Finder markedet lidt Momentum?

Salgssignal i Bollingerkanalen.

Mandag startede aktierne positivt og det var især Lundbeck som tog fokus, da selskabet sammen med den japanske partner Otsuka Pharmaceuticals meddelte, at deres lægemiddel Brexpiprazol til behandling af agitation hos Alzheimers patienter viste signifikante bedringer i forhold til behandling med placebo.
Teknisk har Lundbeck ligget lunt i svinget og der har været antræk til etablering af et købssignal i aktien de sidste par måneder. RSI er over 70 og MACD er over 0. Aktien er med i porteføljen.

Til gengæld blev Bavarian Nordic ramt negativt, da WHO ikke kalder udbruddet af abekopper for en ”global krise”.
Teknisk er der etableret købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis og de glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross for en uge siden. RSI er oppe i niveauet 68-70. RSI viser den relative styrke og svaghed i en kursudvikling og RSI over 50 er positivt. MACD er også over 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 260-270 og herefter i niveauet 300, mens der er støtte i niveauet 190-200 og herefter i niveauet 130-140. Aktien ser interessant ud på niveauet.

ALK-Abelló meddelte mandag, at man starter fase 1-studier af tablet mod peauntallergi. Teknisk har aktien etableret en dobbelt bund som beskrevet i Trends i sidste uge. Aktien er fortsat i salg i Bollingerkanalen på ugebasis og kursen skal over 140, før signalet skifter til køb. Aktien er på kandidatbænken.
ALKs franske konkurrent Stallergenes Greer får igen påbud af de franske sundhedsmyndigheder, da man var på inspektion i februar. Det har tidligere givet ALK-Abelló afsætningsmæssige fordele, når konkurrenten har fået påbud.
Vi er halvt igennem 2022 og det betyder, at der gerne skulle komme en række ordrer til Vestas. Normalt er der ikke lige så mange ordrer halvårligt som ved årsafslutningen. Der er kommet ordrer fra Polen og Frankrig.
Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 150-180 de seneste par måneder. Der er salgssignal i Bollingerkanalen og kursen skal over 173. De glidende gennemsnit har etableret et Death Cross i midten af maj. RSI er under 30 og Momentum er faldende. Afvent udviklingen.

Torsdag var endnu en rød dag på markedet med fald til flere store aktier som Pandora, Ambu og A. P. Møller-Mærsk.
Pandora toppede i november i niveauet 950 og nu handles aktien i niveauet 450. Faldet har trukket RSI under 20, hvilket indikerer, at aktien er oversolgt på det nuværende niveau. Bollingerkanalen har været i salg siden slutningen af november og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerede et salgssignal i midten af januar. Aktien ser ikke interessant ud på nuværende niveau og kursen skal op over 550, før signalerne skifter.

Regnskaber i den kommende uge: onsdag er det Bang & Olufsen og torsdag er det Chr. Hansen Holding. Fra Sverige er det Dustin Group, og tirsdag og torsdag er det Industrivärden.

Salgssignal i Bollingerkanalen.

C25-indeks holder fast i den faldende tendens, men er ikke kommet under bunden fra midten af juni som var i niveauet 1509.
Der er divergens mellem modellerne på dagsniveauet, idet Bollingerkanalen er i køb, mens de glidende gennemsnit 8 og 24 har etableret et salgssignal i midten af juni. Der er ligeledes salgssignaler i de fleste modeller på ugebasis.
Den faldende tendens trækker endvidere ned i Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI er under 40 og nærmer sig 30, hvilket indikerer, at markedet er oversolgt.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1650 og herefter i niveauet 1700, mens der er støtte i niveauet 1500 og herefter i niveauet 1450. Afvent udviklingen.

DK Portefølje
Køber Lundbeck til porteføljen. 

Nordisk portefølje

Inflationen falder lidt i USA
De amerikanske inflationstal var lavere end forventede. Kerneinflationsindikation PCE Core blev 4,7 pct. mod forventede 4,8. pct. Nytilmeldte ledige blev 231.000 og der var forventet 231.000 i den uge.

Regnskaber i den kommende uge: Carnival, Levi Strauss, Helen of Troy, WD-40.

S&P 500 på ugebasis

S&P 500 holder fast i den faldende tendens og lukker kursen under 3725, bliver der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Der er Death Cross i midten af juni.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen, som blev etableret i slutningen af april. De glidende gennemsnit har etableret et Death Cross i midten af februar.
Den negative tendens i kursen trækker ned i Momentum på ugebasis. RSI er under 40, hvilket indikerer, at markedet er oversolgt. MACD er under 0.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite er ligeledes i en faldende tendens og der er salgssignal i alle modeller både på dags- og ugeniveauet.
Den faldende tendens trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 32, hvilket indikerer, at markedet er oversolgt. MACD er under 0.
Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 13.000 som en modstandslinie. Nærmeste støtteniveau er ved 10.500 og herefter i niveauet 10.000, mens der er modstand i niveauet 12.000 og herefter i niveauet 12.500.
Strategi: Afvent udviklingen på det amerikanske marked.

 

Nikkei er i en sivende tendens
Det japanske marked fortsætter den sivende tendens, mens indekset ikke er under den tidligere bund fra marts, hvor indekset var under 25.000.
På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit har etableret et Death Cross for 8 dage siden.

Det japanske marked er kun faldet med godt 10 pct.

På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et Death Cross i midten af januar.
Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50 og MACD er under 0.
Nærmeste modstandsniveau er ved 28.000 og herefter i niveauet 29.000, mens der er støtte i niveauet 26.000 og herefter i niveauet 25.000.
Strategi: Hold på japanske investeringsforening og EFT´er.

OMX Stockholm 30 holder fast i den faldende tendens og på dagsniveauet er der etableret salgssignal i alle modeller. Torsdagens falde betyder, at der er åbnet et nyt gap og holder det, er der 3 gaps i dagsgrafen som over tid skal lukkes.
På dagsniveauet er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerede et Death Cross i midten af februar.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI stiger og har ramt niveauet 29, mens Momentum er faldende. MACD er under 0.

Det svenske marked.

På ugebasis er der etableret et salgssignal i de glidende gennemsnit i slutningen af februar og Bollingerkanalen har været i salg siden slutningen af januar.
Den svenske Riksbank har hævet renten med 0,5 pct. til 0,75 pct.
Strategi: Afvent udviklingen.

Vitrolife har etableret en dobbelt bund, i niveauet 200. Først gang niveauet blev testet var i midten af maj og for 5 dage siden. Der er en endvidere etableret et ”gap” i 215,4-221,8. På dagsniveauet er det korte glidende gennemsnit på 8 dage brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit på 24 dage ligger i niveauet 248 som en modstandslinie.

Dobbelt bund i Vitrolife.

På ugebasis har de glidende gennemsnit været i salg siden midten af januar og den samme tendens ser man i Bollingerkanalen. Kursen skal over 260 for at Bolllingerkanalen går i køb.
Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 45. MACD er fortsat under 0. Momentum har tabt pusten de sidste par uge men ligge fortsat over den forrige bund. Aktien er med på kandidatbænken.

Frankfurt DAX nærmer sig test af støtteniveauet 12.500, som blev testet i forbindelse med udbruddet af krigen i Ukraine. Der er salgssignal i alle modeller på både dags -og ugeniveauet. Med dagens fald er der 3 gaps i dagsgrafen, så der er langt op til en rebound i den kommende tid.
Indikationsmodeller er ligeledes i en faldende tendens. RSI er under 30 og MACD er under 0. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra.

Det tyske marked.

Støtteniveauet 13.000 er blevet brudt og indekset nærmer sig 12.500 og herefter er der støtte i niveauet 12.000, mens der er modstand i niveauet 13.600 og herefter i niveauet 14.400.
Inflationen i Tyskland er lavere i juni end måneden før, men 7,6 pct. er fortsat et tårnhøjt niveau. Inflationen i maj var helt oppe på 7,9 pct. I Tyskland har man forsøgt at afbøde de kraftige prisstigninger ved at give rabatter på offentlig transport samt indføre skatterabatter på brændstof. Den tyske arbejdsløshed stiger til 5,3 pct. i juni mod estimeret 5,0 pct., mens arbejdsløsheden overraskende falder i Eurozone til 6,6 pct. mod 6,8 pct. i maj.
Strategi: Afvent udviklingen på det tyske marked.

Teknisk kommentar til GN Store Nord
GN Store Nord har etableret en dobbelt bund med test af 220. Første gang var i maj og anden gang var i slutningen af juni.
På dagsniveauet er der etableret et købssignal Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage er blevet brudt nedefra.

Dobbelt bund i GN Store Nord.

På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og kursen skal over 260, før signalet skifter til køb. På ugebasis er det korte glidende gennemsnit blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 300 som en modstandslinie.
Den vandrette formation i kursudviklingen trækker op i Momentum på ugebasis. RSI er kommet op i niveauet 45. MACD er under 0. Aktien er med på kandidatbænken. 

Pusten er gået af olieprisen
Guldet bevæger sig vandret i niveauet 1800-1850. RSI er under 30, hvilket indikerer at guldet er oversolgt.

SEK/DKK: Er faldet tilbage til niveauet 0,695 og nærmeste støtteniveau er ved 0,685. Der er salgssignal i Bollingerkanalen. RSI er under 20 og Momentum er ligeledes i en faldende tendens.

EUR/USD: tester igen 1,04 som er blevet testede 3 gange tidligere under at blive brudt. Der er en stigende tendens i Momentum og RSI på ugebasis.

Metalmarkedet: Fortsætter den faldende tendens, så vil det være godt for inflationen på sigt. Alle industrimetaller er faldet i den seneste uge.

Landbrugsmarkedet: Flere landbrugsprodukter er ligeledes faldet tilbage i ugen, der er gået. Det er ikke kun bomuld og kakao, men vigtige afgrøder som hvede, palmeolie, solsikke- og rapsolie er ligeledes faldet med henholdsvis 22 pct. og 14 pct. i ugens løb.

Brent Spot holder fortsat fast i den stigende tendens og nærmeste modstandsniveau er ved 120. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis. RSI stiger og har ramt 58 mens Momentum er i en faldende tendens.
På ugebasis er signalet ændret i i Bollingerkanalen, og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 108 som en støttelinie.
Det indikerer, at prisen kan komme længere ned de kommende uger.
På dagsniveauet tester kursen den nedre støttelinie ved kurs 111,9. Bruddet har udløst et salgssignal. De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et salgssignal, da der blev etableret et Death Cross for 7 dage siden.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.