Kan det fortsætte op?

Mandag var det danske marked ekstra i hopla, da der havde været lukket fredag hvor der var kommet gode amerikanske jobtal. NKT meddelte 5/5, at man var tildelt et turnkey-projekt med højspændingskabel mellem Frankrig og Spanien og samme dag meddelte NKT, at man var tildelt rammeaftale til TenneTs 2GW Program i Holland og Tyskland.

Teknisk handles NKT – aktien vandret i niveauet 320-365 og det har stået på siden slutningen af februar. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross i begyndelsen af april. På ugebasis ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 375 som en modstandslinie. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 50 på ugebasis. MACD er ligeledes stigende, men under middelværdien på ugebasis. Der er et åbent gap i niveauet 393,80-411,80. Aktien ser interessant ud. Mulig aktieemission i maj er dog på tale.

Tirsdag var der fokus på medicinalselskaberne: Bavarian Nordic og ALK Abelló begge med kvartalsregnskaber som rammer indenfor skiven. Bavarian Nordic lukkede med et lille fald på 0,9 pct. Aktiekursen bevæger sig vandret i niveauet 175-205. Det betyder, at de tre indikationsmodeller bevæger sig vandret. RSI har ramt 35. MACD er under middelværdien på 0 på ugebasis. Aktien er på kandidatbænken.

FLSmidth modtager en ordre på kobbermineudstyr fra Chile. FLS-aktien ser interessant ud på niveauet. Aktien fandt en bund i niveauet 240 og har været i en stigende tendens siden og handles nu i niveauet 280. Momentum har etableret en bundformation og bryder igennem det glidende gennemsnit nedefra i denne uge. RSI er over 50. MACD er tæt på at bryde igennem nul.

Onsdag var en række selskaber med regnskab: Lundbeck, Vestas og NKT for at nævne et par. Lundbeck er i en stigende tendens og det har stået på siden begyndelsen af februar. Bollingerkanalen gik i køb i februar og de glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross. RSI har ramt 85 og Momentum er stigende. Nærmeste modstandsniveau er 38 og herefter i niveauet 44.

Genmab fremlagde regnskab efter børsens lukning og markedet kvitterede torsdag med en stigning på 5,3 pct. Teknisk er aktien i en svagt stigende tendens og der er etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen for 4 uger siden. RSI er kommet over 70 på ugebasis. Aktien ser interessant ud på niveauet. (Bemærk jeg ejer selv aktier i Genmab).

Torsdag var igen en tung regnskabsdag på det danske marked og der blev trukket i hver sin retning. Alm. Brand og Cololplast faldt med 7,4 pct. og 4,4 pct., mens Zealand Pharma og FLSmidth steg med 10,3 pct. og 7,9 pct. Zealand Pharma tester modstandsniveauet 240 som også blev testet i marts og i slutningen af april. Momentum er i en stigende tendens, hvilket giver et positivt billede af situationen i aktien i øjeblikket.

I den kommende uge er der regnskab fra Columbus, Rias og Penneo samt Scandinavian Medical Solutions tirsdag. Onsdag er det Djursland Bank, Firstfarms, Kreditbanken, Nilfisk Holding, Parken Sport & Entertainment, Scandinavian Tobacco Group, SimCorp og TCM Group samt UIE.

 


C25-indekset

C25-indekset holder fast i købssignalerne på dagsniveauet som for Bollingerkanalen blev genetableret for 3 dage siden. De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede et Golden Cross ved månedsskiftet.
På ugebasis er der ligeledes købssignal i Bollingerkanalen og kursgrafen. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 58. RSI skal helst være mellem 50 og 60, så det er positivt. Momentum er fortsat i en stigende tendens. MACD er i en stigende tendens og over middelværdien på 0.
Nærmeste modstandsniveau er fortsat ved 1850 og herefter i niveauet 1900, mens der er støtte i niveauet 1750 og herefter i niveauet 1700.

 

Prøv Vikingen mini gratis i 14 dage 

 

Få et teknisk overblik med analysesystemet Vikingen Mini. Har du lyst til at prøve kræfter med teknisk analyse og se om det også kan hjælpe dig med at overvåge markedet.

Så send mig en mail med dit navn til lp@npinvestor.dk og så sender Vikingen Financial Software et link, hvorfra du kan downloade Vikingen.

Vikingen mini indeholder alle de store nordiske aktier med historik min. 5 år tilbage. Fundamentaldata på de store nordiske selskaber samt 20 af de største internationale indeks.

Der er 5 analysemodeller med i Vikingen Mini bl.a. Kursgrafen, Momentum og RSI.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.