Er det ovre nu?

Dax er tæt på at etablere en skulder-hoved-skulder-formation, hvilket indikerer, at markedet skal yderligere ned i den kommende tid. Er de gode tider dermed ovre og skal vi gøre os klar til en større korrektion? Uroen gør, at vi skal holde ekstra øje med stop-loss.

Danske Bank er igen kommet i søgelyset i forbindelse med hvidvaskning i Estland og det fik aktien til at falde med godt 8 pct. Aktien har været i en faldende tendens siden slutningen af marts og dengang lå aktien i niveauet 250 og nu handles aktien i niveauet 184,5. Der har været salgssignal i aktien siden marts og de glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” i slutningen af marts.

DSV meddelte tirsdag, at man har købt det hollandske selskab S&H, som skal styrke selskabets kompetencer inden for blandt andet e-handel og distribution. DSV har etableret et break away  ”gap” i niveauet 535,6-556,4 og dermed er aktien tilbage i den stigende trendkanal. Stigningen har trukket op i RSI, Momentum og MACD på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 675 og der er støtte i niveauet 580. Aktien ser interessant ud på nuværende niveau.

Nilfisk meddelte onsdag, at man giver en strategisk gennemgang af forretningen for forbrugerprodukter. Teknisk har aktien etableret en bundformation i niveauet 285-290 og siden er aktien handlet op i niveauet 310-315. Bollingerkanalen på ugebasis er fortsat i salg, mens de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og har etableret et ”Golden Cross” for 7 uger siden. Der er positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis, men overordnet bevæger aktien sig vandret, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. A.P. Møller-Mærsk tester støtteniveauet 9.200 og overordnet holder aktien fast i den stigende tendens og købssignalet, som blev etableret for 2 uger siden er stadig intakt. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og det er tæt på, at der etableres et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 65 og MACD er over 0. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Per Aarleff-aktien holder fast i den stigende tendens trods en mindre korrektion i sommeren, hvor kursen faldt tilbage til niveauet 220, efter aktien havde været oppe i 249 i maj. Nu handles aktien i niveauet 250-260. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 295.

Ambu-aktien tabte over 10 pct. onsdag formiddag, da en af hovedaktionærerne Chr. Augustinus Fabrikker vælger at sælge 13,5 mio. aktier til kurs 220 mod en lukningskurs på 245 tirsdag eftermiddag. Samtidig meddelte selskabets største konkurrent japanske Olympus, at man vil opruste indenfor engangsendoskoper. Korrektion i aktien betyder, at købssignalet er ved at skifte til salg.

Afvent udviklingen.

Blandt small- cap aktierne med mest fart på er H+H. Aktien har nu rettet sig i forhold til den faldende tendens aktien var i hen over sommeren og modstandsniveauet 135 kan blive testet, hvis aktien kan holde Momentum. Bryder kursen igennem 135, er næste modstandsniveau ved 150.

Der er regnskab fra Roblon og Rovsing i næste uge. Der kommer ikke nogen interessante regnskaber fra Sverige, Norge eller Finland.

Der er press på C25.

C25-indekset har tabt pusten i ugen der er gået og handles nu i niveauet 1140 og dermed har indekset givet et negativt afkast. Faldet betyder, at der er etableret et salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen, mens der på ugebasis fortsat er køb. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1130 som en støttelinie. Momentum og RSI er begge faldet tilbage, men ligger over den foregående bundformation. Nærmeste støtteniveau er ved 1130, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1200.

DK portefølje
Holder fast i porteføljen, men hold øje med stop-loss.

Nordisk portefølje
Fortsat kun 4 aktier i porteføljen.

Holder tendensen i USA?
Torsdagens amerikanske nøgletal var noget blandede, idet den private jobrapport ADP viste, at der kun blev skabt 163.000 nye jobs mod forventet stigning på 200.000. Modsat overraskede antallet af nytilmeldt ledige, da det blev 203.000. ISM services viste en forbedret udvikling, mens indkøbschefernes PMI var lavere og fabriksordrer faldt.

Den kommende uge byder på regnskab fra Oracle, Southern Copper, The Kroger, Smith & Nephew, Pivotal Software samt Craker Barral Old Country Store.

Dow Jones Industrial Average har haft en bedre uge end de to andre store amerikanske indeks, da faldet har været mindre. Indeksets nærmeste modstandsniveau er ved 26.200, mens nærmeste støtteniveau er omkring 24.000. Omsætningen har været faldende det seneste stykke tid, hvilket dog kan skyldes sommerferien på det amerikanske marked.

Er det toppen i USA.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens trods de sidste par dages tilbagefald. Indekset havde ikke Momentum til at bryde igennem modstandsniveau 2910. På dagsniveauet ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 2860. På ugebasis ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 2750. Bollingerkanalen er i køb på ugebasis og den nedre kanallinie ligger i niveauet 2800 og brydes det niveau, går modellen i salg. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum er fortsat en stigende tendens, mens RSI bevæger sig vandret.

IT på vej ned.

Nasdaq Composite blev afvist i niveauet 8100 og er nu handlet ned i niveauet 7900 og dermed testes det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet. På ugebasis holder Bollingerkanalen fast i købssignalet fra maj. Den nedre kanallinie ligger i niveauet 7750 og et brud af niveauet vil ændre signalet til salg. Der er en faldende tendens i Momentum på ugebasis, og det har været i gang siden midten af juni. Den samme tendens ses i RSI på ugebasis, som er gået fra 80 til 63.

Nærmeste støtteniveau er ved 7750, mens nærmeste modstandsniveau er ved 8100 og så ved niveauet 8200.

Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Japan bevæger sig vandret

Det japanske aktieindeks bevæger sig vandret i 22.000-23.000. Trods den vandrette formation så er der en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og købssignalet i Bollingerkanalen er ligeledes intakt.

Japan vandret.

Bollingerkanalen er fortsat i køb og den nedre støttelinie er i niveauet 22.100.
Strategi: Hold på japanske aktier.

OMX Stockholm 30 har ligeledes tabt Momentum i ugen, der er gået. Indekset tester den gamle topformation fra august i niveauet 1625-1630. Tilbagefaldet har udløst et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat købssignal i de to signaler. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70, hvilket giver en positiv indikation i indekset. Momentum er ligeledes stigende på ugebasis.

Kan det svenske valg på søndag ændre på grafen.

Nærmeste modstandsniveau er den gamle top ved niveauet 1680 og herefter i niveauet 1700 og 1720, mens det første støtteniveau er ved 1630, som bliver testet i øjeblikket og herefter i niveauet 1610.
Strategi: Hold på de svenske aktier.

Husqvarna ramte niveauet 68 i juli og august, men er siden steget til kurs 72-74 og dermed er der etableret købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis er der fortsat salg i signalmodellerne og det er kun det korte glidende gennemsnit, der er blevet brudt. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 79 som en modstandslinie.

På kandidatbænken.

De tre indikationsmodeller er ved at etablere en bundformation og RSI 30. Nærmeste modstandsniveau er ved 84-86 og herefter i 90, mens nærmeste støtteniveau er ved 68. Den spekulative investor samler op nu.

Frankfurt Dax 30 er meget presset. Indekset er fredag under 12.000 og støtteniveauet testes kraftigt i øjeblikket. Trenden er faldende både på kort og mellemlangt sigt. Første modstand er ved 12.400 og næste er ved 12.700.

Det ser ikke godt ud

Falder indekset ned til 11.800, så er der etableret en skulder-hoved-skulder formation, hvilket indikerer, at indekset skal en tur i 10.200.
Strategi: Hold på tyske aktier.

Solar med usleben diamant
Solar investerede i det svenske Bimobject, som er noteret på det svenske marked.  Bimobject er steget med 144 pct. i år

Selskabet halvårsregnskab fra begyndelsen af august viste en fremgang i omsætningen på 60 mio. kr. og ramte dermed 2,744 mio. kr. EBITA ramt 52 mio. kr. mod 50 mio. kr. sidste år.

Selskabet har holdt fast i EBITA-margin på 1,9, som også var tilfældet sidste år ved halvårsregnskabet. Solar-koncernen havde sidste år en omsætning på 11 mia. kr.

Selskabet er delt op i to sektorer: Installation og industri. Installationsforretningen har oplevet en svagt faldende afsætning i Norge og Sverige, mens der har været en flad udvikling i Danmark. I Holland og Polen har der været en stigende tendens i afsætningen.

I industrisektoren er billedet det samme. Væksten er stoppet op i Sverige og Norge og specielt på det norske marked har der været en negativ udvikling grundet at offshore industrien fortsat er presset.

Kommer der et udbrud?

Teknisk har Solar-aktien bevæget sig vandret i niveauet 390-420 siden årsskiftet. Modstandsniveauet 420 er testet mange gange, men kun brudt i 2006 i en længere periode og kortvarigt i 2011. Overordnet er der stigende bunde og et modstandsniveau man ikke kan bryde igennem. Der er i øjeblikket en positiv tendens i MACD, Momentum og RSI på ugebasis.

Momentum på månedsniveauet er stigende og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra. Aktien tages med på kandidatbænken.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier

De 2 aktier er Schouw og Columbus

Schouw fandt støtte i niveauet 480 i midten af august oven på en mindre nedjustering. Siden har aktien rettet sig og nu handles den i niveauet 500-510. Der er salgssignal i aktien både på dags- og ugeniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis RSI, Momentum og MACD.

Schouw på ugebasis.

Aktien ser ikke interessant ud på nuværende niveau og kursen skal over 520, før den er interessant. 

Columbus er brudt igennem det gamle modstandsniveau ved 17,5, som blev testet tilbage i januar og nu handles aktien i niveauet over 18.  Man skal tilbage til 2005 for at finde aktien i et højere niveau og dengang blev aktien handlet op i 22. Stigningen har trukket RSI op i niveauet over 80 og der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis.

Columbus på ugebasis.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 15,5 som en støttelinie og næste modstandsniveau er ved 22. Den spekulative investor samle op på niveauet. 

 

Olien taber Momentum

Guld handles fladt i niveauet 1200. Der er fortsat en positiv tendens at spore i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 20. Signalmodellerne er i salg på ugebasis.

EUR/USD: Bevæger sig vandret i niveauet omkring 1,16 og nærmeste modstandsniveau er ved 1,17, mens nærmeste støtteniveau er ved 1,155.

SEK/DKK: har rettet sig lidt og handles nu i niveauet 70,5. Holder tendensen, så er der etableret en dobbeltbund formation. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, hvilket kan ødelægge signalet.

Metalvaremarkedet: Industrimetallerne er fortsat i en faldende tendens.

Landbrugsmarkedet: Der er dukket flere købssignaler op. Kaffe, sukker og kakao har fået etableret købssignaler og konfektureproducenterne er i markedet for at købe ind til jul. Derudover er der en positiv udvikling på mælkeprodukterne, mens skov og havre bevæger sig vandret.

Pause i den stigende tendens.

Brent Spot har tabt en smule Momentum og handles nu i niveauet omkring 76-77 dollar for en tønde Nordsø-olie. Der er divergens mellem indikationsmodeller på ugebasis og signalmodellerne er i salg.

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, , ,

Kommentarer er lukket.