Nyt signal i danske aktier

Lundin Mining

Den stigende tendens i dollaren gavner flere danske selskaber, der har deres indtjening i dollars. Derfor skal man i den kommende tid have fokus på dollartunge selskaber.

Royal Unibrew har sagt farvel til deres direktør gennem 8 år Henrik Brandt, hvilket fik aktien til at falde med 8 pct. Aktien var i en faldende tendens og torsdagens nyhed trak kursen ned til niveauet 260, som var en bund i den stigende tendens tilbage i 2015. Anbefaler at man afventer udviklingen i aktien.

Den amerikanske kapitalfond Apollo har afvist, at de vil overtage TDC, hvilket fik aktien til at falde med over 5 pct. Med faldet lukkes ”gappet” i niveauet 32,63-34,18 fra juli. Faldet sender RSI ned i 10 på ugebasis, så der er lagt op til en rebound i den kommende tid, da den overordnede tendens fortsat er stigende. Nærmeste modstandsniveau er ved 34,5 og herefter i niveauet 35 og 36. Nærmeste støtteniveau er ved 33,5.

A.P. Møller-Mærsk har haft et par positive dage. Først var der olien, som steg og torsdag meddelte Mærsk, at man vil købe det tyske rederi Hamborg Süd, hvilket var med til at trække aktien yderligere op. Aktien har etableret en stigende tendens, hvor støttelinien er blevet testet et par gange uden at blive brudt. Kurskanalen har etableret et nyt køb på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 10.500, og der er et ”gap” i niveauet oppe ved 11.500-11.600, som over tid vil blive lukket. Køb på niveauet så længe olieprisen er over 50 dollar for en tønde olie.

D/S Norden indgår langtidskontrakt med det filippinske energiselskab GNPower Mariveles Coal Plant Ltd. Co. Transporten dækker 20-24 mio. tons kul. Teknisk fortsætter den stigende tendens i D/S Norden og købssignalet fra midten af september i Bollingerkanalen holder fortsat. Nærmeste modstandsniveau er ved 115-118. Langsigtet er det et køb i aktien.

RTX præsenterede deres årsregnskab tirsdag eftermiddag, som viste en omsætning på 395 mio. kr. mod 349 mio. kr. året før. Resultat før skat blev på 68,4 mio. kr. mod 52,9 mio. kr. For det kommende år forventer selskabet en omsætning på 420-435 mio. kr. og med en EBIT i niveauet 68- 75 mio. kr. Aktien har bevæget vandret i niveauet 110-125 siden juli, hvilket har fået signalmodellen til at veksle mellem køb og salg de sidste par måneder. Momentum og RSI har etableret en bundformation på ugebasis og har indledt en stigende tendens. Bryder kursen igennem modstandsniveauet 125, så er næste modstandsniveau ved 135, som aktien blev handlet i tilbage i 2005.

Novo Nordisk har taget en rebound i denne uge og på dagsniveauet har stigningen brudt de glidende gennemsnit nedefra og Bollingerkanalen har etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen. De to indikationsmodeller har etableret en bundformation på ugebasis, mens MACDs faldende tendens er aftagende. Der er fortsat 3 åbne gap på dagsniveauet, så det vil fortsat give pæne udsvingsmuligheder i aktien.

Den kommende uge byder på et enkelt regnskab torsdag den 8/12, og det er fra Flügger. Flügger er en af de aktier, som fortsat ligger underdrejet. Aktien har bevæget sig vandret i niveauet 330-340 siden midten af september.

 

C20 på ugebasis
C20 på ugebasis

C20-indekset har etableret en bundformation i niveauet 820. Det korte glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 850 som en modstandslinie. Det lange glidende ligger i niveauet 910 som en modstandslinie. Signalmodellerne er fortsat i rødt på ugebasis. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis, men den faldende tendens i de to modeller er endnu ikke brudt. Afvent udviklingen på danske aktier.

 

DK Portefølje
Flere aktier på salgslisten. Har hævet stop-loss i NKT Holding. 

dkport

Nordisk portefølje
Oriflame er på salgslisten. Wihlborg sælges.

nord

Blandet udvikling i USA

De amerikanske indeks udvikler sig uensartet. De to gamle indeks fortsætter den stigende tendens, mens flere it-aktier oplever en svag udvikling, hvilket trækker ned i Nasdaq-indekset. Denne uge har været rigtig nøgletalstung og flere af dem har overgået markedsforventningerne.

Torsdagens kedelige nyhed var, at 6 mio. amerikanere er mere end 90 dage bagefter med deres billån, hvilket giver en lidt negativ smag i munden.

Den kommende uge byder på regnskab fra Costco, Autozone, Cooper Companies, HD Supply Holding samt en række mindre selskaber.

Dow Jones på ugebasis
Dow Jones på ugebasis

Dow Jones Industrial Average er tæt på at teste niveauet 19.200. Indekset fortsætter den stigende tendens, så en test af modstandsniveauet 20.000 er indenfor rækkevidde. Nærmeste støtteniveau er ved 18.500. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 18.400 som en støttelinie.

S&P 500 på ugebasis.
S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 har svært ved at holde sig over 2000. De glidende gennemsnit ligger side om side i en stigende tendens på ugebasis med støtte i niveauet 2160. Nærmeste støtteniveau er en gammel top fra august og er i niveauet 2180. Der er en fortsat positiv tendens i Momentum på ugebasis. RSI har ramt niveauet 55, så indekset står stærkt. Signalmodellen Bollinger er i køb og har været det i 3 uger.

Nasdaq på ugebasis
Nasdaq på ugebasis

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens, men har svært ved at bryde igennem modstandsniveauet 5400. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 5180-5190 som en støttelinie. Signalmodellen holder sit købssignal fra sidste uge. Indekset er overordnet i en stigende trendkanal. Næste modstandsniveau er ved 5500. Momentum på ugebasis har mistet pusten, men den overordnede tendens er stigende.
Strategi: Ændre til hold på amerikanske aktier.

 

 

Stærk stigning i Japan

Det japanske indeks fortsætter den stigende tendens og tester nu modstandsniveauet 18.500. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, og den samme positive tendens ses i Momentum på månedsniveauet. De glidende gennemsnit ligger i niveauet 16.800 og i niveauet 17.600 som et par støttelinier.

Det japanske marked på ugebasis.
Det japanske marked på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau er ved 19.000 og herefter i niveauet 20.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 17.500 og herefter i niveauet 17.000.
Strategi: Hold på i japanske aktier via investeringsforeninger.

Det svenske hovedindeks.
Det svenske hovedindeks.

OMX Stockholm konsoliderer sig i niveauet 1470-1490. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1420 på ugebasis. Der er divergens mellem signalmodellerne på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg, mens Parabolic er i køb. Der er endvidere divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis, hvilket indikerer, at markedsdeltagerne ikke løber i markedet som tidligere.
Strategi: Ændre til hold på svenske aktier.

Mekonomen hovedaktionær Axel Johnson har solgt sin position til kapitalfonden LKQ Corporation. Det bliver interessant at se, om der kommer et samlet bud på koncernen. Teknisk har aktien haft det svært siden foråret 2015, hvor aktien blev handlet i niveauet 230 og i dag handles aktien i 160-170. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. Anbefaler køb på niveauet.

Lundin Mining
Lundin Mining

Der er været gang i mineselskaberne, Bolinden er i år steget med 71,3 pct. og Lundin Mining er steget med 102 pct. Bolinden har ramt niveauet fra 2000, hvor aktien blev handlet i 250, men Lundin Mining handles i niveauet 48, som tilbage i 2011 var et modstandsniveau før aktien kravlede op i niveauet 56-58. Bliver aktien afvist i niveauet 46-48, så er nærmeste støtteniveau ved 41-44. Aktien ser interessant ud og tages med på kandidatbænken.

Frankfurt Dax 30 fortsætter med at bevæge sig vandret i niveauet 10.400-10.800, og det har stået på siden begyndelsen af august. Den vandrette formation betyder, at der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis har støtte i niveauet 10.400. Momentum på månedsniveauet er faldet tilbage, hvilket indikerer, at man skal holde igen med de tyske aktier.
Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.

 

NNIT holder væksten i 2017

Det har været et godt år for NNIT indtjeningsmæssigt, da selskabet har vundet en række nye kontrakter.

Det seneste kvartalsregnskab viser en vækst i omsætningen fra 633 mio. kr. i 3. kvartal 2015 til 674 mio. kr. i 3. kvartal 2016. Overskuddet landede på 51 mio. kr. mod 50 mio. kr. året før. Grunden til at bundlinien ikke vokser mere skyldes øgede omkostninger hos til IT Solution Services og de øgede finansielle udgifter, som blandt andet skyldes et fald i aktiekurs på Novo Nordisk. Derudover er der flere valutaer, som er blevet svagere i forhold til den danske krone.

Indtjeningsmarginen steg til 10.3 pct. mod 9,7 pct. i 2015. Ordrebeholdningen er steget til 2,6 mia. kr., hvilket er en stigning på 7.2 pct. i forhold til samme periode sidste år. Fundamental-modellen indikerer en fair pris i niveauet 214, hvilket giver et potentiale på over 13 pct.

NNIT har gennem første halvår af 2016 fået flere store ordrer fra både danske og internationale virksomheder, og dermed gør NNIT sig fri af sin bånd til Novo Nordisk. Der har været en stor stigning i kontrakter indenfor enterprise og finans, mens det offentlige holder niveauet fra sidste år.

Indenfor Enterpriser har man vundet kontrakter med Pandora og Widex. Indenfor finans har man lavet aftale med Købstødernes Forsikring, Popermo Forsikring samt Danske Bank.

Forventer at flere kontakter kan blive lukket her sidst på året, hvilket kan sende aktiekursen i vejret. Faren er dog, om man kan holde de høje indtjeningsmarginer.

NNIT på dagsniveauet.
NNIT på dagsniveauet.

Teknisk tog aktien en rebound og blev handlet i niveauet 200, men blev afvist og nu handles aktien i niveauet 188,50. Stigningen betyder, at der etableret købssignaler på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Stigningen i aktiekursen har trukket op i de tre indikationsmodeller.

NNIT

MACD er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit i modellen nedefra. Der er fornyet  Momentum i aktiekursen på ugebasis og RSI peger ligeledes opad. Anbefaler køb på niveauet.  

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: FLSmidth, B&O samt Højgaard Holding.

FLS på ugebasis.
FLS på ugebasis.

FLSmidth tester modstandsniveauet 290, og dermed er der etableret en stigende tendens siden årets begyndelse, hvor aktien bundede i niveauet 210-215 og siden har bundene været i en stigende tendens. Der er ligeledes en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. De to signalmodeller er i køb på ugebasis og har været det i 4 uger. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 330, som var en topformation i juni 2015. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en optrend og bekræfter den positive tendens i aktien. Sætter aktien på kandidatbænken.

B&O
B&O

Bang & Olufsen tester modstandsniveauet 80, men er blevet afvist i første omgang og er faldet tilbage til niveauet 74, som tilbage i begyndelsen af november var et støtteniveau. Det var tredie gang, at modstandsniveauet omkring 80 blev testet. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 70. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet, så tager aktien med på kandidatbænken, da aktien fortsat er i en stigende trendkanal på ugebasis.

Højgaard Holding
Højgaard Holding

Højgaard Holding har været i en faldende tendens siden september 2015 og seneste i november måned har man måtte nedjustere forventningerne, hvilket har sendt aktien tilbage til kurs 200, hvilket var niveauet aktien blev handlet i tilbage i begyndelsen af 2015. Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation, men der er endnu ikke er etableret en bund på ugebasis i det tre indikationsmodeller. Signalmodellerne er alle i rødt både på dags- og ugeniveauet. Afvent udviklingen.

 

Kan olieprisen holde?

Guldet er fortsat den faldende tendens, men tempoet er noget langsommere. Momentum på ugebasis har etableret en bundformation og stiger. Guldet handles i niveauet omkring 1175-1180, der tilbage i 2015 var et støtte/modstandsniveau.

EUR/USD har fundet en bund og stiger. Der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Momentum har fundet en bundformation både på uge- og månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,09.

NOK/DKK har taget en rebound grundet den positive tendens i olieprisen. Momentum på månedsniveauet er faldet tilbage, men tendensen er fortsat positiv. Nærmeste modstandsniveau er ved 83,5.

SEK/DKK testede niveauet 76, men havde ikke Momentum nok til at bryde igennem og er faldet tilbage til niveauet omkring 75,5. Der er fortsat en positiv tendens i MACD og holder tendensen, så brydes det glidende gennemsnit i modellen nedefra. Nærmeste modstandsniveau er ved 77.

Metalvaremarkedet viser en fortsat positiv tendens. I Filippinerne har miljøministeren krævet 10 nikkel-miner lukket, da miljø og sikkerheden i minerne ikke er overholdt. Filippinerne er en af verdens største eksportører af nikkel. Nikkel-priserne er steget pænt gennem siden begyndelsen af 2016. Lundin Mining har en nikkel-mine i USA og udover det producerer de kobber, som også har haft en pæn tendens de seneste par uger. Aluminium og tin har mistet pusten og konsoliderer sig, mens der er en stigende tendens i kobber, bly og zink.

Landbrugsmarkedet har oplevet et kraftigt tilbagefald i ugen, der er gået. Det er kun palmeolie og bomuld, der stiger, mens der er en faldende tendens i majs, hvede, kakao og kaffe samt sukker.

Brent på ugebasis.
Brent på ugebasis.

Brent Spot har hoppet og danset i sidste uge, da markedet ikke kan finde ud af, hvad den endelige aftale bliver mellem OPEC-landene. OPEC er blevet enig om at skære i produktionen, hvilket har været med til at trække prisen op med 12,5 pct. Nærmeste modstandsniveau er ved 55 og herefter er det i niveauet 60.

 

 

 

 

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.