Det står helt stille

Først salgssignal.

Europa er helt stille i forhold til retorikken mellem USA og Kina. Samtidig står de europæiske aktier helt stille, for er der nogen, som er afhængig af frihandel i verden, så er det Europa. Spørgsmålet er, hvor de amerikanske bønder skal gøre af deres svinekød, hvis de ikke kan sælge det til kineserne? Dumper de det på verdensmarkedet, så priserne går ned eller skærer de i produktionen? Det vil fremtiden vise.

BankNordik har etableret en dobbelt bundformation, idet kursen testede niveauet 102-103 i henholdsvis december og februar. Der er en positiv tendens i Momentum og MACD på ugebasis.

Bollingerkanalen har etableret købssignal i januar og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere en ”Golden Cross” på ugebasis. Bryder kursen igennem niveauet 115, ser aktien interessant ud.

I løbet af påsken tog Vestas en ordre på 849 MW, hvoraf de fleste var fra USA, men også Indien, Jordan og Tyskland var på banen. Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 420-460, og det har stået på siden januar, men en enkelt afstikker til niveauet 380 i februar. Der er divergens mellem RSI på den ene side og MACD og Momentum på den anden. RSI er i en stigende tendens, mens de to andre er i en faldende tendens. Momentum på månedsniveauet stiger en smule og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket giver en positiv indikation på langt sigt. Aktien tages med på kandidatbænken.

Ørsted holder fast i den stigende tendens, som aktien påbegyndte i marts 2017 og siden afbrækket i efteråret 2017 har aktien holdt sig i en stigende trendkanal. Aktien har siden årsskiftet givet et afkast på 16 pct. Nærmeste modstandsniveau er ved 440, mens nærmeste støtteniveau er ved 370. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation i slutningen af oktober, hvilket indikerer, at man skal være lidt på vagt og holde øje med sit stop-loss.

SP Group vil på deres kommende generalforsamling den 26. april foreslå et aktiesplit, så stykstørrelsen ændres fra 10 kr. til 2 kr. Ser man på SP Groups kursudvikling har det været fantastisk over de seneste par år, men det er ofte foregået i ryk og efter et regnskab og siden har aktien bevæget sig vandret i det samme niveau. Det gør, at man trods et flot afkast til tider skulle have en vis portion tålmodighed, da den vandrette bevægelse til tider har været på flere måneder.

Den kommende uge byder på regnskab fra Chr. Hansen Holding og Tryg om onsdagen. Chr. Hansen har tabt 75 kr. siden toppen i januar og kursen i dag er 514,6 efter en kort tur i niveauet 480 i begyndelsen februar. De tre indikationsmodeller på ugebasis har etableret en bundformation, hvilket giver en positiv indikation i aktien på 1-3 måneder.

Tryg ligger ligeledes i en faldende tendens efter toppen i januar og frem til april, hvor aktien ramte niveauet 138-141. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum stiger og har etableret et W i modellen. RSI bevæger sig vandret og er ikke kommet over det oversolgte niveau på ugebasis, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Signalmodellerne er i salg og har været det i 11 uger og de glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” i slutningen af februar.

Taber stadig Momentum.

C25-indekset fortsætter den faldende tendens og har ramt niveauet omkring 1100. Den fortsat faldende tendens i indekset har sat sit præg på de tre indikationsmodeller på ugebasis. Signalmodellen Bollingerkanalen er i salg og har været det siden efteråret. Det lange glidende gennemsnit ligger over kursudviklingen som en modstandslinie. Nærmeste modstandsniveau er 1050, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1140-1160.

 

DK Portefølje
Tager Parken og Brdr. Hartmann med i porteføljen. DSV, Novo Nordisk og Scandinavian Tobacco er på salgslisten.

Nordisk portefølje
Tager gevinsten i Ericsson. På salgslisten er KABE Husvagnar. 

 

Så er det kvartalsregnskabernes tid

Den kommende uge bliver der igen fokus på kvartalsregnskaber for 1. kvartal og blandt de største er JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup, BlackRock, Delta Air Lines, Fastenal Company samt First Republic Bank.

Er man til det spekulative og vil se mod USA kunne Pier 1 Imports være en interessant aktie. Aktien har fundet en bund i niveauet 3 doller og der er et ”gap” i niveauet 4,2-5,5. Aktien har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. På ugebasis har Bollingerkanalen etableret et købssignal og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Der er en positiv tendens i de 3 indikationsmodeller på ugebasis. Den samme positiv tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Målkursen er 5,5, mens stop-loss er 3,0.

Dow Jones Industrial Average fandt støtte i niveauet 23.500 og indekset har taget en rebound op i niveauet 24.500. Trods stigningen i indekset så er den faldende tendens ikke blevet brudt, idet det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet. 24.500. Der er fortsat faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Bollingerkanalen er i salg på ugebasis og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis.

Først salgssignal.

S&P 500 har ligeledes etableret et salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, men de glidende gennemsnit har ikke etableret et ”Death Cross” på ugebasis, som man ser det i Dow Jones Industriel. Den faldende tendens i indekset har fået de tre indikationsmodeller til at falde på ugebasis. Nærmeste støtteniveau var ved 2580, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2760-2800. Omsætningen er faldet lidt den seneste tid i indekset, hvilket indikerer, at markedsdeltagerne tager lidt ud af markedet.

Nasdaq Composite har ligeledes tabt pusten på ugebasis, men det har endnu ikke udløst et salgssignal i Bollingerkanalen, så længe indekset holder sig over 6900. Der er støtte i niveauet omkring 6900. Faldet i ?? har sendt MACD ned og det er tæt på nul. Nærmeste modstandsniveau er ved 7500, mens nærmeste støtteniveau er ved 6800.

Strategi: Hold på det amerikanske marked.

Købsignal i Japan
Det japanske marked har etableret et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. MACD har netop etableret en bundformation, mens Momentum for 2 uger siden etablerede en bundformation. RSI er fortsat nede i det oversolgte niveau på ugebasis.

Købssignal i Japan.

Nærmest modstandsniveau er ved 22.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 20.500. Signalmodellerne er i salg på ugebasis og har været det siden begyndelsen af februar. Momentum har etableret en bundformation og stiger, hvilket gør, at man skal holde øje med det japanske marked som en mulighed.
Strategi: Hold på det japanske marked.

 

OMX Stockholm 30 har fundet støtte i niveauet 1500, som man også så det i februar. På ugebasis er der dog fortsat salgssignaler i vores signalmodeller og det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 1580-1590. MACD-modellen er ved at bunde ud, og der er en begyndende stigende tendens i RSI, mens Momentum har taget en mindre stigning.

Stockholm – det skal hold her.

Momentum på månedsniveauet har endnu ikke etableret en stigende tendens, så den langsigtede tendens er stadig bagefter. Der er støtte i niveauet 1450, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1600.
Strategi: Hold på de svenske aktier.

Dax ser interessant ud.

Frankfurt Dax 30 tog et hop op torsdag med over 2 pct., hvilket efterlod indekset med et mindre ”gap” på dagsniveauet, som er ved at blive lukket fredag med et mindre tilbagefald. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation, hvilket giver en positiv forventning om en rebound i det tyske marked over tid. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 112.700 som en modstandslinie. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i salg på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en bundformation og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit i modellen. Nærmeste modstandsniveau er ved 12.600 og herefter i niveauet 13.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 11.800.
Strategi: Afvent udviklingen.

Chr. Hansen er presset
Det seneste kvartalsregnskab fra selskabet viste en omsætningsfremgang på 5 pct. fra 241,7 mio. EUR til 254 mio. EUR. EBIT-margin ramte 25,4 pct. mod 27,1 pct. året før i samme periode. Det indikerer, at selskabets markedsmix har fået svagere priser for deres varer og samtidig har øgede investeringer og en negativ valutaeffekt påvirket marginen. Chr. Hansen fastholder dog forventningerne om at nå en EBIT-margin på 28,9 pct., hvilket betyder, at der skal være væsentlige forbedringer at spore i det kvartalssalgsmix.

Chr. Hansen er delt op i tre enheder: Food Cultures & Enzymes, Health & Nutrition og Natural Colors.
Det var hovedsageligt Food Cultures & Enzymes, som havde en positiv fremgang ved årets start. Det betyder, at man øger forventningerne til disse to forretningsområder, mens man grundet øget konkurrence i Nordamerika har sænket forventningerne til Health & Nutrition.

Afvent udviklingen.

Teknisk toppede Chr. Hansen i januar og siden har aktien været i en faldende tendens frem til midten af februar og siden har kursen bevæget sig lidt opad og nu handles aktien i niveauet 520-530 mod 480-500 i februar. Den positive tendens der er opstået den seneste måned har fået de tre indikationsmodeller til at stige på ugebasis. Signalmodellerne er i salg på ugebasis og der er blevet etableret et ”Death Cross” på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligget som en modstandslinie i 545. Momentum er i en faldende tendens på månedsniveauet, hvilket indikerer, at det er for tidligt at samle op.

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: Bang & Olufsen, Parken og Pandora.

Afvent udviklingen.

Bang & Olufsen tester støtte 154-155, og det ser ud til, at støtteniveauet har modstået presset. Aktien er steget og det har givet købssignal i Bollingerkanalen. På ugebasis holder Bollingerkanalen sit købsignal, som har stået på siden juni 2016. I oktober 2016 etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross” på ugebasis. Der er divergens mellem de 3 indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD endnu ikke har etableret en bund, mens der er en positiv tendens i RSI og Momentum. RSI har bevæget sig op over 50, hvilket giver en bullish indikation. Nærmeste modstandsniveau er ved 180, 190 og herefter i niveauet 210. Nærmeste støtteniveau er ved 155 og herefter i niveauet 145. Afvent et brud af niveauet 180.

Golden Cross

Parken har bekræftet, at det går den rigtige vej, men FCK er fortsat udenfor Europa League playoff. Signalmodellerne etablerede købssignal for 4 uger siden og de glidende gennemsnit har ligeledes etableret et ”Golden Cross”. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 84-86 og herefter i niveauet 94, mens nærmeste støtteniveau er ved 68. Anbefaler at man tager aktien med i porteføljen.

Nyt signal i Pandora.

Pandora har etableret nyt købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens Parabolic har været i køb de sidste 2 uger. Det glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis, og der er en positiv stemning i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er ligeledes stigende og har været det siden oktober, hvor der blev etableret et W i modellen. Anbefaler at man køber på det nuværende niveau.   

 

Vandret formation i guldet  

Guldet bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1310 til 1360, og det har nu stået på siden årsskiftet. Endvidere er Momentum faldende på månedsniveauet og det glidende gennemsnit er blevet brudt, hvilket giver en negativ indikation på langt sigt. Afvent med køb af guld.

EUR/USD: bevæger sig vandret i niveauet 1,22-1,24. Der er fortsat købssigna i valutakrydset. Bryder kursen igennem niveauet 1,22, så er nærmeste støtteniveau ved 1,2050 og herefter i niveauet 1,1950.

SEK/DKK: er kommet ned i niveauet 72-72,5 og der er en fortsat faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Man skal tilbage til 2010 for at finde valutakrydset i det nuværende niveau.

Metalvaremarkedet har tabt Momentum den seneste tid og nu er 4 metaller i en bear trend og det er aluminium, kobber, bly samt zink, mens nikkel og tin bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet er fortsat præget af en faldende tendens i flere produkter. Kaffe, sukker, hvede og havre falder alle på kort, mellem og langt sigt. Sojabønner har oplevet et dyk i prisen efter produkter er kommet på listen over varer, der bliver ramt i handelskrigen. Majs og kakao er stigende, men mælke futures bevæger sig vandret.

Brent Spot blev afvist i niveauet 71 og er faldet tilbage til niveauet 68. Men der er divergens mellem kursudviklingen og de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum og MACD er i en stigende tendens, mens RSI bevæger sig vandret. Nærmeste støtteniveau er ved 66 og modstandsniveau er ved 71.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.