Markedsdeltagerne er nervøse

Markedsdeltagerne er nervøse for hvor stor en indvirkning den nuværende coranavirus har på væksten. De regnskaber der er blevet præsenteret for markedsdeltagerne har generelt været gode og flere har overrasket reelt bl. a. H&M, Volvo og AAK.

Investorerne er derfor søgt over i medicinal-aktierne som en sikker havn, hvilket også kan ses på det danske marked både blandt de små og de store selskaber indenfor feltet.

Lundbeck er i køb på dagsniveauet og har været det siden begyndelsen af januar i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit etablerede ligeledes et købssignal i midten af januar. På ugebasis har Bollingerkanalen været i køb siden begyndelsen af november og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af december. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI bevæger sig vandret i niveauet 80. Momentum på månedsbasis fortsætter den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 300 og herefter i niveauet 320, mens nærmeste støtteniveau er ved 270 og herefter i niveauet 250. Aktien ser interessant ud på niveauet og jeg har den i min egen portefølje.

Bavarian Nordic er kommet godt fra start i år, og aktien er steget med over 25 pct. Bollingerkanalen har været i køb siden begyndelsen af december, mens Parabolic-modellen først er gået i køb i begyndelsen af januar. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 85 og der er en positiv tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 220 og herefter i niveauet 250, mens nærmeste støtteniveau er ved 190 og herefter i niveauet 175. Brug tilbagefald i aktien til opsamling.

Ejendomsselskaber er også en mulighed for at søge dækning i forhold til markedet, da renten igen falder. Man skal se efter de svenske selskaber, da de har en bred portefølje af selskaber.

ALK-Abello er den danske aktie med mest Momentum i øjeblikket. Aktien har etableret ny all time high. Nærmeste modstandsniveau er ved 1900 og herefter i niveauet 1950, mens nærmeste støtteniveau er ved 1750 og herefter i niveauet 1650. RSI og Momentum stiger begge på ugebasis. RSI har ramt niveauet 80. Brug et tilbagefald til at samle op.

I denne uge starter regnskabsstormen tirsdag med Ambu, Carlsberg, Demant, Pandora samt Össur. Onsdag er det ALK-Abelló, Danske Bank, GN Store Nord, Rockwool, SimCorp og Vestas. Torsdag er det Coloplast, DFDS, Lundbeck, Netcompany, North Media, Solar og Spar Nord Bank.

DSV Panalpina-aktien er ramt at nervøsitet i markedet. Det har fået aktien til at bevæge sig vandret i niveauet 740-760. Den vandrette formation betyder, at de tre indikationsmodeller er faldet tilbage på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 710 og Bollingerkanalen har sin nedre støttelinie i niveauet 710. Anbefaler at man afventer udviklingen, da fragtfirmaer vil blive ramt af opbremsningen i handlen i Kina.

C25 stadig i køb.

C25-indekset forsøger stadig at holde fast i niveauet 1300, og det er de danske medicinalaktier, som holder hånden under C25. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum er faldende og har etableret en topformation, mens RSI er stigende og ligger i niveauet omkring 80. Nærmeste støtteniveau er ved 1260 og herefter i niveauet 1240, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1320 og i niveauet 1350. Hold på danske aktier.

 

DK Portefølje
Porteføljen har år til dato givet afkast på 3,9 pct. mod C25 1,68 pct. Hæver stop-loss og målkursen på Bavarian Nordic og H+H.

Nordisk portefølje
Tager gevinsten i SAAB og tabte i Catena Media. Kongsberg og Trelleborg er på salgslisten.

Stærke regnskaber fra USA
Torsdagens amerikanske nøgletal viste lidt flere nytilmeldte ledige end ventet. Til gengæld viste den økonomiske vækst i USA en stigning på 2,1 pct. mod forventede 1,8 pct.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Google, Disney, Merck, Bristol-Myers, Philip Morris, Gilread Sciences samt Fiserv og Becton, Dickinson and Company.

Dow Jones Industrial har tabt pusten og der er etableret salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen. Faldet har fået de tre indikationsmodeller til at etablere en topformation. Nærmeste støtteniveau er ved 28.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 30.000.

Topformation i S&P 500

S&P 500 har ligesom Dow Jones etableret et salgssignal på dagsniveauet. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på  dagsniveauet. Der er en faldende tendens i Momentum på ugebasis, og det betyder, at det glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Indekset nærmer sig testen af niveauet 3220 og herefter er der støtte ved niveauet 3100, mens nærmeste modstandsniveau er ved 3350 og herefter i niveauet 3400.

Nasdaq holder fast i det nuværende niveau.

Nasdaq Composite er også gået i salg på dagsniveauet. Indekset lukkede i 9298,9 og slutter det over 9300, bliver der igen etableret et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Der er etableret topformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 90 efter at have bevæget sig vandret i niveauet omkring 98 i december og begyndelsen af januar. Momentum stiger fortsat på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 9500 og herefter i niveauet 9550, mens der er støtte i niveauet 9000.  Strategi: Fortsat Hold på det amerikanske indeks.

 

Det japanske marked er gået i salg
Det japanske marked er ramt af den negative stemning og det har fået Bollingerkanalen til at gå i salg efter 20 uger i køb. Parabolic er stadig i køb og går først i salg ved brud af niveauet 22.500. Faldet har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50, mens MACD stadig er over 0.

Salgssignal i Japan.

Der er stadig en stigende tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 22.200 og herefter i niveauet 21.000-21.200. Nærmeste modstandsniveau er ved 24.400 og herefter i niveauet 25.000.
Strategi: Afventer fortsat udviklingen.

OMX Stockholm 30 har også svært ved at holde fast i den stigende tendens og det kan ses i Momentum, der faldt tilbage, mens RSI stiger på ugebasis og har ramt niveauet 70. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1725 som en støttelinie og Bollingerkanalens nedre kanallinie ligger i niveauet 1775.

Nærmeste modstandsniveau er fortsat 1875 og herefter i niveauet 1875, mens nærmeste støtteniveau er ved 1740 og i niveauet 1700. De fleste tegn peger fortsat på en afdæmpet udvikling i svensk økonomi for 2020.
Strategi: Hold på det svenske marked.

Nobina holder fast i den stigende tendens, som blev etableret i sensommeren, hvor aktien blev handlet i 54-56. I dag handles aktien i niveauet 72-73  Aktien etablerede et ”gap” i niveauet 55,95- 57,75 i august i forbindelse med halvårsregnskabet.

Interessant formation.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 80, hvilket indikerer, at aktien er stærk på nuværende tidspunkt. Nærmeste modstandsniveauet er ved 74, som har været den tidligere top i juli 2018. Nærmeste støtteniveau er ved 68 og herefter i niveauet 64. Anbefaler køb på niveauet.

Frankfurt DAX 30 har tabt pusten og nu handles indekset under 13.500. Faldet i indekset betyder, at de tre indikationsmodeller er i en faldende tendens på ugebasis. RSI er under 60. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 13.000 som en støttelinie. Bollingerkanalens nedre støttelinie ligger i niveauet 13.200. Nærmeste modstandsniveau er ved 13.800 og herefter i niveauet 14.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 13.000 og herefter i niveauet 12.800.
Strategi: Hold på det tyske indeks ændret fra Køb.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er DFDS, NetCompany samt Solar.
DFDS har igen tabt pusten og etablerede et salgssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit blev brudt for 3 uger siden oppefra og kursudviklingen nærmer sig det lange glidende gennemsnit, der ligger i niveauet 278 som en støttelinie.

Er ikke så interessant nu.

Den faldende tendens i aktiekursen trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50. I MACD-modellen er det glidende gennemsnit blevet brudt oppefra, hvilket giver salgssignal i modellen. Den samme faldende tendens ses i Momentum på ugebasis, mens modellen på månedsbasis fortsætter den stigende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved de 280 og herefter i niveauet 240, mens nærmeste modstandsniveau er i 310-315 og herefter i niveauet 340.
Da Brexit ikke er på plads endnu, vil der være en del usikkerhed i DFDS-aktien hen over året. Anbefaler at man afventer udviklingen.

NetCompany har etableret et salgssignal på dagsniveauet, mens der fortsat er købssignal i aktien på ugebasis. Der er en faldende tendens i aktiekursen, der har trukket ned i Momentum, MACD samt RSI på ugebasis. RSI har ramt 65. Bollingerkanalens nedre kanallinie ligger i niveauet 303 som en støttelinie. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 290 som en støttelinie.

Vent.

Momentum på månedsbasis er faldet tilbage og er brudt igennem de glidende gennemsnit i modellen. Nærmeste støtteniveau er ved 300 og herefter i niveauet 285. Anbefaler at man afventer udviklingen i den kommende tid.  

Solar har de seneste 15 måneder bevæget sig vandret i niveauet 280-320. Der har været mange svingninger i perioden siden oktober 2018 har fået Bollingerkanalen til at skifte signal flere gange i perioden. Siden december har aktien været i køb på ugebasis i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Den stigende tendens i aktiekursen har sendt de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 90 og MACD er over 0. Momentum på uge- og månedsniveauet er begge i en stigende tendens.

Modstandsniveauet tests.

Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket giver en stærk indikation. Modstandsniveauet ved 345 har tidligere været en top i marts og en bund i september 2017 og december 2016. Næste modstandsniveau er ved 370, mens nærmeste støtteniveau er ved 305.
Aktien ser interessant ud på niveauet, men vi forventer et tilbagefald i aktien, hvilket kan bruges som opsamling.

Guldet stiger grundet virusfrygt
Guldet fortsætter den stigende tendens og nu tester modstandsniveauet 1580. RSI er over 90 og der er en fortsat stigende tendens i MACD på ugebasis. Den samme tendens ses i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 1600 og herefter i niveauet 1620, mens nærmeste støtteniveau er ved 1550 og herefter i niveauet 1520.

SEK/DKK: fortsætter den faldende tendens og har nu ramt niveauet 0,7025. Nærmeste støttenvieau er ved 0,70. Den faldende tendens i markedet trækker ned i alle indikationsmodeller på ugebasis og den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 69,5.

EUR/USD: fortsætter den faldende tendens og er nu nede i niveauet 1,100-1,105. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet MACD og Momentum falder, mens RSI har ramt 50.

Metalmarkedet: Er blevet ramt af at Kina lukker ned, hvilket gør, at flere har vendt rundt og nu falder på ugebasis.

Landbrugsmarkedet: Holder fortsat fast i den stigende tendens med undtagelse af sojamel og -olie.

Brent Spot er fortsat den faldende tendens og har nu ramt niveauet 59. Faldet betyder, at der er salgssignal i signalmodellerne på både dags- og ugeniveauet. De tre indikationsmodeller er alle faldet og RSI har ramt 40. Momentum på månedsniveauet stiger derimod og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.