Lys for enden af tunnelen?

Guldet udvikling.

Mandag lukkede markedet uforandret. Schouw-aktien har etableret et nyt købssignal på ugebasis. Den positive udvikling forventer selskabet kan vare ind i 2022 og opjusterer forventningerne til omsætningen og EBITDA. Der er en positiv tendens i aktiekursen og RSI har ramt 60, mens MACD fortsat er under 0. Momentum på ugebasis er ligeledes i en stigende tendens, mens modellen på månedsbasis er i en faldende tendens. Aktien ser interessant ud.

Tirsdag var det store regnskabsdag på det danske marked. ALK-Abelló, Ambu, Chemometec, DFDS samt Dement. DFDS leverer et stærkt resultat drevet af blandt andet opkøbet af HSF Logistics Group. Aktien blev tirsdag handlet i niveauet 304-316 og fundamentalmodellen indikerer en fair pris i niveauet 520-535. Teknisk har aktien etableret en kileformation med faldende faldende top og stigende bund. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 50, mens MACD er under 0. Momentum er ligeledes i en stigende tendens på ugebasis, mens Momentum på månedsbasis er ved at etablere en bundformation. Bollingerkanalen er i køb, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 335 som en modstandslinie. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Pandora leverede et stærkt regnskab med stærk vækst og med en interessant vækstudsigt. Teknisk er aktien i en faldende tendens og det har stået på siden toppen i november, hvor aktien blev handlet i 900. I slutningen af november etablerede Bollingerkanalen et salgssignal og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 810 som en modstandslinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD bevæger sig vandret, mens der er en stigende tendens RSI og Momentum på ugebasis. RSI er over 35. Fundamentalmodellen indikerer en fair pris på aktien i niveauet 795-830 med de nuværende forventninger, hvilket giver et potentiale på 10 pct. (Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet).

Vestas’ regnskab skuffede investorerne torsdag og aktien blev sendt ned med -2,5  pct. Aktien har været i en faldende tendens siden begyndelsen af november. Der blev etableret salgssignal i første uge af november og i slutningen af november etablerede de glidende gennemsnit et ”Death Cross”. De tre indikationsmodellers faldende tendens er aftagende. RSI er under 20. Momentum er i en fortsat faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

Onsdag leverede Rockwool et regnskab, der overraskede markedet med forventninger om 2-cifret vækstforventninger. Aktien steg med over 10 pct. og der er etableret købssignal på dagsniveauet i flere modeller. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation. MACD-modellen har etableret en dobbelt bund. RSI er kommet over 40, så afvent udviklingen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2800 som en modstandslinie, hvor Bollingerkanalens øvre kanallinie også ligger. Aktien ser interessant ud og vi fastholder den i porteføljen.

Spar Nord Bank meddelte torsdag, at de kun vil udbetale den ene halvdel af udbytte. Det fremgår ikke af teksten, hvad den anden halvdel skal bruges til, men Handelsbanken er jo til salg i Danmark og med et filialnet på 40 banker vil det være fint med Spar Nord Bank, som så bliver dobbelt så stor, hvis de tager forretningen alene. Meddelelsen fik aktien til at falde med XX pct. Teknisk er aktien fortsat i en stigende tendens, og der er fortsat købssignaler i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen.
De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI er over 60 og MACD er over 0. Momentum på månedsbasis konsoliderer sig og har bevæget sig vandret de sidste par måneder.

I denne uge kommer der regnskab fra SimCorp om tirsdagen. Onsdag er det FLSmidth & Co. og Genmab og torsdag er det Topdanmark.

Det danske marked test niv. 1700

C25-indekset konsoliderer sig i niveauet 1700-1800. Niveauet 1700 er nu blevet testet for anden gang og holder stigningen fra de sidste par dage, er der etableret en dobbelt bundformation. På dagsniveauet er Bollingerkanalen fortsat i salg, men bryder kursen over 1780, ændres signalet til køb. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1900 som en modstandslinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller. RSI er over 40, mens den faldende tendens i Momentum er aftagende.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1800 og herefter i niveauet 1900, mens der er støtte i niveauet 1650 og næste niveau er 1600.

 

DK Portefølje
Køber D/S Norden til porteføljen se analyse længere ned. Da jeg er på hjemmekontoret og isoleret, så kommer porteføljen først på tirsdag. God weekend. Næste fredag holder jeg fri. 

Nordisk portefølje

Hvor højt kan renten gå?
Torsdagens amerikanske nøgletal viste, at antallet af nytilmeldte ledige var lavere end ventet. Der var forventet 230.000, men det blev på 223.000.
Inflationen er stigende og er gået fra 7 pct i december til 7,5 pct. i januar, hvilket er over, hvad økonomerne havde regnet med, som var 7,3 pct.
Regnskaber i den kommende uge: Nvidia, Walmart, Cisco, Applied Materiels, Deere, Zoetis, Airbnb, The Southern Company, Ecolab, Marriott International samt AIG.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens.

S&P 500 har en svagt stigende tendens på dagsniveauet. Bollingerkanalen gik i køb sidste dag i januar. De glidende gennemsnit på 5 og 20 dage har netop etableret et ”Golden Cross”. Bruger man det 200 dages glidende gennemsnit, blev det brudt i midten af januar oppefra, mens det nu er brudt nedefra, hvilket er et positivt signal.
På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Death Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis og MACD er i en faldende tendens, mens der er en stigende tendens i både RSI og Momentum på ugebasis. RSI har ramt 53. Momentum på månedsbasis er ved at etablere en bundformation.
Nærmeste støtteniveau er fortsat ved 4300 og i niveauet 4200, mens indekset nu tester modstandsniveauet 4600 og herefter er det i niveauet 4800.

Holder støtteniveauet?

Nasdaq Composite på dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 5 og 20 dage etablerer et ”Golden Cross”.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og kursen skal over 15.400, før der bliver etableret et købssignal. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er blevet brudt oppefra og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”.
De tre indikationsmodellers faldende tendens er aftagende. RSI er kommet over 40. Momentum på månedsbasis er fortsat faldende. Nærmeste støtteniveau er ved 15.000 og ved niveauet 15.800, mens der er støtte i niveauet 13.500 og herefter i niveauet 13.000.
Strategi: Reducerer i det amerikanske marked.

 

Det japanske marked fortsætter op
Det japanske marked fortsætter i den stigende tendens på dagsniveauet. Bollingerkanalen er gået i køb for 7 dage siden. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i går. Men på ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” i midten af januar. Den positive tendens i aktiekursen de seneste par dage trækker op i de tre indikationsmodeller. MACD har etableret en bundformation. Der er en stigende tendens i både Momentum og RSI. RSI har ramt 45. Momentum på månedsbasis er ved at etablere en bundformation.

Svag positive udvikling i Japan.

Nærmeste modstandsniveau er fortsat 28.500 og herefter 29.500, mens der er støtte i niveauet 26.000.
Strategi: Afvent udviklingen i det japanske marked.

OMX Stockholm 30 bevæger sig vandret i niveauet 2200-2450 og det har stået på siden sommeren 2021. Der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 2310. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ” Death Cross”.

Det svenske marked bevæger sig vandret.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentums faldende tendens er aftagende og modellen er ved at etablere en bundformation. RSI er stigende efter en test af 40 og nu er modellen i 60. MACD er ligeledes ved at etablere en bundformation og er ved 0.
Nærmeste støtteniveau er ved 2200 og herefter i niveauet 2190, mens der er modstandsniveau i niveauet 2400 og herefter i niveauet 2450.
Strategi: Afvent udviklingen på de svenske aktier.

Frankfurt DAX fortsætter sin vandrette formation i niveauet 15.000-16.200. På dagsniveauet er der salgssignal i Bollingerkanalen og det har stået siden begyndelsen af januar. De glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” i midten af januar.
På ugebasis er der ligeledes salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit ligger side om side.

Det tyske marked bevæger sig vandret.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentums faldende tendens er aftagende, mens RSI er stigende og har ramt 58. MACD er faldende og er under 0.
Nærmeste modstandsniveau er ved 16.000 og herefter i niveauet 16.500, mens der er støtte i niveauet 15.000 og herefter i niveauet 14.500.
Strategi: Reducerer på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er SimCorp og D/S Norden.
SimCorps aktiekurs har været i en faldende tendens siden august/september, hvor niveauet var 860- 880 mod niveauet 612 i dag.
De sidste 11 dage har aktien bevæget sig vandret i niveauet 580-620. Bollingerkanalen har etableret et købssignal på dagsniveauet, mens det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 620 som en modstandslinie.

Hold øje med aktien.

På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det stået på siden midten af september. De glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er fortsat i en faldende tendens og er under 0. Momentum er ligeledes faldet tilbage, mens RSI har ramt 40. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation.
Nærmeste modstandsniveau er ved 550 og herefter i niveauet 500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 700 og herefter i niveauet 740. Aktien er med på kandidatbænken.

D/S Norden har etableret købssignal på dagsniveauet. De glidende gennemsnit på 5 og 20 dage har etableret et ”Golden Cross” for 2 dage siden. Bollingerkanalen har etableret et købssignal for 6 dage siden. På ugebasis har Bollingerkanalen etableret et nyt købssignal, mens de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og er tæt på et ”Golden Cross”. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Med i porteføljen.

Momentum er stigende og har været det siden bunden i oktober. Den samme tendens kan man se i RSI-modellen. RSI er over 60.
Nærmeste modstandsniveau er ved 180 og herefter i niveauet 200, mens der er støtte i niveauet 140 og herefter i niveauet 120. Aktien tages med i porteføljen. 

Olieprisen fortsætter op
Guldet bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1760-1860. Der er købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis og RSI har ramt 60. Nærmeste modstandsniveau er ved 1900 og herefter 1950, mens der er støtte i niveauet 1730 og herefter i niveauet 1700.

Olieprisen på månedsbasis.


SEK/DKK:
er faldet tilbage og tester niveauet 70, som blev testet i september 2020. Herefter er der støtte i niveauet 68,5. Momentum på ugebasis er ved at etablere en bundformation, hvilket indikerer, at den svenske krone er ved at finde bunden.

EUR/USD: holder fast i den svagt stigende tendens, der blev etableret i november og købssignalet i Bollingerkanalen på ugebasis er også intakt. Der er en stigende tendens i Momentum og RSI på ugebasis, hvilket bekræfter den positive udvikling.

Metalmarkedet: Der er en positiv udvikling i aluminium og nikkel. Mens kobber og zink bevæger sig vandret, er der en faldende tendens i bly.

Landbrugsmarkedet: Den amerikanske afgrøderapport indikerer, at lagerne er forholdsvis store for blandt andet hvede, men det internationale efterspørgsel forventer et fald i lagerne. For foderkorn og oliefrø forventes lavere lager, hvilket giver et øget pres på priserne. Der er ligeledes en positiv tendens i kakao, bomuld og kaffe.

Olieprisen på månedsbasis.

Brent Spot tester niveauet 93-94 og RSI har ramt niveauet 88. Nærmeste modstandsniveau er ved 98 og er en bund fra midten af 2013. Nærmeste støtteniveau er ved 88.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.