Hvad vil markedet nu?

Dow Jones på ugebasis.

Flere af de finansielle aktier på det danske marked har vist en positiv tendens den seneste 1½ måneds tid og blandt dem, som er steget mest er de mindre lokalbanker som Vestjysk Bank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland – Fyn samt Djurslands Bank. Jyske Bank kommer ind på en 7. plads med et afkast på 4 pct. siden 15/8. Næste modstandsniveau er 320, som var en top i marts 2016. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” på ugebasis, hvilket er et positivt tegn for den positive tendens i aktien.

Lundbeck leverer et regnskab med en opjustering, men stigningen i aktien forsvandt. Lundbeck- aktien er steget med 17,5 pct. siden årsskiftet. Nærmeste modstandsniveau er ved 300 og herefter i niveauet 330. En af de få sten i skoen er en kommende bøde på 700 mio. kr. i begyndelsen af september.

Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller, som bekræfter den positive tendens i aktien.

Afvent et køb af aktien op til afgørelsen i den aktuelle retssag.

Santa Fe Group som i sidste uge leverede deres halvårsregnskab er faldet tilbage, da selskabet blev ramt af Brexit-afstemningen, hvilket har påvirket flytteaktiviteten. I Fjernøsten er man også ramt af den aftagende vækst. Santa Fe-aktien er faldet tilbage til niveauet 62. Nærmeste modstandsniveau er ved 70 og støtteniveauet er i 55. Santa Fe Group er for den tålmodige investor.

H+H holder fast i den stigende tendens, hvilket har fået de to signalmodeller Bollinger og Parabolic til at gå i køb på ugebasis. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i MACD og Momentum. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 82 og herefter i niveauet 86, mens nærmeste støtteniveau er ved 70 og herefter i niveauet 64-66. Den spekulative investor kan satse på en stigning op imod niveauet 86.

FCK vandt onsdag aften over Apoel Nicosia fra Cypern, og dermed sikrede Parken sig en opjustering, da man nu skal spille UEFA Champions League. Parken opjusterede omsætningen og bundlinien med 200-250 mio. kr. Aktien steg 7,3 pct. og på årsbasis 46, 3 pct.

Parken-aktien har været inde i en positiv tendens siden årsskiftet og er steget med over 35 pct. Stigningen sender RSI op i det overkøbte niveau. Aktien har ramt modstandsniveauet 80, som tilbage i 2013 og 2014 var et modstandsniveau. Næste modstandsniveau er ved 90, som var en top i maj 2013.

Den kommende uge byder på regnskab fra en række danske selskaber. Mandag er det Danske Andelskassers Bank samt SP Group. Tirsdag er det Andersen & Martini, Parken og Per Aarsleff. Tirsdag er det Egetæpper, Firstfarms, Nordicom og Skako.

Per Aarsleff Holding foretog et aktiesplit ved årsskiftet, men nedjusterede forventningerne. Det betyder at aktien frem til juni har været i en faldende tendens. I juni etablerer aktien en bundformation og har været i en stigende tendens siden. Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er en positiv tendens i Momentum og MACD på ugebasis. Den samme positiv tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 180-185 og herefter i niveauet 200. Nærmeste støtteniveau er ved 150.  Anbefaler køb på niveauet.

 

C20 på ugebasis
C20 på ugebasis

C20-indekset har rettet sig i ugen, der er gået, hvilket skyldes en positiv i Lundbeck, A.P. Møller-Mærsk, Sydbank og Jyske Bank. Den positive tendens i denne uge har trukket op i Momentum på ugebasis, mens RSI fortsat er i en faldende tendens og niveauet 45 er blevet ramt. Signalmodellen er fortsat i salg på ugebasis og kursen skal over 960 på ugebasis, før der bliver etableret et købssignal .

Den vandrette formation i indekset betyder, at indekset ikke har bevæget sig ud af zonen 940-1000. Nærmeste modstandsniveau er ved 1000 og der er støtte ved niveauet 940.

DK portefølje

Sætter Pandora og Zealand Pharma på salgslisten.

dkport.

Nordisk portefølje

Flere svenske aktier ser fortsat interessant ud.

Nord

 

De amerikanske markeder står still

Dagens amerikanske nøgletal viser en positiv udvikling i blandt andet ordreindgang på varige forbrugsgoder, som steg mere end ventet i juli måned. Den samme tendens ses i antallet at nytilmeldte ledige, som viste et fald.

Den kommende uge byder på regnskab fra salesforce.com, Brown-Forman, Campbell Soup, Palo Alto Networks, Lululemon Athletica samt The Cooper Companies.

Dow Jones på ugebasis.
Dow Jones på ugebasis.

Dow Jones Industrial Average bevæger sig vandret i niveauet 18.500, og det har stået på nu i 7 uger. Signalmodellen holder fast i sit køb, og det har stået på i 9 uger. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 18.000. RSI er oppe i niveauet 70.  Næste modstandsniveau er ved 19.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 18.000.

S&P 500
S&P 500

S&P 500 bevæger sig vandret i omkring de 2180 og det har stået på siden midten af juli. Det lange glidende gennemsnit er i niveauet, mens det korte glidende gennemsnit er ved 2170. RSI er i 75, så der er mulighed for yderligere vækst i indeks. Indekset er inde i en trendkanal, som har stået på siden februar i år. Momentum derimod er faldet tilbage og har brudt den stigende tendens.

Omvendt S-H-S?
Omvendt S-H-S?

Nasdaq Composite er brudt over 5200, men har efter bruddet haft svært ved at komme videre, hvilket har fået Momentum til at falde tilbage på ugeniveau. Det lange glidende gennemsnit ligger ved niveauet 4950 og herefter i niveauet 5150. RSI er i niveauet 75 på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 5300, mens nærmeste støtteniveau er ved 5150. Der et ”gap” i niveauet 4959,00-4976,54, som over tid skal lukkes.

Strategi: Køb amerikanske aktier.

 

Nikkei har tabt pusten

Det japanske indeks har tabt sin styrke og bevæger sig vandret i niveauet omkring16.200 – 16.900. Der er divergens mellem signalmodellerne på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg, mens Parabolic er i køb. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. Momentum er stigende både på uge- og månedsniveauet. Brud over 17.000 så anbefales køb på japanske aktier. Problemet med Japan er fortsat, at yen har for høj værdi og demografien er ligeledes imod at væksten kan øges i Japan.

Golden Cross i Japan? Det afgøres de kommende uger.
Golden Cross i Japan? Det afgøres de kommende uger.

Væksten i de japanske virksomheder skal derfor hentes på eksportmarkedet, hvilket skal sikres med en lav yen.
Strategi: Afvent udviklingen.

S30 på ugebasis.
S30 på ugebasis.

OMX S30 har tabt lidt Momentum i ugen, der er gået og vi holder fast i niveauet omkring 1400- 1420. Trods korrektionen så er der fortsat en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. I Momentum-modellen er der stigende bunde og toppe og der er ligeledes en positiv tendens i MACD. RSI har ramt 72. På månedsbasis er der ligeledes en stigende tendens med stigende bund og top. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 2 uger siden, hvilket bekræfter den positive tendens i indekset.
Strategi: Fastholder køb.

Holmen ved modstandslinien.
Holmen ved modstandslinien.

Holmen er steget i denne uge på meddelelsen om en opsplitning af SCA i et skovselskab og et hygiejneselskab. Holmen tester modstandsniveauet 300-305. Tilbage i 2006 var Holmen-aktien oppe i niveauet 330-340. Aktien er i en stigende kurskanal og har været det siden februar.

De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i slutningen af april. Signalmodellerne er i køb. Der er en positiv tendens i Momentum på uge- og månedsbasis. Holder kursen sig over 300, så anbefales køb på niveauet.

DAX i rebounden.
DAX i rebounden.

Frankfurt, Dax 30 er blevet afvist i niveauet 10.800 og handles nu i niveauet 10.600. Trods tilbagefaldet i indekset så er der fortsat en stigende tendens i Momentum på ugebasis og i RSI. De glidende gennemsnit har støtte i niveauet 10.000 på ugebasis. Bollingerkanalen og Parabolic har købssignaler på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 10.400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 10.800 og herefter i niveauet 11.000. Der er en positiv tendens i Momentum på uge- og månedsniveauet. RSI er ligeledes i en stigende tendens og har ramt niveauet omkring 78.

Strategi: Ændre til køb på tyske aktier.

 

Stærk vækst i Ambu

Ambu kunne i 3. kvartal vise en vækst i omsætningen på 7,3 pct. fra 482 mio. kr. til 517 mio. kr. Resultat før skat blev på 88 mio. kr. i det seneste kvartalsregnskab mod 27 mio. kr. i samme periode året før. EBIT-margin er gået fra 11,6 til 18,2, hvilket skyldes et forbedret produktmix i virksomheden.

Der har været fremgang i Anaesthesia-området med en organisk vækst på 18 pct. Det er lanceringen af nye produkter på markedet i Europa og Asien, som har været med til at drive væksten.. I 3. kvartal erhverver Ambu det israelske selskab ETView Medical Ltd. og nu venter man på aktionærernes godkendelse.

De anden forretningsben Patient Monitoring & Diagnostics have en tilbagegang i den organiske vækst op til 2 pct. Faldet skyldes lokale omstændigheder, der har rykket salget såvel som udskydelse af leveringer.

Fordelt på markeder så er der fortsat en positiv tendens i de tre markeder. Europa havde en vækst på 12 pct., Nordamerika havde en vækst på 9 pct., mens Resten af Verden havde en vækst på 2 pct.

Ambu
Ambu

Teknisk har aktien taget et spring op efter regnskabet i sidste uge og dermed er aktien brudt ud af den stigende trendkanal og er steget over 15 pct. på 3 dage. Stigningen har trukket RSI op i 96 på ugebasis, hvilket indikerer, at der er brug for en korrektion eller opbremsning i den stigende aktiekurs. Aktien er steget 60 pct. i år. Næste modstandsniveau er ved 380, mens nærmeste støtteniveau er ved 260. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

Teknisk kommentar til 3 aktier: Brdr Hartmann, Skako, Scandinavian Tobacco.

Brdr Hartmann brød igennem modstandsniveauet før halvårsregnskabet og efter regnskabsfremlæggelsen så har aktien fortsat den stigende tendens og handles nu i niveauet 313, hvilket er all-time high. Nærmeste modstandsniveau er ved 335, mens nærmeste støtteniveau er ved 300.

Hartmann
Hartmann

Signalmodellerne har genetableret deres købssignal på ugebasis. Kursudviklingen ligger i en stigende trendkanal på ugebasis. RSI er kommet op i niveauet 85, hvilket indikerer, at man skal afvente et køb i aktien.

Skako på månedsniv.
Skako på månedsniv.

Skako holder fast i den stigende tendens, som blev etableret tilbage i august 2015 i kursniveauet 23-25. I dag handles aktien i niveauet omkring 75-80. Der er en positiv tendens i Momentum og MACD på ugebasis grundet udviklingen i kursen. RSI har ramt niveauet 92. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet omkring 60 som en støttelinie. Næste modstandsniveau er ved 95, mens nærmeste støtteniveau er ved 62. Nye ordrer vil trække aktiekursen op, men indtil da afvent  udviklingen.  

STG på ugebasis.
STG på ugebasis.

Scandinavian Tobacco kommer med regnskab i den kommende uge og aktien holder fast i den stigende tendens, hvilket er positivt for Momentum og RSI på ugebasis. Signalmodellerne er begge i køb på ugebasis. I de seneste to uger har aktien sat sig, hvilket har givet et salgssignal på dagsniveauet og det giver en opsamlingsmulighed i aktien. Bryder aktien igennem modstandsniveauet 120, så er kursmålet i niveauet 150. Aktien er inde i en stigende trendkanal og det anbefales at købe som en stabil udbytteaktie. 

 

Guldet finder støtte

Guldet er fortsat overordnet i en stigende tendens, men den seneste 1½ måned har kursen bevæget sig vandret i niveauet 1320-1360, hvilket har påvirket de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1290 og der er fortsat købssignal i de to signalmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 58. Der er støtte i niveauet 1320 og herefter i niveauet 1280.

EUR/USD holder fast i den stigende tendens på ugebasis og har ramt niveauet 1,13-1,14. Der er en positiv tendens i MACD og Momentum på ugebasis.

NOK/DKK er faldet tilbage til niveauet 80, da olieprisen har sat sig. Nærmeste støtteniveau er 80 og herefter i niveauet 79,5, mens nærmeste modstandsniveau er ved 81. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum falder, mens MACD og RSI stiger.

SEK/DKK bevæger sig vandret i niveauet omkring de 78,5. Den vandrette formation har trukket lidt op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation.

Metalvaremarkedets uensartede tendens fortsætter. Kobber og nikkel sætter sig, mens zink og bly bevæger sig vandret og så er der en stigende tendens i tin,

Landbrugsmarkedet oplevede en stabilisering af priserne på sidste uges niveauer. Hvede handles i niveauet omkring 460. Sukker handles i niveauet 540-560. Sojabønner har haft en mindre stigning, mens majs holder niveauet omkring 500.

Olien
Olien

Brent Spot blev afvist i niveauet 51 og handles nu i niveauet 49-50. MACD har etableret en bundformation på ugebasis, mens Momentum er faldet tilbage grundet korrektion i denne uge. Men den overordnede tendens i Momentum er fortsat stigende.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.