Kan det holde?

Det danske marked holder fast i den stigende tendens. Meget indikerer, at markedsdeltagerne fortsat har appetit på danske aktier.

cBrain fortsætter den stigende tendens og RSI er over 90 på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 95 som en støttelinie. Der er en stigende tendens i flere indikationsmodeller på ugebasis, og den samme tendens ses i Momentum på månedsbasis.  Brug tilbagefald i aktien til at samle op.

Ambu leverede onsdag et regnskab, der fik markedsdeltagerne til at sende aktien ned, da den ramte den nedre del af guiden og måtte justere forventninger til hele året. Det fik aktien til at falde med 13,3 pct., hvilket er en pæn overreaktion, og hvis men ser på fundamental-modellerne, indikerer de en fair pris på Ambu-aktien i niveauet 235- 240, hvilket giver et potentiale på ca. 21-22 pct. fra den nuværende kurs. Man bør samle op på faldet.

Per Aarsleff meddelte onsdag, at man havde vundet en kontrakt med DSB om det forberedende arbejde forud for etablering af det nye rigsarkiv på den nuværende godsbanegrund langs Kalvebod Brygge. Teknisk har aktien igen fundet den stigende tendens og aktien har ramt all time high. Nærmeste modstandsniveau er ved 290, mens der er støtte i niveauet 240. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Solar tester modstandsniveauet 320. Aktien steg pænt i begyndelsen af august, da selskabet fremlagde et regnskab med positiv forventning for 2020, som var bedre end hvad markedsdeltagerne havde forventet. RSI er over 80 og MACD er over 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 345 og herefter i niveauet 370, mens der er støtte i niveauet 285 og herefter i niveauet 270.

Royal Unibrew henter ny direktør internt i selskabet. Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens og tester igen modstandsniveauet omkring 650. De fleste modeller etablerede købssignal allerede i maj og de glidende gennemsnit på 8 og 24 etablerede et ”Golden Cross” i juli. RSI har ramt 80 og MACD er ved at etablere en topformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 760, mens der er støtte i niveauet 640 og herefter i niveauet 600. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Regnskaber i den kommende uge: Mandag er der regnskab fra Astralis Group, German High Street Properties og samme dag kommer der Jinhui og Golden Ocean fra Norge. Fredag kommer vores portefølje-aktie Secta fra Sverige.

C25 med en stigende tendens.

C25-indekset holder fast i den stigende tendens og er kommet over 1480. Købssignalerne blev skabt i slutningen af april i Bollingerkanalen og ved månedsskiftet maj/juni blev der etableret et ”Golden Cross”, der stadig holder. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1310 som en støttelinie.
Indikationsmodellerne er faldende på ugebasis, så der er divergens mellem kursudviklingen og MACD, RSI og Momentum. RSI har ramt 80. Anbefaler at man afventer yderligere køb i markedet, da udviklingen de kommende uger vil have fokus på nøgletallene i de enkelte nationer og udviklingen i corona.

 

DK Portefølje
Hæver stop-loss på Rockwool.

Nordisk portefølje

Hvor er grænsen?

Antallet af nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse i USA faldt i sidste uge til 1 mio. fra 1,1 mio ugen før. FED sagde torsdag aften, at inflationen godt måtte stige mere end de 2 pct., hvilket var med til at løfte de amerikanske markeder endnu engang.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Broadcom Inc., Zoom Video Communications, DocuSign Inc., The Cooper Companies, Campbell Soup, Donaldson Company samt Five Below.

Det amerikanske marked på ugebasis.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens og har ramt niveauet 3500. Men der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD bevæger sig vandret, mens både RSI og Momentum stiger. RSI har ramt 83.

Nærmeste modstandsniveau er ved 3550 og herefter i niveauet 3600 mens nærmest støtteniveau er ved 3400 og herefter i niveauet 3350.
Det man skal bemærke er at omsætningen falde i indekset hvilket at interesse er lidt aftagende samtidig med priserne stiger.

Nasdaq over 11.600.

Nasdaq Composite er kommet over de 11.500 og holder fast i den stigende. De tre indikationsmodeller på ugebasis bevæger alle sig vandret i niveauet og det har stået på de sidste 2 måneder. RSI har ramt 82. Nærmeste støtteniveau er ved 11.000 og herefter i niveauet 10.500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 12.000 og herefter i niveauet 12.250.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Japan holder fast i den stigende tendens
Der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen, som er blevet etableret for 3 uger siden. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af juni. De tre indikationsmodeller har alle etableret en topformation, men den faldende tendens i RSI er aftagende. Nærmeste modstandsniveau er 24.000 og herefter i niveauet 24.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 22.800 og herefter i niveauet 22.200.

Nyt signal på dagsniveau for Japan.

Strategi: Anbefaler at man afventer udviklingen.

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens, så der igen er købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og det glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 1760. På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og kursgrafen. Momentum er faldet sammen med MACD, mens RSI holder sig over 70.

Fortsætter den positiv udvikling.

Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er fortsat ved 1825 og herefter i niveauet 1860-1880, mens der er støtte i niveauet ved 1660 og herefter i niveauet 1600.
Strategi: Afvent udviklingen.

AAK er brudt ud af den faldende tendens på kort sigt, mens den langsigtede faldende tendens ikke er brudt. På dagsniveauet er der etableret købssignal for 16 dage siden og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet.
På ugebasis er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen for 3 uger siden og aktiekursen tester modstandsniveauet 176-178, hvilket er 3. gang siden april. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”.

Nyt signal i AAK.

Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket gør, at aktien ser interessant ud på niveauet. Momentum på månedsniveauet er ligeledes stigende. Næste modstandsniveau er ved 200 og herefter i niveauet 225, mens der er støtte i niveauet 155 og herefter i niveauet 150. Anbefaler køb på niveauet.

Muligheder i svensk IT
Qliro Group fandt en bund i marts og april i niveauet 4 kr. og i maj blev der etableret et købssignal i Bollingerkanalen i niveauet 4,5 og i dag handles aktien i niveauet 7,5-8,5. Selskabet har netop afsluttet en emission, hvor blandt andet Sampo?? Parabolic-modellen gik i køb ved månedsskiftet maj/juni. De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede et ”Golden Cross” ved månedsskiftet juni/juli.
De tre indikationsmodeller har etableret topformation og er i en sivende tendens. RSI er stadig over 70 og MACD er over 0. Momentums nuværende bund ligger over den foregående, men toppen ligger lavere og derfor er tendensen faldende.
På månedsniveauet er der en stigende tendens i Momentum. Nærmeste modstandsniveau er ved 10- 10,5 og herefter i niveauet 16, mens der er støtte i niveauet 6,8-7,0 og herefter i niveauet 5,8-6,0. Anbefaler køb af aktien på niveauet.

Stærk udvikling i Qliro.

Qliro Group består af 3 forretningsområder:
Qliro tilbyder finansielle tjenester til handlende og forbrugerne, Nelly sælger mode og skønhedsprodukter på Nelly.com og selskabets sidste forretningsområde er CDON, som er internetportal med alt til hjemmet samt tøj og sko.

 

Frankfurt DAX 30 er igen over 13.000, hvilket har fået Bollingerkanalen til at etablere et købssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af august.
På ugebasis har Bollingerkanalen været i køb siden begyndelsen af maj, mens de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” ved månedsskiftet juni/juli.

DAX med “gap”.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er stigende efter en bund i midten af august, men den overordnede tendens er fortsat faldende.
”Gappet” fra marts i niveauet 13.236-13.500 er stadig åbent og spørgsmålet er, hvornår det bliver lukket.
Strategi: Tag en spekulativ position i DAX´en. Eventuelt en CFD.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er NetCompany og H+H  
Netcompany holder fast i den stigende tendens og er nu handlet op over 500. Den stigende tendens i aktien gør, at der er køb på aktien både på dags- og ugeniveauet. Bollingerkanalens nedre støttelinie ligger i niveauet 480 på dagsniveauet, mens det på ugebasis ligger i niveauet 450.

Hold øje med aktien ved tilbagefald.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI har ramt 86, mens Momentum fortsætter den faldende tendens efter topformation i slutningen i maj. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 575 og herefter i niveauet 650, mens nærmeste støtteniveau er ved 450-460 og herefter i niveauet 410-420. Anbefaler at man samler op i aktien ved tilbagefald.

Carlsberg toppede i juli i niveauet 960 og har siden været i en sivende tendens og handles nu i niveauet 880. Faldet betyder, at der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt på dagsniveauet og der er etableret et ”Death Cross”.
På ugebasis ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 850 som en støttelinie. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50 og MACD nærmer sig 0.

I faldende tendens.

Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 800 og herefter i niveauet og herefter i niveauet 740. Aktien ser ikke interessant ud på niveauet eller 3-5 måneders sigt, da man kommer ind i den kedelige periode for salg af øl. Vi må håbe, at 2021 bliver et stærkt år med afviklingen af EM.

 

Skal guldet op eller ned?   
Guldet fortsætter den vandret formation i niveauet 1940 – 1950. Den vandret formation betyder at Bollingerkanalen på dagsniveauet har skiftet signal til salg og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og der er etablerede en topformation på månedsbasis. Nærmest støtteniveau er ved 1800 og herefter i niveauet 1750. Mens nærmest modstandsniveau er ved 2050 og herefter i niveauet 2100.

Gold med salgssignal.

SEK/DKK: Bevæger sig vandret i niveauet 71,5-72,5. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD falder, mens RSI stiger og Momentum bevæger sig vandret.

EUR/USD: Bevæger sig ligeledes vandret i niveauet 1,18. Den kedelige udvikling på valutamarkedet er muligvis med til at trække investorerne over i aktiemarkedet.

Metalmarkedet: Industrimetallerne bevæger sig vandret. Eneste som går mod strømmen er nikkel og zink.

Landbrugsmarkedet: Der er stadig en positiv tendens i kakao, bomuld, kaffe, mens sukker og tømmer bevæger sig vandret. Der er en stigende tendens i flere kornafgrøder med undtagelse af havre.

Vandret formation i olie.

Brent Spot genfandt lidt Momentum og her handlet op over 45 dollar for en tønde olie. Bollingerkanalen har igen etableret et købssignal på dagsniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD falder og Momentum bevæger sig vandret i niveauet, mens der er en stigende tendens i RSI. RSI har ramt niveauet 78.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.