Rebound i markedet

Markedet har taget en kraftig rebound, men holder det eller bliver det en ”Bull Trap”? Vi tror markedet skal op og så kører det længere ned? Der er ikke købssignal i de amerikanske eller europæiske indeks endnu. Det er kun i Fjernøsten, at indeksene er gået i køb både i Hong Kong, Japan og Indien.

Vestas skuffede markedsdeltagerne onsdag med deres regnskab. Aktien startede med at falde over 10 pct., men i løbet af dagen blev faldet mindre og aktien sluttede i et lille minus. Torsdag tog aktien revanche og steg med over 5 pct. Dermed er der fortsat købssignal i aktien både på dags- og ugeniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD bevæger sig vandret, mens der er en stigende tendens i Momentum og RSI. Bryder kursen igennem den gamle top ved 1150, så anbefales køb på niveauet.

Den samme tendens så man i ISS. Der startede onsdagen med et fald på godt 5 pct., men aktien sluttede højere og torsdag fortsætter den stigende tendens i ISS-aktien. Stigningen betyder, at der er etableret købssignal på både dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i morges på dagsniveauet. Den stigende tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 50, mens MACD fortsat er under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 100 og bliver det brudt, er næste modstand ved 120-130, mens nærmeste støtteniveau er ved 88 og herefter i niveauet 78-80.

Tryg byder på britiske RSA sammen med Intact Finansiel. Tryg vil overtage aktiviteterne i Sverige og Norge, mens Intact Finansiel vil overtage forretningerne i Canada og Storbritannien. Teknisk har Bollingerkanalen etableret et salgssignal for 3 uger siden og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 45 på ugebasis. Bliver interessant at se, hvordan aktien reagerer på opkøbet.

ALK-Abelló bevæger sig vandret i niveauet 1950-2250. Det betyder, at Bollingerkanalen svinger mellem køb og salg, hvilket har stået på siden begyndelsen af august. På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2000 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 56. Momentum og RSI er i en stigende tendens, mens MACD bevæger sig vandret. Momentum stiger på månedsbasis og fortsætter ligeledes den stigende tendens. Niveauet 2200 er testet tre gange og det bliver interessant at se, om modstanden kan blive brudt i denne omgang. Nærmeste støtteniveau er ved 1950-2000.

I denne uge kommer er der en række regnskaber fra danske selskaber. Tirsdag er der regnskab fra NKT. Onsdag er der regnskab fra ALK-Abelló, Bavarian Nordic, GN Store Nord, MT Højgaard Holding, TCM Group samt Torm. Torsdag er det Columbus, DFDS, Gabriel Holding, Jeudan, Københavns Lufthavne, SP Group, SimCorp samt Zealand Pharma og fredag slutter af med Brdr A&O Johansen samt H+H.

Det danske marked på ugebasis.

C25-indekset har taget en rebound tilbage til niveauet 1600, hvor indekset var for 15 dage siden. Dengang tog markedet elevatoren op og trapperne ned. Den kraftige stigning har fået de tre indikationsmodeller til at etablere en stigende tendens. RSI har ramt 65 og MACD har etableret en dobbelt bund. Der er en stærk vækst i Momentum både på uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 1675 og herefter i niveauet 1725, mens nærmeste støtteniveau er ved 1500 og herefter i niveauet 1450.

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 23,7 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 25,6 pct.

Nordisk portefølje

Store udsving i det amerikanske marked
Kongen af nøgletal viste, at antallet af beskæftigede uden for landbruget voksede med 638.000 i oktober i forhold til forventede 570.000. personer.
Amerikanske regnskaber i denne uge: Disney, McDoald´s, Cisco Systems, Applied Materials, Datadog, Rockwell Automation samt Black Knight.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 bevæger sig fortsat vandret, men rebounden i denne uge betyder, at der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis har Bollingerkanalen igen etableret et købssignal og det lange glidende gennemsnit er blevet testet som en støttelinie. Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 50. På månedsbasis er der en stigende tendens i Momentum. Nærmeste støtteniveau er ved 3300 og herefter i niveauet 3100- 3150.

Nasdaq på ugebasis

Nasdaq Composite har ligeledes etableret et købssignal på dagsniveauet, men det er med store huller i graften og holder tendensen på dagsniveauet, bliver der etableret et ”Golden Cross” i de glidende gennemsnit på ugebasis.
Købssignalet er tilbage i Bollingerkanalen, men husk vi skal have hele dagens bevægelse med. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 10.800 som en støttelinie. Denne uges positive udvikling betyder, at de tre indikationsmodeller stiger på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 11.000 og herefter i niveauet 10.500, mens der er modstand i niveauet 12.000 og så i niveauet 12.500.
Strategi: Afvent udviklingen.  

 

Japan stiger igen
Det japanske marked har haft 3 vilde dage, hvilket har fået markedet til at gå i køb både på dags- og ugebasis. Den positive tendens i markedet har trukket op i RSI og Momentum, mens det går lidt langsommere med MACD. Man skal tilbage til 1991 for at finde det japanske indeks i det nuværende niveau. Nærmeste modstandsniveau er ved 27.000, som var en top i begyndelse af 1991, mens nærmeste støtteniveau er ved 23.000 og herefter i niveauet 22.000.

Nyt signal i Japan.

Strategi: Investér i det japanske marked via investeringsforeninger – det ser fortsat interessant ud.

OMX Stockholm 30 har fulgt samme udvikling som vi har set i flere internationale indeks og det betyder, at der er kommet købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet, mens kursen skal over 1840, før der bliver etableret et købssignal. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD fortsætter, mens der er etableret en bundformation i både Momentum og RSI. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis holder som en støttelinie.

Det svenske marked.

Der er fortsat en stærk udvikling i Momentum på månedsbasis og nærmeste modstandsniveau er ved 1900 og herefter i niveauet 1975, mens der er støtte i niveauet 1760 og herefter i niveauet 1700.
Strategi: Afvent udviklingen.

AAK på ugebasis.

AAK holder overordnet fast i den stigende tendens, men på dagsniveauet er aktien faldet tilbage grundet udviklingen op til det amerikanske valg. Aktien har endnu ikke etableret et købssignal i Bollingerkanalen, men fastholder købssignal på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger, mens Momentum bevæger sig vandret og RSI falder. RSI har ramt 55 på ugebasis. Trods nedgang i restaurationsbranchen og salget af slik så er AAK ikke så påvirket. Aktien tages med på kandidatbænken.

 

DAX på ugebasis.

Frankfurt DAX 30 har etableret købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder den tendens, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 2-4 dage i det tyske marked.
På ugebasis er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic og samtidig er de glidende gennemsnit ved at etablere et ”Death Cross”. Faldet i aktiekursen har trukket ned i tre indikationsmodeller. Momentum og RSI har allerede etableret en bundformation, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Momentum på månedsbasis er stukket af og stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 13.000-13.200 og herefter i niveauet 13.500-13.600, mens der er støtte i niveauet 11.600-11.800 og herefter i niveauet 10.800-11-000.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er DFDS og Ambu.
DFDS har på dagsniveauet etableret købssignal i Bollingerkanalen for 11 dage siden og et ”Golden Cross” i de glidende gennemsnit i begyndelsen af oktober.
På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” juli og aktien kørte op i niveauet 240, hvor den blev afvist og det lange glidende gennemsnit blev testet som en støttelinie i niveauet 195 i september. Overordnet har aktien været i en stigende tendens siden bunden i marts/april.

Ambu i Bollingerkanalen.

Den stigende tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og signalmodellen er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. RSI er tæt på 60 og Momentum stiger ligeledes. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 280-290 og herefter i niveauet 320 -330. Nærmeste støtteniveau er ved 235 og herefter i niveauet 195. Fastholder køb på aktien på det nuværende niveau.

Ambu har ligeledes etableret et nyt købssignal på dagsniveauet. Bollingerkanalen er gået i køb for 3 dage siden, mens de glidende gennemsnit vil etablere et ”Golden Cross” i løbet af 2-3 dage. Der er fortsat ”gap” i niveauet 199,50-216, som er tilbage fra august.

DFDS på ugebasis.

Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 205.
Den stigende tendens i har trukket op i de tre indikationsmodeller. RSI er hoppet op i 65. Momentum på månedsbasis er faldet tilbage, men er ved at etablere en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 240 og herefter i niveauet 270, mens der er støtte i niveauet 190 og herefter i niveauet 165-170. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Guldet tager en rebound
Guldet er brudt ud af den faldende tendens og det lange glidende gennemsnit er blevet testet som en støttelinie, men er ikke brudt igennem. Den forbedrede kursudvikling betyder, at der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller.

Guld på ugebasis.

SEK/DKK: holder fast i den stigende tendens og har ramt niveauet 72,5. Stigningen betyder, at der er etableret et købssignal på ugebasis og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er tæt på at bryde igennem ved 0, men RSI er under 50. Nærmeste modstandsniveau er ved 72,5, mens der støtte i niveauet 72.

EUR/USD: bevæger sig vandret i niveauet 1,16-1,19, hvilket har fået Bollingerkanalen til at skifte signal et antal gange på dagsniveauet. På ugebasis er Bollingerkanalen i salg, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1,16 som en støttelinie.

Metalmarkedet: Har en positiv udvikling i kobber, zink, nikkel og tin. Bly har fundet en bund og stigningen betyder, at der er etableret et nyt købssignal på dagsniveauet.

Landbrugsmarkedet: Der er en faldende tendens i kaffe, kakao og træ, mens der er en stigende tendens i sukker og bomuld. Orangejuice bevæger sig vandret. Der er en stigende tendens i majs, sojabønner, hvede og havre.

Brent Spot holder fortsat fast i den faldende tendens og niveauet 40 testes. Nærmeste støtteniveau er ved 36-38, som blev testet i slutningen af oktober, mens der er modstand i niveauet 42 og herefter i niveauet 44. Der er divergens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD og RSI er i en faldende tendens, mens Momentum har etableret en bund og stiger svagt på ugebasis.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.