Nervøst marked som står stille

Det lyder som en dårlig cocktail og markederne har haft svært ved at rejse sig. Derudover har nøgletallene trukket i hver sin retning og væksten er lavere end ønsket. I USA er der brug for nogle infrastrukturelle investeringer, og man kan håbe på, at de kommer i løbet af 2017 og 2018 til at trække markedet op.

Tryg leverede et regnskab, der overgik markedet. Det forsikringstekniske resultat blev på 744 mio. kr. mod 647 mio. kr. i samme periode året før. Resultat før skat blev på 923 mio. kr. mod 732 mio. kr. året før. Aktien ligger i en stigende trendkanal og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Bryder kursen igennem 140, er næste modstandsniveauet er ved 145 og herefter i niveauet 165.

Santa Fe Group holder fast i den stigende tendens efter bundformation i august 2015 i kursniveauet 46-48. Aktien handles i niveauet 68-70, men der har været store udsving i de enkelte kvartaler. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI falder tilbage, mens MACD bevæger sig vandret og Momentum stiger på ugebasis. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Det er nu 3. gang, at aktien banker på 70 og bryder kursen igennem, er næste modstandsniveau ved 76-78. Modstandsniveauet var en top i marts 2015 og en bund i februar 2014.

ALK-Abello taber Momentum i denne uge, og det skyldes måske, at markedsdeltagerne er urolige for, hvad der skal ske med det amerikanske marked, hvor deres samarbejdpartner Merck ikke vil være med mere og da man ikke har hørt noget nyt, falder aktien tilbage. En meddelelse fra ALK- Abelló om en ny partner vil sende aktiekursen 10 til 15 pct. Indtil da bør man afvente udviklingen.

Julemarkedet og Halloween er de to næste events Tivoli står overfor. Aktien toppede i april måned i kursniveauet 490 og har siden været i en sivende tendens og handles nu i niveauet 440-450. Der er en faldende tendens i i MACD og RSI på ugebasis, mens Momentum har etableret en bundformation og stiger. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis, og der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis. Bollingerkanalen er i salg og Parabolic er i køb. Der er støtte i niveauet 420- 425. Tag aktien med på kandidatbænken da onlineforretningen kan overraske.

Der er to ”gaps” i Carlsberg, så der er lagt op til en rebound-mulighed i den kommende tid. Aktien har været i en faldende tendens siden toppen i august, hvor aktien testede modstandsniveauet 680.

Den kommende uge byder ikke på regnskaber fra danske selskaber, men fra Sverige kommer der en række regnskaber. Tirsdag: Com Hem Holding, Getinge, Probi. Onsdag er det Byggmax, Intrum Justitia, Kungsleden, SHB (Svensk Handelsbanken). Torsdag er det Axfood, Betsson, Husqvarna, MTG, Tele 2 samt SEB. Fredag er det Assa Abloy, BillerudKorsnäs, Duni, Ericsson, Investor, Telia samt Volvo. Endvidere kommer der en række interessante regnskaber fra Norge og Finland.

En af de regnskabsaktuelle aktier med mest Momentum blandt de store aktier er Betsson. Aktien tog et gevaldigt dyk i juli, men siden har aktien rettet og har etableret en stigende trend.

Det danske hovedindeks.

Det danske hovedindeks.

C20-indekset fortsætter den faldende tendens og har nu tabt 13,6 pct. år til dato. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis. RSI har ramt 30 for første gang siden november sidste år og er i en faldende tendens, mens Momentum har etableret en bund og stiger. Signalmodellen Bollinger holder fast i sit salgssignal på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 860 og er en bund tilbage i februar 2016.

DK Portefølje
Hæver målkursen og stop-loss på NKT Holding. Pandora og Rockwool er på salgslisten.

portdk

Nordisk portefølje
Wihlborg er tæt på stop-loss, mens Betsson faldt uden stop-loss på negativ analyse fra Danske Bank. Det virker som en overreaktion i Betsson.

 

portnord

Så er vi i gang

Torsdagen nøgletal viser en positiv udvikling i antallet af nytilmeldte ledige, som var lavere end forventningerne i markedet, hvilket mere og mere bekræfter, at renten skal sænkes.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Microsoft, Johnson & Johnson, General Electric, Veritzon, Intel, Bank of America samt Philip Morris.

Netflex har etableret nyt købssignal på ugebasis og aktien er regnskabsaktuel i næste uge. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for tre uger siden.

Dow Jones på ugebasis.

Dow Jones på ugebasis.

Dow Jones Industrial Average fortsætter den faldende tendens, og kursen har ramt det lange glidende gennemsnit på ugebasis og Bollingerkanalen holder fast i salgssignalet på ugebasis. Kursen skal over 18.500, før der bliver etableret et købssignal i modellen. Den faldende tendens i indekset betyder, at der er en faldende tendens i Momentum og RSI på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 18.000 og nærmeste  modstandsniveau er ved 18.500.

S&P 500

S&P 500

S&P 500 er ligeledes i en faldende tendens på ugebasis, og indekset har ramt niveauet 2125 og det lange glidende gennemsnit ligger som et støttelinie ved niveauet 2125. Signalmodellen Bollinger er i salg og det har stået på siden midten af september. Momentum bevæger sig vandret, mens RSI fortsætter den faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 2100 og nærmeste modstandsniveau er ved 2200.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite er blevet afvist i niveauet 5300 og er faldet tilbage til støtteniveauet 5200. Signalmodellen Bollinger er fortsat i køb på ugebasis og modellen har sin nedre støttelinie i niveauet 5200. Der er en faldende tendens i både Momentum og RSI på ugebasis. RSI er kommet ud af det oversolgte niveau på ugebasis. På dagsnivauet har indekset etableret et ”gap” i 5228,26 – 5228,77. Indekset bevæger sig vandret i niveauet 5240-5340 og det har stået på i 1½
Strategi: Hold på amerikanske aktier.

Ny optur i Japan?

Det japanske marked holder fast i den stigende tendens trods en sur uge i blandt andet i Europa. På ugebasis har de tre indikationsmodeller en stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens i indekset. Bollingerkanalen mangler det sidste hop, så modellen kan gå i køb. Indekset har fortsat modstand i niveauet 17.000, mens der er støtte i niveauet 16.400.

Nikkei på ugebasis.

Nikkei på ugebasis.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket bekræfter, at indekset har hastighed. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 7 uger siden.
Strategi: Holder fast i hold.

 

Stockholm S30

Stockholm S30

OMX Stockholm 30 er faldet tilbage i denne uge og det skyldes en general sur stemning på de finansielle markeder i Europa, og så har Ericsson leveret et negativt regnskab, hvilket har været med til at trække ned i indekset. Opbremsningen i indekset har fået de tre indikationsmodeller til at etablere en faldende tendens på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 1480, som var en bund i november 2015. Faldet i indekset har givet et ”gap” i indekset, som skal lukkes. På dagsniveauet har tilbagefaldet givet et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet ramt af den faldende tendens i indekset.
Strategi: Ændre til Hold på svenske aktier.

Den svenske regnskabssæson går for alvor i gang i næste uge. Fredagen bød på tre nedjusteringer fra svenske selskaber Ratos, Eltel og NCC. Sidstnævnte skrev jeg om i sidste uge og de måtte nedjustere forventningerne grundet et projekt i Norge. Aktien faldt 1,5 pct. og ser lidt uinteressant ud nu.

Husqvarna på ugebasis.

Husqvarna på ugebasis.

I næste uge er Husqvarna blandt andet aktuel med deres regnskab i næste uge. Aktien er steget 30 pct. siden årsskiftet. Aktien har været inde i et turn around-forløb og handles nu vandret i niveauet 72-76. Signalmodellerne er i køb på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 70 som en støttelinie. Den vandrette formation har fået indikationsmodellerne til at falde tilbage. RSI har ramt niveauet 50 på ugebasis. Faldet har ligeledes givet et ”gap” i niveauet 72,65-73,95. Mener man bør sætte aktien på kandidatbænken og dette brud af niveauet 76 udløser et køb.

DAX på uge.

DAX på uge.

Frankfurt Dax 30 har tabt pusten en smule i denne uge, men er ikke brudt igennem støtteniveauet ved 10.300. Trods den sivende tendens så er Bollingerkanalen og Parabolic fortsat i køb på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 10.200. De tre indikationsmodeller er alle faldet tilbage, men MACD og Momentum er fortsat i en stigende trend på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 10.800 og næste modstandsniveau er ved 11.000.
Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.
Holder trenden i ISS?

ISS leverede et halvårsregnskab, der havde tilbagegang i omsætningen fra 20.206 mio. kr. til 19.885 mio. kr., mens resultat før skat og goodwill blev lidt højere i første halvår 2016 og sluttede på 1.1 mia. kr. mod 1.0 mia. kr. i 2015. ISS havde en indtjening pr. aktie på 2,7 kr. i 2016 mod 2,6 kr. i 2015.

Fordelt på geografiske områder har der være tilbagegang i segmentet Americas grundet devaluering i Argentina. I Brasilien er men kommet ud af en række kontrakter og har ikke i første omgang valgt at forny dem grundet den økonomiske udvikling i landet. Indtjeningen blev presset i Mexico og Chile grundet øget konkurrence.

For Centraleuropa var der en vækst i indtjeningen, mens der var en fortsat vækst på markederne i  Tyrkiet, Østrig, Schweiz, Spanien samt Belgien, der var med til at trække op, mens det østeuropæiske marked oplevede et øget prispres og stærk konkurrence.

I Norden er væksten også gået i stå og Brexit trækker ned i omsætningen. I Finland har økonomien det heller ikke for godt, hvilket har været med til at presse indtjening for Norden. I Norge har den lavere oliepris sat sit spor i catering-virksomheden.

I Asien og Pacific har ISS oplevet en uforandret omsætning, mens man fik fremgang i indtjeningen. Det har blandt andet været en øget indtjening i Singapore, Hong Kong og Indonesien. Samtidig er man kommet ud af nogle tabsgivende hospitalskontrakter i Australien.

Fundamentalt forventer selskab en vækst på mellem 2,5-4 pct., hvilket er en opjustering i forhold til forventningerne tidligere på året med vækst på mellem 2-4 pct.

ISS med stigende trendkanal.

ISS med stigende trendkanal.

Teknisk holder ISS-aktien fast i den stigende tendens, som har stået på siden februar 2015. Den stigende tendens har fået MACD-modellen til at ligne en bølgeformation og den samme tendens ses i Momentum på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger ved 260. Signalmodellerne er i køb på ugebasis og har været det siden begyndelsen af marts. Nærmeste støtteniveau er ved 255 og herefter i niveauet 245, mens nærmeste modstandsniveau er ved 277-278 og herefter i niveauet 295.

På dagsniveauet er aktien faldet lidt tilbage og det betyder, at Bollingerkanaler er gået i salg. De glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ”Death Cross”. Rebound i aktien op til 275-277 og et brud af det niveau vil betyde, at der er etableret et nyt købssignal.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: IC Group, Matas og Rockwool   

IC Group har været faldende den seneste 1½ måned og aktien har ramt niveauet 154-160, som ligeledes var et støtteniveau tilbage i juni/juli i år. Trods tilbagefaldet i aktiekursen så er Bollingerkanalen fortsat i køb på ugebasis, mens Parabolic er i salg på ugebasis.

IC - dobbelt bund ?

IC – dobbelt bund ?

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 175 som en modstandslinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 185. Bryder kursen over 165, er den faldende tendens brudt. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.  Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation, hvilket gør, at man skal holde øje med aktien.

På dagsniveauet er der salg i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. Bryder kursen igennem 165, så bliver der etableret et købssignal og det lange glidende gennemsnit bliver brudt hvilket er første interessant tegn. Afvent udviklingen.

Matas på ugebasis,

Matas på ugebasis,

Matas holder fast i den stigende tendens, som har stået på siden begyndelsen af juli og de seneste 4 uger har aktien bevæget sig vandret i niveauet 124-130. Den vandrette formation betyder, at der er etableret en topformation i Momentum og MACD på ugebasis, men den overordnede tendens i modellerne er stigende. Signalmodellerne er i køb på ugebasis og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis for 4 uger siden. Momentum er i en stigende tendens på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 130 og herefter i niveauet 134 og så bunden fra juli/august ved kurs 140. Anbefaler køb på niveauet.

Rockwool på ugebasis.

Rockwool på ugebasis.

Rockwool-aktien er faldet tilbage de sidste 7 uger og har ramt støtteniveauet 1150. Faldet betyder, at de glidende gennemsnit er blevet brudt, og de har etableret et ”Death Cross” på ugebasis. Faldet har trukket ned i Momentum på ugebasis, som nu ligger i en faldende tendens. RSI er under 40. Der er divergens mellem signalmodellerne på ugebasis, idet Parabolic er i salg, mens Bollingerkanalen er i salg. Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation.

Støtteniveauet 1140-1150 skal holde, ellers ser det ikke godt ud, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1220 og herefter i niveauet 1280. Giver aktien en hold-anbefaling på niveauet.

 

Guldet finder støtte   

Guldet har fundet støtte i niveauet omkring 1260. Signalmodellerne er fortsat i salg og kursen skal igennem 1280 på dagsniveauet for at ændre signalet, mens kursen skal over 1360 på ugebasis, før der bliver etableret et købssignal i guldet. Momentum har endnu ikke etableret en bundformation hverken på uge- eller månedsniveauet.

EUR/USD konsoliderer sig i niveauet 1,1-1,105, som også var et støtteniveau tilbage i juli måned. Tilbagefaldet har udløst et salgssignal i Bollingerkanalen og i Parabolic-modellen. Nærmeste støtteniveau er ved 1,05.

NOK/DKK holder fast i den stigende tendens, der blev etableret efter konsolidering i juli i niveauet 79. Nærmeste modstandsniveau er ved 84,5.

SEK/DKK har været nede og teste niveauet 76,5 og den svenske krone har nu været i en faldende tendens siden topformation i april/maj i år, hvor den svenske krone blev handlet i niveauet 81-81,5.

Metalvaremarkedet holder generelt fast i den stigende tendens. Kobber har dog mistet Momentum på det sidste og konsoliderer sig i niveauet 4750, mens nikkel og tin holder fast den stigende tendens.

Landbrugsmarkedet viser en stigende tendens. Det er kun kakao, som er faldende, og det skal ses i lyset af, at udbuddet bliver mindre i fremtiden, da antallet af kakaoproducenter falder.

Olien på ugebasis.

Olien på ugebasis.

Brent Spot tester niveauet 53, men blev afvist i niveauet og er handlet ned i niveauet 51-52 niveauet. Olieprisen ligger i en stigende trendkanal. Momentum på månedsniveauet er ved at tabe Momentum, men derfor kan prisen godt stige noget tid endnu. Nærmeste modstandsniveau er ved 55.

 

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, , , ,

Kommentarer er lukket.