Positivt signal i markedet

C20 indekset på ugebasis.

Lundbeck måtte mandag morgen fortælle, at de vinker farvel til deres direktør Kåre Schultz, som skal være ny direktør i israelske Teva. Det fik aktien til at falde med 13 pct. Faldet betyder, at det lange glidende gennemsnits støttelinie bliver testet. Bryder kursen igennem støttelinien, så er næste støtteniveau ved 340. Faldet betyder, at signalmodellerne er skiftet fra køb til salg på ugebasis. Det indikerer, at man skal afvente udviklingen.

TDC valgte mandag at købe konkurrenten Plenti, hvilket fik aktien til at stige med godt 1,6 pct. Teknisk har aktien været i en kedelig udvikling siden august, hvor den er faldet tilbage fra 39-39,5 til 36-36,5. Faldet betyder, at signalmodellerne Bollinger og Parabolic begge er gået i salg.

Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens og ser ikke stærk ud. Afvent udviklingen.

SAS-aktien er fortsat den stigende tendens og handles nu ved modstandsniveauet ved 18-19 og herefter i niveauet 22-23. Nærmeste støtteniveau er ved 15,5-16,5 og herefter i niveauet 14-14,5. Den stigende tendens i aktiekursen har trukket godt op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den positive tendens i kursudviklingen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den positive tendens trækker op i Momentum på månedsniveau. Norwegian Air og Easyjet har lagt kimen til et nyt samarbejde på langdistance-ruterne ud af Gatwick. Den spekulative investor samler op i aktien trods nyt konkurrentsamarbejde.

DONG Energy har nu været i en stigende tendens siden marts, og det har trukket RSI op i 80 på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 310 og herefter i niveauet 290-295 Mens nærmeste modstandsniveau er ved 360. De glidende gennemsnit etablerede ligeledes et ”Golden Cross” i slutningen af marts. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Vestas har tabt Momentum de sidste 3½ måned og aktiekursen er faldet tilbage fra 620 til 560. Signalmodellen Bollinger har ændret fra køb til salg. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen og nærmeste støtteniveau er ved 540.

ALK-Abello opnåede succesfuldt fase III-studie for tabletvaccinen mod træpollenallergi. ALK forventer at indsende registreringsansøgning for produktet i Europa og muligvis i Canada i 2018. Teknisk har aktien etableret et nyt købssignal for 3 uger siden og stigningen i aktiekursen betyder, at de glidende gennemsnit er brudt nedefra, men der er endnu ikke etableret et ”Golden Cross”. Stigningen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 65 og MACD er over 0, hvilket indikerer at aktien ser interessant ud. Nærmeste modstandsniveau er ved 1050 og herefter i niveauet 1100 og så omkring 1150-1160. Nærmeste støtteniveau er ved 950 og herefter i niveauet 800. Den spekulative investor samler op i aktien.

Greentech Energy Systems sælger sine danske vindaktiviteter til Wind Estate A/S for 24,4 mio. kr. Dermed kan Greentech komme videre med sin forretning, som ikke indebærer danske vindmøller. Teknisk er aktien faldet tilbage til støtteniveauet 6,5-6,6, som også var støtteniveauet i foråret. Faldet har fået signalmodellerne til at gå i salg på ugebasis, og der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger og RSI falder. Salget af de danske møller fik aktien til at stige med 3,85 pct.

Der har været diabetes-konference i Lissabon i denne uge, hvilket har øget fokus på de medicinal- selskaber indenfor området i denne uge. Men konferencen viste også, at nye selskaber er på vej og et af dem kunne være AstraZeneaca. AstraZeneca-aktien tabte 155,2 kr. fra begyndelsen af juli til slutningen af august. Men da aktie rammer støtteniveauet 465-470, findes der en bund og siden er aktien steget op til 530, hvor aktien i første omgang er blevet afvist. Bruger tilbagefaldet i aktien til at samle op i aktien.

Den danske regnskabssæson kan præsentere to regnskaber i denne uge: ChemoMetec og Rovsing.

C20 indekset på ugebasis.

C20-indekset holder fast i den stigende tendens, men indekset er endnu ikke brudt igennem modstandsniveauet 1020. De tre indikationsmodeller har etableret en bundformation, hvilket er positivt . Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 990 og købssignalet i Bollinger er fortsat i grønt. Den nedre kanallinie ligger i niveauet 995 som en støttelinie.

 

DK Portefølje
NKT Holding og  Schouw er sat på salgslisten.

 

Nordisk portefølje
Hæver målkursen og stop-loss for GN Store Nord. 

 

Tid til indenlandske selskaber

Torsdagens amerikanske nøgletal viste stigende forbrugerpriser, mens antallet at nytilmeldt ledige var lavere end forventet.

Den amerikanske regnskabssæson fortsætter med et par af de mindre selskaber: Adobe systems, FedEx, General Mills, AutoZone, CarMax, Lennar Corp., Copart Inc., samt Jabil Inc.

To af de større reservedelsfirmaer er med regnskab i den kommende uge: AutoZone og CarMax. Teknisk er CarMax er i en stigende tendens, og det har stået på siden januar 2016.

AutoZone har omvendt været i en faldende tendens siden januar, men i juli så har aktien etableret en bundformation og første ”gap” er blevet lukket og der er nu to tilbage.

Dow Joens holder niveauet.

Dow Jones Industrial Average fortsætter den positive tendens og indekset er nu kommet over de 22.000 og handles nu i niveauet 22.200. Det lange glidende ligger i niveauet 21.400 som en støttelinie. Næste modstandsniveau er ved 23.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 21.500. Der er en positiv tendens i de 3 indikationsmodeller, hvilket bekræfter den positive tendens i indekset.

S&P tæt på 2500.

S&P 500 fortsætter ligeledes den stigende tendens som man ser i Dow Jones. Indekset er brudt igennem modstandsniveauet ved 2480 og nærmer sig niveauet 2500. Det lange glidende gennemsnit ligger ved niveauet 2425. Der er købssignaler i signalmodellerne på ugebasis og det nedre bånd i Bollingerkanalen er ved 2450 og et brud af det vil ændre modellen til salg. Indikationsmodellerne  har alle etablerede en bundformation, hvilket bekræfter den positive tendens i indekset.

Vækst i Nasdaq.

Nasdaq Composite fortsætter ligeledes den stigende tendens og er nu brudt over 6400 og er på vej mod næste modstandsniveau ved 6500. De tre indikationsmodeller har været i en faldende tendens i det meste af sommeren, men de sidste to uger er modellerne vendt rundt og stiger, hvilket giver en positiv indikationsmodel. RSI er igen over 60.

Strategi: Hold på amerikanske aktier.

 

Stigninger i Japan  

Det japanske marked har rettet sig og det er til trods for den fortsat usikkerhed i området med Nordkoreas mange missiltests. Stigningen betyder, at der er etableret et købssignal på dagsniveauet, mens de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. Signalmodellerne er i salg på ugebasis og går først i køb ved brud af niveauet 20.000. De 3 indikationsmodeller er ved at etablere en bundformation på ugebasis, hvilket indikerer, at en positiv tendens er under opsejling.

Japan på ugebasis.

Strategi: Spekulativt køb på japanske aktier.

OMX Stockholm 30 fortsætter den positive tendens, som man så begyndelsen på i sidste uge. Stigningen betyder, at de glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ”Golden Cross”. Den positive tendens i kursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Bund i det svensk marked.

Det korte glidende gennemsnit er blev et brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit er i niveauet 1600 som en modstandlinie. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket bekræfter den begyndende positive tendens.

Strategi: Hold på de svenske aktier.

Lagercrantz Group har været i en faldende tendens siden slutningen af juli, men handles nu vandret i niveauet omkring 80. Det har fået indikationsmodellerne til at etablere en bundformation i flere modeller. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 83, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 91, og det skal brydes, før det ser interessant ud. Momentum på månedsniveauet er ligeledes ved at etablere en bundformation.

Køb aktien ved brud af niveauet 85.

Frankfurt Dax 30 er blevet handlet op i ugen der er gået og der er givet købssignaler på dagsniveauet. Der er positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 55, mens MACD har etableret en bundformation og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra i modellen.

DAX holder tendensen.

Det nærmeste støtteniveau er ved 12.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 12.800 og herefter er der modstandsniveau ved 13.000. Valget i den kommende uge bliver er afklaret og det bliver igen Merkel, så på den front er der ro på.

Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.

 

Hvad nu Bavarian Nordic?

Torsdag aften meddelte Bavarian Nordic, at en uafhængig dataovervågningskomité anbefaler at stoppe fase 3-forsøgene med Proctvac for patienter med prostatakræft, da virkningen ikke er succesfuld. Dermed opgiver Bavarian Nordic deres store håb og selskabet har kun et succefuldt produkt på hylderne som er koppevaccinen.

Men selskabets pipeline ser fortsat interessant ud med en række ny produktkandidater, som man udvikler med Janssen med forskellige vacciner. Et af de forsøg som køres i samarbejde med Janssen er Ebola-virussen, som testes i fase II- og III-forsøg, Derudover er der en række kandidater i prækliniske test, hvor man tester mod HIV og Hepatitis B.

Det er RSV-vaccinekandidaten, som er i fase II-studier og det er næste produkt, som kan give en positiv kursreaktion, hvis det går den rigtige vej med testene.

Bavarian Nordic har dog ikke opgivet et finde en vaccine mod kræft og fortsætter derfor deres forsøg imod lungekræft og deres forsøg indenfor MVA-BN Brachyury, som er stærkt resistente tumorer.

Teknisk betød dagens meddelelse, at aktien faldt med over 50 pct. ned til støtteniveauet omkring 220, som var en bund i juni og november, hvilket også var en topformation i både 2009 og 2010.

Støttelinie i Bavarian.

Faldet i kursen har sendt de tre indikationsmodeller nedaf. De glidende gennemsnit er blevet brudt og signalmodellerne har ændret til salg. Momentum på månedsniveauet faldt ligeledes tilbage. Den spekulative investor  bør samle op på niveauet, idet ”gappet”, som er opstået med dagens fald skal minimeres med tiden.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: William Demant. SimCorp, Harboes Bryggeri.

William Demant.

William Demant har bevæget sig vandret i niveauet 160-170 siden maj i år. Det har fået indikationsmodellerne til at falde tilbage på ugebasis. Men i løbet af de sidste par uger har indikationsmodellerne etableret en bundformation, hvilket gør, at man skal holde øje med aktien. Der er divergens mellem signalmodellerne Bollinger og Parabolic på ugebasis. Bryder kursen igennem 170, så etableres der et købssignal på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, så man skal afvente et brud af niveauet 175-178. Afvent udviklingen.

Rebound i SimCorp

SimCorp toppede i maj i niveauet 440-445 og aktien fandt en bund i niveauet 365-370 i slutningen af august og er nu blevet handlet op i 390-395. Stigningen fra bunden betyder, at der er etableret bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 400 og herefter i niveauet omkring 430-440. I forbindelse med regnskabet i august opstod der et ”gap” i grafen 380,6-400,2.

Signalmodellerne er i salg på ugebasis og signalet bliver ændret i Bollingerkanal, når niveauet 400 bliver brudt. Momentum på månedsniveauet bevæger sig vandret på månedsniveauet. Anbefaler at man afventer udvikling.

Harboes på kandidatbænken.

Harboes Bryggeri fortsætter den faldende tendens, og det har nu stået på siden august 2016. Siden årsskiftet har signalmodellerne været i salg og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 122-123 som en modstandslinie. Indikationsmodellerne bevæger sig vandret og modellerne har endnu ikke rigtigt etableret en bundformation. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens. Det hele indikerer, at man skal afvente udviklingen. Nærmeste støtteniveau er ved 110 og herefter i niveauet 95-98. Nærmeste modstandsniveau er ved 130 og herefter i niveauet 145. Køb ved brud af niveauet 120. 

 

Positiv udvikling i olien

Metalvaremarkedet er fortsat i en stærk udvikling. Kobber har taget en pause i den stigende tendens, mens  der er en faldende tendens i bly. Der er en positiv i de øvrige industrimetaller.

Landbrugsmarkedet har få positive signaler. Der er fortsat en positiv tendens i palmeolie ellers har flere sorter etableret en vandret formation blandt andet bomuld, kakao og kaffe. Hvede har ændret tendens var en faldende tendens til en vandret formation.

Olie press på.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens på ugebasis og holder sig fortsat over 54 dollar for en tønde Nordsø olie. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Der er positiv tendens i RSI på ugebasis, som har ramt 80. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket giver en indikation om en yderligere stigning i olien kan være i kortene.

 

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.