Korrektion og hva’ nu?

Markedet har taget en korrektion af de større og det er gået hurtigt. Er man nervøse for sin portefølje, er det måske tid til de mere defensive sektorer som forsyningsselskaber, tele samt medicinalselskaber.

I tirsdags var der regnskab fra Pandora, Matas, IC Group og ALK Abelló. Der var ingen af dem, som overraskede markedet positivt så det blev til fald for alle 4 selskaber.

Carlsberg har tirsdag meddelt, at man køber de resterende 49 pct. af Olympic Brewery, som de i 2014 fik 51 pct. af i forbindelse med fusionen af de to græske bryggerier Mythos som Carlsberg ejede og Olympic. Onsdagens regnskab fra Carlsberg var lidt af en skuffelse, idet omsætningen står stille og det samme gør bundlinien. Carlsberg vælger at afskrive på de russiske aktiviteter igen og denne gang er det 4,5 mia. kr. Teknisk er aktien faldet tilbage og der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Momentum er i en faldende tendens både på uge- og månedsniveauet. Afvent køb af aktien.

FLSmidth leverede et regnskab onsdag, som viste en vækst i ordreindgangen på 5 pct. på årsbasis. Der er en positiv udvikling i EBIT-margin, som går fra 5,6 pct. til 7,5 pct. Aktien steg med 7,9 pct. i forbindelse med regnskabet. Stigningen har fået Bollingerkanalen til at etablere et købssignal på dagsniveauet, og på ugebasis skal kursen over 380, før aktien ser interessant ud. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket givet en positiv indikation. Nærmeste modstandsniveau er ved 385 og herefter i niveauet 395-400. Tager aktien med på kandidatbænken.

Tele-industrien er i øjeblikket et hot emne i Norden. Først fusionerede Com Hem Holding og Tele 2 og i begyndelsen af februar meddelte TDC, at man vil købe/fusionere med MTG Nordic og MTG Studios. Onsdag aften kom det frem, at et konsortium bestående af Macquarie, PFA Pension, PKA og ATP var interesseret i at købe TDC, hvilket fik aktien til at stige med 17,8 pct.

Stigningen har fået TDC aktien til at ændre signal fra salg til køb på ugebasis. Den positive tendens i aktien trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 43-44 og herefter i niveauet 46.

I den anden ende trækker beklædningsindustrien. Der er ikke mange af de nordiske tøjmærker eller selskaber, som er i stand til at slå børsen i øjeblikket på afkast. Faldene i industrien har nu stået på i 2-3 år. Spørgsmålet er, om der er lys for enden af tunnelen for beklædningsindustrien. Det danske beklædningsselskab IC Group overvejer i øjeblikket, hvad der skal ske med tøjmærket Peak Performance i fremtiden.

I den kommende uge er der ikke mange danske regnskaber grundet vinterferien, men det vælter frem i Sverige. Tirsdag er de mest interessante Sweco og Thule Group. Onsdag kommer der regnskab fra Boliden, Hansa Medical og Swedish Match. Torsdag er ikke mindre end 62 selskaber med regnskab og heriblandt Latour, Lifco, Nederman, Nibe samt OmniCar Holding og Studvik.  Fredag slutter med 40 regnskaber med SAAB og Bravida Holding som de tungeste.

C25 på ugebasis.

C25-indekset har tabt yderligere Momentum i ugen, den er gået. Indekset handles i øjeblikket i niveauet omkring 1090 og er dermed brudt under støtteniveauet 1100, som var bunden ved månedsskiftet. De glidende gennemsnit er blevet brudt, men der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Bollingerkanalen er ligeledes i salg på ugebasis og har været det siden september og kursen skal igennem 1150, før der bliver etableret et købssignal. Nærmeste støtteniveau er ved 1080 og herefter i niveauet 1060, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1180 og herefter i niveauet 1200.

Selskaber der overrasker kan fortsat være interessante for porteføljen. Behold udbytteindbetalingerne som krudtet, der skal skydes med, når markedet finder en bund.

 

 

DK Portefølje
Tager gevinsten i Novozymes. DSV er sat på salgslisten. Bliver grådig og hæver stop-loss og målkursen på TDC.

Nordisk portefølje
Sælger Carlsberg. På salgslisten er Ericsson, KABE Husvagnar, Norwegien Air Shut. og Yara. 

 

USA er stadig i køb på tekniske signaler

De amerikanske nøgletal er fortsat positive og torsdagens arbejdsløshedstal viste en nedgang i antallet af nytilmeldte ledige.

Torsdagens største regnskab før børsåbningen var Philip Morris og aktien steg 2,1 pct., på regnskabet. Aktien har været i en faldende tendens siden i sommers, hvor aktien blev handlet i 120 mod kursen på 100 i øjeblikket. Torsdagens modsatrettede tendens i aktien indikerer, at tobak fortsat er et godt sted, når markedet er negativt.

Den kommende uge byder følgende regnskaber: Cisco Systems, Coca-Cola, Pepsico, Kraft Heinz Company, Baidu, Applied Materials, Marriott Int., Deere samt MetLife.

Dow Jones Industriel Average handles nu nede i niveauet 24.300-24.330, og dermed har vi skåret december- og januaropgangen væk og indekset nærmer sig støtteniveauet ved 24.000, hvor det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie. De tre indikationsmodeller har alle etableret en topformation og falder. Bollingerkanalen er fortsat i køb på ugebasis, men et brud af niveauet 24.000 vil ændre modellen til et salgssignal.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 er handlet nede i niveauet omkring 2600, som også er et støtteniveau i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger ligeledes i det niveau. De tre indikationsmodeller har alle etablerede en topformation hvilket bekræfter at styrken og hastigheden er gået ud af markedet. Nærmest støtteniveau er ved 2500 som blev testet i september, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2750 og herefter i niveauet 2850.

Nasdaq Comp. hold øje med støtteniveauet .

Nasdaq Composite har samme formation som de to gamle indeks og er tæt på at teste støttelinien i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 6800 og Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 6800, mens nærmeste modstandsniveau er ved 7200 og herefter i niveauet 7400.

Strategi: Hold på det amerikanske marked.

22.000 er blevet brudt

Støtteniveauet ved 22.000 er blevet brudt og indekset har testet niveauet omkring 21.500 og herefter er der støtte i niveauet 21.000. som var en topformation i juni, juli og august 2015. Faldet har sendt RSI ind i det oversolgte niveau, hvilket indikerer, at der er en rebound-mulighed i den kommende tid. Signalmodellerne har ændret signal på ugebasis fra køb til salg.

Find Japan støtte i niveauet 21.000

Holder markedet sig over 21.000, så holder på den japanske investeringsforening, men falder indekset under, så reducer.
Strategi: Ændre til Hold på det japanske marked.

OMX Stockholm 30 har taget et dyk til niveauet 1520 og dermed tester indekset bunden fra august og tilbage i 2015 var det en topformation i den faldende tendens. Signalmodellerne er i salg og både Bollingerkanalen og Parabolic er begge i salg på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis. Endvidere er der en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1490, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1610-1620.

Rebound muligheder i det svenske marked.

Strategi: Hold på de svenske aktier.

AAK holder fast i den stigende tendens og trods korrektionen i markedet så har aktien rettet sig og handles igen i 740 som i midten af januar. Der er fortsat købssignal i de to signalmodeller Bollinger og Parabolic på ugebasis. Men korrektionen har sat sig sine spor i de tre indikationsmodeller på ugebasis, der alle har etableret en topformation, mens Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens.

Positiv udvikling i AAK.

Bryder kursen igennem 750, ser aktien interessant ud og nærmeste modstandsniveau er ved 790 og herefter i niveauet 840, mens nærmeste støtteniveau er ved 700 og herefter i niveauet 680. Afvent brud af niveauet 750.

Frankfurt Dax 30 er faldet tilbage til støtteniveauet 12.200 og markedet ligger derfor fortsat over bundformationen fra august, som var i niveauet 12.000. Der er en faldende tendens i alle indikationsmodeller på ugebasis. Den samme faldende tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Man skal afvente opkøb af tyske aktier og lader markedet finde et konsolideringsniveau.

DAX på vej mod de 12.000.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Lundbeck: Pipelinien er tynd men kursen stiger?

Årsregnskabet der kom i onsdags viste en omsætning for hele året på 17,2 mia. kr. mod 15,6 mia. kr. året før. Bundlinien blev på 2,6 mia. kr. mod 1,2 mia. kr. Den positive økonomiske udvikling i selskabet betyder, at EBIT margin blev på 29.7 pct. mod 22.2 pct. året før.

Ser man på afsætningsfordelingen, så er det USA, der tegner sig for 63 pct. af den, mens Europa udgør 17 pct. og de internationale markeder dækker 20 pct. I forhold til tallene fra 2016 så er det en nedgang for Europa på 2 pct. og de internationale markeder er faldet med 1 pct.

Flere konkurrenter vil i løbet af de kommende år introducere kopier af Lundbeck-produkter. I  USA er det gået ud over Xenazine, som i slutningen af 2017 fik en generisk konkurrent og salget faldt med 35 pct. i USA.

Der har været meget fokus på Lundbecks small pipelinie, som kun har et af produktemne i fase II og samtidig oplyser selskabet ikke noget om projekter i fase I eller i præklinisk fase, hvilket øger utrygheden i aktien.

Fundamental-modellen indikerer en fair værdi for aktien på omkring 332,5, hvilket giver aktien en rabat på godt 9 pct. i forhold til den nuværende kurs på 304,2.

Teknisk var aktien inde i en konsolideringsfase i niveauet 300-320 frem til faldet i indekset. Faldet i indekset har trukket Lundbeck lidt med ned og nu handles den i niveauet 290-300. Faldet betyder, at der fortsat er salg i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis, mens indikationsmodellerne MACD. Momentum og RSI alle stiger på ugebasis. RSI er i 45 og MACD er nede i -12, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen noget endnu.

Er der bund ved 290 for Lundbeck.

Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 320 også i niveauet 335-340, mens nærmeste støtteniveau er ved 285 og herefter i niveauet 265-270.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er Pandora, Ambu og Firstfarms

Pandora arbejder på at etablere en dobbelt bundformation på dagsniveauet i niveauet omkring 560. Den positive udvikling i aktiekursen efter regnskabet har fået Bollingerkanalen til at etablere et købssignal på dagsniveauet. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens kursgrafen prøver kræfter med det lange glidende gennemsnit i niveauet 590. Kortsigtet køb med målkurs 680.

Dobbelt bund i Pandora.

På ugebasis er salgssignalerne intakte og der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en dobbelt bund og stiger, hvilket bekræfter den positive tendens i aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 640 og herefter i niveauet 680, mens nærmeste støtteniveau er ved 560 og herefter i niveauet omkring 500. Langsigtet afventes udviklingen og køb ved brud af niveauet 670.

På dagsniveauet har Bollingerkanalen for Ambu etableret en bundformation  og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 124 som en modstandslinie. Ambu var nede og teste støtteniveauet omkring 106-107. Dermed holder aktien fast i den stigende trendkanal, som blev etableret i midten af april trods de sidste par dages fald. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens på ugebasis, og den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet.

Ambu fortsætter i den stigende trendkanal.

Støtteniveauet omkring 105-107 skal holde for at aktien fortsat ser interessant ud. Nærmeste modstandsniveau er ved 120 og herefter i niveauet 135. Fastholder køb på aktien.  

Firstfarms stiger igen, da mælkepriserne igen er på vej op efter et fald på over 20 pct. de sidste 3 måneder. Aktien var nede og teste niveauet 46 og nu er aktien handlet op i niveauet 50. Den overordnede tendens er fortsat faldende og med niveauet omkring de 46 har det tidligere været et støtteniveau i foråret 2016. Eneste model som stiger er Momentum på ugebasis.

Mælken stiger igen – muligheder på sigt i Firstfarms

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 57 og det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 53. Anbefaler at man tager aktien med på kandidatbænken.

 

Guldet stiger ikke – der er ikke panik nok

Guldet er efter en konsolidering i niveauet 1340-1360 faldet tilbage til niveauet 1320 og dermed går guldet modsat af hvad det ofte gør, når aktiemarkedet falder. Det kunne indikere, at panikken ikke er stor nok. Hold øje med udviklingen i guldet.

Hvorfor stiger guldet ikke hvis der er panik?

EUR/USD: Euro fortsætter med at blive svagere overfor dollaren, hvilket på sigt kan gavne de europæiske aktier.

SEK/DKK: er faldet tilbage og er nu i niveauet 74,8 mod 75,8 i sidste uge. Nærmeste støtteniveau er ved 74,2 – 74,4. Faldet i den svenske krone har fået indikationsmodellerne til at falde tilbage på ugebasis.

Metalvaremarkedet oplever en opbremsning i den positive tendens i blandt andet aluminium,  kobber, bly og zink, mens der fortsat er en stigende tendens i nikkel og tin.

Landbrugsmarkedet viser fortsat en stigende tendens i flere produkter blandt andet havre, kakao, kaffe, hvede, palmeolie, mens bomuld, som var i stærkt stigende tendens er vendt rundt og falder.

Brent Spot er faldet tilbage i denne uge efter korrektion i aktiemarkedet. Tilbagefaldet har dog ikke brudt den overordnede positive tendens i olieprisen. Men korrektionen kan ses i indikationsmodellerne på ugebasis at hastigheden er gået ud af optrenden. Der er dog fortsat en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 63-64 og er fra november/december sidste år og herefter er der støtte i niveauet 57-58 niveauet.

 

 

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, , , ,

Kommentarer er lukket.