Hvad skete der lige der?

BørsUdsigten: Sell Off! Tynd Mave! Google, Amazon & Twitter Rapporterer! Flotte regnskaber fra Tesla og Microsoft efter Børstid! Guld igen Reservevaluta!

 

C20 indekset lukkede onsdag med en stigning på 0,4 pct. (3,50 point) i indeks 890,03.

De europæiske aktiemarkeder lukkede onsdag fra en stigning på 0,1 pct. til et fald på 0,7 pct. for de 3 toneangivne indeks (FTSE100, CAC40 og DAX30) BørsUdsigten har valgt at følge.

Wall Street lukkede onsdag med markante fald på mellem 2,4 pct. på mellem og 4,4 pct for de tre index BørsUdsigten har valgt at følge.

De asiatiske aktiemarkeder noteres markant lavere til morgen, torsdag.

De toneangivne europæiske aktieindeks ses åbne med fald på mellem 0,6 pct. og 0,9 pct., når vi lægger morgenens handel med indeksfutures til grund.

De toneangivne amerikanske indeks indikeres, at åbne med stigninger på mellem 0,1 pct. og 0,5 pct., såfremt Wall Street åbnede nu til morgen.

 

C20: Vurdering og Strategi

Ser BørsUdsigten på dagschartet for C20 (890), lignede det mest af alt en W formation (bundformation); men så kommer Wall Street ind fra sidelinien, og vi må forvente et “ben” ned før vi får vores bundformation.

EXIT signalet udløses ved brud af 880 niveauet (seneste “flush out”). Tertiært blev den stigende bundlinie brudt i 907 niveauet, hvilket udløste et salgssignal. Brud af toplinie i 902 niveauet vil udløse nyt spekulativt købesignal.

Tertiært / spekulativt (kort sigt) har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 917 niveauet. Hjemtagelse af gevinst (og lukning af short) ved brud af 902 niveauet. Der er åbnet short ved brud af 915 niveauet. Strategi: Sælg.

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 1,010 niveauet. Genkøb ved brud af 951 niveauet. Der er åbnet en short ved bruddet af 986 niveauet. Lukning af short (hjemtagning af gevinst) ved brud af 943 niveauet. Strategi: Sælg

Primært har BørsUdsigten solgt en lang position ved bruddet af 1.004 niveauet. Nyt købesignal ved brud af 1.004 niveauet. Strategi: Sælg

BørsUdsigten har overordnet ingen eksponering mod de danske aktier (Stockpicking op til regnskaberne undtaget)

 

C20: Dagschart

Strategierne bruges til timing, risikostyring, og balancering af risikoen / muligheden i din aktiebeholdning, eller sagt på en anden måde, hvor mange aktier skal jeg ligge med i relation til den aktuelle markeds- risiko / potentiale.

Husk! TA er ikke en objektiv videnskab – men en måde til at identificere en mulig udvikling – baseret på de aktuelle handler og markedets psykologi!

 

Dagens C20 Udsigt

BørsUdsigten vurderer, at de danske aktier ved C20 indekset, vil åbne lavere til morgen, torsdag.

Egentlig var der lagt op til en bundformation – men nu må vi se.

Der forventes 3die kvartals regnskab i dag, torsdag fra NNIT, Nordfyens Bank, Onxeo, Dantax og Össur, der offentliggør kvartalsregnskaber, og fredag er det DSV, mandag er det Sparekassen Sjælland, tirsdag er det Jyske Bank, Tivoli og Grønlandsbanken, og onsdag er det Sydbank, Totalbanken og Fast Ejendom der rapporterer for 3die kvartal.

 

Sell OFF

Hvad skete der lige der?

BørsUdsigten noterer, at Wall Street blev ramt af et Sell Off den sidste time inden luk, uden nogen nyheder.

Det er BørsUdsigten’s erfaring, at når salget sker lige pludselig og sidst på noteringen, er der tale om en større aktør der prøver, at påvirke markedsstemningen – hvilket indtil videre er lykkedes. Han kan få momentuminvestorer i ETFer og ETNer til at lægge sig i ryg og sælge markedet short. Omsætningsmæssigt blev der den sidste halve time steg omsætningen 2 og op til – 3 gange hele dagens omsætning i enkelte papirer.

Nu skal vi se om det bliver fulgt op af nogle tvangssalg.

Handelskrigen med Kina fortsætter, og der ser ikke ud til at være nogen løsning på vej. I USA er stålpriserne steget markant, og man begynder at kunne mærke de afdæmpende effekter af handelskrigen.

Det var de dårlige nyheder

De gode nyheder:

BørsUdsigten har aldrig set “børscrash” midt på ugen (men en gang skal jo være den første).

November og december er normalt gode aktiemåneder.

De aflagte kvartalsregnskaber har indtil videre – i de fleste tilfælde – overgået forventningerne på bundlinien. En stor del kan tilskrives præsident Donald Trump’s sænkning af selskabsskatten. Det giver gode muligheder for yderligere aktietilbagekøb.

De selskaber der har rapporteret, kan hen af vejen, igen kan genoptage deres aktietilbagekøbsprogrammer, der kan forøges på grund af højere bundlinie (likviditet), og dermed tilføre markedet likviditet. (14 dages vindue)

BørsUdsigten vurderer fortsat, at det ikke er Fed’s renteforhøjelser, der får markedet til at falde. Fed’s renter følger blot renteudviklingen i den virkelighed, hvor Fed’s balance bliver reduceret. Der er tale om likviditetsopsugning. Fed kan stimulere økonomien ved at starte en geninvestering – helt eller delvist. Det vil sænke renten. Reduktionen i balancen sker forholdsvis hurtigt, da en del af de købte obligationer er 2 årige.

BørsUdsigten forventer, at der kommer positiv retorik omkring handelskrigen med Kina. BørsUdsigten har noteret, at Donald Trump måler sin succes i udviklingen i aktiekurserne.

Forventningerne til IT aktierne (Facebook, Alphabet (Google) – Regnskab efter Børstid i dag, torsdag, Netflix (har rapporteret), Amazon (Regnskab kl. 22:01), Microsoft (rapporterede efter børs, og overraskede med en stigning i både omsætning og indtjening (20 pct. over forventning), og steg 2,1 pct. i eftermarkedet), Twitter (regnskab i dag torsdag kl. 13:00) er blevet sat kraftigt ned – hvilket naturligvis gør det lettere at overaske positivt når forventningerne er lave. I går fik vi Tesla, der kom med overskud og stiger med 10 pct. i eftermarkedet ved pæn omsætning.

Under normale omstændigheder ville børsudsigten forvente en rebound / bounce i løbet af de næste dage. Umiddelbart er der ikke noget der kan udløse panik – bortset fra et udsalg fra Saudi Arabien – der kan være nervøs for indefrysning af midler.

Der kan naturligvis være noget BørsUdsigten have overset.

BørsUdsigten vurderer, at man skal købe, når markedet giver “tynd mave”, og kø ved toilettet.

 

OMX S30: Strategi og Vurdering.

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S30 indekset i 1.501 (minus 0,5 pct. (7,41 point), fortsætter faldet, der blev udløst af et EXIT signal ved bruddet af 1.520 niveauet. Tertiært/spekulativt er der tale om en accelererende nedtrend. Købesignal udløses ved brud af  1.514 niveauet.

Spekulativt/Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 1.550 niveauet. Der er åbnet en spekulativ short ved bruddet af 1.536 niveauet. Genkøb (og lukning af short) ved brud af 1.514 niveauet. Strategi: Sælg.

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst (og åbnet short) ved bruddet af 1.648 niveauet. Hjemtagelse af gevinst og lukning af short ved brud af 1.543 niveauet. Strategi: Sælg

OMXS30: Dagschart

 

DAX30: Strategi og Vurdering

Set BørsUdsigten på dagschartet for DAX30, i 11.274 (minus 2,2 pct. (82,65 point), ligger vi i rent sælg (EXIT) efter bruddet i 11.517 niveauet. Der er opstået et gap mellem 11.517 niveauet og 11.387 niveauet – der forventes lukket indenfor de nærmeste 2 uger, hvis alt går som det plejer.

Presset på indexet kommer fortsat fra oven; men brud af 12.260 / 11.800 niveauet vil udløse mindst en sidelæns sekundær konsolidering.

Tertiært/spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 11.740 niveauet. Der er åbnet en short ved bruddet af 11.500 niveauet. Genkøb (og lukning af short) ved brud af brud af 11.550 niveauet. Strategi: Sælg

Sekundært har BørsUdsigten solgt en lang position ved bruddet af 12.140 niveauet. Genkøb ved brud af 12.260 niveauet. Der er åbnet en short ved brud af 11.950 niveauet. Lukning af position (hjemtagelse af gevinst) ved brud af 11.815 niveauet. Strategi: Sælg.

DAX30: Dagschart

 

Wall Street

Wall Street lukkede markant lavere onsdag.

De flotte regnskaber fortsatte i går, onsdag både før og efter børsluk. Det er dog ikke nok til at ændre det negative markedssentiment. Regnskaberne og den nuværende likviditetssituation indikerer ikke fald – så der må ligge noget andet til grund!

Det er selskabernes evne til at tjene penge der underbygger aktiekurserne – og det er modstrid med den nuværende situation. På sigt kan den være en handelskonflikt – men Donald Trump måler sin succes i aktiekurserne – så mon ikke der kommer nogle opblødende ord i løbet af dagen.

Dow Jones lukkede onsdag med et fald på 2,4 pct. (608,01 point) i indeks 24.583,42.

S&P500 lukkede med et fald på 3,1 pct. (84,59 point) i indeks 2.656,10.

Nasdaq Composite lukkede med et fald på 4,43 pct. (329,14 point) i 7.108,40.

 

S&P500: Vurdering og Strategi

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S&P500 (2.741), lignede det mest af alt en reverse tirsdag, hvor nervøsiteten burde være handlet ud af markedet og dermed udløste et købesignal. Den sidste time kom et stort salgspres på specielt IT aktier. Det annullerede chartformationen, og udløste EXIT signal. Nu må vi se om dagens regnskabsresultater fra IT selskaberne underbygger bevægelsen.

BørsUdsigten vurdererede at der kunne være tale om enten en mulig W formation eller EXIT, såfremt 2.720 niveauet brydes. 2.720 niveauet blev brudt, og der er tale om EXIT af amerikanske aktier på dagschartet. Der er tale om endnu et ben ned – før vi ser en bundformation.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst (og åbning af short) ved bruddet af 2.787 niveauet. Der genkøbes (lukkes short(hjemtages gevinst) ved brud af den faldende trendlinie i 2.725 niveauet (nedefra). Strategi: Sælg.  

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst (og åbnet short) ved bruddet af 2.920 niveauet (købt i 2.858 niveauet). Genkøb og lukning af short ved brud af 2.810 niveauet. Strategi: Sælg. 

Primært har BørsUdsigten solgt en lang position i 2.777 niveauet. Genkøb ved brud af 2.777 (nedefra). Strategi: Sælg. 

BørsUdsigten har ingen eksponering på Wall Street.

 

S&P500: Dagschart

 

Renten

Renten på den amerikanske 10årige statsobligation noteres 0,05 pct. lavere i 3,11 pct. Den toårige rente noteres 0,06 pct lavere i 2,83 pct., og den 30årige rente noteres 0,03 pct. lavere i 3,33 pct.

Renten på den tyske 10årige Bund noteres 0,02 pct. lavere i 0,39 pct. Den 2årige noteres 0,02 pct. lavere minus 0,64 pct., og den 30årige noteres uforandret i 1,02 pct.

Til sammenligning ligger den 10årige rente i:

Grækenland i  4,25 – (4,26) (4,28) (4,30) (4,40) (4,28) pct.

Italien i 3,60 – (3,59) (3,48) (3,47) (3,68) (3,54) pct.

Portugal i 1,97 – (2,00) (2,00) (2,01) (2,02) (1,94) pct.

ECB holder rentemøde, og pengepolitikken bliver meldt ud 13:45 med pressemøde 14:30

 

Valuta

USD noteres kl. 07:08 i  6,54 (6,503) DKK for 1 USD. EUR/USD noteres i 1,141 (1,147) for 1 EUR. USD/JPY noteres i 112,1 (112,6), EUR/JPY noteres i 127,9 (129,2). EUR/DKK noteres til morgen i 7,462 (7,461). GBP/DKK 8,426 (8,449)

 

USD/DKK Teknisk chart og vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for valutakrydset USD/DKK (6,54), er der tale om en accelrerendet optrend. Chartet sig fortsat over den tidligere toplinie nu støtte i 6,50 niveauet. Der udløstes et tertiært købesignal ved bruddet af 6,49 niveauet. Det indikerer mindst en test af 6,57 niveauet.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 6,49 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 6,52 niveauet. Der åbnes en short ved bruddet af 6,49 niveauet. Strategi: Køb 

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 6,49 niveauet. Stop loss ved brud af 6,49 niveauet. Der åbnes short ved brud af 6,48 niveauet. Strategi: Køb. 

USD/DKK: Dagschart

 

Guld: Vurdering og Strategi

Guldprisen noteres til morgen, torsdag, i 1,239 (1.235) USD pr. troy ounce (31.1 g).

Ser BørsUdsigten på dagschartet for guld (1.239), bliver der fortsat sat en stigende vimpel på flagstangen med en tertiært stigende trendlinie i 1.233 niveauet, som bundlinie.

BørsUdsigten anlægger dog en udbrudsstrategi, da omkostningerne ved handel i det snævre interval bliver relativt for store.

BørsUdsigten’s udbrudsstrategi, ser ud til at holde indtil videre. Efter der er udløst et rent købesignal, ligger næste større målzone ligger i 1.300 niveauet; men vi skal dog have nogle konsolideringer inden.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.233 niveauet. Åbning af short ved brud af 1.215 niveauet. Strategi: Køb. 

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 1215 niveauet. Stop loss ved brud af brud af 1.215 niveauet. Åbning af short ved brud af 1.215 niveauet. Strategi: Køb.

Benyt guldprisen/chartet (skattekortet (;-D) til eksponering mod guldmineaktier / guldaktiver. Husk at tjekke med USD chartet om der skal afdækkes / terminsikres

Guld: Dagschart.

 

Olie: Vurdering og Strategi 

Olieprisen noteres lavere til morgen, torsdag.

Nymex Crude/WTI, er senest noteret i 66,42 (66,60) USD pr. tønde. UK Brent kvaliteten noteres i 75,83 (76,81) USD pr. tønde.

Ser BørsUdsigten på dagschartet for UK Brentkvaliteten (75,8), er der tale om et udbrud fra en SHS formation (midlertidig top) efter bruddet det langsigtede støtteniveau i 80 niveauet.

BørsUdsigten vurderede i går, tirsdag; Da trenden er negativ skal man benytte bouncen til at sælge. Spekulativt er der udsendt et salgssignal. Man skal dog være hurtig til en reverse (vende rundt).

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten solgte en lang position (og åbnet short) ved bruddet af 80 niveauet. Genkøb (og lukning af short) ved brud af 76,5 niveauet. Strategi: Sælg

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst (og åbnet short) ved bruddet af den stigende sekundære trendlinie i  i 82,5 niveauet (positionen købt i 73 niveauet). Genkøb og lukning af short (hjemtagelse af gevinst) ved brud af 80,5 niveauet. Strategi: Sælg.

Olieaktier handles efter signalerne fra den underliggende råvare. I dette tilfælde UK Brent.

UK Brent: Dagschart

 

Asien 

De asiatiske aktiemarkeder noteres markant lavere til morgen, torsdag.

Nikkei225 falder med 3,9 pct. (864 point) i indeks 21.228. Hang Seng falder med 1,8 pct. (466 point) i indeks 24,786. Kina’s CSI300 falder med 1,2 pct. (37 point) i indeks 3.151. Sydkoreas Kospi falder med 2,3 pct. (48 point) i indeks 2.050. Australien’s ASX200 falder med 2,8 pct. (165 point) i 5.664.

Alle noteringer en god time tid før luk, så der er IKKE tale om lukkenoteringer!

 

Analyse & Graf: Investing.com             

 

Allan Thestrup – BørsUdsigten allan@borsudsigten.dk

Tlf. 2258 0126

 

Ansvarsfraskrivelse:

Ovennævnte vurdering er uden ansvar – og baseret udelukkende på teknisk analyse og handelstekniske erfaringer. BørsUdsigten opfordrer til at hvis man ikke er professionel – søger rådgivning. Det er dig alene, der er ansvarlig for gevinst og tab ved brug af BørsUdsigten’s vurderinger!

 

Vigtigt! (gentagelse igen – igen – igen – igen)

Få Styr på Markedsrisikoen!

BørsUdsigten er et risiko- og optimeringsværktøj, der registrerer markedets bevægelser, og kommer med vurderinger og strategier til eksponeringen i aktiemarkedet.

Markedsudviklingen udgør ca. 80 pct. af en akties værdi, og resten af individuelle faktorer.

Derfor er det vigtigt at forholde sig til markedsrisikoen, når man handler.

Det er her BørsUdsigten kommer ind i billedet!

Ovennævnte vurderinger og strategier benyttes til at vægte eksponeringen af ens aktiebeholdning i relation til trenden på aktiemarkedet.

Du kan også bruge BørsUdsigten’s strategier alene ved, at handle på købs- og salgssignaler, og vægte antallet af købte og solgte aktier efter ens egen investeringshorisont.

BørsUdsigten har valg en basisportefølje (primær), en mellemlang (sekundær) og en kort spekulativ indgang (tertiær). Dette for på en enkel måde at minimere risikoen, og kun have aktier / positioner, når investorerne ser positivt på markedet.

Med BørsUdsigten’s strategi undgår man at købe for sent og sælge for tidligt!

Det er naturligvis op til den enkelte investor at vægte ovennævnte til ens risikoprofil.

Når BørsUdsigten skriver, at der skal åbnes en short er det et tilvalg, hvor man hos mange internetmæglere kan ”låne” aktier og spekulere i kursfald – eller man kan benytte ETF (Exchange Tradede Funds) – ofte gearede – til at afdække risiko og spekulere i kursfald. Vær opmærksom på skatteforhold.

BørsUdsigten tager ikke hensyn til eller forholder os til skatteforhold i vores vurderinger! Det er op til læserne selv.

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.