Grækenland igen og nu Kina

Grækenland er fortsat i fokus for finder landet en løsning? Det er spørgsmålet alle stiller sig selv i disse dage. I denne uge har Kina også været i fokus med aktier, der pludselig er faldet med 50 pct., hvilket har overrasket markedet. Endvidere er der stramninger på vej i udlånsmarkedet, hvilket også kan bremse væksten.

FLSmidth modtog i weekenden en ordre fra den vietnamesiske cementproducent Than Group. Det har givet Momentum i aktiekursen, der nu tester modstandsniveauet 340, der var en top i maj 2014. Holder tendensen, så er næste modstandsniveau ved 370, som blev testet tilbage i juli og august. Holder aktien sig over 340, er den til køb med målkurs 370 og herefter 395.

Novozymes blev onsdag opjusteret af UBS, hvilket sendte aktien op over 320. Der er dog fortsat divergens mellem signalmodellerne Bollinger og Parabolic på ugebasis, idet førstnævnte er i salg og sidstnævnte er i køb. Stigning i aktiekursen betyder, at Momentum igen stiger på ugebasis og MACD er ved at etablere en bundformation på ugebasis.

Matas’ regnskab viste vækst i både top og bund samt en stigning i udbytte. Matas har lukket sin butik i Sverige. Teknisk ser det ud til, at aktien har fået etableret en bundformation i niveauet 153, hvilket er højere end den foregående bund fra marts. For at aktien skal holde fast i den stigende trendkanal, så skal den næste top over 165, som var toppen i april. Momentum på ugebasis er faldende, hvilket indikerer, at man skal holde øje med bund.

TDC har siden begyndelsen af marts været i en faldende tendens med faldende top og bund. Torsdagens stigning på 3,3 pct. har fået signalmodellen Bollingerkanalen til at gå i køb på dagsniveauet. Der er igen Momentum i TDC-aktien med torsdagens stigning. Der har været en positiv tendens i Momentum i denne uge og i 2 måneder for Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau 52 og herefter i niveauet 54.

Torsdag tiltrak også Zealand Pharma sig opmærksomhed, da selskabets samarbejde partner Sanofi havde betalt 245 mio. dollar for et forspring hos FDA med deres diabetesmiddel Lixilan, som er et kombinationsprodukt. Zealand Pharma-aktien steg 9,9 pct. og sluttede i niveauet 105. Der er et ”gap” i niveauet 112,5-115, som går tilbage til marts i år.

Boconcept opjusterede forventningerne igen og forventer nu en vækst på 9 pct. i omsætningen samt et overskud af den primære drift på ca. 15 mio. kr. Ved regnskabet for 3. kvartal den 5/3 opjusterede selskabet omsætningen og resultat af den primære drift, som nu er overgået af denne uges opjustering. I forbindelse med opjustering i marts hoppede aktiekursen op i 90, hvor den har været siden. Onsdagens opjustering har sendt aktien op i niveauet 110, som var et modstandsniveau i august 2014 og i sommeren 2012. Næste modstand er omkring 140, som aktien ramte i september 2012. Boconcepts medvind indikerer, at forbrugerne igen bruger penge.

Den danske regnskabssæson er slut og næste gang der kommer regnskabstal i markedet er den 17/6 og er fra TK Development

C20 på ugebasis
C20 på ugebasis

Teknisk er C20 banket på modstandsniveauet 1000 igen. De sidste par dages stigning har ikke trukket op i MACD, Momentum eller RSI på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at markedet er svagt. Bollingerkanalen er fortsat i køb på ugebasis med sin støttelinie i niveauet 950, hvor også det nærmeste støtteniveau er. Herefter er næste støtte niveau ved 920 og 880. Anbefaler at man holder øje med stop-loss niveauerne. Trenden er fortsat stigende, så man skal holde fast i aktien i optrenden eller dem som konsoliderer sig, mens de faldende aktier skal sælges.

 

Rebound i NKT

Lundbeck: Kåre Schultz effekt er vaske væk

G4S tester vigtigt modstandsniveau


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
Aktierådets produkter er ikke investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Analyserne er lavet på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Aktieraadet har modtaget fra kilder, som Aktieraadet finder pålidelige, men Aktieraadet garanterer ikke for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed, vurderinger, skøn og anbefalinger. Analyserne er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. Analyserne er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktieraadets vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn. Aktieraadet indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Aktieraadet hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktieraadets informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Aktieraadets kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.