Sikke en april

Alle verdens aktiemarkeder er steget og mange er tæt på udgangspunkt fra før coronakrisen, dog ikke IBEX 35, som er nede med 27,5 pct., mens CAC 40 er nede med 23 pct. Nasdaq Compositet er nede med 0,9 pct.

FLSmidth fremlagde tirsdag regnskab, der viste, at de var en presset cementafdeling, mens det går bedre for mineafdelingen.Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 140-160 og det har stået på siden midten af marts. På dagsniveauet er der etableret salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit bevæger sig vandret i niveauet, hvilket gør, at der ikke er noget klart signal. På ugebasis er der salgssignal på ugebasis. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation. RSI er under 20, hvilket indikerer, at aktien er oversolgt. Afvent udviklingen.

Chemometec opjusterede igen og denne gang var det EBITDA, som fik et nøk opad. Aktien er handlet op i niveauet 320. I 2019 kunne selskabet fremvise en omsætning på 175,5 mio. kr. og heraf dryppede 41,8 mio. kr. ned på bundlinien. Chemometecs produkter har ramt nye forretningsområder, hvilket har påvirket omsætningen og indtjeningen. I forbindelse med det store fald i indekset i marts gik Chemometecs aktiekurs fra 286 til 206 og i dag er den 320. Aktien ser stærk ud og bruger et tilbagefald til opsamling.

Onsdagens regnskaber fra GN Store Nord, Novozymes og Ørsted. De to sidstnævnte klarer sig godt de første 3 måneder, mens GN Store Nord blev ramt af en mindre omsætning i høreapparat- divisionen, da coronaen har stoppet muligheden for at gå til hørecenter. Faldet betyder, at der er salgssignal i aktien både på dags- og ugeniveauet. Anbefaler at man afventer udviklingen. Ørsted nærmer sig en test af den tidligere top i niveauet 760. Der er etableret købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvor MACD stiger, mens RSI falder tilbage til 41. Momentum oplever også divergens mellem uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 750 og herefter i niveauet 825, mens nærmeste støtteniveau er ved 640 og herefter 580. Fastholder køb på aktien.

Torsdag var der regnskab fra DSV Panalpina og Danske Bank samt kvartalsinformation fra Carlsberg. DSV Panalpina er kommet godt fra start og omsætningen er meget lidt påvirket af coronavirusen i 1. kvartal. Selskabet starter en besparelsesrunde. Aktien har etableret et købssignal tilbage i slutningen af marts på dagsniveauet og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” ved månedsskiftet marts/april. Aktien nærmer sig sin tidligere fra februar i niveauet 800. Nærmeste støtteniveau er ved 650. Aktien ser interessant ud.

Regnskaber i den kommende uge: Tirsdag er der regnskab fra Ambu, D/S Norden, Jyske Bank, Pandora og Vestas. Onsdag er der regnskab fra ALK-Abello, Coloplast, Genmab, NNIT, Netpcompanys Group, Solar og TCM Group. Torsdag er det Bioporto, ChemoMetec, DFDS, North Media og Schouw & Co.

Købssignal i C25.

C25-indekset taber fredag Momentum, hvilket har fået Bollingerkanalen til at gå i salg på dagsniveauet efter mere end 20 dage i køb. Der er en række ”gaps” i grafen længere ned. Længst væk er den i niveauet 1130. Skal niveauet i 1130 lukkes, skal markedet falde med over 6 pct.
RSI har tabt en smule styrke den seneste uge og er gået fra 40 til 36. Men Momentum og MACD fortsætter den stigende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1180 og herefter i niveauet 1120, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1280 og herefter i niveauet 1340.

DK Portefølje
Fastholder porteføljen. Afkastet i Trendsporteføljen år til dato er 0,0 pct. mod C25 indekset der år til dato har givet et afkast på -1,5 pct.

Nordisk portefølje

 

Holder niveauet her?
Torsdagens amerikanske nøgletal viste, at USA er ramt af corona med faldende privatforbrug og antallet af nytilmeldte ledige 3,8 mio. mennesker, men samtidig steg kerneinflationen for marts.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Walt Disney, PayPal Holding, Bristol-Myers Squibb, T-Mobile, Danaher Corp., Raytheon Tech. Corp., CVS Health Corp., Shopify Inc., Anheuser-Busch InBev samt Illinois Tool Works.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens på dagsniveauet og der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” ved månedsskiftet marts/april.
Den stigende tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er tæt på 40 og MACD er netop brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra i modellen. Momentum stiger ligeledes, og det gør Momentum også på månedsbasis.

Hold tendens.

Der er også etableret købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis i løbet af ugen, men det kræver, at indekset lukker over 2906 i dag for at bevare det positive signal.
Nærmeste modstandsniveau er ved 2950 og herefter i niveauet 3050, mens der er støtte i niveauet 2750 og herefter i niveauet 2600.

Nasdaq Composite er ligeledes i en stigende tendens, og der er købssignal på dagsniveauet. Den positive tendens, der har været de sidste 6 uger betyder, at der er blevet etableret købssignal på ugebasis for første gang i 9 uger i Bollingerkanalen. Da ugen ikke er gået endnu, måtte indekset ikke lukke under 8606, for så forsvinder indekset.

Stærk udvikling i Nasdaq.

Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 40. MACD er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket giver et styrket signal. Momentum stiger ligeledes på månedsniveauet.

Nærmeste modstandsniveau er ved 9200 og herefter i niveauet 9600, mens nærmeste støtteniveau er ved 8400 og herefter i niveauet 8200.

Strategi: Spekulativt køb i Nasdaq mens vi afventer udviklingen i forhold til S&P 500.

 

Lidt fart på i Japan
Det japanske marked har igen fundet lidt Momentum og i denne uge er indekset kommet over 20.000. Der er etableret købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og det ”Golden Cross” som blev etableret i begyndelsen af april holder stadig.

Ny udvikling i Japan.

På ugebasis er der fortsat salgssignal i signalmodellerne, men bryder kursen op over 20.000, bliver der etableret et købssignal på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger fortsat i niveauet 22.000 som en modstandslinie. RSI har ramt 40 og den positive tendens i MACD og Momentum, hvilket giver et positivt signal. Momentum på månedsniveauet har etableret en bund og stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 21.000 og herefter i niveauet 23.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 19.000 og herefter i niveauet 18.000.
Strategi: Spekulativt køb.

Stigende tendens i det svenske marked.

OMX Stockholm 30 har fortsat den stigende tendens og holder fast i købssignalerne på dagsniveauet. Den stigende tendens kan ses i MACD, der har etableret en bundformation. Den samme positive tendens ses i RSI og Momentum. RSI er over 30. Den positive tendens er også smittet af på Momentum på månedsniveauet, som er inde i en stigende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1500 og herefter i niveauet 1400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1700 og herefter i 1800.
Strategi: Ændret til køb.

Alfa Laval har en svagt stigende tendens efter aktien fandt en bund i niveauet 150 i midten af marts. Den stigende tendens betyder, at der er etableret et købssignal på dagsniveauet. På ugebasis skal kursen igennem 195, før der sker noget i Bollingerkanalen.

3 “gaps” i dags grafen.

Det korte glidende gennemsnit på ugebasis er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 218 som en modstandslinie. Der er etableret en dobbelt bund i RSI, men modellen er kun ved 30, hvilket indikerer, at den stadig er oversolgt. MACD har etableret en flot bundformation og der er ligeledes en pæn udvikling i Momentum på ugebasis. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Der er 3 ”gaps” i grafen. Nærmeste modstandsniveau er ved 205-210 og herefter i niveauet 225-230, mens der er støtte i niveauet 165 og herefter i niveauet 155. Afvent udviklingen.

Det tyske hoved indeks.

Frankfurt DAX 30: der er købssignal i indekset på dagsniveauet, mens der endnu ikke er etablereret købssignaler på ugebasis. Kursen skal i niveauet 11.000, før Bollingerkanalen går i køb på ugebasis, mens den skal over 11.800, før Parabolic går med. RSI er kun over 30. De fleste europæiske indeks ligger lavere end DAX. Det er kun Norden, Schweiz, USA og Portugal, som lige over. Nærmeste modstandsniveau er ved 12.000 og herefter i niveauet 12.500, mens der er støtte i niveauet 10.400 og herefter i niveauet 9.800-9.900.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er Lundbeck, TCM Group og Per Aarsleff Holding.
Lundbeck har været i køb siden slutningen af marts på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og i de glidende gennemsnit. På ugebasis etablerede Bollingerkanalen købssignal for 1 uge siden, mens Parabolic fortsat er i salg og niveauet 255 skal brydes, før der kommer et købssignal i modellen.

Lundbeck stiger.

På ugebasis blev det korte glidende gennemsnit brudt nedefra for 3 uger, mens det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 250 som en modstandslinie. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller og lægger en hånd under kursudviklingen. Aktien ser interessant ud på niveauet, men pipeline er fortsat selskabets problem.  

TCM Group blev handlet i kurs 140 de første måneder af året, mens corona sendte aktien ned i 80. Faldet fik alle modeller til at gå i salg på både dags- og ugeniveauet. Men i løbet af marts har aktien rettet sig og der blevet etableret købsignaler i begyndelsen af april både i de glidende gennemsnit og Bollingerkanalen.

TCM med en stigende tendens.

Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 20, hvilket indikerer, at aktien fortsat er presset ned i det oversolgte niveau. Momentum på månedsbasis har ligeledes fået på fart, men er ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra endnu. Nærmeste modstandsniveau er ved 108 og herefter i niveauet 124-126, mens der er støtte i niveauet 90-92. Afvent regnskabet.   

Per Aarsleff Holding havde en kedelig udvikling i 2019, hvor aktien blev handlet vandret og året 2020 startede også lidt kedeligt for selskabet. I  marts blev Aarsleff-aktien revet med i faldet og aktien var nede i 130 og i dag er kursen over 200. På dagsniveauet blev der etableret købssignal i slutningen af marts og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af april. På ugebasis der er købssignal i signalmodellerne Bollinger og Parabolic og det har stået på i 2 uger nu.

Per Aarsleff med rebound.

De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra både det korte og det lange glidende gennemsnit på ugebasis, hvilket giver et positivt signal. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 45. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation og stiger, men er endnu ikke brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen. Nærmeste modstandsniveau er ved kurs 220-225 og herefter i niveauet 240-245, mens der er støtte i niveauet 185 og herefter i niveauet 175. Aktien er med på kandidatbænken.   

Guldet står stille
Guldet har tabt pusten og hvad fortæller det markedsdeltagerne? Er det indikation om, at markedet skal længere ned? Da coronakrisen startede, faldt guldprisen også. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Afvent udviklingen.

Har tabt pusten.

SEK/DKK: har taget et pænt hop op i niveauet 70 efter at den svenske Riksbank valgte at holde renten i ro. Holder tensensen, vil der blive etableret et købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen efter 3 uger i salg. RSI har passeret 40 og MACD har etableret en pæn bundformation.

EUR/USD: bevæger sig vandret i niveauet 1,08 – 1,1 og det har stået på siden begyndelsen af april. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis i det Momentum falde og RSI stiger mens MACD bevæger sig vandret. Momentum på månedsniveauet stiger så en test af niveauet 1,1 er indenfor rækkevidde.

Metalmarkedet:  Positiv tendens i kobber, som er en af de store industrimetaller. Den positive tendens kan indikere, at aktiviteten stiger flere steder, mens aluminium, bly, nikkel og zink stadig bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet: Flere afgrøder viser en svagt stigende tendens på dagsniveauet, og det er kun hvede, der falder.

Der er “gap” både over og under det nuværende niveau.

Brent Spot har taget et hop op til niveauet 25 dollar for en tøndeolie. Den stigende tendens har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis og etablerede et købssignal på dagsniveauet. Der er stadig et stort ”gap” i niveauet 37,43-45,16 fra marts, som på sigt skal lukkes. Der er også etableret et ”gap” i niveauet 23,8-24,67, som også skal lukkes på et tidspunkt.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.