Fokus på regnskaberne i denne uge

På det danske markedet bliver det en meget tung regnskabsuge specielt onsdag og torsdag. Men da USA er ovre med deres regnskabssæson, kan nøgletal og coronatal påvirke markedet, da mange holder ferie i august både i USA og sydpå.

Der har været fokus på RTX i denne uge uden der har været selskabsspecifikke nyheder. Aktiekursen har ramt 260 efter i en periode at have bevæget sig vandret i niveauet 220. Den positive tendens trækker op i alle de tre indikationsmodeller på ugebasis. Bollingerkanalen er i køb og har været det på ugebasis siden begyndelsen af maj. Tidligere har 250 været et modstandsniveau, men aktiekursen er brudt over og næste modstandsniveau er ved 290 og herefter i niveauet 315, mens nærmeste støtteniveau er ved 230-235.

FLSmidth har rettet sig efter tirdagens meddelelse, hvor aktien faldt tilbage. Aktien  steg så onsdag og torsdag og lukkede i 192,5 og dermed er Bollingerkanalen tilbage i køb efter et kortvarigt salgssignal. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum falder, mens RSI bevæger sig vandret i niveauet 55-56. Aktien tages med på kandidatbænken.
Onsdag var der fokus på Ringkjøbing, der var med kvartalsregnskab. Banken har valgt at øge afskrivningerne betydeligt, hvilket indikerer, at man står overfor en svær tid. Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 460-480. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller, idet RSI er under 60. Momentum er ligeledes i en faldende tendens på månedsbasis. Tager bankaktierne på kandidatbænken selvom det ser kedeligt ud.

Novo Nordisk har mistet Momentum i de sidste 2 måneder og aktiekursen er faldet tilbage til niveauet 408 mod niveauet 445 – 450 i juli. Den faldende tendens betyder, at aktiekursen er ved at nærme sig støtteniveauet. Torsdagens regnskab var en lidt blandet fornøjelse, da konsekvenserne af corona kan ses i salget, blandt andet i USA. Endvidere giver den faldende dollar også skrammer i regnskabet. Holder øje med stop-loss.

NTG (Nordic Trensport Group), Flugger Group og Brdr A&O Johansen har opjusteret onsdag og torsdag. NTG steg 16,2 pct., Flugger Group 8,9 pct. og Brdr. A&O Johansen 7,9 pct. Sidstnævnte har været i en stigende tendens siden marts, hvor aktien er gået fra 250 til 500, så det er ikke kun IT-aktierne, som er fordoblet på 4 måneder.

Regnskaber i den kommende uge. Tirsdasg: Vesta. Onsdag er det ALK-Abelló, DFDS, Genmab, ISS, Novozymes, SimCorp, Solar, og Ørsted. Torsdag er det Carlsberg, Lundbeck, NNIT, Spar Nord Bank samt Zealand Pharma. Fredag slutter vi af med H+H, Schouw og Tivoli.

C25 med en Momentum graf.

C25-indekset holder fast i den vandrette formation ved niveauet 1400-1450. Den vandrette formation har fået Bollingerkanalen til at etablere et salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er tæt på at etablerer et ”Death Cross”.
På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Det lange glidende gennemsnit er helt ned i niveauet 1280 som en støttelinie. De tre indikationsmodeller har alle etableret en topformation og er sivende. RSI har ramt 72. Momentum på månedsniveauet er ligeledes faldende.
Nærmeste støtteniveau er 1380 og herefter i niveauet 1340, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1480 og herefter i niveauet 1525.

 

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 14,2 pct., mod C25-indekset som i år til dato har givet et afkast på 15,1 pct. Har hævet målkurs og stop-loss for NKT Holding og Rockwool. 

Nordisk portefølje

Er det snart tid til en korrektion?
Markedet har brug for en korrektion, da der er mange uligheder i markedet i øjeblikket. Men markedsdeltagerne har ikke noget valg – det er aktier og fortsat IT-aktier. En vaccine kan give lidt rotation fra IT over i value-aktier. Forventer dog ikke, at bunden går ud af IT-aktierne, da det ofte giver en købsmulighed for dem, som ikke er kommet med tidligere.

Torsdagens nytilmeldt ledige blev mindre end ventet. Der var ventet 1.4 mio., men det blev 1.1 mio.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Cisco Systems, Duke Energy, Applied Materials, Barrick Gold, Marriott International samt JOYY.

S&P 500 med en Momentum graf.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens og har nu ramt niveauet 3350, som er bund af topformationen fra februar. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3250 som en støttelinie og Bollingerkanalen er i køb.
På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Bollingerkanalens nedre kanallinie er i niveauet 3100. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 2950 og der blev etableret et ”Golden Cross” i slutningen af juni.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, i det MACD og RSI er ved at etablere en topformation, mens Momentum stiger. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, men holder fast i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 3385 og herefter i niveauet 3445, mens der er støtte i niveauet 3150 og herefter i niveauet 3000.

Nasdaq.

Nasdaq Composite er brudt over 11.000. Der er købssignal i alle signalmodellerne på både dags- og ugeniveauet. RSI har været i niveauet 75-90 siden midten af maj. Der er en faldende tendens i Momentum og RSI på ugebasis. MACD er ved at etablere en topformation.
Nærmeste modstandsniveau er ved 11.500 og herefter niveauet 12.000, mens der er støtte i niveauet 10.500 og herefter i niveauet 10.000.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Fortsat vandret i Japan

Der er ikke sket meget i Japan hen over sommeren. Indekset bevæger sig vandret i niveauet 22.000 -23.000. Den vandrette formation betyder, at Bollingerkanalen skifter mellem køb og salg hele tiden. På ugebasis er Bollingerkanalen gået i salg, og der er en faldende tendens i både RSI, MACD og Momentum.

Vandret formation i Japan.

Momentum på månedsniveauet derimod har etableret en bundformation, men er endnu ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau er ved 24.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 22.000.
Strategi: Afvent udviklingen.  

OMX Stockholm 30 konsoliderer sig i niveauet 1700-1750 og det har stået på siden begyndelsen af juli. På dagsniveauet er der etableret et salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen, mens de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” tilbage i begyndelsen af juli og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1600 som en støttelinie.

Det ser stadig positivt ud.

Der er divergens imellem de 3 indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og RSI begge har en faldende tendens og har etableret en topformation, mens Momentum er i en stigende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1660 og herefter i niveauet 1580-1600, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1780 og herefter i niveauet 1860-1880.
Strategi: Afvent udviklingen.

Der er stadig et åbent “gap” i DAX.

Frankfurt DAX 30 har oplevet store udsving den sidste måned. Bollingerkanalen er igen gået i salg for 8 dage siden efter 17 dage i køb. De glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ”Death Cross” for 3 dage siden.
På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af juni. Momentum toppede tilbage i slutningen af juni og har siden været i en faldende tendens. RSI er ligeledes en faldende tendens og er gået fra 82 til 62. Nærmeste støtteniveau er ved 12.000 og herefter i niveauet 11.500 Men der er modstandsniveau ved 13.000 og herefter i niveauet 13.500.
Strategi: Afvent udviklingen.

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er NNIT og H+H.
NNIT holder fast i den svagt stigende tendens. På dagsniveauet er der igen etableret et købssignal i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit mangler et ”Golden Cross”, men er tæt på.
På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. De glidende gennemsnit 8 og 24 uger etablerede et ”Golden Cross” i midten af maj.

Der er ikke meget fart på hos NNIT. Men er er en dobbelt bund.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD falder og har været i en svag trend siden månedskiftet maj/juni. Men både RSI og Momentum stiger på ugebasis. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens, hvilket viser, at man skal holde ekstra øje med stop-loss. Nærmeste modstandsniveau er ved 130 og herefter i niveauet 140, mens nærmeste støtteniveau er ved 105 og herefter i niveauet 95. Anbefaler at man afventer udviklingen.

H+H har konsolideret sig i niveauet 105-120 siden slutningen af maj. Den seneste uges stigning betyder, at der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”.

Ser interessant ud.

På ugebasis har der været købssignal først i maj og flere modeller fulgte efter med bekræftende signaler i juni og juli. De tre indikationsmodeller har dog tabt pusten og etablerede topformation i begyndelsen af juni og har været i en faldende tendens siden. Aktien rykker ofte i bølger, så vi kan stå over for en ny bølge opad. Momentum har på ugebasis etableret en bundformation. Men Momentum på månedsniveauet fortsætter den faldende tendens.

Nærmeste modstandsniveau er ved 130 og herefter i niveauet 140, mens nærmeste støtteniveau er ved 105 og herefter 100. Tager aktien med på kandidatbænken.

 

All time high i guldet
Guldet fortsætter den stigende tendens og har nu ramt niveauet 2050. Den stigende tendens i guldkursen betyder, at der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har igen ramt 90 som tilbage i februar, så der er måske lagt op til en mindre korrektion.

Stærk udvikling i guldet.

SEK/DKK: holder sig i niveauet 0,72 – 0,725 og dermed er man kommet over toppen fra december 2019. De tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI har alle etablerede en topformation. Forventer et mindre tilbage fald i den svenske krone til niveauet 71.

EUR/USD: er fortsat op og har ramt niveauet 1,18-1,19. Men skal tilbage til 2018 for at finde krydset i det niveau. RSI er overkøbt på niveauet, så der er lagt op til en konsolidering i niveauet, da 1,2 tidligere har været en topformation i september 2017.

Metalmarkedet: Positiv udvikling på industrimetalmarkedet. Kobber bevæger sig vandret i niveauet 6400, men der er en stigende tendens i aluminium, bly, nikkel og zink.

Landbrugsmarkedet: Der er en overordnet stigende tendens på flere fødevarer som kaffe, bomuld, kakao og sukker men også tømmer, mens hvede, havre og majs falder.

Olieprisen.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens og har nu ramt kurs 45. Der er købssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret i midten af maj. Den nedre kanallinie er i niveauet 41. Der er etableret topformation i MACD og RSI, mens Momentum har etableret en bundformation og stiger. Momentum på månedsbasis har etableret en topformation, hvilket indikerer, at hastigheden er på vej ud af olien – medmindre noget geopolitisk kan ændre noget.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends Mærket ,
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.