Hvor skal vi gøre af pengene?

Pengene har svært ved at finde egeninvestering i disse tider, hvilket gør, at man holder på pengene. Derudover er nøgletallene noget grumme, hvilket gør investorerne utrygge.

Flügger Group meddelte tirsdag, at man lukker sin fabrik i Sverige, der producerer maling, da man har udvidet fabrikken i Kolding til at håndtere hele efterspørgselen. I 1996 var der 3 børsnoterede malervareproducenter på den danske børs: S. Dyrup & Co., Hygæa samt Flügger. Teknisk toppede Flügger-aktien tilbage i 2005-2007 i niveauet 800 mod dagens kurs på 285. Der er ikke meget fremdrift i kursudviklingen og det skyldes nok stagnation i omsætningen og indtjening, som ikke har bevæget sig siden 2015. Ved finanskrisen var aktien i 200, så er man på udkig efter en ”kedelig” aktie til porteføljen er Flügger en mulighed.

Columbus har fundet støtte i niveauet 9-10, hvilket tidligere har været modstandsniveau i maj, juni og juli 2016. Aktien har været i en faldende tendens siden september 2018. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis. Bollingerkanalen og Parabolic er begge i salg på ugebasis. Den faldende tendens i kursen trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen i aktien.

Bang & Olufsen leverer et kvartalsregnskab, der havde et kraftigt dyk i omsætningen og et pænt fald på bundlinien. Teknisk har aktien været i en  faldende tendens siden efteråret 2018 og dengang blev aktien handlet i niveauet 140 og i dag handles aktien i niveauet 38. Der er salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 30 og MACD er under 0. Spekulativt kan man håbe på et opkøb af aktien.

Nilfisk er igen faldet tilbage og er brudt under det tidligere støtteniveau ved niveauet 150 og nu handles aktien i niveauet 140. Faldet betyder, at købssignalet på ugebasis er blevet ændret fra køb til salg. Det korte er ligeledes blevet brudt oppefra, hvilket bekræfter den negative tendens. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens, så man bør afvente udviklingen.

Forsikringsselskabernes aktier har tabt pusten de sidste par måneder. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen i både Topdanmark, Tryg og Alm. Brand. Tryg kommer med kvartalsregnskab i næste uge og aktiekursen forsøger at stabilisere sig i niveauet omkring 195-200. MACD er ved at etablere en bundformation og den samme tendens ses i RSI og Momentum på ugebasis. Men Momentum på månedsbasis er fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Kursen skal over 205, før der er ændring i kursudviklingen og Bollingerkanalen går i køb på ugebasis. Anbefaler at man tager aktien med i porteføljen. Endvidere kommer aktien med ekstraordinært udbytte på 1,7 kr.

Fra Danmark kommer der regnskab fra Chr. Hansen og Tryg torsdag. I Sverige er det Dustin Group og KappAhl om onsdagen.

C25 med salgssignal.

C25-indekset har etableret et salgssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Slutter kursen over 1190, så bliver signalet ændret til køb igen i Bollingerkanalen på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra af den faldende tendens i indekset. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugeniveau. RSI er under 50 og Momentum har ligeledes etableret en topformation og peger nu nedaf. Nærmeste støtteniveau er ved 1140 og herefter i niveauet 1100, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1230 og herefter i niveauet 1300.

DK Portefølje 
Alm. Brand, Bavarian og Demant på salgslisten.


Nordisk portefølje
Har solgt og købt Haldex og har erhvervet Rottneros. Hoist er på salgslisten.

Det er noget blandet i USA

Torsdagens amerikanske nøgletal var noget rodede. Antallet af nytilmeldt ledige var højere end ventet. I den anden ende var der en positiv udvikling i PMI Service, mens ISM faldt mere end hvad markedsdeltagerne havde forventet, mens der var fremgang i de varige goder.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Walgreens Boots Alliance, Infosys, Delta Air Lines, Fasternal, First Republic, Domino´s Pizza, Levi Strauss og Lennar Corp.

Dow Jones Industial holder fast i den vandrette formation på ugebasis i niveauet 25.500 og 27.300. Den vandrette formation trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger fortsat i niveauet 25.700 på ugebasis. Sidste uges støtteniveau og modstandsniveau holder fortsat 25.400 og modstand i niveauet 27.300.

S&P med falende toppe.

S&P 500 er handlet ned i niveauet 2900 og faldet betyder, at der er etableret salgssignal på ugebasis og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Tilbagefaldet i indekset betyder, at der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller. RSI er under 50 og Momentum peger nedaf og den tidligere bund er blevet brudt, hvilket giver et negativt signal. Nærmeste støtteniveau er ved 2850 og herefter i niveauet 2750, mens nærmeste modstandsniveau er ved 3000 og herefter i niveauet 3100.

Nasdaq Composite har tabt Momentum de sidste 2 måneder. Der er således etableret en faldende tendens i den tidligere topformation fra slutningen af juli ikke er blevet passeret af den netop etablerede topformation og holder kursen sig under 7800, så ligger den nuværende bund lavere end den foregående fra august. Signalmodellerne er i salg på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic er netop gået i salg efter 8 måneder i køb.

Med salgssignal.

De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Death Cross”. Der er ligeledes etableret en topformation på månedsniveauet og det glidende gennemsnit er blevet brudt af faldet. Nærmeste støtteniveau er ved 770 og herefter i niveauet 7300, mens nærmeste modstandsniveau er ved 8200 og herefter i niveauet 8300.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Japan er under 22.000
Det japanske marked har tabt pusten og indekset er handlet ned under niveauet 21.500. På dagsniveauet er der etableret salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og kursen skal under 20.700, før der bliver etableret et salgssignal. Faldet i indekset har trukket ned i de tre indikationsmodeller.

Japan er presset.

RSI er under 50, hvilket indikerer, at indekset er presset. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 21.400 som en støttelinie. Nærmeste støtteniveau er ved 20.000 og herefter i niveauet 19.000, mens nærmest modstandsniveau er ved 22.500 og herefter i niveauet 23.000.

Strategi: Anbefaler køb på niveauet.

OMX Stockholm 30 holder fortsat fast i sit købssignal fra midten af september på ugebasis. De glidende gennemsnit på ugebasis er tæt på at være brudt oppefra. Tilbagefaldet trækker ned i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD er ved at etablere en topformation på ugebasis.

S30 på ugebasis.

Nærmeste støtteniveau er ved 1550 og herefter i niveauet 1500. Nærmeste modstandsniveau er ved 1700 og herefter i niveauet 1725.
Strategi: Ændre til hold.

Bulten toppede i maj 2017 og siden har aktien været i en faldende tendens. I maj blev aktien handlet i 130 og idag er kursen 60-65. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i salg. Det lange glidende gennemsnit har lige over det korte glidende gennemsnit siden august 2017. Der er divergens mellem MACD, Momentum og RSI på ugebasis, idet de er stigende, mens kursudviklingen er faldende. Niveauet 58 er tidligere blevet testet som et støtteniveau. Der er positiv tendens i Momentum på månedsniveauet.

Bulten i en faldende formation.

Nærmeste modstandsniveau er ved 66 og herefter i niveauet 72-73, mens nærmeste støtteniveau er ved 58, som også er blevet testet i august. Der er 3 ”gaps” i grafen fra april og frem til denne uge, Anbefaler at aktien tages med på kandidatbænken.

Frankfurt Dax fortsætter formation fra sidste uge. Onsdag faldt det tyske marked betydeligt og nærmeste støtteniveau er ved niveauet 11.400-11.600, hvor indekset var i august. På dagsniveauet er der etableret et salgssignal i kursgrafen og i Bollinger-modellen. På ugebasis er der fortsat køb i signalmodellerne Bollinger og Parabolic.

DAX med S-H-S formation.

Bryder kursen igennem niveauet 11.500-11.700, så bliver der etableret et salgssignal på ugebasis. Faldet i indekset har trukket ned i Momentum og RSI på ugebasis. Der er en faldende tendens i aktiekursen, der har trukket ned i Momentum på månedsniveauet.
Strategi: Salgssignal i DAX.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er DSV Panalpina, Solar og Netcompany.
DSV Panalpina har siden midten af juni bevæget sig vandret i niveauet 610-670. Den vandrette formation betyder, at de tre indikationsmodeller på ugebasis falder tilbage til niveauet 48 for RSI.

DSV med salgssignal.

Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens og det glidende gennemsnit er blevet brudt af faldet i modellen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 630 og støttelinien er blevet brudt oppefra. Aktien ser ikke interessant ud på nuværende niveau.

Solar taber igen Momentum både på uge- og månedsniveauet. Signalmodellerne er gået i salg både på dags- og ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet.

Solar på ugebasis.

Nærmeste støtteniveau er ved 270 og herefter i niveauet 250, som blev testet i november 2018 i forbindelse med det store fald i Solar-aktien, mens nærmeste modstandsniveau er ved 300 og herefter i niveauet 330. Aktien ser ikke interessant ud på nuværende niveau.

Netcompany har genfundet den stigende tendens, men kan ikke bryde igennem modstandsniveauet 280. Men modstandsniveauet 280 tester nu for 3. gang og næste modstandsniveau er ved 325, også i niveauet 345. Positivt er det, at de tre indikationsmodeller MACD, RSI og Momentum alle har etableret en bundformation.

Netcompany vinder udbud på digital post itl danskerne.

MACD er gået fra 0 til 2 og RSI er på 48. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 260 som en støttelinie og signalmodellerne er alle gået i køb igen. Momentum på månedsniveauet er faldet tilbage og er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra.
Mangler man IT i sin portefølje, så ser aktien interessant ud på niveauet.

 

Nye muligheder i guldet?  
Guldet har bevæget sig vandret i niveauet 1450-1550. Bollingerkanalen holder fortsat fast i sit købssignal fra slutningen af maj. Med et brud af niveauet 1480 vil signalet på ugebasis blive ændret fra køb til salg. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1400-1420, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1550 og herefter i niveauet 1590.

SEK/DKK: er handlet ned til niveauet 69, som blev testet ved månedsskiftet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI falder på ugebasis, mens Momentum er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 70, mens nærmeste støtteniveau er ved 68,8.

EUR/USD:  fortsat i en faldende tendens og kursen nærmer sig niveauet 1,09. De tre indikationsmodeller er alle ved at etablere en bundformation, så en rebound er muligvis indenfor rækkevidde.

Metalmarkedet: er fortsat i gang med en konsolidering. Det er kun aluminium, som falder og bly er i en fortsat stigende tendens.

Landbrugsmarkedet: De fleste afgrøder ligger i en stigende tendens på ugebasis med købssignaler. Måske kan det give lidt øget inflation.

Olieprisen

Brent Spot er brudt igennem støtte 58 og tester nu niveauet 57-57,5, som blev testet tilbage i begyndelsen af august. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den samme faldende tendens ses i Momentum på månedsbasis. Nærmeste støtteniveau er ved 53, mens nærmeste modstandsniveau er ved ??

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, , ,

Kommentarer er lukket.