Nye købsmuligheder?

Det bliver interessant at se, om det bliver et par positive måneder, som afslutter året eller de ender med at bevæge sig vandret uden det store afkast.  De kommende uger står i regnskabernes tegn, og det bliver interessant at se, hvad selskaberne har for forventninger i den kommende tid.

NKT Holding sælger sin automotive-kabelforretning til Wilms Group. Meddelelsen fik ikke nogen kurseffekt på NKT-aktien. Aktien handles i niveauet omkring 420 og nærmeste modstandsniveau 450 og herefter i niveauet 500. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet og den samme tendens ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er fortsat et interessant potentiale i aktien.

Trods uroen omkring de finansielle aktier i Europa så har de danske finansaktier i MidCap segmentet vist en stigende tendens siden den 24/9: Vestjysk Bank 5,14 pct., Sparekassen Sjælland- Fyn 1,00 pct., Alm. Brand 1,98 pct., samt Nordjyske 3,06 pct. Alm. Brand-aktien er i en stigende tendens og Momentum-modellen er i en positiv tendens på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 55, som tilbage i 2009 var en top og et støtteniveau tilbage i 2004. Aktien ser interessant ud, da den ligger i en stigende trendkanal.

FLSmidth stiger, efter selskabet blev opjusteret af Goldman Sachs torsdag morgen. Aktien har bevæget sig vandret i niveauet 245-260 siden midten af august. Der er købssignaler i de to modeller Bollinger og Parabolic på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på

Ugebasis, mens Momentum på månedsniveauet står stille. Kursen skal over 265, før aktien ser interessant ud, så man bør afvente udviklingen.

D/S Norden fortsætter den stigende tendens på ugebasis, og testen af støtteniveauet har bestået sin prøve. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 106 og herefter i niveauet 115-116. Den spekulative investor samler op på niveauet.

Vestas tester modstandsniveauet 560, men der er i øjeblikket ikke meget Momentum i aktien på ugebasis, så det bliver svært at komme igennem modstandsniveauet i første omgang. Signalmodellerne har været i køb siden slutningen af maj. Der er støtte i niveauet 540, og endvidere er der et ”gap” i niveauet 491,2-527.

Nordicom har ny bestyrelse og hvad skal ejendomsselskabet så nu? Det bliver interessant at se, hvad der sker med det lille ejendomsselskab. Aktien har været handlet vandret i niveauet omkring de 2 kr. sidste 2½ år. Den risikovillige investor kan hoppe på nu, men den forsigtige afventer udviklingen.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Tryg. Aktien bliver den første, som leverer deres  regnskab for 3. kvartal blandt de store selskaber. Aktien er i en stigende trendkanal og det har stået på siden sommeren juli. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis i begyndelsen af september, Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. Aktien tester modstandsniveauet ved 140 og næste modstandsniveau er ved 145 og herefter ved 155.

OMX C20 på ugebasis.
OMX C20 på ugebasis.

C20-indekset har ramt niveauet 900 og har i år til dato mistet 11,4 pct. RSI har ramt niveauet 31 på ugebasis. Der er en faldende tendens i Momentum på ugebasis, og det har stået på siden maj i år. Nærmeste støtteniveau er ved 860 og herefter i niveauet 800.

Kursen skal igennem 940 for at Bollingerkanalen ændrer signal på ugebasis. Tendensen i indekset indikerer, at man skal værekritisk med sin investering i danske aktier.

 

DK Portefølje
Der er overordnet en positiv tendens i den danske portefølje. Pandora og Rockwool er de to selskaber som har det svært. TDC ser ligeledes lidt træt ud og stop-loss hæves for at sikre gevinsten.

dkport

Nordisk portefølje
De nordiske aktier viser en fortsat positiv tendens, dog har ejendomssektoren tabt Momentum, hvilket gør, at jeg hæver stop-loss på Wihlborg.
Hæver stop-loss i Betsson, Oriflame og SAAB

nordport

 

Startskuddet for amerikanske regnskaber

Torsdagens nøgletal viste en positiv udvikling, men blandt andet færre nytilmeldt ledige. Endvidere faldt antallet af ledige fra 2.064 mio. til 2.058 mio.

Den kommende uge byder på regnskaber fra JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup, BlackRock, Delta Air Lines samt CSX.

Dow Jones
Dow Jones

Dow Jones Industrial Average bevæger sig fortsat vandret i niveauet 18.000-18.500 og kursudviklingen bliver støttet af det lange glidende gennemsnit på ugebasis. Bollingerkanalen er i salg og har været det i 5 uger, og kursen skal over 18.500 for at signalet skifter. Momentum er ved at etablere en bundformation, mens RSI er faldet tilbage niveauet 55. Nærmeste modstandsniveau er ved 18.500 og støtteniveauet er ved 18.000.

S&P 500
S&P 500

S&P 500 fortsætter ligeledes i en vandret formation, som nu har stået på siden midten af juli. S&P 500 har en identisk udvikling med Dow Jones. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 2125. S&P 500 og Dow Jones er dog uenig på et punkt. Der er en faldende tendens i Momentum og RSI på ugebasis. De seneste 5 uger har været i salg i Bollingerkanalen. Nærmeste modstandsniveau er ved 2200 og nærmeste støtteniveau er ved 2100.

Nasdaq Comp.
Nasdaq Comp.

Nasdaq Composite tester fortsat modstandsniveauet 5300, og der er divergens mellem RSI og Momentum på ugebasis. Momentum på ugebasis bevæger sig vandret i niveauet, mens RSI falder. RSI er oppe i det overkøbte niveau, hvilket indikerer en stærk tendens i indekset. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 5050, mens det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 5250. Næste modstandsniveau er ved 5350. Nasdaq-indekset er fortsat i køb på ugebasis i Bollingerkanalen.
Strategi: Hold på amerikanske aktier.

Ny optur i Japan?

Det japanske marked tester igen 17.000, og det er anden gang indenfor 1½ måned. Stigningen har givet købssignal på dagsniveauet med køb i Bollingerkanalen, og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”.

Japan test modstandsniv. 17.000.
Japan test modstandsniv. 17.000.

På ugebasis er der etableret et ”Golden Cross” for 6 uger siden, og det lange glidende gennemsnit er blevet testet som støttelinie og hr bestået prøven. Der er fortsat divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg, mens Parabolic er i køb og har været det siden midten af august i år. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, mens der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Brud af 17.000 vil ændre signalet.
Strategi: Holder fast i hold

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og har ramt niveauet 1460. Der er en positiv tendens i Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI har ramt niveauet 70 på ugebasis, hvilket bekræfter styrken i indekset. Nærmeste modstandsniveau er ved niveauet 1480, som var en bund i november 2015 og herefter i niveauet 1520, mens nærmeste støtteniveau er ved 1400 og herefter i niveauet 1380.

OMX Stockholm 30
OMX Stockholm 30

Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens, men hastigheden er aftagende, så man må forvente, at et brud af niveauet 1480 vil blive afvist i første omgang.
Strategi: Fastholder køb.

NCC fortsætter den stigende tendens på både dags- og ugebasis. Aktien faldt kraftigt i forbindelse med et Spin-off af virksomhedet Bonava. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og Bollingerkanalen er i køb på ugebasis, mens Parabolic er i salg. Det lange glidende gennemsnit er tæt på at blive brudt af den stigende tendens, man ser i aktiekursen. Momentum på månedsniveauet ser ud til at have etableret en bundformation i niveauet og dermed etableret en stigende tendens i den lange sigtede model. Mangler man eksponering mod byggeriet, så er NCC en mulighed.

Frankfurt Dax 30 bevæger sig vandret i niveauet 10.400-10.800. De tre indikationsmodeller er faldet tilbage og alle har en faldende tendens på ugebasis, hvilket giver et negativt billede på DAX. Signalmodellerne er i køb på ugebasis og har været det siden august. Bryder indekset igennem modstandsniveauet 10.800, så er næste modstandsniveau ved 11.500.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, men hastigheden er aftagende, hvilket indikerer, at det bliver svært at bryde igennem modstandsniveauet 10.800 i første omgang.

Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.

 

RTX i optrend

RTX udvikler og producerer trådløse kommunikationsløsninger til telekommunikationsindustrien. I det seneste kvartalsregnskab fra august viste regnskabet for de første 9 måneder en omsætning på 298,8 mio. kr. mod 264,4 mio. kr. i samme periode sidste år. EBIT endte på 52,7 mio. kr. mod 41,7 mio. kr. året før. Kapacitetsomkostningerne steg, hvilket skyldes en forøgelse i ordrebogen i begge forretningsenheder. RTX har øget bemandingen med 23 ansatte.

RTX virksomhed er delt i to enheder: Business Communications og Design Services. Business Communications har indgået aftale om at levere et 2,4 GHz kommunikationssystem til en kinesisk distributør. Det nye kommunikationssystem vil fremadrettet kunne leveres til nye geografiske områder.

Design Services leverer kundedefinerede løsninger og har i det seneste kvartal indgået en række større udvikling kontrakter inden for audio-segmentet. De innovative projekter forventes at kunne tiltrække ny kundegrupper til forretningsenheden i de kommende år

RTX forventer en omsætning i intervallet 385-400 mio. kr. og en EBIT i intervallet 60-67 mio. kr.

RTX
RTX

Aktien har taget en rebound de sidste par dage, og det har udløst et købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen og det har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 125, som blev testet i juli. Næste modstandsniveau er ved 130 og herefter i niveauet 140-145, mens nærmeste støtteniveau er ved 110-114. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket bekræfter, at aktien skal højere. Bryder den igennem 125, så anbefales det at samle op i aktien.

 

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: G4S, Brdr. Hartmann og Greentech Energy Systems.

G4S tog en rebound fra midten af juli og frem til midten af september. Kursen gik fra 15-16 til en kurs over 21 i midten af september. Siden har aktien sat sig og handles nu i niveauet 20.

Kortsigtet har Bollingerkanalen igen etableret et salgssignal og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på dagsniveauet. Der er en faldende tendens i den korte trend.

G4S på ugebasis.
G4S på ugebasis.

På ugebasis som dækker kvartalsbølgerne er der fortsat en stigende tendens, men de tre indikationsmodeller har alle etableret topformation, hvilket indikerer, at aktien har brug for en pause i den stigende tendens. Det nærmeste støtteniveau er ved 19,5 og næste er ved 18,5, hvor det lange glidende gennemsnit ligger. Brud af niveauet 21 vil give et købssignal på dagsniveauet. Afvent udviklingen. 

Brdr. Hartmann konsoliderer sig i niveauet 305-315 og har bevæget sig vandret siden midten af august. Kortsigtet er der købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og der er etableret et købssignal i de glidende gennemsnit, idet der er etableret et ”Golden Cross” for 4 dage siden.

Nærmeste modstandsniveau er ved 320, mens der er støtte i niveauet 300.

Brdr. Hartmann på ugebasis.
Brdr. Hartmann på ugebasis.

På ugebasis er der købssignal i de to signalmodeller på ugebasis. Indekset er i første omgang blevet afvist i niveauet 320, hvilket har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage. Momentum på månedsniveauet er i en stigende trend og det har stået på siden slutningen august.
Bryder kursen igennem 320, så anbefales der køb af aktien.   

Greentech Energy Systems tester modstandsniveauet 8,5, men har ikke haft Momentum til at bryde igennem i første omgang. Kortsigtet er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit ligger side om side, hvilket indikerer, at man skal være afventende.

Greentech Energy Systems
Greentech Energy Systems

På ugebasis betyder den vandrette formation i niveauet 8,5, at der er divergens mellem tre indikationsmodeller. Momentum stiger på ugebasis, mens RSI og MACD er faldet tilbage og har en faldende tendens på ugebasis. Bryder kursen igennem modstandsniveauet 8,8-9, så er der lagt op til en test af niveauet 9,5. Nærmeste støtteniveau er ved 8.2 og 8.

Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er i køb på ugebasis og det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger som en støttelinie i niveauet 7,5. Bryder kursen igennem niveauet 8,8, så anbefales køb på niveauet.

 

Hold øje med landbrugsvarerne 

Guldet er faldet tilbage til niveauet 1260 og det betyder, at der er etableret et salgssignal på både dags- og ugeniveauet. Niveauet 1260 har tidligere været et støtteniveau. Faldet har sendt RSI ned i det oversolgte på ugebasis, hvilket indikerer, at der er en rebound-mulighed i den kommende tid.

EUR/USD har tabt en smule hastighed i ugens løb, og det har udløst et salgsignal på dagsniveauet og de glidende har etableret et ”Death Cross”. Momentum har etableret en topformation på månedsniveauet, hvilket indikerer, at man forventer yderligere svækkelse.

NOK/DKK bevæger sig vandret i niveauet omkring 82,5-83,5 og konsoliderer sig i niveauet på trods af en stigende tendens i olieprisen. Der er ”gap” i niveauet 81,9-82,3, hvilket skal lukkes over tid.

SEK/DKK holder fast i niveauet 77,2-77,4, og det har nu stået på i 6 dage. Bliver der etableret en bund i det niveau, er nærmeste modstandsniveau ved 77,8 og herefter i niveauet 78,2-78,4.

Metalvaremarkedet viser en positiv tendens i 4 ud af 5 industrimetaller. Det er kun nikkel, der ikke stiger. Nikkel er dog steget 18,9 pct. i år.

Landbrugsmarkedet viser ligeledes en stigende tendens. Det er kun kakao, som har en faldende tendens, mens der er en stigende tendens i kaffe, sukker, hvede samt majs.

Nordsø olien
Nordsø olien

Brent Spot fortsætter den stigende tendens og er brudt over modstandsniveauet 51 på ugebasis. Stigningen betyder, at der er etableret et købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic. Nærmeste modstandsniveau er ved 55, som var en bund tilbage i marts sidste år. Momentum på månedsniveauet holder fast i den stigende tendens. Olierelaterede aktiver er blevet interessante igen.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.