Roligt marked genskaber tilliden

De seneste par dage har flere indeks stabiliseret sig og måske kan markedsdeltagerne gå en rolig sommer i møde.
De store grønne danske aktier har det svært i øjeblikket. Vestas nærmer sig støtteniveauet 210, som blev testet i marts. Der er salgssignal på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” i marts. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er under 0 og RSI er under 30. Aktien ser ikke interessant ud i øjeblikket.

Tirsdag var der fokus på Lundbeck, efter at den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA har valgt at godkende amerikanske Biogens alzheimersmedicin Aduhelm, og det kan være en hjælp til hele industrien og Lundbeck, der har et projekt i fast 3.
Lundbeck er nede og teste støtteniveauet 190 igen, som også var tilfældet i begyndelsen af maj. Holder tendensen, bliver der etableret en dobbelt bund. På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen med stigningen i markedet tirsdag. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanal og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit er i niveauet 216. Der er ”gap” i niveauet 212-222,2, som skal lukkes over tid. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Hold øje med aktien.

Onsdag var der fokus på SAS, da amerikanerne vil lette deres rejserestriktioner. Danmark er gået fra niveauet 4 ”Rejs ikke” til niveauet 3 ”Genovervej rejsen”. Teknisk ligger SAS-aktien i en stigende tendens. Der er igen etableret købssignal på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI har ramt 60 og MACD er over 0. Momentum på månmedsbasis er i en stigende tendens. Nærmest modstandsniveau er ved 2 som var en top i september/oktober. Nærmest støtteniveau er ved 1,25. Den spekulative investor kan samle op i niveauet.

Torsdagens var der fokus på de danske bank aktier. Der har været flere opjusteringer fra de danske banker hvilket viser at blandt andet tabs konto hos bankerne er minimeret samtidig med at man har øget indtægterne ved værdipapir handel. Spar Nord er i en stigende tendens og Bollingerkanalen er i køb og det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 65 som en støttelinie.

I denne uge er der igen regnskab fra danske selskaber. Fra Sverige kommer der regnskab fra Biovica International om torsdagen sammen med Skistar.

C25-indekset holder fast i den stigende tendens på både dags- og ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1700 som en støttelinie. Den aftagende hastighed i kursudviklingen  kan ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 73  på ugebasis og MACD er stadig over 0. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1700 som en støttelinie. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation og stiger. Det glidende gennemsnit i Momentum er blevet brudt nedefra. Nærmeste modstandsniveau er fortsat i 1860 og herefter i niveauet 1895, mens der er støtte i niveauet 1750. og herefter i niveauet 1600.

 

 

DK Portefølje
Hæver stop-loss på Coloplast. Afkastet i den danske portefølje år til dato er 8,9 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 8,1 pct. 

Nordisk portefølje
Lifco med i porteføljen, se analyse under det svenske indeks. Salmar tages ligeledes med i porteføljen.

Er markederne tilbage i positiv stemning?
Torsdagens amerikanske nøgletal viste en høj kerneinflation, hvilket ikke kom bag på markedet. Fredag meddelte den russiske centralbank, at man hæver renten fra 5 pct. til 5,5 pct. Første indikation med stigende renter.
Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Adobe Inc., Oracle Corp., Lennar, Jabil samt H&R Block.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens og fastholder de positive signaler. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 4190. Bollingerkanalen er i køb, hvor den nedre kanallinie er i niveauet 4200.
Der er ligeledes en positiv tendens på ugebasis i alle modeller, så Momentum afslører, at hastigheden er aftagende, mens RSI holder sig i niveauet 80. Momentum på månedsbasis holder fast i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 4300, mens der er støtte i niveauet 4050.

Nasdaq Composite bevæger sig vandret i niveauet 13.000-14.000. Der er købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 13.700 som en støttelinie.
På ugebasis holder Bollingerkanalen og Parabolic-modellen fast i købssignalet og det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 13.500 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 14.200 og herefter i niveauet 14.500, mens der er støtte i niveauet 13.300 og herefter i niveauet 12.900.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Der er ikke meget fart over Japan
Det japanske indeks fortsætter den vandrette formation i niveauet 27.500-30.000. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af maj.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 40 og MACD er under 0.

Nærmeste modstandsniveau er ved 30.500 og herefter i niveauet 29.500, mens der er støtte i niveauet 27.500 og herefter 26.500.
Strategi: Afvent udviklingen på det japanske marked.

OMX Stockholm 30 bevæger sig vandret i niveauet 2200-2280 og det har stået på siden april. Der er fortsat købssignal i de glidende gennemsnit og Bollingerkanalen er i køb på dagsniveauet og har været det siden slutningen af maj.
På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og den nedre kanallinie er i niveauet 2240. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2140 som en støttelinie.

De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens og RSI har ramt 64. Men Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 2325 og herefter i niveauet 2395, mens der er støtte i niveauet 2200 og herefter i niveauet 2050.
Strategi: Hold på det svenske marked.

Lifco tages med i porteføljen. Har været i køb siden april 2020 med en mindre periode med et salgssignal i oktober og november, hvorefter aktien fik et nyt købssignal. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i juni på ugebasis.
Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis.


RSI er over 70 og MACD er over 0. Der er en positiv udvikling i Momentum på både uge- og månedsbasis. Det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 170 som en støttelinie.
Nærmeste modstandsniveau er ved 200 og herefter i niveauet 215, mens der er støtte i niveauet 175-178 og herefter i niveauet 165. Tager aktien med i portefølje.

Frankfurt DAX 30 holder fast i købssignalet på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et holdende ”Golden Cross” i midten af maj. På ugebasis holder alle modeller fast i den stigende tendens, men trods den positive udvikling i kursen for indekset, så afslører Momentum og RSI, at hastigheden er aftagende. RSI er under 70. Nærmeste modstandsniveau er i niveauet 16.000 og herefter i niveauet 16.250, mens der er støtte i niveauet 14.800 og herefter i niveauet 14.600
Strategi: Hold på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er  Bang & Olufsen og Chr. Hansen.
Bang & Olufsen bevæger sig vandret i niveauet 29-38 og det har stået på siden december. Der er ”gap” i niveauet 26,4-30,5, som stadig er åbent, mens ”gappet” der opstod i juni er lukket.
Junis stigning i aktiekursen gør, at der stadig er købssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis.

Bang & Olufsen på ugebasis.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i en stigende tendens, mens MACD bevæger sig vandret i niveauet 0. Momentum er faldende både på uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 44-45 og herefter i niveauet 50-52. Aktien tages med på kandidatbænken.

Chr. Hansen har etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er fortsat i en faldende tendens og kursudviklingen ligger under de glidende gennemsnit. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 550 som en modstandslinie.

Hold øje med udviklingen.

RSI er i en faldende tendens og har ramt 45, mens MACD bevæger sig vandret, men modellen er stadig under 0. Momentum stiger på ugebasis.
På månedsbasis har Momentum etableret en dobbelt bund og med den stigende tendens er det glidende gennemsnit blevet brudt nedefra.
Nærmeste modstandsniveau er ved niveauet 610 og herefter i niveauet 630. Nærmeste 545 og herefter i 525-530. Aktien ser interessant ud på niveauet.  

Salgssignal i guldet
Guldet er gået i salg på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis er der fortsat købssignal på ugebasis, idet de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 2 uger siden og Bollingerkanalen gik i køb i midten af april. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har toppet, mens MACD fortsætter den stigende tendens. Momentum på månedsbasis har etableret en mindre topformation.

Guuldet på ugebasis.

SEK/DKK: holder fast i den stigende tendens og har ramt niveauet 73,8-74. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70 og MACD bevæger sig fortsat opad. Nærmeste modstandsniveau er ved 74 og det er nu tredje gang, det skal testes. Nærmeste modstandsniveau er ved 75-75,5.

EUR/USD: bevæger sig vandret i niveauet og det har givet et salgssignal i Bollingerkanalen. Samtidig ligger de glidende gennemsnit side om side på dagsniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er ved at etablere en topformation, så RSI fortsætter den stigende tendens og Momentum falder.

Metalmarkedet: industrimetallerne fortsætter den vandrette formation efter pæne stigninger i de første par måneder af året.

Landbrugsmarkedet: Der er en stigende tendens i de fleste kornafgrøder med undtagelse af hvede, der har stabiliseret sig. Der er en stigende tendens i afgrøderne til restaurationsindustrien kaffe, sukker og orangejuice.

Brent Spot er brudt igennem modstandsniveauet 72 og nærmeste modstandsniveau er ved 75, som var en top i april 2019 og i maj og juni 2018, mens nærmeste støtteniveau er ved 66. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet MACD har etableret en bundformation og der er en stigende tendens i RSI, mens Momentum har mistet hastighed, men er overordnet i en stigende tendens. Forventer en fortsat stigende tendens i olieprisen hen over sommeren.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.