Kan vi holde dampen oppe i sommerferien?

Tirsdag aften sendte Bang & Olufsen en opjustering i markedet. Nu forventer man en omsætning på 2,625 mia.- 2,675 mia. og B&O forventer en EBIT på mellem 25 mio. kr. og 50 mio. kr.
Teknisk har aktiekursen bevæget sig vandret i niveauet 30-36 siden december og det har fået modellerne til at skifte mellem køb og salg flere gange hen over perioden. De tre indikationsmodeller ligger side om side. RSI har ramt 56 og er i en stigende tendens, mens MACD og Momentum er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 38 og herefter i niveauet 45-46, mens der er støtte i niveauet 29-30 og herefter i niveauet 22-24. Fundamental-modellen indikerer en fair value på 44-46, hvilket giver et potentiale på over 20 pct. Men bemærk risikoen er høj.

Den lille aktie Skako etablerede en dobbelt top i april i niveauet 66-68 og siden blev aktien handlet ned i niveauet 57 og er nu handlet op i niveauet 61-62. På dagsniveauet betyder den stigende tendens, at der er etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit nedefra er blevet brudt. Holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og modellen går først i køb ved brud af niveauet 64. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 55 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis MACD og Momentum er i en faldende tendens, mens RSI er i en stigende tendens og har ramt niveauet 60. Med en stigende efterspørgsel i byggeriet forventes det, at Skako i de kommende år vil nyde godt af det. Nærmeste modstandsniveau er ved 65 og herefter i niveauet 72, mens der er støtte i niveauet 56 og herefter i niveauet 53-54.

Sanistål har været i fokus i denne uge med en stigning på over 17 pct. fra mandag til onsdag. Selskabet har længe hængt efter de andre leverandører til byggeindustrien, som er på børsen som Brdr. A&O Johansen samt Solar. Endvidere ejer de store banker fortsat mange aktier efter redningsaktion tilbage i 2006/07 af selskabet. Danske Bank 43 pct., Nordea Bank 16,9 pct. og Jyske Bank 12,3 pct. Det betyder, at 72 pct. af aktierne i dag ligger på faste hænder. De skal over tid ud på markedet igen, hvilket kan presse aktiekursen. Aktien ser interessant ud på nuværende niveau.

De to store grønne danske aktier Ørsted og Vestas er begge i minus for året 2021 med henholdsvis -29 pct. og -21 pct. Der er salgssignal i begge aktiers Bollingerkanal på ugebasis. De er begge med på kandidatbænken.

GN Store Nord lancerer høreapparat under Jabra-brandet hos den amerikanske supermarkedskæde Costco og endvidere har GN Store Nord sat gang i et militærprojekt med navn GN Falcon og skal dermed konkurrere med svenske Invisio.
Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 450-550 og der er salgssignal i Bollingerkanalen og divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI er i en faldende tendens og har ramt 49, mens der er en stigende tendens i Momentum. Aktien er med på kandidatbænken.

I denne uge er der regnskab fra Glunz & Jensen tirsdag, og det er det eneste danske selskab i denne uge. Fra det svenske marked kommer Systemair torsdag.

C25-indekset holder fast i den stigende tendens som beskrevet i sidste uge. På dagsniveauet bliver det lange glidende gennemsnit testet som en støttelinie i niveauet 1770. Momentum på ugebasis er fortsat i en stigende tendens, mens RSI er faldet tilbage til niveauet 73.
Momentum på månedsbasis fortsætter etableringen af bundformation og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau er fortsat 1860 og ved niveauet 1895, mens der er støtte i niveauet 1750 og i niveauet 1600. De internationale aktiemarkeder bevæger sig i hver sin retning.

 

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 8,3 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 6,9 pct. Hæver målkursen og stop-loss for Rockwool.

Nordisk portefølje
Sælger Rotttneros da stop-loss er blevet brudt. SCA er på salgsslisten. Hæver stop-loss på New Wave.

Hjælpepakkerne skal lukkes
De første udtalelser fra et par FED-medlemmer om at hjælpepakkerne skal lukkes ned i løbet af 2022 er kommet.
Torsdagens amerikanske nøgletal overraskede positivt. Den private jobrapport ADP viste en stigning i beskæftigelsen på 978.000 mod forventet 650.000. ISM services-indekset var bedre end ventet og antallet af nytilmeldt ledige var på niveau med forventningerne.

Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Marvell Technology, Brown-Forman Corp., Chewy Inc., Campbell Soup, RH, Vail Resorts Inc., Casey´s General Stores samt HealthEquity.

S&P 500 fortsætter den vandrette formation i niveauet 4100-4200. På dagsniveauet holder købssignalerne i både Bollingerkanalen og Parabolic. Den samme tendens ses på ugebasis, hvor det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 4000 som en støttelinie. Bollingerkanalens nedre kanallinie er i niveauet 4125. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 80. Momentum fortsætter den stigende tendens på månedsbasis.
Nærmeste modstandsniveau er ved 4300, mens der er støtte i niveauet 4050.

Fald i omsætningen.

Nasdaq Composite holder fast i sidste uges købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 13.500.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD fortsætter den faldende tendens og det samme gør Momentum, mens RSI bevæger sig vandret i niveauet omkring 60.
Momentum på månedsbasis er ved at miste sin hastighed, hvilket giver et lidt negativt billede af den langsigtede tendens i indekset. Det bekræftes med, at den seneste top ligger lavere end den foregående. Men bundene er stigende, så man får en kileformation i kursudviklingen.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Det bevæger sig vandret i Japan
Det japanske marked har haft en positiv tendens de sidste 3 uger. Det betyder, at der er etableret købssignal på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et ”Golden Cross” for 2 dage siden.

På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Death Cross”.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum bevæger sig vandret, mens RSI stiger på kort sigt, men overordnet er modellen fortsat i en faldende tendens. RSI er under 50 på ugebasis.
Nærmeste støtteniveau er ved 27.500 og herefter i niveauet 26.500, mens der er modstand i niveauet 29.500 og herefter i niveauet 30.500.
Strategi: Afvent udviklingen på det japanske marked.

OMX Stockholm 30 har konsolideret sig i niveauet 2200-2280 og det har stået på siden begyndelsen af april. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit krydset hinanden igen, således at det ser positivt ud, da de korte glidende gennemsnit ligger over det lange glidende gennemsnit. Bollingerkanalen på dagsniveauet har været i køb de sidste 5 dage.
På ugebasis er der fortsat købssignal i de fleste signalmodeller. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 2225.
Strategi: Hold på det svenske marked.

Konsulentfirmaet Ework holder fast i den stigende tendens, der blev etableret i juni, hvor Bollingerkanalen ligeledes etablerede et købssignal på ugebasis. Den positive tendens kan ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og der er etableret en bundformation i modellen. RSI har ramt 60 og er stigende og den samme tendens ses i Momentum på ugebasis.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 95 som en støttelinie. Momentum på månedsbasis stiger igen og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau er 120 og herefter i niveauet 135, mens der er støtte i niveauet 92-94 og herefter i niveauet 84-86. Anbefaler køb af aktien på niveauet.

Frankfurt DAX 30 etablerede en ny all time high i denne uge i niveauet 15685,40. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af maj.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit holder fast i den positive tendens. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 14.600. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. Momentum toppede i slutningen ved månedsskiftet april/maj og RSI har etablerede en dobbelt top i niveauet 85-88 og har nu ramt niveauet 75.
Nærmeste modstandsniveau er fortsat 16.000 og herefter 16.250, mens der er støtte i niveauet 14.800 og herefter i niveauet 14.600.
Strategi: Hold på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er ISS og SAS
ISS holder overordnet fast i den stigende tendens efter et mindre tilbagefald i maj ned mod støttelinien, som bestod testen. Det lange glidende ligger i niveauet 130 som en støttelinie. Bollingerkanalen har genetableret sit købssignal på ugebasis.
På ugebasis er Bollingerkanalen i køb og har været det siden slutningen af februar. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” ved månedsskiftet november/december og det holder stadig.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum har toppet og RSI er stigende og har ramt niveauet 68.

Der er fortsat ”gap” i niveauet 153,8-156,95 og i niveauet 202,8-208,3, som over tid skal lukkes.
Nærmeste modstandsniveau er ved 160 og herefter i niveauet 170, mens der er støtte i niveauet 120 og herefter i niveauet 100. Aktien ser interessant ud på niveauet (Bemærk jeg ejer selv aktien.)

SAS bevæger sig vandret i niveauet 1,4-1,55. På dags- og ugeniveauet er Bollingerkanalen i salg, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1,38 som en støttelinie.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er i en faldende tendens, mens RSI er i en stigende tendens og har ramt niveauet 60. Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,55 og herefter i niveauet 2,0 mens der er støtte i niveauet 1,34-1,36 og herefter i niveauet 1,28-1,30. Hold øje med aktien. 

Fald i guldprisen 
Guldet tester modstandsniveauet 1900, men er blevet afvist og nu handles guldet i niveauet 1860- 1880. Faldet har givet et salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis, så en test af støtteniveauet omkring det korte glidende gennemsnit 1830 kan komme på tale.
Momentum på månedsbasis har etableret en topformation.

SEK/DKK: holder fast i den stigende tendens og det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger ved niveauet 73,4. Der er købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross ”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og RSI er over 60. Nærmeste modstandsniveau er fortsat 74.

EUR/USD: er faldet lidt tilbage og handles i niveauet 1,21. De glidende gennemsnit har netop etableret et ”Golden Cross” i denne uge. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og RSI har ramt 71. Momentum på månedsbasis har etableret en topformation.

Landbrugsmarkedet: Der er divergens mellem tendensen i flere råvarer. Der er en positiv tendens i kaffe, sukker og orangejuice, mens bomuld og kakao går vandret. Der fleste kornafgrøder er faldet lidt tilbage efter en rebound i sidste uge.

Brent Spot fortsætter med at stige. Det skyldes måske, at Iran er kommet tilbage i varmen hos USA, hvilket betyder, at kineserne får svært ved at købe billig olie af Iran, når nu de kan sende noget ud på markedet.
Modstandsniveauet 72 bliver testede i øjeblikket og der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.