Faldende rente i USA

Mandag var der rebound til A. P. Møller-Mærsk efter fredagen store fald. Aktien blev handlet op i niveauet 10.500. Alle modeller siger salg, så det er for tidligt at samle op i aktien. Afvent udviklingen.

Boozt meddelte efter lukketid, at man forventer en øget vækst i omsætningen og man forventer nu et EBIT på 300-350 mio. SEK. Teknisk lå aktien i en faldende tendens og det har stået på siden februar. Den faldende tendens er dog forsøgt brudt flere gange, men uden held. Tirsdag stiger aktien over 15 pct. og modstandslinien tester. Det bliver interessant at se, om bruddet kommer nu. Aktien er på kandidatbænken.

Tirsdag var Demant ude med en opdatering af den økonomiske situation. Selskabet justerede på den organiske vækst for hele året, hvilket sendte aktien ned med -8,5 pct. Teknisk var der etableret salgssignal i aktien både på dags- og ugeniveauet i flere modeller. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 40 og MACD er under middelværdien 0.

Københavns Lufthavne har haft et godt år og der har allerede nu været 20 mio. passagerer igennem lufthavnen. Resultat efter skat for de første 9 måneder er på 332 mio. kr. mod 172 mio. kr. i 2022. Aktien er faldet med 14 pct i år, men ser ud til at have fundet støtte i niveauet 4600-4800. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Schouw var ligeledes med meddelelse tirsdag, hvor man præciserer forventningerne til årets omsætning og EBITDA. Schouw forventer nu en omsætning på 36,5-37,8 mia. kr. mod tidligere forventet 36,6-38,3 mia. kr. Der forventes en EBITDA på 2.625-2.795 mio. kr. mod 2.480-2.730 mio. kr. Teknisk har aktien været i en faldende tendens siden april, hvor aktien blev handlet i niveauet 590. I de sidste 3 uger er aktien handlet i niveauet 440-460. Det korte glidende gennemsnit på 8 uger er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 510 som en modstandslinie. De tre indikationsmodeller stiger på ugebasis. RSI har ramt 25. Nærmest modstandsniveau er ved 550. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Onsdag var der regnskab fra flere store danske selskaber. Vestas og Pandora overraskede positivt. Pandora opjusterer forventningerne til en organisk vækst på 5-6 pct. mod tidligere forventede 2-5 pct. Selskabet omsatte for 5,5 mia. kr. mod 5,4 mia. kr. året før. Resultat efter skat blev på 543 mio. kr. mod forventede 524 mio. kr. Teknisk er aktiekursen i en stigende tendens og det har stået på maj/juni, hvor aktien tog en mindre korrektion. Der er en stigende tendens i både Momentum og RSI på ugebasis. RSI er over 75. Nærmest modstandsniveau er ved 900 og herefter i niveauet 950, mens der er støtte i niveauet 800 og herefter i niveauet 750. Afvent udviklingen.

Vestas overraskede markedet med en bedre omsætning og en bedre driftsmargin på mellem 0-2 pct. mod tidligere ventet -2 og 3 pct. Teknisk er den faldende tendens brudt og RSI har ramt 52. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Torsdag var der fokus på Coloplast og FLSmidth. Coloplast skuffede markedsdeltagerne, mens FLSmidth overraskede markedsdeltagerne. Teknisk var FLS i en sivende tendens, men regnskabet har sendt aktien op med over 6 pct., så tendensen er brudt. På dagsniveauet er de glidende gennemsnit blevet brudt nedefra og Bollingerkanalen er i køb. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Fastholder aktien i vores Trends portefølje.

I den kommende uge er der regnskab fra Intermail og Schouw tirsdag. Onsdag er det ALK-Abello, Columbus, DFDS samt SP-Group. Torsdag er der fokus på Bavarian Nordic, Gabriel Holding, Nilfisk Holding, Pharma Equity Group samt Prime Office. Fredag slutter af med H+H og TCM Group.

C25-indeksets købssignal på dagsniveauet fra sidste uge på dagsniveauet holder og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har ligeledes etableret et Golden Cross og bekræfter det positive signal.

På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og kursgrafen. Der er en stigende tendens i RSI, Momentum og MACD på ugebasis. RSI er kravlet op i 36.

Nærmeste modstandsniveau er ved 1700 og herefter i niveauet 1800. Nærmeste støtteniveau er ved 1600 og herefter i niveauet 1550


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.