Korrektiv Bevægelse – ikke Kollaps!

BørsUdsigten: Oprydning! Aktionærerne bør fortsat “Ælske” TINA (;-D)

 

Wall Street lukkede onsdag med fald på mellem 2,1 pct. og 2,6 pct. for de tre indeks BørsUdsigten har valgt at følge.

Europa lukkede onsdag med fald på mellem 1,2 pct. og 1,8 pct. for de tre toneangivne index (FTSE100, DAX30, og CAC40) BørsUdsigten har valgt at følge.

De asiatiske børser noteres med fald på mellem 1,5 pct. og 2,2 pct. til morgen, torsdag.

De europæiske aktier ses åbne med fald på mellem 0,7 pct. og 1,2 pct, når vi lægger morgenens handel med indexfutures til grund.

Wall Street indikeres at åbne med fald på mellem 0,3 pct og 0,8 pct., når vi i lægger morgenens handel med indexfutures til grund.

De danske aktier ved C20 indekset ses åbne lavere, nu til morgen, torsdag.

 

Korrektiv Bevægelse

BørsUdsigten vurderer, at der er tale om en korrektiv bevægelse (5 til 10 pct. nedgang max.), og ikke et kollaps i markedet.

Årsagen er at Fed fastholder sin pengepolitik, hvilket fremgik af meddelelsen efter gårsdagens FOMC møde. Renten ligger fortsat på 0-0,25 pct., og obligationsopkøb på 120 mia. USD om måneden, så der er en køber klar til at købe statsgæld om nødvendigt.

Centralbankchef Jerome Powell ser opbremsning i væksten; men når M2 (pengemængde) stiger med 25 pct. er der fortsat rigelig vækst i pengetrykningen, hvilket også fremadrettet vil give vækst i selskabernes indtjening. Det kan ses på specielt resultaterne i den finansielle sektor (Goldman Sachs, Morgan Stanley; men også de store IT og teknologiselskaber)

Med en rente på mellem 0 og 0,25 pct. er der fortsat intet alternativ, hvilket aktiemarkedet fortsat vil nyde godt af.

Efter indsættelsen af BørsUdsigten’s lille “Finanstrold”Janet Yellen (Tidligere centralbankchef), som ny finansminister, forventer vi en god koordinering mellem finanspolitikken og pengepolitikken.

BørsUdsigten forventer, at faldene på aktiemarkedet bremser op senest i begyndelsen af næste uge – men Børsudsigten kan tage fejl!

Selvom BørsUdsigten har ovennævnte vurderinger SKAL chartene følges!

Aktionærerne bør fortsat elske TINA (there is no alternative).

 

S&P500 – Strategi og Vurdering  

Ser vi på dagschartet for S&P500 – minus 2,6 pct. (99 point) i 3.751, er der tale om et brud af den sidelæns konsolidering, efter en test af toplinien, og meget tæt på en All Time High (ATH) notering. Indekset taber fortsat momentum, og vi skal have dannet en ny bund!

BørsUdsigten vurderer, at indekset vil fortsætte op når “frygten” i markedet er blevet “handlet af” på nedsiden. BørsUdsigten vurderede at frygten var handlet ud af markedet mandag; men det var ikke tilfældet.

BørsUdsigten vurderer fortsat, at chartet indikerer en test af 4.000 niveauet i løbet af de næste 2-3 måneder.

Tertiært/Spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 3.800 niveauet. (købt i 3.790 niveauet). Genkøb ved brud af 3.837 niveauet. Strategi: SÆLG (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af i 3.773 niveauet (købt i 3.400 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 3.773 niveauet. Strategi: SÆLG (ændret)

Husk at åbne de spekulative USD eksponeringer!

 

S&P500: Dagschart

 

Nikkei225 – Strategi & Vurdering

Ser BørsUdsigten på Nikkei225 (minus 1,5 pct. (438 point) i 28.197 – handles fortsat) er der tale om et brud af den tertiære bundlinie i 28.530 niveauet, hvilket udløser et salgssignal. Det sker efter en test af toplinien i 28.790 niveauet i den sidelæns konsolidering. Den sekundære bundlinien ligger fortsat 28.125 niveauet.

BørsUdsigten vurderer, at sandsynligheden for en ny højeste notering er rimelig stor, da indekset er ved at nå oversolgt niveau – uden at det falder væsentligt.

Tertiært/spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 28.530 niveauet. (købt i 28.500 niveauet). Genkøb ved brud af 28.400 niveauet. Strategi: SÆLG (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position i 23.700 niveauet (solgt i 23.360 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 27.900 niveauet. Strategi: Køb

NB! Da de asiatiske indeks fortsat handles efter, at denne vurdering er skrevet, kan der være nye signaler – og signalerne er ikke bekræftede!

 

Nikkei225: Dagschart

 

Shanghai Composite 

Ser vi på dagschartet for Shanghai indekset (minus 1,8 pct. (64 point) i 3.510 – handles i skrivende stund, hvorfor tolkningen af signalerne kan ændres), er der tale om en konsolidering (sidelæns).

Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 3.610 niveauet (købt i 3.560 niveauet). Genkøb ved brud af 3.550 niveauet. Strategi: Sælg

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 3.532 niveauet (købt i 3.307 niveauet). Genkøb ved brud af 3.555 niveauet. Strategi: SÆLG (ændret)

 

Shanghai Composite: Dagschart

 

OMXC20 – Strategi & Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for OMXC20 – minus 2,3 pct. (34 point) i indeks 1.440 – er der tale om brud af de horisontale støttelinier (salgssignaler) i 1.470 niveauet og sekundær bund i 1.450 niveauet.

Bruddet af den stigende trendlinie i 1.482 niveauet udløste et lille salgssignal.

Tertiært (kort sigt) har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 1.470 niveauet (købt i 1.465 niveauet). Genkøb ved brud af 1.470 niveauet. Strategi: SÆLG (ændret)

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.450 niveauet (købt i 1.385 niveauet). Genkøb ved bruddet af 1.488 niveauet. Strategi: SÆLG (ændret)

 

C20: Dagschart

 

OMXS30 – Strategi & Vurdering

Ser vi på dagschartet for S30, lukkede indekset i minus 0,7 pct. (14 point) i indeks 1.978 niveauet, er der igen tale om et vendesignal på vores candlelight. Vi ligger fortsat meget tæt på ATH.

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.980 niveauet (solgt i 1.980 niveauet). Stop loss ved brud af 1.973 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.880 niveauet (solgt i 1.880 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 1.933 niveauet. Strategi: Køb 

 

OMXS30: Dagschart

 

DAX30 – Strategi & Vurdering 

Ser BørsUdsigten på dagschartet for DAX30 (minus 1,8 pct. (251 point) i indeks 13.620), er der tale om et brud af den sekundært horisontale bundlinie i 13.700 niveauet, hvilket har udløst et salgssignal. Bekræftelse af salgssignalerne ved brud af 13.200 niveauet.

Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position i ved bruddet af 13.900 niveauet (købt i 13.860 niveauet). Genkøb ved brud af 13.830 niveauet. Strategi: Sælg

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 13.700 niveauet (købt i 13.430 niveauet). Genkøb ved brud af 14.050 niveauet. Strategi: Sælg

 

DAX30: Dagschart

 

USD/DKK – Strategi & Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for USD/DKK 6,153 til morgen, torsdag, er der tale om et tertiært udbrud i 6,13 niveauet. Det udløser nyt købesignal (bekræftelse af det gamle).

BørsUdsigten vurderer, at der er tale om en midlertidig bundformation, og opbremsning af den faldende trend.

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 6,12 niveauet (solgt i 6,14 niveauet). Stop loss ved brud af 6,12 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position i 6,10 niveauet (solgt i 6,275 niveauet). Stop loss ved bekræftet brud af 6,105 niveauet. Strategi: Køb

Chartet viser, at man skal åbne sine spekulative USD positioner. 

 

USD/DKK: Dagschart

 

UK Brent

Ser BørsUdsigten på dagschartet for UK Brent (55,1) til morgen, torsdag, er der tale om en sidelæns konsolidering med en bundlinie i 54,5 niveauet, og en toplinie i 56,5 niveauet.

BørsUdsigten vurderer, at der umiddelbart ligger yderligere stigninger i kortene.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 55,5 niveauet (købt i 52,25 niveauet). Genkøb ved brud af 55,7 niveauet. Strategi: Sælg

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 41,6 niveauet (solgt i 42,1 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 54 niveauet. Strategi: Køb

UK Brent: Dagschart

Chart: Investing.com.

 

NB! Grunden til at BørsUdsigten vælger OMXC20 i stedet for OMXC25CAP– skyldes at det er det eneste chart – der ikke er manipuleret! Alle CAP index er manipulered (vægtet), og derfor er det kun de store investorer (med de store regnemaskiner), der kan får det rigtige resultat når man bruger CAP index til at handle på. De store investorer har derfor en fordel. Endvidere giver CAP indexene ikke det korrekte billede af likviditeten i markedet på grund af vægtningen. Ingen andre aktiemarkeder benytter Capindex som hovedindeks, selvom de har liges så store selskaber – vægtet – som Novo Nordisk. Eksempelvis udgør værdien af FAANG aktierne på S&P500 ca. 30 pct. af den samlede værdi.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.