Finansmarkedet ramt af Alfa-hanner

Den er fortsat uro i og omkring Korea-halvøen, som tager fokus i denne uge og det har holdt de forskellige indeks i et jerngreb.

Pandora kunne ikke ramme analytikernes forventninger, hvilket fik aktien til at falde tilbage med 13 pct. Det lange glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis af faldet i aktien. Købssignalerne holder dog fortsat i både Bollingerkanalen og Parabolic. Indikationsmodellerne RSI og Momentum er faldet tilbage, mens MACD er ved at etablere en topformation. Der er fortsat en faldende tendens i Momentum på månedsniveauet. Afvent udviklingen.

 

DONG Energy solgte i denne uge 50 pct. af Borkum Riffgrund 2 til Global Infrastructure Partners og opjusterer forventningerne til EBITDA for 2017. Teknisk tester DONG-aktien modstandsniveauet 310, hvilket er anden gang på 3 måneder. Men overordnet så har indekset bevæget sig vandret i niveauet 290-310 og det har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis og bryde den positive tendens i modellerne. Nærmeste støtteniveau er ved 290, mens nærmeste modstandsniveau er ved 320 og herefter i niveauet 350.

Novo Nordiskes regnskab trak aktien op med mere end 7 pct. Aktien er dermed tilbage i en stigende trendkanal. Stigningen i aktiekursen har trukket op i indikationsmodellerne på ugebasis. Signalmodellerne er fortsat i salg og skal over 290-300, før der bliver ændret på det. Stiger dollaren i løbet af efteråret, kan det blive et endnu bedre år i Novo. Anbefaler køb med målkurs 330.

G4S var med regnskab onsdag, og der var stor uenighed og det var godt eller skidt blandt finanshusene på markedet. JPMorgan hævede kursmålet, mens Jefferies var skuffet over den manglende vækst i 2. kvartal. Teknisk har faldet i aktien fået signalmodellerne til at gå i salg og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Anbefaler at man sælger aktien på niveauet.

Den danske regnskabssæson fortsætter i denne uge. Mandag er det William Demant. Tirsdag bliver det Tivoli og Topdanmark. Onsdag kommer A. P. Møller, ALK-Abelló, Carlsberg, Coloplast, NNIT, Spar Nord og Torm. Torsdag bliver det D/S Norden, DFDS, GN Store Nord, H+H, Højgaard Holding, ISS, Monberg & Thorsen, NKT, Nets, Schouw og Vestas. Fredag lukker af med North Media.

Topdanmark ligger i en stigende tendens og har klaret sig bedst af de tre danske forsikringsselskaber på børsen. Topdanmark er steget med 25 pct. i år. Stigningen er startet i slutningen af april i kursniveauet 180-185 og nu handles aktien i niveauet omkring 220. Der er fortsat en stigende tendens i de tre modeller, hvilket bekræfter den positive tendens. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er det gamle topniveau på 235 fra februar 2015.

H+H etablerede en topformation i slutningen af juni i kurs 118. Aktien har været i en faldende tendens siden og nu handles aktien i niveauet 102-106. Faldet i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 98, mens nærmeste modstandsniveau er ved 115 og så i niveauet 120.

C20-indekset bevæger sig vandret i niveauet omkring kursniveauet 1000. Signalmodellen Bollingerkanalen er fortsat i køb på ugebasis og den nedre støttelinie er i niveauet 990. Der er en faldende tendens i de to indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger nede i niveauet 970. Overordnet er indekset fortsat i en stigende tendens trods konsolidering de sidste 3 måneder. De danske aktier er fortsat interessante.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.