Fools Rally? – Dagens Charts!

BørsUdsigten: Knækker Markedet? Påskeferie

 

BørsUdsigten holder Påskeferie, og er tilbage mandag den 20. april, såfremt der ikke sker noget ekstraordinært! (Der er mere ro på)

 

BørsUdsigten vil opdatere chart og strategi

 

Gentagelser:

De første amerikanske kvartalsregnskaber er offentliggjort.

BørsUdsigtens’s første observation er:

Man skal holde “nalderne” fra alt hvad der hedder bankaktier 

BørsUdsigten’s anden observation:

Lad være med at ligge investeret hen over regnskaberne – De er uforudsigelige efter Coronakrisen, og andet kvartal bliver endnu værre!

Better Safe than Sorry

 

Corona

Der er tale om politiske beslutninger – Økonomisk er der tale om en katastrofe!!!!

BørsUdsigten kan anbefale Hans Rosling (læge (epediolog), og statistikker/økonom med bogen “Factfulnes” som påskelæsning. Måske skulle vi sende den til statsministeren for offentligt ansatte Mette Frederiksen!

De offentligt ansatte er de eneste der ikke er ramt af coronakrisen på deres pengepung (fuld løn, pension og ferieoptjening).

De svage i samfundet stiller op i arbejdsløshedskøen (ingen offentlige ansatte fylder op i den), og de andre (butiksansatte m.v.) servicerer “den herskende klasse” for lav løn!

Hvor er solidariteten Mette?

 

Støtteordningen på 40 mia. DKK til dækning af faste omkostninger er kun for dem der har i forvejen – iværksætter, og vækstvirksomheder, og selskaber med underskud får ingen støtte. Det sorterer godt nok brådne kar fra.

Den gamle redacteur kommer til at tænke på børnesangen:

Der bor en bager
på Nørregade,
han bager kringler
og julekage.
Han bager store,
han bager små,
han bager nogle
med sukker på.

Og i hans vindu’
er sukkersager
og heste, grise
og peberkager,
så har du penge,
så kan du få,
men har du ingen,
så må du gå.

 

Hong Kong

Det ligner starten til en midlertidig top – så må vi se om det bliver en trendvending?

Tertiært BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet 24.500 niveauet (købt i 22.800 niveauet). Genkøb ved brud af 24.500 niveauet. Strategi: Sælg

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt i 23.700 niveauet (solgt i 26.100 niveauet). Stop loss i 23.390 niveauet. Strategi: Køb

 

Shanghai Composite: 

Chartet tester støtteniveauer

Tertiært har BørsUdsigten købt ved bruddet af 2.745 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 2.797 niveauet (testes NU). Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 2.786 niveauet (solgt i 3.025 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 2.797 niveauet. Strategi: Køb

 

 

 

S&P500 Strategi og Vurdering 

Tertiært/Spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 2.805 niveauet. Genkøb ved brud af 2.850 niveauet. Strategi: Sælg (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 2.600 niveauet (solgt i 3.283 niveauet). Stop loss ved brud af 2.575 niveauet. Strategi: Køb

S&P500: Dagschart

 

OMXC20 Strategi og Vurdering

Negativ Fortsættelse?

Tertiært (kort sigt) har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.076 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 1.090 niveauet. Strategi: Køb 

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 1.176 niveauet.  Hjemtagelse af gevinst ved brud af 1.077 niveauet (200 dages glidende gennemsnit). Strategi: Køb

C20: Dagschart

 

OMXS30 – Strategi og Vurdering.

Negativ Fortsættelse?

Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 1.485 niveauet (købt i 1.383 niveauet). Genkøb ved brud af 1.485 niveauet. Strategi: Sælg (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 1.449 niveauet (solgt i 1.812 niveauet). Stop loss ved brud af 1.425 niveauet. Strategi: Køb

OMXS30: Dagschart

 

DAX30 – Strategi og Vurdering

Negativ fortsættelse?

Tertiært / Spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 10.600 niveauet (købt i 9.600 niveauet). Genkøb ved brud af 10.750 niveauet. Strategi: Sælg (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 9.918 niveauet (solgt i 13.402 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 10.245 niveauet. Strategi: Køb.

DAX30: Dagschart

 

USD/DKK – Strategi og Vurdering

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 6,85 niveauet (solgt i 6,89 niveauet). Stop loss ved brud af 6,795 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 6,80 niveauet. Stop loss ved brud af 6,795 niveauet. Strategi: Køb

USD/DKK: Dagschart

 

UK Brent Spot

Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet 31,5 niveauet (købt i 29 niveauet). Genkøb ved brud af 30,5 niveauet. Strategi: Sælg.

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved brud af 66 niveauet. Genkøb ved brud af 40,5 niveauet. Strategi: Sælg

UK Brent: Dagschart

Chart: Investing.com

 

HUSK! Det er farligt at ligge med aktier hen over regnskabet – Q1 vil give nogle gedigne overraskelser, men Q2 i juli og august vil give et mere retvisende billede!

 

Generelt om oliesituationen:

Fundamentalt omkring olie

Årsagen er at stigninger sker på et meget løst grundlag “tweet” fra Donald Trump. Han havde et håb om at Rusland og Saudi Arabien ville nedskære deres olieproduktion med 10 mio tønder. Der er intet konkret om en sådan aftale mellem Rusland og Saudi Arabien!

“Just spoke to my friend MBS (Crown Prince) of Saudi Arabia, who spoke with President Putin of Russia, & I expect & hope that they will be cutting back approximately 10 Million Barrels, and maybe substantially more which, if it happens, will be GREAT for the oil & gas industry!”

og

Could be as high as 15 Million Barrels. Good (GREAT) news for everyone!

Hvad tror han selv?

USA behøver en stigning i Olieprisen!

Prisfaldet på Olie har smadret den amerikanske skiferolieproduktion.

Det skyldes at produktion af skiferolie ligger på 45 til 50 USD pr. tønde i gennemsnit. Med en oliepris der ligger lavere gør det ekstra ondt.

Den lave rente har medført store lån til udbygning af skiferoliefelter. Disse lån risikerer nu default (misligholdelse), hvilket vil ramme banksektoren og obligationsinvestorerne hårdt. Den første store  producent indgav Chapter 11 i går torsdag.

For øjeblikket leder olieproducenter i hele verden efter Tankskibe til lagring, hvorfor vi ser rater på de store VLCCere på mellem 150 og 200.000 USD pr. dag. Hver dag der går, bliver situationen mere og mere desparat – da der ikke er tale om en “oliehane” man kan tænde og slukke for, ligesom en vandhane. Nedlukning af oliefelter tager tid!

Off-shore produktion bliver mere og mere kritisk: Her kan der komme store olieudslip (miljøkatastrofer), hvis man ikke kan komme af med olien!

BørsUdsigten vurderer, at der tale om en overproduktion af olie på 6 mio. tønder om dagen, som man ikke ved, hvor man skal gøre af.

Rygterne siger, at Saudi Arabien sælger olie til under 10 USD og det skaber en “superkontango” i oliemarkedet. Man sælger oliefutures til en højere pris end man kan købe olie og levere (tank) på et givet tidspunkt.

Efter Trumps Tweet har fortjenesten ved indgåelse af oliefutures blevet enorm. (superkontango)

Lager og Kontango betyder, at der også fremadrette vil være stor efterspørgsel efter olietankere, da der kun er et givet antal tankskibe – og der ikke bliver bygget flere. I år forventes at blive leveret 44 VLCCere – og det tager 18 måneder at bygge et nyt skib!!

Mange tankskibsredere indgår nu lange timecharter på mellem 1 og halvandet år. I går kunne DHT meddele at de havde lukket 6 af deres gamle skibe til en gennemsnitscharter på ca. 68.000 USD pr. stk. Huntergroup lavede en harter på 18 måneder til USD 60.000. Tidligere havde de lukket 3 skibe på halvt til 80.000 USD pr skib pr. dag. (Det koster ca. 22.ooo USD pr dag, at drive og afskrive på en VLCCer)

At der i det hele taget sejles med olie skyldes at KINA er ved at fylde deres strategiske lagre på FULDKRAFT!

Alt tyder på at tankskibsrederierne bliver de helt store vindere!!

Telekonferencen mellem OPEC og Rusland er blevet udskudt til på torsdag den 9. april.

For at få løst den kaotiske lagersituation – SKAL nedskæringen i olieproduktionen – være større end forbruget (efterspørgslen)

Situationen er uforandret gældende! (overordnet økonomisk)

 Gyserfilm

– Venligst lad være med at dele, da det kun er et indspark og en vurdering, der kan være forkert!!

Bør Læses – selvom der er tale om en subjektiv vurdering, der ikke bør læses af folk med svage nerver eller have ødelagt ens gode humør!

NU har Natbanken bebuddet opkøb af obligationer (manipulation af markedet)

Det burde betyde, at vi på den korte bane får rentefald – hvilket er i Natbanken’s interesse. De er samtidig sælgere af statsobligationer, som de skal have højest mulige kurs for.

Det skyldes at Nationalbanken kan “trykke” penge, og købe alle de obligationer han vil.

Nationalbanken skal sælge op imod 300 mia. statsobligationer, og klogeligt nok udsteder de 30årige obligationer. Indtil videre har der været en overtegning.

Problemet er blot en fastkursaftale med ECB (lokumsaftale – undskyld udtrykket). Det er administrativ aftale, da Danmark aldrig har meldt sig ind i Eurozonen. Vi vil se pres på den danske krone og Nationalbanken skal gå på en knivsæg.

Situationen i Sydeuropa vil betyde at en sprængning af eurozonen kan komme på tale når den nuværende situation udvikler sig til en “Gældskrise

Desværre har Frankrig og Italien (måske andre) ikke gennemført nødvendige arbejdsmarkeds og pensionsreformer, som har været nødvendige siden Grækenlandskrisen.

ECB har klaret budgetunderskudene ved, at blive ved med at købe obligationer fra de sydeuropæiske lande ved hjælp af pengepolitik (Vi har også haft en italiensk centralbankdirektør – så det er ikke så mærkeligt). Underskuddene ses i ECB’s balancer, når man benytter dobbelt bogføring. Pengene kan kun bruges en gang!

Den manglende fælles Finanspolitik er blevet ført over ECB – og det sker indtil det bliver nødvendigt at “Baile” ECB ud af en krise.

Det vi ser nu er at Italien mfl. forventer at Eurolandene betaler for kriser, uden at de selv har bragt deres finanspolitik på plads.

BørsUdsigten vurderer, at situationen kan lede til SOCIAL URO, og opstande – og mange vil i givet fald dø.

Den “gamle” redacteur kan næsten ikke holde ud, at skrive om det (har set det før) – og han håber så inderligt, at ovennævnte ikke vil udspille sig – men politikkerne kan ikke tage den økonomiske kreditskabelse ud af markedet uden at skabe recession, depression eller det der er værre.

BørsUdsigten noterer, at der er tale om et politisk valg og ikke et sundhedsøkonomisk valg

Ovennævnte scenarium er årsagen til at “den gamle redacteur” tager en lille pause.

  • Og så har BørsUdsigten ikke medtaget de økonomiske konsekvenser af den mere end halverede oliepris. Det vil medføre yderligere pres på aktiemarkedet

Velkommen til den virkelige verden!

PS! Der er tale om et Worst Case scenarium.

Hjælpepakker kan sætte de normale økonomiske regler ud af kraft – men de slå dobbelt hårdt, når regningen skal betales!

BørsUdsigten håber statsministeren for offentlig ansatte Mette Fredriksen ved hvad hun gør!

Det er befolkningen, der betaler prisen, hvis hun tager fejl – og politikere er så dejlig ansvarfri – når de sidder i Folketinget.

 

Kan Nationalbanken holde pariteten og samtidig lave et QE program?

Der er fortsat tale om en ren nedtrend så HUSK, at tage hurtige gevinster og holde en tæt stop loss! Trenden er fortsat NED!

Overordnet er situationen ved at udvikle sig til en KREDITKRISE, hvilket vil sige højere renter.

Ser vi på Danmark er Nationalbanken nødt til at sætte renten op for at bevare pariteten med Euroen!

Derfor er det svært for Nationalbanken at lave et QE opkøb som det sker i USA – der efter Fed’s beslutning om tilbagekøb af obligationer også realkreditobligationer for op til 125 mia. USD om dagen!!

Stigende renter vil lægge kimen til en GÆLDSKRISE af dimensioner! 

BørsUdsigten vil naturligvis nævne når der igen er købesignaler i markedet.

Dette er BørsUdsigten’s scenarium i løbet af de kommende måneder – måske år.

Gentagelse: Kan sagtens læses igen! (vigtig)

Ser BørsUdsigten på den overordnede situation, ligger vi en responsfase. Regeringer og centralbanker prøver alt for at redde økonomien (- og deres politiske magt).

Fed direktør James Bullard foreslår udtaler, at Fed kan klare 10 pct. mere gæld – men han glemmer at sige under hvilke forudsætninger – fordi han siger det? eller skal vi have en hyperinflation for at betale pengene af? Eller det med dagens købekraftsparitet?

  • Og hvad sker der hvis man ikke kan klare 10 pct. højere statsgæld?

Der tages privat økonomisk kreditskabelse ud af markedet hele tiden.

Når BørsUdsigten ser på chartet ligner det en negativ fortsættelsesformation. Det sker ved brud af 2.500 som første advarsel om et nyt ben ned, og EXIT ved brud af 2.200 niveauet. Markedet manler et “Flush Out”!

Brydes 2.200 niveauet IKKE er der tale om en midlertidig bundformation.

BørsUdsigten vurderer, modsat Morgan Stanley, at der er størst risiko for Yderligere fald, da der er tale om først en kreditkrise, der efter en finanskrise og til sidst en enorm gældskrise.

Vi er blevet tudet ørerne fulde af, at vi ikke har nogen inflation. Hvis det er tilfældet så burde S&P500 ikke havet steget væsentligt!

Det ville betyde en gentest af laveste niveau under Finanskrisen 2008/09 i 666 for S&P500, for denne krise er økonomisk værre for samfundet.

I klassisk chart teori, skal man altid sælge markedet short i en rekyl mod markedstrenden.

Om Ikke Andet – Ting Tager Tid – Og det tager lang tid at danne en troværdig bund!!

Overordnet er det bedste råd nok fortsat, at stå på sidelinien, – og være klar når en mere stabil bund viser sig.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.