Købesignal i Olie!

BørsUdsigten: Lille køb i S&P500 (Bounce)! Markedet ændrer sig hele tiden – og det skaber muligheder! Janet Yellen undervurderer Konsekvenserne! Der er ikke tale om et enkeltstående tilfælde!

 

C20 indekset lukkede, onsdag, med en stigning på 1,0 pct. (7,17 point) i indeks 725,67.

De europæiske aktiemarkeder lukkede uensartet fra et fald på 0,2 pct. til en stigning på 0,5 pct. for de tre toneangivne europæiske aktieindeks (DAX30, FTSE100 og CAC40), som BørsUdsigten har valgt at følge.

Wall Street lukkede med stigninger på mellem 1,7 pct. og 2,1 pct. for vores 3 toneangivne indeks.

De asiatiske aktiemarkeder noteres højere nu til morgen, torsdag.

De toneangivne europæiske aktieindeks, ses åbne med markante stigninger på mellem 0,9 pct. og 1,3 pct., når man lægger morgenens handel med indeksfutures til grund.

De amerikanske futures indikerer et fald ved åbningen på Wall Street med et minus på mellem 0,0 pct. og 0,1 pct. Der er dog fortsat lang tid til åbning af festlighederne.

 

Strategi C20

BørsUdsigten’s (sekundære/mellemlange sigt) strategi for C20 / danske aktier er sælg.

BørsUdsigten lukker, og tager gevinst, af vores shortposition fra 755 niveauet. Det sker ved et brud af 730 niveauet. BørsUdsigten afventer nye signaler, men genåbner shortpositionen ved et brud af 717 niveauet.

Timing af køb/salg på dagsniveauet, sker på baggrund af BørsUdsigten’s spekulative vurdering.

BørsUdsigten’s spekulative (tertiære) strategi er køb.

BørsUdsigten har hjemtaget gevinst (lukket shortposition) ved bruddet af den faldende trendlinie i 725 niveauet. Baisse- / shortpositionen var åbnet i 767 niveauet. Der købes en lang position ved bruddet af 725 niveauet.

BørsUdsigten’s langsigtede strategi er sælg.

Der genkøbes ved brud af 728 niveauet (200 dages glidende gennemsnit). Frem og tilbage er lige langt, og vi vil så gerne ligge på den rigtige side af 200 dages gennemsnittet. Så må der i det nuværende marked lidt ekstra handel og arbejde til (desværre).

Strategierne bruges til risikostyring, og balancering af din aktiebeholdning, eller sagt på en anden måde, hvor mange aktier skal jeg ligge med i relation til den aktuelle markedsrisiko.

Niveau for indeksvurdering: 726.

 

Dagens C20 Udsigt

BørsUdsigten vurderer, at de danske aktier ved C20 indekset vil åbne højere nu til morgen, torsdag.

 

 Janet Yellen undervurderer Konsekvenserne og Årsagerne!

Centralbankchef Janet Yellen, fastholder renterne på et lavt niveau.

Samtidig vurderer hun at krisen og en evt. default i Rusland, ikke vil få den store økonomiske betydning for verdensøkonomien.

Hvis krisen bliver contained, med Rusland, som enkeltstående tilfælde, vil den ikke få en skæbnesvanger effekt. Det er IKKE er krisen i Rusland er ikke problemet.

Det er IKKE Rusland, der er årsag til problematikken.

Det er den stærkt faldende oliepris, der falder for hurtigt og for meget.

  • Og så rammer olieprisfaldene, svage økonomier i emerging markets. Det er lande som Brasilien, Indonesien, Nigeria, Venezuela, og også Mexico lige syd for grænsen.

Faldene sker hurtigere end, men kan nå at ændre politik, investeringer, og budgetter.

Vi kommer til at mangle deres investeringer, og forbrug – og det slår direkte igennem, da der ikke er meget at stå imod med.

Vil de industrialiserede lande give ”Marshalhjælp” i en størrelse, der kan opveje faldet i olieprisen?

Tidligere centralbankchef Ben Bernanke, undervurderede subprimekrisen, og sagde, at den var contained.

Problemet var imidlertid, at man IKKE havde afgrænset krisen!

Ben Bernankes vurdering viste sig ikke at holde stik

Han undervurderede den kreditskabelse, der pludselig forsvandt, og de tab der skulle afskrives i systemet på grund af tvangsauktioner og fallit.

Lande kan også gå fallit!

Udover fald i levestandard – kan lande også gå fallit – og disse tab vil blive sendt videre til banksektoren, og finanssektoren (pensionsopsparing), som afskrivninger på statslån, ud over de direkte forretninger.

Det er ikke et enkelt land, som Grækenland eller Argentina, der går fallit, men flere lande, der på en gang kommer i problemer. Godt nok har Rusland ikke statsgæld, men olieindustrien er.

BørsUdsigten mener helt klart at centralbankchef Janet Yellen undervurderer situationen – eller nedtoner den – hvilket hun officielt også skal gøre. Hun skal ikke skabe unødig frygt – og skabe paniksituationer.

Problemet med olieprisfaldet er, at aktiverne eroderes hurtigere end værdiskabelsen ved olieprisfaldet.

Ud over dette vil der mangle investorer (læs likviditet) i aktiemarkederne – og reaktionerne vil være mere uforudsigelige i de enkelte selskaber – og have betydning for deres bundlinie, og i sidste ende vurdering (kurs).

Situationen er alvorlig!

  • Og årsagen er IKKE Rusland – men olieprisfaldet, der ændrer de fundamentale forudsætninger!

Situationen er uforudsigelig!

Så pas på – og hav fingeren klar på sælgknappen – selvom der er lagt op til en bounce!

  • Og en ting til, det er ikke hvad BørsUdsigten mener, der er interessant, bortset fra at man har en holdning til chartet!

Det er chartet, der er interessant!

Vi vil se om nogle år om BørsUdsigten vurderede situationen korrekt.

 

Wall Street

Wall Street lukkede markant højere i går, onsdag.

Det var udtalelser fra centralbankchef Janet Yellen, om at man sagtens kan have en lav rente et stykke tid endnu, der gjorde udslaget. Der forventes først rentestigninger om et halvt års tid – medio 2015.

Der offentliggøres i dag, torsdag, endnu en gang tal for førstegangssøgende til arbejdsløshedsunderstøttelse. Der forventes et uforandret antal på 295K

Dow Jones lukkede onsdag med en stigning på 1,7 pct. (288,00 point) i indeks 17.356,87.

S&P500 lukkede med en stigning på 2,0 pct. (40,15 point) i 2.012,89.

Nasdaq Composite lukkede med en stigning på 2,1 pct. (96,48 point) i 4.644,31.

 

S&P500 Teknisk Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S&P500 (2.013), har vi et midlertidigt bund på vores candlelightsignal, hvilket indikerer, at vi skal have en bounce.

BørsUdsigten’s stærke støtteniveau i 1.980-60 viste sig at holde, da chartet, indtil videre har bundet ud på dette niveau. Dermed har vi fået en ny bund, og en opbremsning / konsolidering.

Chartet skal dog op over 2.075 før vi kan afblæse den negative trend.

BørsUdsigten har genkøbt vores tertiære / spekulative position ved bruddet af 2.005, og vores shortposition fra 2.047 er blevet lukket med en pæn gevinst. Stop loss lægges i første omgang ved brud af 1.973 niveauet.

Strategi Køb.

Sekundært lukker (tager gevinst) BørsUdsigten vores shortposition fra 2.042 niveauet, ved en bekræftet lukning over 2.010 niveauet i dag, torsdag. Ved bekræftet forståes ved lukning eller at en lukning over dette niveau skønnes uafvendeligt. Der afventes køb indtil vi får et ny købesignal.

Strategi: Afvent nyt signal.

På den primære trend (lang sigt) har BørsUdsigten en købestrategi. Der hjemtages gevinst ved brud af 1.949.

Strategi Køb.

De korte indikatorer er vendt i oversolgte vendeniveauer, hvilket understøtter en bounce.

Signalmodellerne ligger i rent sælg; men det skal ikke afholde os fra at ”handle chartet”

18SPCH

S&P500: Dagschart

 

Renten

Renten på den amerikanske 10 årige statsobligation stiger 0,07 pct. til 2,13 pct. Den toårige rente stiger med 0,05 til 0,55 pct., og den 30 årige rente falder med 0,01 pct. til 2,73 pct.

Den tyske 10 årige bund noteres uforandret i 0,59 pct.

Antallet af låneansøgninger til finansiering af bolighandel faldt med 7,0 pct. I denne uge var det boligfinansieringen, der trak ned, hvorimod refinansieringen var uforandret.

BørsUdsigten vurderer det negativt.

 

Valuta

USD noteres kl. 06:17 i 6,028 (5,959) for 1 USD. EUR/USD noteres i 1,234 (1,249) for 1 USD. USD/JPY noteres i 118,5 (116,9). EUR/JPY noteres i 146,2 (146,0).

USD/DKK Teknisk

Ser vi på dagschartet for USD/DKK (6,03), har vi fået et tertiært købesignal ved bruddet af 5,97 niveauet.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten lukket vores shortposition ved bruddet af 5,97 niveauet. Der åbnes en lang position. Take profit lægges ved brud af 5,98.

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en position ved bruddet af 5,90 niveauet. og der er hjemtaget gevinst ved bruddet af 6,00 niveauet. Der blev åbnet en shortposition ved bruddet af 5,98, og bruddet af 6,00 udløser stop loss. Der genkøbes ved brud af 6,05 niveauet.

De korte indikatorer ligger i negativt territorium med pil op, hvilket er den første forudsætning for yderligere ”begejstring”.

Signalmodellerne ligger overvejende i køb.

Allerede nu er der åbnet op for de spekulative termins- /kurssikringer, og vi afventer et rent købesignal før vi åbner op på den mellemlange bane.

18USDDKK

USDDKK: Dagschart

 

Guld

Guldprisen noteres til morgen i 1.199 (1.235) USD pr troy ounce (31.1035 g)

Guldet konsoliderer sig over 1.995 niveauet. Brud af dette niveau vil udløse et kortsigtet salgssignal.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten en udbrudsstrategi, hvor der sælges ved brud af 1.190 (åbnes shortposition) og købes ved brud af den faldende trendlinie i 1.215 niveauet.

Sekundært har BørsUdsigten købt en position ved bruddet af 1.210 niveauet. Stop loss lægges ved brud af 1.190 niveauet, hvor der åbnes en shortposition.

 

Olie

Olieprisen noteres højere til morgen, torsdag.

WTI, er senest noteret i 56,42 (54,90) USD pr. tønde. UK Brent kvaliteten noteres i 61,30 (59,99) USD pr. tønde.

Ser BørsUdsigten på vores chart, har vi fået et sekundært og et tertiært købesignal ved bruddet 61 niveauet. Der er tale om brud af den faldende trend, hvilket indikerer mindst en opbremsning / konsolidering.

Det indikerer, at der er lagt op til en bounce i olieaktier og olie. Stop loss lægges relativt snert ved et brud af 59 niveauet oppefra.

 

Asien

De asiatiske aktiemarkeder noteres  højere til morgen, torsdag.

Nikkei225 stiger med 2,3 pct. (390 point) i indeks 17.210. Hang Seng noteres op med 0,9 pct. (195 point) i indeks 22.780. Kina’s CSI300 stiger med 0,1 pct. (3 point) i indeks 3.363. Sydkorea’s Kospi falder med 0,1 pct. (3 point) i indeks 1.898. Australien ASX200 op med 1,0 pct. (49 point) i 5.211.

Alle noteringer en rigtig god time tid før luk, så der er IKKE tale om lukkenoteringer.

 

Teknisk Vurdering OMXC20

Ser vi på dagschartet for C20 (726), har BørsUdsigten fået et lille købesignal, og en indikation om en midlertidig bund på vores candlelight.

Bruddet af 725 niveauet, udløser et lille købesignal, da der er tale om mindst en opbremsning – men mere sandsynligt en bounce, og en mulig lukning af vores ”gap” i 741-43 niveauet.

På den lange bane er der dog tale om en dobbelttop, der først vil blive neutraliseret ved et brud af 775 niveauet. Vend chartet inden dette niveau, er der tale om en negativ fortsættelsesformation, da vi allerede har en bekræftet lavere bund!

Det kan indikere, at man skal være klar på sælg knappen, da det er mest sandsynligt at vi ser en bounce i aktiemarkedet.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten fået et lille købesignal ved bruddet af 725 niveauet. Shortpositionen fra 767 niveauet lukkes på dette niveau (gevinsthjemtagning), og der åbnes en lang position med stop loss ved brud af 720 niveauet.

Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten åbne en shortposition ved bruddet af 767 niveauet, og der afdækkes ved bekræftet brud af 730 niveauet (beskyttelse af gevinst).

Strategi: Sælg (indtil videre).

Primært (lang sigt) har BørsUdsigten en salgssstrategi af danske aktier, efter bruddet af det 200 dages glidende gennemsnit. Basisporteføljen genkøbes ved brud af 728 niveauet (nedefra).

18C20CH
C20: Dagschart

De korte indikatorer er vendt i oversolgte niveauer, og trækker op.

Signalmodellerne ligger i rent sælg.

Analyse & Graf: Vikingen

Allan Thestrup – BørsUdsigten
allan@borsudsigten.dk

Tlf 2256 0126 mellem 10:00 og 11:00

BørsUdsigten er et risikostyringsværktøj!

BørsUdsigten’s opgave er at vurdere, og beskrive de markedsmæssige risici. Den selskabsspecifikke risiko lader vi andre om.

Pas på det overordnede aktiemarked ingen aktie er uberørt af den overordnede udvikling – heller ikke kvalitetsaktier, som A.P. Møller Mærsk, Coloplast, og Novo Nordisk.

Om valg af indeks!

Der skal retvisende og ikke manipulerede input (C20 cap) til, for at give retvisende signaler!

Desværre kan du ikke som teknisk analytiker bruge det nye C20 Cap til noget som helst, da der er tale om et manipuleret indeks, der ikke siger noget som helst om likviditeten i markedet.

Det betyder samtidig, at man ikke kan se styrken i en trend, da man heller ikke opgør omsætningen.

Omsætningen er en væsentlig faktor, når man skal se på udviklingen, og tolkningen af aktiebevægelser, herunder identifikation af vendesignaler (toppe og bunde), samt konsolideringer / udbrud fra disse.

Man SKAL kunne se hvor mange penge der er i markedet – ikke et skønhedsbillede af en indeksvurdering.

Derfor dækker BørsUdsigten ikke dette indeks – da det er ubrugeligt/misvisende i teknisk sammenhæng!

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.