Korrektion fortsætter

Aktiemarkederne er presset tilbage og på dagsniveauet er der etableret salg i flere internationale indeks. Det indikerer, at man afventer udviklingen i markedet og venter med yderligere investeringer i aktiemarkedet.
Mandag åbnede med yderligere fald til Ambu, der nu på 2 dage har tabt 28 pct. og NNIT har tabt 17,9 pct. Ambu er faldet tilbage og RSI har ramt 40 på ugebasis. Kursmæssigt er man tilbage på niveauet 120-130, som også var et støtteniveau i oktober og november 2018. Momentum har på månedsniveauet etableret en bundformation, så det ser interessant ud på langt sigt.
Onsdag var det regnskab fra Nilfisk, som skuffede markedet med en lavere bundlinie. Aktien toppede tilbage ved årsskiftet 2017/18, hvor aktien blev handlet i niveauet 350-360 mod det nuværende niveau på 248. Der er igen etableret salgssignal i de tre indikationsmodeller på ugebasis og der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum og MACD falder, men RSI stiger en smule og har ramt niveauet 43. Momentum på månedsniveauet er faldende, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

Solar opjusterer forventningerne til det kommende regnskab efter købet af svenske Onninen AB. Aktien har været inde i en stigende tendens siden bundformationen i november, hvor aktien blev handlet i niveauet 250-260. Aktien holder fast i den stigende tendens og støttelinien ligger i niveauet 300. De tre indikationsmodeller har alle etablerer en stigende tendens på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 340, som var en topformation i marts og herefter er det niveauet ved 400-420, hvilket var niveauet aktien blev handlet i store dele af 2018. Anbefaler køb på niveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 280.

Brdr. A&O Johansen fandt støtte i niveauet 300 efter et tilbagefald fra 2017, hvor aktien var i 470. I dag handles aktien i niveauet 340-360 og der er etableret et købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Stigningen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 90. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 365 og herefter i niveauet 390 og så i niveauet 430-440, mens nærmeste støtteniveau er ved 330 og herefter i niveauet 300. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Bavarian Nordic er ved at etablere en bundformation i niveauet 120-140, men der er fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og kursen skal over 140, før der bliver etableret et købssignal. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 140 som en modstandslinie. Momentum er begyndt at stige og der er etableret en dobbelt bund med test i marts og april 2019. MACD er tæt på 0 og har en svagt stigende tendens. Aktien ser interessant ud.

I den kommende uge er der tirsdag regnskab fra Københavns Lufthavne. Onsdag er det Brdr. A&O Johansen, Bavarian Nordic samt SimCorp. Torsdag er det Skako og Scandinavian Tobacco Group som er i fokus og ugen slutter af med A. P. Møller-Mærsk og SP Group.


C25-indekset er faldet tilbage og har i første omgang fundet støtte i niveauet 1100. Faldet betyder, at der er etableret salgssignal på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen, mens Parabolic fortsat er i køb på ugebasis. Faldet i indekset har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis RSI har ramt 50 og der er topformation i MACD og Momentum. Anbefaler at man afventer udviklingen.

DK portefølje
Trends udkommer i en mindre udgave grundet St. Bededags ferien. DFDS er sats på salgslisten.Nordisk portefølje

Autoliv og Hexatronic Group er sat på salgslisten.

 

 

Fokus på FED
Torsdagens amerikanske nøgletal var igen noget uensartede. Tillidsindekset fra New York viste en stærk udvikling, men detailhandlen faldt mere end ventet. Trump meddelte i et twit, at han udsatte told på biler, hvilket fik markedet til at stige.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Home Depot, Medtronic, TJX, Autodesk Inc., Target Cor., Ross Stores, HP Inc., samt AutoZone.

Dow Jones Industial Average har været nede og teste niveauet 25.500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 26.800 og herefter i niveauet 27.000. Nærmeste støtteniveau er ved 25.000. Den faldende tendens trækker ned i Momentum på uge- og månedsbasis.

S&P 500 har fortsat den negative tendens og har ramt niveauet 2800-2850. Faldet i indekset bekræfter salgssignalet fra sidste uge og de glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2750. Faldet trækker ned i Momentum både på uge- og månedsniveauet. Støtteniveauerne fra sidste uge er stading intakte. Nærmeste støtteniveau er ved 2750, men nærmeste modstandsniveau er ved 2950 og herefter i niveauet 3075.

Nasdaq Composite har samme faldende tendens som de to gamle indeks Dow Jones og S&P 500. Der er salgssignaler på både dags- og ugeniveauet. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI ligger fortsat i det bullish niveau ved 60. Nærmeste støtteniveau er ved 7400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 8100.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Japan tester 21.000

Det japanske marked har fortsat den faldende tendens og har ramt nivauet omkring 21.000. Faldet i kursen har sendt de tre indikationsmodeller ned og RSI har ramt niveauet 54. MACD er brudt igennem glidende oppefra. Faldet betyder endvidere, at der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis.

Faldet har endvidere trukket ned i Momentum på månedsbasis. Nærmeste støtteniveau er 20.500 og herefter i niveauet 19.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 21.800 og herefter  i niveauet 22.400.
Strategi: Afvent udviklingen.

OMX Stockholm 30 har fundet støtte i niveauet 1590-1600. Salgssignalet i sidste uge på dagsniveauet er fortsat intakt. På ugebasis er der fortsat køb i både Bollingerkanalen og Parabolic. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1550 som en støttelinie. Faldet i kursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60. Momentum på månedsniveauet er ligeledes faldende.

Nærmeste støtteniveau er ved 1550-1560 og herefter i niveauet 1480-1490, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1660-1680.
Strategi: Afvent udviklingen. 

Frankfurt Dax 30 er ligeledes ramt af tilbagefaldet, hvilket har givet salgssignal på dagsniveauet, men der på ugebasis fortsat er købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.500 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum stiger og det samme gør RSI, mens MACD har etableret en topformation.

Momentum holder fast i den stigende tendens, hvilket indikerer, at det tyske marked fortsat er interessant. Nærmeste modstandsniveau er ved 12.500 og herefter i niveauet 13.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 11.800 og herefter i niveauet 11.000.
Strategi: Afvent det tyske marked.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.