Markedet er afventende

De internationale aktiemarkeder bevæger sig vandret og kan ikke komme ud af de nuværende niveauer. Det er blandt andet væksten Kina og Brexit, der holder markedet i nede.

Mandagens højdespringer var G4S, som leverede et regnskab, der overgik forventningerne, hvilket fik aktien til at stige med 5,5 pct. Stigningen har udløst et nyt købssignal i aktien på dagsniveauet, mens kursen skal igennem 19, før der bliver etableret et købssignal på ugebasis. Der er en positiv tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 20. Man bør derfor afvente udviklingen.

Den svenske storbank SEB ser positivt på Vestas og mener, at den ser interessant ud på niveauet. Aktien bevæger sig vandret i niveauet omkring 450. Endvidere er der fortsat en uensartet tendens i indikationsmodellerne som MACD, Momentum og RSI, da de bevæger sig i hver sin retning. Det indikerer, at man kan afvente udviklingen og først ved brud af niveauet 480 ser aktien interessant ud.

Pandora opjusterede forventningerne og aktien steg med 10.3 pct. Aktien havde etableret en vant formation, men med tirsdagens regnskab blev signalet ændret i flere modeller. Aktien har bevæget sig vandret i niveauet omkring 850. Momentum på både uge- og månedsniveauet er igen begyndt at stige. Stigningen har ligeledes etableret et købssignal i både Bollingerkanalen og i Parabolic. Nærmeste modstandsniveau er ved 1100, mens nærmeste støtteniveau er ved 825.

Lundbeck viste en vækst på 6 pct. i omsætningen for første kvartal 2016 i forhold til 2015. Indtjening i EBIT gik fra 216 til 746 mio. kr. Den faldende tendens i Lundbeck-aktien er blevet afløst af et nyt købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic. Momentum stiger på både uge- og månedsniveauet og den samme tendens ses i MACD på ugebasis. Aktien tester nu et historisk modstandsniveau ved 255-260. Bryder kursen igennem modstandsniveauet, er næste modstand ved 275, som man finder tilbage i 2007. Aktien ser interessant ud på niveauet og så er der ikke rigtigt kommet gang i de nye produkter endnu.

DFDS opjusterer forventningerne, da man kan fremvise en vækst i de transporterede fragtmængder på 19 pct. og 25 pct. flere passagerer i 1. kvartal. Der har været en vækst på forretningen, der dækker den engelske kanal på 36 pct. efter DFDS har udvidet kapaciteten på Dover-Calais. Teknisk er aktien brudt igennem den gamle top og handles nu i niveauet 290, som er ny all time high. I februar, marts og april konsoliderede aktien sig i niveauet 230-250, men steg i begyndelsen af måneden til 270. Der har været en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis siden midten af marts. Momentum er ligeledes stigende på månedsniveauet, hvilket bekræfter den stærke tendens i aktien. Nærmeste modstandsniveau er i niveauet 340, men aktier er farlige ved et Brexit.

Den kommende uge byder på en række regnskaber. Onsdag kommer der regnskab fra FLSmidth, IC Group, Veloxis Pharma samt Zealand Pharma. Torsdag kommer H+H International, Rockwool samt Santa Fe Group og fredag er det Topsil.

Rockwool holder fast i den stigende tendens, som blev etableret i februar i år og nu testes modstandsniveauet 1100 for tredje gang siden sommeren 2015. Hastigheden i Momentum er gået lidt i stå og MACD har udviklet sig fladt de seneste 2-3 uger. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 1200 og herefter i niveauet 1300.

C20 indekset på ugebasis.
C20 indekset på ugebasis.

C20-indekset bevæger sig fortsat vandret i niveauet omkring 940-980. Den vandrette tendens i indekset har medført en uensartet tendens i de to indikationsmodeller RSI og Momentum. RSI har ramt niveauet 60. De glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis i niveauet 960. Signalmodellen Bollinger er fortsat i salg på ugebasis og det kræver en kursstigning til over 970, før det ændrer signal i modellen.

Nærmeste modstandsniveau er ved 1000 og nærmeste støtteniveau er ved 900. Det danske marked står stille og man skal passe på ikke at blive grådig.

 

DK portefølje
Overvejer køb af SimCorp og Topdanmark til porteføljen. SAS sælges tirsdag da den er under stop-loss.

DKPort

Nordisk portefølje
Trelleborg og Swedish Match er sat på salgslisten. Overvejer køb af Unibet Group og Millicom International.

Nord

Hvem bliver præsident i USA?

Det amerikanske præsidentvalg rykker nærmere og nærmere det kan skabe en del uro på de finansielle markeder. De seneste amerikanske olielagre viste et mindre tilbagefald, hvilket fik olieprisen til at stige og holde hånden under olieaktierne.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Wal-Mart, Home Depot, Cisco, TJX, Target og Deere. I ugen der er gået har de regnskabsaktuelle beklædningsselskaber vist, at de har haft en svær start på 2016. Michael Kors Holding har tabt 7 dollars på 2 dage og aktierne er gået fra 50 til 43. Nordstrom faldt tilbage i eftermarkedet torsdag aften med godt 16 pct.

Dow Jones på ugebasis.
Dow Jones på ugebasis.

Dow Jones Industrial Average har testet modstandsniveauet 18.000, men kunne ikke bryde igennem i første omgang. Signalmodellen Bollingerkanalen er fortsat i køb på ugebasis og har sin nedre støttelinie i niveauet 17.400. Der er en fortsat positiv tendens i RSI på ugebasis, mens Momentum har svært ved at hænge med. December-bunden i Dow Jones har støtte i niveauet 17.200, mens nærmeste modstandsniveau 18.200 blev testet i maj.

S&P 500
S&P 500

S&P 500 testede 2100 i slutningen af april, men havde ikke Momentum nok i første omgang til at bryde igennem. Der er divergens mellem Momentunm og RSI på ugebasis, idet førstnævnte har  etableret en topformation, mens der fortsat er en stigende tendens i RSI, som har ramt niveauet 75. Nærmeste modstandsniveau er 2100 og herefter i niveauet 2200. Nærmeste støtteniveau er ved 2000.

Nasdaq med salgssignal på ugebasis.
Nasdaq med salgssignal på ugebasis.

Nasdaq Composite fik aldrig lukket sit ”gap” i niveauet 5000. Der er fortsat en faldende tendens i indekset siden. Holder denne uges signal, er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen. For at eliminere det signal skal markedet slutte over 4720. Momentum er ved at etablere bundformat på ugebasis, så der er måske en ny mulighed i teknologi-indekset, og det vil de næste par dage vise.
Strategi: Ændre til hold.

 

Nikkei konsoliderer sig i niveauet 16.000 – 17.000
Det japanske indeks fortsætter den vandret formation og det har trukket ned i Momentum og RSI på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligge i niveauet 17.000 som et modstandsniveau. De seneste tre måneder har der været stigende bunde men den overordnet tendens fra medio 2015 har været i en faldende tendens.

Nikkei
Nikkei

Momentum på månedsniveauet er fortsat stigende, så man skal fortsat hold øje med indekset som et potentielt investerings sted.
Strategi: Afvent udviklingen.

OMX S30 er faldet tilbage til niveauet 1300 – 1320 og er nu på niveau fra februar i år. Faldet har givet salgssignal i Bollinger og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit var tæt på at etableret et ”Golden Cross” men med faldet blev det ikke en realitet. Faldet har endvidere trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Stockholm på ugebasis.
Stockholm på ugebasis.

Der er fortsat en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet hvilket indikerer at de svensk aktier fortsat er interessante.
Strategi: Hold øje med støtteniveauet.

Unibet Group bevæger sig vandret i niveauet 88-96. I den kommende sommer er der både EM i fodbold og OL hvilket vil øge antallet af spil muligheder, hvilket kan øge indtjeningen i selskabet, og give mulighed for en positiv kursudvikling i aktien. Aktien har igen etableret et købssignal i Bollingerkanalen og en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Unibet med nyt signal.
Unibet med nyt signal.

Det lange glidende gennemsnit er tæt på at bryde igennem modstandsniveauet 95. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation. Køb aktien ved brud af niveauet 98.

DAX på ugebasis.
DAX på ugebasis.

Frankfurt, Dax 30 holder fast i den stigende tendens trods tilbage faldet fra toppen i midten af april. Niveauet 9800 skal gerne holde da et brud af det niveau vil give en negativ tendens også på den korte bane. Den overordnet tendens er faldende og indekset skal over de 10.500 før den faldende tendens er brudt.
Strategi: Ændre til hold.

 

ALK-Abello leverer flot vækst

ALK-Abello havde en positiv udvikling i første kvartal, som viste en vækst i omsætningen på 30 pct. fra 650 mio. kr. i 2015 til 848 mio. kr. i 2016. Resultat efter skat landede på 123 mio. kr. mod 89 mio. kr. året før. Væksten kommer for Europa og Nordamerika. Endvidere har problemerne for den franske konkurrent Stallergenes Greer også hjulpet på væksten for ALK-Abello i første kvartal. Selskabet har indgået en række partnerskaber i første kvartal i Sydøstasien, Rusland samt Australien og New Zealand.  De ny indgåede partnerskaber vil give vækst i den sidste geografiske inddeling ”det international marked”, som i dag kun udgør 2 pct. af omsætningen. De nye produkter i ALK-Abello har en øget andel af forretningen, og det vil stige de kommende år.

Fundamentalt indikeres en fair værdi pr. aktie på 1400, hvis væksten kan holdes på 10 pct.

Modstandsniv. i ALK-Abello
Modstandsniv. i ALK-Abello

Aktien er steget med 37 pct. i år og handles i niveauet omkring 1200. Man skal tilbage til 2006/07 for at finde aktien i det niveau. Bryder kursen igennem 1200, er næste modstand ved 1300. RSI er over niveauet 90 på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har brug for en pause i den stigende tendens. Samme positive tendens har der været i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 1050 og herefter i 950. Afvent udviklingen.

 

Olien på vej mod 50 dollar 

Guldet kunne ikke i først omgang ikke bryde igennem modstandsniveauet 1300. Det har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis. Nærmest støtteniveau er ved 1220 – 1240. Momentum har ligeledes etableret en topformation på månedsniveauet. Afvent yderligere køb af guld.

Gold på ugebasis.
Gold på ugebasis.

EUR/USD fortsætter den faldende tendens i den stigende trendkanal. Det betyder at valutaen fortsat bevæger sig indenfor den stigende trendlinie. Der er støtte i niveauet 1,12.

NOK/DKK handles i niveauet 79,5 – 80,5. Nærmest modstandsniveau er ved Den positiv tendens i olien trækker op i den norske krone.

SEK/DKK er faldet tilbage til støtteniveauet 80 og er brudt ud af den stigende trendkanal og har etableret et salgssignal i Bollingerkanalen. Næste støtteniveau er ved 79.

Metalvaremarkedet stigende tendens er blevet afløst af en vandret formation i flere af de store industri metaller. Eneste råvare med en stigende tendens er bly.

Olieprisen.
Olieprisen.
Stockholm på ugebasis.
Stockholm på ugebasis.

Brent Spot test igen modstandsniveauet 48 og der er etableret et købssignal på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat køb i de to signalmodeller Bollinger og Parabolic. MACD har etableret en topformation på ugebasis og det samme har Momentum. Momentum på månedsniveauet har endnu ikke etableret en  topformation.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.