Finansmarkedet ramt af Alfa-hanner

Ny vækst i guldet.

Den er fortsat uro i og omkring Korea-halvøen, som tager fokus i denne uge og det har holdt de forskellige indeks i et jerngreb.

Pandora kunne ikke ramme analytikernes forventninger, hvilket fik aktien til at falde tilbage med 13 pct. Det lange glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis af faldet i aktien. Købssignalerne holder dog fortsat i både Bollingerkanalen og Parabolic. Indikationsmodellerne RSI og Momentum er faldet tilbage, mens MACD er ved at etablere en topformation. Der er fortsat en faldende tendens i Momentum på månedsniveauet. Afvent udviklingen.

DONG Energy solgte i denne uge 50 pct. af Borkum Riffgrund 2 til Global Infrastructure Partners og opjusterer forventningerne til EBITDA for 2017. Teknisk tester DONG-aktien modstandsniveauet 310, hvilket er anden gang på 3 måneder. Men overordnet så har indekset bevæget sig vandret i niveauet 290-310 og det har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis og bryde den positive tendens i modellerne. Nærmeste støtteniveau er ved 290, mens nærmeste modstandsniveau er ved 320 og herefter i niveauet 350.

Novo Nordiskes regnskab trak aktien op med mere end 7 pct. Aktien er dermed tilbage i en stigende trendkanal. Stigningen i aktiekursen har trukket op i indikationsmodellerne på ugebasis. Signalmodellerne er fortsat i salg og skal over 290-300, før der bliver ændret på det. Stiger dollaren i løbet af efteråret, kan det blive et endnu bedre år i Novo. Anbefaler køb med målkurs 330.

G4S var med regnskab onsdag, og der var stor uenighed og det var godt eller skidt blandt finanshusene på markedet. JPMorgan hævede kursmålet, mens Jefferies var skuffet over den manglende vækst i 2. kvartal. Teknisk har faldet i aktien fået signalmodellerne til at gå i salg og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Anbefaler at man sælger aktien på niveauet.

Den danske regnskabssæson fortsætter i denne uge. Mandag er det William Demant. Tirsdag bliver det Tivoli og Topdanmark. Onsdag kommer A. P. Møller, ALK-Abelló, Carlsberg, Coloplast, NNIT, Spar Nord og Torm. Torsdag bliver det D/S Norden, DFDS, GN Store Nord, H+H, Højgaard Holding, ISS, Monberg & Thorsen, NKT, Nets, Schouw og Vestas. Fredag lukker af med North Media.

Topdanmark ligger i en stigende tendens og har klaret sig bedst af de tre danske forsikringsselskaber på børsen. Topdanmark er steget med 25 pct. i år. Stigningen er startet i slutningen af april i kursniveauet 180-185 og nu handles aktien i niveauet omkring 220. Der er fortsat en stigende tendens i de tre modeller, hvilket bekræfter den positive tendens. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er det gamle topniveau på 235 fra februar 2015.

H+H etablerede en topformation i slutningen af juni i kurs 118. Aktien har været i en faldende tendens siden og nu handles aktien i niveauet 102-106. Faldet i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 98, mens nærmeste modstandsniveau er ved 115 og så i niveauet 120.

C20-indekset bevæger sig vandret i niveauet omkring kursniveauet 1000. Signalmodellen Bollingerkanalen er fortsat i køb på ugebasis og den nedre støttelinie er i niveauet 990. Der er en faldende tendens i de to indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger nede i niveauet 970. Overordnet er indekset fortsat i en stigende tendens trods konsolidering de sidste 3 måneder. De danske aktier er fortsat interessante.

 

DK Portefølje
Pandora og SimCorp er sat på salgslisten
 .

Nordisk portefølje
Astrazeneca er solgt. Har sat Ericsson og Yara på salgslisten. Tager KABE Husvagnar med i porteføljen.

 

Fokus er fjernet fra markedet

Torsdagens amerikanske markeder er præget af udviklingen i og omkring forholdet til Nordkorea. Markedsdeltagerne er lidt er nervøse, hvilket har fået guldet til at stige

Den kommende uge byder på regnskab fra Alibaba, Wal-Mart Stores, Home Depot, Cisco, Applied Materials, TJX samt Deere.

Dow Jones Industrial Averages handles fortsat rundt omkring niveauet 22.000. Nærmeste støtteniveau er ved 21.500 og herefter i niveauet 21.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 23.000.  Det store amerikanske indeks ligger i en stigende trendkanal trods de seneste par dages tilbagefald. Indekset skal under 21.250, før det giver et salgssignal i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger ligeledes som en støttelinie i niveauet 21.250. Indikationsmodeller er fortsat i en stigende tendens.

S&P 500 holder ligeledes fast i den stigende tendens og indekset holder sig over 2400, som er hvor støtteniveauet ligger. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2400 som en støttelinie. Signalmodellerne er fortsat i på ugebasis. Bollingerkanalen har sin nedre støttelinie i niveauet 2450 og Parabolic ligger i 2375. De tre indikationsmodeller på ugebasis taber fart i takt med, at indekset falder tilbage. Den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Næste modstandsniveau er ved 2600, mens nærmeste støtteniveau er ved 2420 og herefter i niveauet 2380.

Nasdaq Composite er blevet afvist i modstandsniveauet 6400 og nærmeste støtteniveau er ved 6100, som blev testet i juli. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 6100 som en støttelinie. Momentum på månedsniveauet har etableret et dobbelt top og bund har netop ramt bunden på samme niveau som i april. Indekset er fortsat i en stigende trendkanal, men man skal holde øje med støtteniveauerne.

Strategi: Hold på amerikanske aktier.

 

Dollar holder Nikkei nede
Det japanske indeks bliver holdt nede og er faldet tilbage, hvilket har givet et salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens der fortsat er køb i Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 19.500 som en støttelinie. Den positive tendens i Momentum er blevet afløst af en faldende tendens på månedsniveauet.

Nærmeste støtteniveau er efter 19.500 i niveauet 19.000.
Strategi: Hold på japanske aktier.

OMX Stockholm 30 brød den stigende tendens i indekset i slutningen af juli og har været i en faldende tendens siden. Den faldende tendens har fået indekset til at gå i salg på ugebasis, hvilket er første gang siden november sidste år, hvor der også kom et salgssignal i forbindelse med det amerikanske valg. RSI har ramt 30 og er nu nede i det oversolgte niveau. Næste støtteniveau er ved 1500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1610.
Strategi: Reducerer de svage svenske aktier.

Nyt signal i H&M? Kan det holde.

H&M kan de følge amerikanske Michael Kors? I efteråret 2016 blev der etableret et købssignal i november og december, men aktien faldt tilbage i løbet af januar 2017 og signalmodellerne skiftede signal til salg. Siden har aktien været i en faldende tendens, men ser ud til at have fundet en bund i juni i niveauet 200-205. Siden er aktien steget til 220-225, som nu er et modstandsniveau. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og signalmodellerne har etableret et købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic, Men den faldende tendens er ikke blevet brudt endnu, så man skal afvente udviklingen og tage aktien med på kandidatbænken.

Er det et falsk signal?

Frankfurt Dax 30 fortsætter den faldende tendens og den faldende tendens har sendt MACD og RSI nede i det bayerske?? område. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis. Sidst der blev etableret et ”Death Cross” var i januar 2016, og dengang kom markedet dog retur til den stigende tendens efter et par uger i en faldende tendens.
Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.

 

Nets: Interessant udvikling

Industrien omkring Nets er i opbrud og det kan give nye muligheder, men det kan også skabe nye og større konkurrenter, som det kan være svære at konkurrere med.

Det seneste regnskab fra Nets er fra maj og viser en fremgang i omsætningen på 8,8 pct. fra 1,7 mia. kr. i første kvartal 2016 til 1,8 mia. kr. i første kvartal 2017. EBIT steg med 17,4 pct. fra 460 mio. kr. til 540 mio. kr. EBITDA marginen gik fra 23,6 til 28,6.

Nets er delt op i 3 forretningsenheder: Merchant Services, Financial & Network services samt Corporate Services.

Merchant Services arbejder med online og mobilbetalingerne og har 300.000 kunder rundt om i Norden. Afdelingen har indgået en række aftaler med flere større finske selskaber som Finnair og Kesko. I Norge er der indgået aftale med flere større norske aktører. Nets ser fortsat en positiv udvikling i Norden i det forretningsområde.

Financial & Network Services håndterer mere end 240 forskellige betalingskortssystemer, transaktioner blandt banker i Norden samt private virksomheder. De største forretninger i det område er Dankort og BankAxept. EBITDA margin holder sig på niveauet omkring 34,5 pct. I april har man introduceret Mobile Dankort i flere butikker.

Corporate Services dækker forretningerne betalingsservice, Leverandørservice samt AvtaleGiro. Forretningen oplevede en positiv udvikling og ramte en margin på 34,3 pct. mod 32,2 pct. året før. Omsætningen viste en vækst på 7,5 pct. til 764 mio. kr. Nets vil i de kommende år udvikle ny platform indenfor det forretningsområde.

Holder Momentum?

Teknisk er aktien en stigende trendkanal. Der er et ”gap” i niveauet 131,4-142,5 fra månedsskiftet juni/juli. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic etablerede købssignal i slutningen af april og signalmodellerne har deres nedre støttelinie i niveauet 125-130 og bliver disse brudt, så går der salg i modellerne. Der er en positiv tendens i MACD på ugebasis og den samme positive tendens ses i Momentum, mens RSI bevæger sig vandret i niveauet omkring 65-70. Der er en tidligere top i maj i niveauet 140, som er nærmeste støtteniveau. Næste modstandsniveau er ved 160 og herefter 175. Anbefaler at man bruger tilbagefaldet til at samle op i aktien.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: IC Group, Coloplast og Schouw

IC Group handles vandret i niveauet 140-150 og båndet er nu snævret ind til niveauet omkring 142-145. Det har fået signalmodellerne til at skifte frem og tilbage mellem køb og salg på dagsniveauet de sidste 2 måneder. På ugebasis gik signalmodellerne i salg i midten af maj og har været det siden.

For den spekulative.

Den vandrette formation i aktiekursen har fået Bollingerkanalen til at indsnævre det øvre og nedre bånd, hvilket kan give et købssignal i fremtiden. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den spekulative investor samle op i aktien på det nuværende niveau.

Har Coloplast etableret en dobbelt to formation? I begyndelsen af maj ramte kursen 580-590 og i juni ramte kursen 580-590. Den nuværende bund er på niveau med bund fra maj, så støtteniveauet ved 535-540 skal holde. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis. Der er endvidere divergens mellem de to signalmodeller i det Bollingerkanalen er i køb, mens Parabolic er i salg på ugebasis.

Er der en dobbelt top?

Bryder kursen igennem 535, så er næste støtteniveau ved 500 og så i niveauet 460. Der er etableret en topformation i Momentum på månedsniveauet. Afvent udviklingen i aktien.

Schouw har bevæget sig vandret i niveauet 680-740 siden april og på trods af det har aktien givet et afkast på 35 pct. + udbytte. Den vandrette formation i aktiekursen har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage. Der er divergens mellem signalmodellerne på ugebasis i det Bollingerkanalen er gået i salg, mens Parabolic-modellen fortsat er i køb på ugebasis og har sin støttelinie i niveauet 650. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal holde øje med sine stop-loss.

Hold fast i Schouw.

Nærmeste støtteniveau er ved 680 og herefter i niveauet 620. Nærmeste modstandsniveau er ved 740-750 og herefter i niveauet 790. Fastholder Schouw i porteføljen.

 

Guldet stiger

Markedsdeltagernes nervøsitet har trukket guldprisen op i niveauet 1290, som tilbage i juni var et modstandsniveauet, hvor kursen blev afvist. Stigningen har fået signalmodellerne til at gå i køb på ugebasis og i kursgrafen er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. Der er positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Bryder kursen igennem 1290, så er næste modstandsniveau ved 1350.

Ny vækst i guldet.

EUR/USD har tabt en smule hastighed, og der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Der er en begyndende topformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Bryder kursen igennem 1,17, er næste støtteniveau ved 1,14.

NOK/DKK holder sig i niveauet omkring 79-79,5. Der er fortsat en positiv tendens i MACD og Momentum på ugebasis og det skal ses i lyset af et lille tilbagefald i olieprisen. Momentum på månedsniveauet er fortsat ind i en stigende tendens

SEK/DKK konsoliderer sig i niveauet 77,4-78. De glidende gennemsnit har netop på ugebasis etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 78,5 og nærmeste støtteniveau er ved 77.

Metalvaremarkedet viser en positive tendens i de store klassiske metaller aluminium, kobber, bly, nickel, tin og zink. Den positive tendens i de klassiske metaller er et godt signal.

Landbrugsmarkedet er fortsat noget mere uensartet. Den er fortsat en faldende tendens i sukker og hvede, mens der er en vandret formation i kaffe, bomuld, sojaolie og majs og en stigende tendens i kakao og palmeolie.

Brent Spot konsoliderer sig i niveauet 51-53. Der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, mens Momentum er i en faldende tendens på månedsniveauet. Signalmodellerne er fortsat i på ugebasis og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder det, så kan der etableres et ”Golden Cross” på ugebasis i løbet af 2-3 uger


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.