Korrektion til markedet

Efter et forrygende aktieår i 2020 i blandt andet USA og Danmark ser det ud til, at det er tid til lidt opbremsning, da renten stiger og flere markedsdeltagere måske overvejer, om der skal stå lidt kontanter på bogen for tiden. Under corona-pandemien har der været en kraftig vækst i omsætningen og indtjeningen for flere internetselskaber. Med en gradvis genåbning vil man højst sandsynligt se en mere ”normal” vækst i disse forretninger, hvilket forventes at smitte af på kursen.
De grønne aktier i Danmark blev også ramt af gevinsthjemtagning i denne uge, mens aktier der bliver positivt ramt af en åbning a la underholdning, hoteller og bryggerier kunne holde skansen.

Mandag var der fokus på Bioporto, der havde været på 21 Søndag om deres nye corona-testvariant. Det fik aktien til at ændre signal fra salg til køb på dagsniveauet. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men der er ikke etableret et købssignal. På ugebasis er der købssignal i aktien i alle modeller.

Tirsdag blev en rød dag på markedet, hvor der blev taget gevinst eller lukket positioner med tab. I Danmark var det de grønne aktier som Vestas, Rockwool samt NKT, der faldt. Men der var også øretæver til cBrain, Colombus og Netcompany. Netcompany har etableret et salgssignal på ugebasis, hvilket giver et negativt billede på kort sigt. Kursen skal over 610, før at signalet skifter til købe igen.

Onsdag rettede markedet sig lidt, og der var medvind til tirsdagens taber. NKT skuffede markedsdeltagerne og sendte aktien ned med 0,8 pct. Faldet i aktien har givet et salgssignal i NKT både på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50, mens MACD fortsat er over 0.
Momentum på månedsbasis har været i en faldende tendens siden månedsskiftet november/december.

Torsdag var det regnskab fra Matas og Per Aarsleff Holding. Matas har oplevet en positiv udvikling i salget grundet en øget nethandel. Fundamental-modellen indikerer en fair på 105 mod dagens kurs på 81,5, hvilket giver et positivt potentiale i aktien på 28,8 pct.
Der er salgssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 80 som en støttelinie. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller og RSI er under 50. Aktien tages med på kandidatbænken.

Nilfisk tester modstandsniveauet 150 for tredje gang først gang var i slutningen af november og januar og nu. Siden november har der været stigende bund i aktien, så der er etableret en kileformation. Der er købssignal i aktien på ugebasis i de fleste signalmodeller og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af november. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er i en faldende tendens, mens Momentum og RSI stiger. RSI har ramt 70.

I denne uge er regnskab fra Torm og UIE om mandagen. Tirsdag er det Orphazyme. Onsdag er det Nilfisk, Royal Unibrew samt Sanistål. Torsdag er det H+H og D/S Norden. Fredag er det Schouw. 

C25-indekset er gået i salg både på dag- og ugeniveauet. På dagsniveauet er salgssignalet etableret for 4 dage siden og på ugebasis er det etableret i denne uge. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1600 som en støttelinie.
Der er en fortsat faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50. Nærmeste modstandsniveau er ved 1700 og herefter i niveauet 1795, mens der støtte 1550. Afvent udviklingen.

 

DK Portefølje
Bavarian Nordic og NKT Holding er på salgslisten. Hæver stop-loss på DFDS.

Nordisk portefølje
Hæver måkursen og stop-loss for Scandic Hotels.

Hvor skal markedet hen?
Positive amerikanske nøgletal viser, at det går den rigtige vej med økonomien. Torsdag var der færre tilmeldte ledige end ventet.
Varige goder steg mere end ventet i januar med en stigning på 3,4 pct. mod forventede 1,1 pct.
Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Berkshire Hathaway, Broadcom, Costco Wholesale, Zoom Video Communications, Target Corp., Snowflake, Veeva Systems samt Ross Stores.

S&P 500 har etableret et salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, mens der på ugebasis fortsat er købssignal i alle modeller. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3600 som en støttelinie.
Faldet i aktiekursen de sidste par dage har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage. RSI er under 60 og MACD er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket giver et svaghedstegn for indekset. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en faldende tendens.
Nærmeste støtteniveau er ved 3800 og herefter i niveauet 3700, mens der er modstandsniveau i 400 og herefter i niveauet 4100.

Nasdaq Composite testede modstandsniveauet 14.000, men der var ikke hastighed nok til at bryde igennem. Indekset er handlet ned til niveauet 13.200. Der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og der er etableret et ”Death Cross”.
På ugebasis holder de positive signaler fortsat fast i både Bollingerkanalen og Parabolic og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.500 som en støttelinie.
Faldet i aktiekursen trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en faldende tendens.
Nærmeste modstandsniveau er ved 14.000 og herefter i niveauet 14.500, mens der er støtte i niveauet 13.300-13.400 og herefter i niveauet 12.700-12.800.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Nikkei under 30.000
Der er fortsat salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 29.500 som en støttelinie.
På ugebasis er der fortsat købssignal i signalmodellerne og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 26.000 som en støttelinie.

De tre indikationsmodeller på ugebasis holder fast i den positive tendens. RSI er i 80 på ugebasis. Momentum fortsætter den stigende tendens på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er 33.000 mens nærmest støtteniveau er ved 28.000.
Fredagens japanske nøgletal var lidt blandt i det industriproduktion steg, mens detailsalget var faldet i januar.
Strategi: Anbefaler at man holder fast i sine japanske investeringsbeviser.

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen og den nedre kanallinie er i niveauet 2020 og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2010 som en støttelinie. På ugebasis holder signaler i de købssignaler der blev etableret i maj og det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 1900 som en støttelinie.
Der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 80 på ugebasis.Momentum på månedsbasis fortsætter den stigende tendens.

Nærmeste modstandsniveau  er fortsat 2100 og herefter i niveauet 2175, mens der er støtte i niveauet 1950 og herefter i niveauet 1850.
Strategi: Hold på det svenske marked.

 

Atvexa-aktien har etableret et nyt købssignal  på ugebasis og overordnet er der en stigende tendens i aktien.
Overordnet er der en stigende tendens i både Momentum, RSI og MACD på ugebasis. MACD er tæt på 0 og RSI er over 70 på ugebasis. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en stigende tendens.
Nærmeste støtteniveau er ved 85 og herefter i niveauet 78-80, mens der er modstand i niveauet 102- 104 og herefter i niveauet 115. Køb på niveauet. 

Frankfurt DAX 30 danser rundt om 14.000 og har svært ved at forlade støtte/modstandsområdet. Den vandrette formation har givet et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit ligger side om side.
På ugebasis er der fortsat købssignal i de fleste signalmodeller og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 13.300. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60 for første gang siden december.
Momentum på månedsbasis er der faldende tendens og det glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, hvilket indikerer, at man skal holde øje med situationen.
Nærmeste modstandsniveau er ved 14.500 og der er støtte i niveauet 13.300-13.400 og herefter ved niveauet 12.700-12.800.
Strategi: Hold på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er UIE og Schouw
UIE holder fast i den stigende tendens trods den negative stemning på markedet. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etablerede et ”Golden Cross” på dagsniveauet i midten af december.
På ugebasis har Bollingerkanalen og Parabolic i køb, og de har været det siden midten af maj. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 80. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1400 som en støttelinie.

Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens i aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 1600 og herefter i niveauet 1695, mens der er støtte i niveauet 1490 og herefter i niveauet 1420. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Schouw aktien bevæger sig vandret i niveauet 600-650 og det har stået på siden midten af august. Den vandrette formation har fået Momentum og RSI til at bevæge sig vandret i niveauet. RSI holder sig over de 60 på ugebasis.
Der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 610 som en støttelinie. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en stigende tendens og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra.

Nærmeste støtteniveau er ved 590 og herefter i niveauet 550, mens der er modstand i 695 og herefter i niveauet 725. Fastholder aktien i porteføljen.

 

Olieprisen fortsætter den stigende tendens
Guldet holder fast i den faldende tendens og det gør, at Bollingerkanalen fortsat er i salg både på dags- og ugeniveauet. Der er en faldende tendens, som trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 30.

SEK/DKK: denne uge har givet en svagere udvikling i den svenske krone, der tester niveauet 73,5 og herefter er der støtte i niveauet 73, mens der er modstand i niveauet 74,5.

EUR/USD: Krydset har svært ved at bryde igennem niveauet 1,22-1,23.

Metalmarkedet: Fortsætter ligeledes den stigende tendens. Stigninger år til dato er aluminium  +13,1 pct., bly +9,8 pct., kobber +23,4 pct., nikkel +17,6 pct. og zink +4,1 pct.

Landbrugsmarkedet: Pæne stigninger til kakao og kaffe i denne uge, mens bomuld har sat sig. Kornafgrøderne bevæger sig vandret.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens, men er fredag blevet afvist ved 67 og handlet ned til 65,52. Overordnet peger tendensen i en stigende tendens og alle tre indikationsmodeller stiger på ugebasis. RSI er over 80. Momentum på månedsbasis fortsætter den stigende tendens efter en mindre korrektion i modellen.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.