Potentialet er i Europa

De europæiske indeks står fortsat stille og det er på trods af en bedring i arbejdsløsheden også i de sydeuropæiske lande. I Italien går regeringen og overvejer en bankpakke til deres nødstedte banker. Endvidere er der en række valg rundt omkring i Europa, hvor udfaldet er usikkert og derfor står de europæiske indeks stille.

Heineken leverede mandag et regnskab, der viste forbedring på nogle af de modne markeder, mens der er opbremsning i Afrika, Mellemøsten og Østeuropa. Carlsberg var regnskabsaktuel i sidste uge og selskabet leverede et regnskab med et fald i omsætningen men en meget bedre bundlinie. Teknisk testede modstandsniveauet 630, men blev afvist og handles nu i niveauet 605-610. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis og denne uges tilbagefald betyder, at det lange glidende gennemsnit bliver testet på ugebasis. Holder det lange glidende gennemsnit på ugebasis, så bliver ”Golden Cross” bekræftet. I den kommende uge kommer der regnskab fra Anheuser-Busch InBev.

A. P. Møller-Mærsk tester modstandsniveauet 12.250-12.350. Nærmeste modstandsniveau er ved 13.000. Der er en positiv tendens iRSI, mens Momentum er faldet tilbage. Divergensen mellem de to indikationsmodeller viser, at man forventer en konsolidering i niveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 10.500, som tilbage i september/oktober var et modstandsniveau. Det lange glidende gennemsnit har også støtte i niveauet.

De mindre og mellemstore banker har haft en positiv start på året. Krisen ramte Østjydsk Bank, der er steget med 92 pct. og nu handles aktien i niveauet omkring 1.84. Den eneste af bankerne, som til dato ikke har givet et positivt afkast er Spar Nord Bank.

ALK-Abello skuffede markedsdeltagerne med deres regnskab i begyndelsen af februar, hvilket sendte aktien ned med godt 100 point. Torsdag i denne uge kunne selskabet så meddele, at man havde indsendt en registreringsansøgning for tabletvaccinen mod ragweed-allergi i Europa. Faldet i aktien betyder, at der er etableret et ”gap” i niveauet 946-965. Faldet har trukket ned i de tre indikationsmodeller, så man skal holde øje med, om støtteniveauet 930 kan holde.

Der kommer regnskaber fra A&O Johansen og Jutlander Bank mandag. Tirsdag er det Jyske Bank, NKT Holding og Gyldendal. Onsdag er det D/S Norden, Genmab og Kreditbanken. Torsdag er der regnskab fra Fynske Bank, ISS, Topdanmark, Vestjysk Bank, William Demant og cBrain. Fredag slutter af med Rockwool, SimCorp, Rovsing samt NeuroSearch.

NKT Holding er steget over 10 pct. og siden juni/juli er kursen gået fra 330. Idag handles aktien i 533. Markedsdeltagerne har handlet aktien op på grund af opdeling i to selvstændige enheder med kabelforretningen som det ene område og det andet område bliver Nilfisk. Anbefaler at man afventer de endelige opdelingsplaner for NKT Holding, da aktien nu er steget så meget, at der på den korte bane ikke er meget at hente.

D/S Norden har været i en stigende tendens siden begyndelsen af november, hvor aktien blev handlet i 95 mens kursen er kommet op i 130 og tilbage i maj 2015 var det en bund. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, og det kan ikke afvises, at niveauet ikke bliver brudt i første omgang. Fragtraterne er faldet tilbage for tørlast den seneste tid og er nu kommet ned under 700 og break even er ved 1000. Det er tankforretningen, som holder D/S Norden oppe for tiden.

C20 på ugebasis.

C20-indekset holder fast i den stigende tendens og indekset er nu kravlet op til 920 efter 6 uger, hvor indekset har bevæget sig vandret. Nærmeste støtteniveau er ved 890, mens nærmeste modstandsniveau er ved 945-950. RSI har ramt 90, hvilket indikerer, at der er brug for en pause i den stigende tendens. Momentum har etableret en topformation på ugebasis, hvilket bekræfter, at indekset har brug for en pause. Nærmeste støtteniveau er ved 880, hvor det lange glidende gennemsnit ligger og Bollingerkanalen har sin nedre støttelinie.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends mini
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.