Man har identificeret en ny virussygdom i Fjernøsten, som har fået navnet coronavirus. I øjeblikket er den meget begrænset med smittede og antallet af døde. Man må derfor betegne reaktioner i aktiemarkedet som en typisk overreaktion.
NNIT lækkede deres regnskabstal ved en fejl mandag aften og tallene viste, at der mangler lidt Momentum i omsætningen. Det betød, at aktien tirsdag morgen faldt med over 14 pct. Aktien havde ellers fået etableret en stigende tendens, men faldet presser støttelinien og har sendt de tre indikationsmodeller ned. Holder støtten ikke ved 110, så er næste ved 100. Anbefaler at man afventer udviklingen.
Tryg fremlægger et stærkt regnskab med en positiv udvikling i forsikringsindtjeningen og den positive tendens på markedet har været med til at give Tryg et godt investeringsafkast i 2019. Der blev etableret købssignal i aktien ved månedsskiftet november/december i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 2 uger siden. Nærmeste modstandsniveau er ved 220 og herefter i niveauet 250.
Blandt sidepapirerne har der været gang i Sanistål efter aktien var omtalt i Millionærklubben mandag og der er en analyse af den i Aktionæren i denne uge. Selskabet har overlevet på bankernes nåde efter selskabet forkøbte sig op til finanskrisen. Aktien er steget over 20 pct. i denne uge. Aktien tester modstandsniveauet 74-76, som blev testet i marts sidste år. Aktien er steget under stor omsætning. Anbefaler at man afventer udviklingen i Sanistål.
Novozymes regnskab som kom torsdag morgen ramte indenfor rammen. Det fik aktien til at stige med over 5 pct. Det betyder, at aktien tester modstandsniveauet 360, som flere gange tidligere har været et modstandsniveau. Der er en positiv tendens i RSI, som har ramt niveauet 75, mens Momentum på ugebasis har etableret en bundformation. Afholder aktien i porteføljen.
cBrain opjusterer forventningerne torsdag eftermiddag. Selskabet ser nu en vækst i indtjening på 10-12 pct. mod tidligere ventet 5-10 pct. Der er blandt andet ordrer fra USA og Mellemøsten, der har været med til at øge omsætningen. Aktien er allerede steget med 38 pct. i år. Anbefaler at man afventer udviklingen.
I denne uge er der regnskab fra NNIT om onsdagen, hvor man har modtaget de overordnede tal. Torsdag er det Ørsted og Gabriel Holding samt Skjern Bank.
Gabriel har været i en stigende tendens siden slutningen af 2017, hvor aktien bliver handlet i niveauet 480-490 mod 900 i dag. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum stiger, mens RSI falder og har ramt 85. MACD er ved at etablere en topformation. Momentum på månedsniveauet har ligeledes en faldende tendens og nu tester støttelinie i modellen. Nærmeste støtteniveau er ved 825 og herefter i niveauet 775, mens nærmeste modstandsniveau er ved 950.
C25-indekset holder fast i den stigende tendens og indekset banker på 1300. De tre indikationsmodeller har etableret en topformation. RSI bevæger sig vandret i niveauet omkring 70. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 1250 som en støttelinie og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1200. Momentum på månedsniveauet peger fortsat opad, hvilket indikerer, at der er mere at hente i det danske marked. Nærmeste modstandsniveau er ved 1400 og herefter i niveauet 1425, mens nærmeste støtteniveau er ved 1280 og ved 1260.
DK Portefølje
Hæver stop-loss på Novo Nordisk og Novozymes. Hæver målkursen og stop-loss på Ørsted.
Nordisk portefølje
Sætter SCA på salgslisten.
S&P 500 mod 3500?
De amerikanske nøgletal torsdag viser et fald i de ledende indikatorer. Markedsdeltagerne havde forventet et tilbagegang på 0,2 pct., men det blev 0,3 december.
Torsdag startede markedet svagt grundet frygten for Corona-virusen, men i løbet af dagen blev markedet handlet op og markedet ser ud til at skulle åbne højere i dag.
Regnskaber fra USA i den kommende uge: Apple, Microsoft, Amanzon.com, Facebook, Alibaba Group, Visa, Mastercard, Exxon Mobil, AT&T samt Coca-Cola.
Dow Jones Industrialholder overordnet fast i den stigende tendens, men hastigheden er gået en smule ud af markedet. Det tunge indeks er fortsat under 29.500 og næste modstandsniveau er ved 30.000, mens der er støtte ved niveauet 28.000. Signalmodellerne er fortsat i køb og kursen skal under 28.000, før signalet ændres.
S&P 500 tester modstandsniveauet 3320. Indekset har taget en pause i den stigende tendens og det skyldes den nye virus fra Kina. Den manglende fremgang i indekset kan ses i Momentum og RSI. Begge har etableret en topformation, mens MACD fortsætter den stigende tendens. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 3250 og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet lige i niveauet 3270. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 3350 og herefter i niveauet 3400., mens nærmeste støtteniveau er ved 3220 og herefter i niveauet 3100.
Nasdaq Composite har ramt niveauet 9400, men har svært ved at bryde igennem, da Momentum har tabt en smule hastighed på ugebasis. RSI bevæger sig vandret i niveauet omkring 98. Der er divergens mellem MACD og Momentum på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 9500 og herefter i niveauet 9550, mens der er støtte i niveauet 9000.
Strategi: Hold på det amerikanske indeks.
Japan står stadig stille
Det japanske marked holder ligeledes stille i niveauet omkring 24.000. De tre indikationsmodeller er faldende på ugebasis. RSI er tæt på 60. Momentum på månedsbasis fortsætter den stigende tendens, hvilket indikerer, at man skal fortsat holde øje med det.
Signalmodellerne er i køb, men Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 23.500 og et brud af den vil ændre signalet til salg. Nærmeste modstandsniveau er ved 25.000 og herefter i niveauet 25.500, mens der er støtte i niveauet 24.000 og 23.500.
Strategi: Afvent udviklingen.
OMX Stockholm 30 ser lidt farlig ud, da der er etableret en dobbelt topformation i RSI på ugebasis, så man skal holde ekstra øje med det svenske marked. MACD bevæger sig vandret, mens der er en faldende tendens i Momentum.
Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1700, mens det korte glidende gennemsnit er i niveauet 1800.
Signalmodellerne er fortsat i køb på ugebasis. Bollingerkanalens nedre kanallinie er ved 1750.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1850 og herefter i niveauet 1875, mens nærmeste støtteniveau er ved 1740 og herefter i niveauet 1700.
Strategi: Hold på det svenske marked.
Byggmax Group har været i en faldende tendens siden årsskiftet 2015/16, hvor aktien blev handlet i niveauet 85 og i dag handles aktien i 29-30. Aktien har flere gange forsøgt at bryde den faldende tendens både i slutningen af 2017 og 2018 samt 2019 uden det er lykkes.
På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 5 uger siden. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra af den stigende tendens i aktiekursen. Stigningen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 65 og MACD er over 0.
Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens og de første dage har der været en øget omsætning. I december var der også en øget omsætning i aktien i takt med at den bevægede sig vandret. Nærmeste modstandsniveau er ved 32 og herefter i niveauet 40-42, mens støtteniveauet er ved 25 og herefter i 20. Momentum er stigende på månedsbasis så aktien tages med på kandidatbænken.
Frankfurt DAX 30 har presset de tre indikationsmodeller, der alle i en faldende tendens på ugebasis. Momentum på månedsniveauet. De faldende modeller indikerer, at hastigheden er gået ud af markedet. Det tyske indeks bevæger sig også vandret i niveauet omkring 13.200 siden november. Nærmeste modstandsniveau er ved 13.800 og herefter i niveauet 14.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 13.000 og herefter i niveauet 12.800. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.700 som en støttelinie. Tysk økonomi mangler Momentum, og det kan ses i indekset for aktierne.
Torsdag faldt det tyske indeks ned og etablerede et ”gap” og med fredagens stigning er der etablerede et nyt ”gap”. Dermed har indekset lavet en ø, hvilket kan give et positivt ryk opad. En sådan ø etablerede S&P 500 i begyndelsen af december og siden fortsat det opad.
Strategi: Køb på det tyske indeks.
Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er Ambu og Ørsted.
Ambu holder fast i den svagt stigende tendens, der har været i gang siden bunden i juni, hvor aktien blev handlet i niveauet 85-86. Det korte glidende gennemsnit har været over det lange glidende gennemsnit oktober, hvor der blev etableret et ”Golden Cross”. MACD bevæger sig vandret, men RSI falder og Momentum stiger. Momentum på månedsniveauet er ligeledes stigende. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i køb på ugebasis.
Nærmeste modstandsniveau er ved 125 og herefter i niveauet 143-145. Der er endvidere et ”gap” i niveauet 158,95-174,85. Overordnet ser aktien interessant ud på nuværende niveau. Anbefaler køb på niveauet.
Ørsted forsøger at genfinde den positive tendens efter aktien har oplevet en konsolidering siden august. Bollingerkanalen har genvundet købssignalet i midten af december og Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 640.
Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er oppe i 80 og MACD er over 0. Momentums seneste top ligger lavere end den foregående.
De glidende gennemsnit har etablerede et ”Golden Cross” og kursen er brudt igennem modstandsniveauet 700 og næste modstandsniveau er ved 750, mens nærmeste støtteniveau er ved 650 og herefter i niveauet 600. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation. Fastholder aktien i porteføljen.
Guldet bevæger sig vandret
Guldet står stille og kursen bevæger sig vandret i niveauet 1540-1560. Momentum bevæger sig vandret, mens MACD fortsætter den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 1580, mens nærmeste støtteniveau er ved 1540. Anbefaler at man afventer udviklingen.
SEK/DKK: Den svenske krone fandt støtte i niveauet 70,7 og er handlet op i niveauet 70,9. Det lange glidende gennemsnit ligger på dagniveauet ved 71. På ugebasis er der fortsat en faldende tendens i Momentum og MACD. Det er derfor for tidligt at afblæse den faldende tendens.EUR/USD: Igen er der en faldende tendens i krydset og der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen.
Metalmarkedet: alle er gået i køb på ugebasis, hvilket er første gang siden slutningen af efteråret, at man ser en så stærkt signal. Palladium som bliver brugt i bilindustrien er steget med 28 pct. siden årsskiftet. Trods tilbagegang i bilsalget, så stiger det metal stadig.
Brent Spot er faldet yderligere tilbage og handles i niveuaet 61-62 doller. Faldet har givet et salgssignal på dagsniveaet, mens der på ugebasis fortsat er købssignal. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum stiger, mens MACD og RSI falder.