Korrektion til markedet

Efter et forrygende aktieår i 2020 i blandt andet USA og Danmark ser det ud til, at det er tid til lidt opbremsning, da renten stiger og flere markedsdeltagere måske overvejer, om der skal stå lidt kontanter på bogen for tiden. Under corona-pandemien har der været en kraftig vækst i omsætningen og indtjeningen for flere internetselskaber. Med en gradvis genåbning vil man højst sandsynligt se en mere ”normal” vækst i disse forretninger, hvilket forventes at smitte af på kursen.

De grønne aktier i Danmark blev også ramt af gevinsthjemtagning i denne uge, mens aktier der bliver positivt ramt af en åbning a la underholdning, hoteller og bryggerier kunne holde skansen.

Mandag var der fokus på Bioporto, der havde været på 21 Søndag om deres nye corona-testvariant. Det fik aktien til at ændre signal fra salg til køb på dagsniveauet. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men der er ikke etableret et købssignal. På ugebasis er der købssignal i aktien i alle modeller.

Tirsdag blev en rød dag på markedet, hvor der blev taget gevinst eller lukket positioner med tab. I Danmark var det de grønne aktier som Vestas, Rockwool samt NKT, der faldt. Men der var også øretæver til cBrain, Colombus og Netcompany. Netcompany har etableret et salgssignal på ugebasis, hvilket giver et negativt billede på kort sigt. Kursen skal over 610, før at signalet skifter til købe igen.

Onsdag rettede markedet sig lidt, og der var medvind til tirsdagens taber. NKT skuffede markedsdeltagerne og sendte aktien ned med 0,8 pct. Faldet i aktien har givet et salgssignal i NKT både på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50, mens MACD fortsat er over 0.
Momentum på månedsbasis har været i en faldende tendens siden månedsskiftet november/december.

Torsdag var det regnskab fra Matas og Per Aarsleff Holding. Matas har oplevet en positiv udvikling i salget grundet en øget nethandel. Fundamental-modellen indikerer en fair på 105 mod dagens kurs på 81,5, hvilket giver et positivt potentiale i aktien på 28,8 pct.
Der er salgssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 80 som en støttelinie. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller og RSI er under 50. Aktien tages med på kandidatbænken.

Nilfisk tester modstandsniveauet 150 for tredje gang først gang var i slutningen af november og januar og nu. Siden november har der været stigende bund i aktien, så der er etableret en kileformation. Der er købssignal i aktien på ugebasis i de fleste signalmodeller og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af november. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er i en faldende tendens, mens Momentum og RSI stiger. RSI har ramt 70.

I denne uge er regnskab fra Torm og UIE om mandagen. Tirsdag er det Orphazyme. Onsdag er det Nilfisk, Royal Unibrew samt Sanistål. Torsdag er det H+H og D/S Norden. Fredag er det Schouw.

C25-indekset er gået i salg både på dag- og ugeniveauet. På dagsniveauet er salgssignalet etableret for 4 dage siden og på ugebasis er det etableret i denne uge. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1600 som en støttelinie.
Der er en fortsat faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50. Nærmeste modstandsniveau er ved 1700 og herefter i niveauet 1795, mens der støtte 1550. Afvent udviklingen.

Nordisk portefølje
Hæver måkursen og stop-loss for Scandic Hotels.

 

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen og den nedre kanallinie er i niveauet 2020 og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2010 som en støttelinie. På ugebasis holder signaler i de købssignaler der blev etableret i maj og det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 1900 som en støttelinie.
Der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 80 på ugebasis.Momentum på månedsbasis fortsætter den stigende tendens.

Nærmeste modstandsniveau  er fortsat 2100 og herefter i niveauet 2175, mens der er støtte i niveauet 1950 og herefter i niveauet 1850.
Strategi: Hold på det svenske marked.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends mini
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.