie. Den sivende tendens i kursen for indekset kan ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI er under 70. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens og det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Nærmeste modstandstandsniveau er 2020 og herefter i niveauet 2150, mens der er støtte i niveauet 1960 og herefter i niveauet 1920.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends mini
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.