Så er det afgjort

Det lille grønne ø i Nordsøen skal ikke være en del af EU længere. Spørgsmålet er, om det er det som skaber vækst i Europa med udflytning af en del arbejdpladser fra England til kontinentet. Det betyder måske for nogle virksomheder, at man skal have produktion to steder i forbindelse med en opstart på kontinentet og en nedlukning i England.

Lundbeck er ny i C20 indekset, mens Tryg går ud. Ændringen betyder ikke det store og Lundbeck aktien tager et mindre dyk ned til støtteniveauet 240. Den stigning i tendensen i Lundbeck-aktien er dog intakt og et brud af niveauet 250 vil gøre aktien interessant igen.

Nyheder om Genmabs Daralex er mandag med til at trække op i kursen, hvor markedet var i en meget positiv stemning. Onsdag kunne Genmab afsløre salgstal for Darzalex i maj, der viste en fremgang på 8 pct. Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens og nærmeste modstandsniveau er ved 1250, mens nærmeste støtteniveau er ved 1050. De sidste par dages stigning har givet et nyt købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har yderligere potentiale opad.

Molslinien fortsætter med at bestille nye skibe. Selskabet har nu 3 skibe på vej til selskabet to hurtigfærge til ruten på Kattegat og en combi-færge til trafikken Køge-Rønne. Nyhederne om færgebestillinger trækker op i kursen på Molslinien, og aktien handles nu i niveauet 95-100. Købstilbuddet på Mols-linien er forlænget til 29. juni.

Coloplast afholdt kapitalmarkedsdag i USA onsdag, hvor man måtte meddele markedet, at man justerede på den organiske omsætningsvækst til 7-9 pct. mod tidligere 7-10 pct. Endvidere har Coloplast sænket EBIT-margin med ½ – 1 pct. Trods de lidt kedelige nyheder så har aktien holdt fast i den stigende tendens og det har givet et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet, mens signalmodellerne på ugebasis fortsat er i salg. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket indikerer, at markedsdeltagerne er interesserede, da hastigheden er på vej til. Bryder kursen igennem 510, ser aktien interessant ud på niveauet. Næste modstandsniveau er ved 560, mens nærmeste støtteniveau er ved 485.

Nordea fortsætter den faldende tendens efter deres bøde i sidste uge fra det danske Finanstilsyn. Aktien har tabt 21,8 pct. Aktien er gået fra kurs 90 i marts og har nu ramt 60. Dermed er aktien tilbage på niveauet for januar 2013. Bollingerkanalen er i salg og kursen skal igennem 65, før den faldende tendens er brudt. Momentum er i en faldende tendens både på uge- og månedsniveauet.

Den bank-aktie ser ikke interessant ud.

Mærsk siger farvel til Nils Smedegaard og goddag til Søren Skou, som har stået i spidsen for Maersk Line. Aktien steg 11,8 pct. på nyheden, men signalet i Bollingerkanalen er fortsat salg og kursen skal over 9200, før det bliver til et købssignal.

Den kommende uge byder på regnskab fra Flügger. Aktien har været i en faldende tendens siden juli, hvor aktien var i 410 og i denne uge handles aktien i niveauet 340-350. Kursen skal over 370, før aktien bliver interessant og den faldende tendens bliver brudt. Afvent udviklingen i aktien.

C20 på ugebasis.

C20 på ugebasis.

C20-indekset er igen i niveauet omkring 960 efter et dyk til niveauet 910. Stigningen i indekset har dog ikke fået Bollingerkanalen til at etablere et købssignal, der skal kursen over 990. Denne uges stigning har trukket op i Momentum, men modellen har bevæget sig vandret siden oktober sidste år.

Nærmeste modstandsniveau er ved 1000, mens nærmeste støtteniveau er ved 910-920. Tendensen er fortsat vandret i det store danske indeks. Anbefaler at man øger aktieandelen efter afstemingen.

DK portefølje
Afventer ugens udvikling. 

DKPort

Nordisk portefølje
Afventer ugens udvikling. 

Nport

 

 

USA blev snydt

De amerikanske markeder forventer torsdag aften, at Storbritannien bliver i EU, hvilket fik de amerikanske aktier til at stige. Men de blev snydt, da briterne siger farvel til EU.

Torsdagens nøgletal fra USA skuffede markedsdeltagerne, da de ledende indikatorer viste en svag udvikling. Den kommende uge byder på regnskab fra Nike, Monsanto, General Mills samt Carnival. Disse regnskaber er ikke store nok til at flytte markederne, så det bliver makroøkonomisk dato, som vil påvirke markederne. Det spanske valg kan give uro på markedet, hvis venstrefløjen får magten i en af Europas største økonomier.

Dow Jones

Dow Jones

Dow Jones Industrial Average rammer niveauet 18.000, hvilket er anden gang, at indekset når der op i år. Nærmeste modstandsniveau er ved 18.200, som blev testet i maj 2015. Bollingerkanalen har etableret et køb i denne uge, hvis kursen holder sig over 17.900. Momentum har etableret en bundformation på ugebasis, hvilket giver en indikation af en mulig stigning i den kommende uge.

S&P 500

S&P 500

S&P 500 holder fast i købssignalet og går over 2100. Indekset har et positiv Momentum på ugebasis, hvilket bekræfter styrken i indekset og herefter afstemningen i Storbritannien. Det nærmeste støtteniveau er ved niveauet 2050 og nærmeste modstandsniveau er ved 2200. RSI er oppe i niveauet 62. Siden begyndelsen af april har indekset bevæget sig vandret i niveauet 2050- 2100, men et brud af modstandsniveau vil åbne op for yderligere stigninger.

Nasdaq Comp.

Nasdaq Comp.

Nasdaq Composite bevæger sig vandret i niveauet omkring 4700-4900. Købssignalet i Bollingerkanalen er fastholdt og det lange glidende gennemsnit holder fast i niveauet 4720. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis, hvilket bekræfter, at den faldende tendens kan blive brudt i løbet af en til to uger. Nærmeste modstandsniveau er ved 5000 og herefter i niveauet 5100.
Strategi: Fastholder køb. 

 

Japan ramt af Brexit

Det japanske marked blev ramt af Brexit og tabte over 7 pct. og lukkede under 15.000. De europæiske markeder rettede sig i løbet af dagen, hvilket bør give muligheder for, at de japanske aktier vil stige i løbet af mandagen, så man bør samle op i en investeringsforening, som investerer i japanske aktier og sælge den igen i løbet af den kommende uge.

Nikkei

Nikkei

Tendensen er fortsat negativ for det japanske marked, og Momentum er faldende på både uge- og månedsniveauet. MACD har ligeledes etableret en topformation, hvilket gør, at den langsigtede tendens ser kedelig ud.
Strategi: Afvent udviklingen.

Stockholm 30

Stockholm 30

OMX S30 har lukket fredag og holder dermed fast i købssignalet, der er blevet etableret på dagsniveauet, mens der på ugebasis fortsat er et salgssignal. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis, men et fald vil udskyde et ”Golden Cross”. Signalmodellerne er alle i salg på ugebasis. De tre indikationsmodeller er fortsat i en faldende tendens. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, men tendensen er fortsat stigende. Første modstandsniveau er ved 1380 og herefter i niveauet 1420. Nærmeste støtteniveau er ved 1320 og herefter i niveauet 1280.
Strategi: Hold øje med støtteniveauet.

To aktier ser interessante ud i det svenske marked: Storytel og Nobina.

Storytel på dagsniveauet.

Storytel på dagsniveauet.

Storytel er et svensk lydbogsforlag, som tidligere i år købte Mofibo og i denne uge har købt et af de klassiske svenske forlag Norstedts. Aktien banker nu på modstandsniveauet 38-39 igen og kan den bryde igennem, er næste modstandsniveau ved 43 og herefter i 46.

Nobina på ugebasis

Nobina på ugebasis

Nobina er et busselskab, som driver bustrafik i de nordiske lande. Aktie tester modstandsniveauet 43 for anden gang. Første gang var i maj i år og nu igen. Der er en positiv tendens i kursudviklingen, som har stået på siden efteråret, hvor aktien blev introduceret. Momentum og MACD er begge i en stigende tendens på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 38. Forventer at aktien falder tilbage på mandag, og det giver en opsamlingsmulighed i løbet af den kommende uge.

DAX 30

DAX 30

Frankfurt, Dax 30 gik i salg fredag, da markedet tog et dyk på over 7 pct. Der er blevet etableret salgssignaler i signalmodellerne på både dags- og ugeniveauet. Der er en faldende tendens i kursen, der har trukket ned i Momentum på uge- og månedsbasis. MACD har etableret en topformation. Nærmeste støtteniveau er ved 9500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 10500.
Strategi:  hold.

 

Ambu har ramt en guldåre

Det lille medico-selskab Ambu har oplevet en stabil og stærk vækst i både aktiekursen og indtjeningen. Sidstnævnte er en kombination af opkøb og udviklingen af nye produkter. Onsdag meddelte Ambu, at man køber patenterede luftvejs-tuber med indbygget kamera af det israelske firma ETView Medical. Det vil klart styrke Ambus forretning på salg af engangsprodukter.

Det seneste kvartalsregnskab viste en vækst i omsætningen og EBIT, mens resultat efter skat blev lavere efter øgede finansielle udgifter. Omsætningen gik fra 483 mio. kr. i 2014/15 til 532 mio. kr. i 2015/16. EBIT blev på 48 mio. kr. i 2 kvt., i 2014/15, mens det blev 85 mio. kr. 2015/16. EBIT-margin er gået fra 9,9 pct. til 16,o pct.

Ambu er i dag delt op i to forretningsområder: Anæstesi og Patientovervågning og diagnosticering.

Det første forretningsområde udgør 38 pct. af omsætningen, mens den øvrige del af forretningen udgør 62 pct. I Anæstesi-området er det engangs-videoskopet aScope 3, som har drevet væksten på flere markeder. På overvågning og diagnose-området har produktmix mellem lav indtjening på kardiologi-produkterne været med til at holde væksten nede.

Ambu på ugebasis

Ambu på ugebasis

Teknisk holder Ambu fast i den stigende tendens og denne uge er aktiekursen steget, hvilket har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på ugebasis. Der er et ”gap” i niveauet 251-258 på dagsniveauet.

Der er fortsat en stigende tendens i aktien og nærmeste støtteniveau er ved 230, som var et støtteniveau tilbage i april. Signalmodellerne er fortsat i køb på ugebasis og trods fredagens fald så holder det positive signal i disse modeller. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens, hvilket indikerer, at man skal holde øje med aktien, når stormen har lagt sig.

 

Teknisk kommentar

Følgende aktier ser interessante ud teknisk: FLSmidth og Rockwool.

FLSmidth konsoliderer sig i niveauet omkring 240. På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret et købssignal for 4 dage siden og signalet holder trods dagens fald. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis er aktien i salg og i en faldende tendens. Momentum har etableret en bundformation på ugebasis, mens MACD endnu ikke er helt klar med sin bundformation.

FLSmidth på ugebasis

FLSmidth på ugebasis

Kortvarigt så anbefales køb af aktien ved det nuværende kursniveau, da der er ”gap” i niveauet 240-245,5. MACD er ved at etablere en bundformation på ugebasis. 

Rockwool-aktien fast i den stigende tendens, der har været siden årsskiftet 2014/15, hvor aktien blev handlet i niveauet 650 og i dag er kursen i 1200-1250. Undervejs har aktien dog taget et par hop op og ned, men den overordnede tendens har været stigende. Nærmeste modstandsniveau er ved 1400 og der er ”gap” i niveauet 1414-1520 tilbage fra 2007, som over tid skal lukkes. Nærmeste støtteniveau er ved niveauet 1050-1100, hvor også det lange glidende gennemsnit ligger på ugebasis.

Rockwool

Rockwool

Der er en positiv tendens i aktiekursen og det giver også en positiv tendens i indikationsmodellerne Momentum, MACD og RSI på ugebasis. Momentum har ligeledes en positiv tendens på månedsniveauet. Bryder kursen igennem 1250, så anbefales det at købe aktien.

 

Guldet som sikker havn

Guldet har taget et pænt hop op og handles i niveauet 1317. Stigningen trækker op i MACD på ugebasis. Momentum har ligeledes en stigende tendens på både uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 1400 og herefter i niveauet 1450.

EUR/USD bevæger sig vandret i niveauet 1,1-1,14. Dagens fald nede omkring 1,11 har givet et salgssignal i Parabolic. Momentum på ugebasis har en faldende tendens, hvilket indikerer, at hastigheden er gået af valutakrydset.

NOK/DKK er blevet presset til i forbindelse med afstemning i England, endvidere er den danske krone blevet styrket i markedet.

SEK/DKK er blevet presset af den styrkede danske krone og har ramt niveauet 79. Der er salg i alle modeller og Momentum er faldende. Nærmeste modstandsniveau er ved 80,5 og nærmeste støtteniveau er ved 77,5

Metalvaremarkedet taber lidt Momentum i ugen, der er gået, men zink, nikkel og aluminium holder fast i den stigende tendens på ugebasis.

Landbrugsmarkedet holder ligeledes fast i den stigende tendens for sukker, kakao og palmeolie. Vil man investere i sukker, kan det blive igennem Suedzucker på den tyske børs. Men Palmeolie er lidt af en om vej i UIE.

Brent Oil

Brent Oil

Brent Spot taber over 3 pct. fredag. Tendensen er dog fortsat stigende, men Momentum har tabt pusten. Nærmeste støtteniveau er ved 46.

 

 

 

Ugens short solgte aktier i det danske marked

 

 

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, , , ,

Kommentarer er lukket.