Det skal bare holde til jul

Der er små bevægelser i markedet og det er hovedsageligt de store aktier, der trækker op i blandt andet Nasdaq.

Tirsdag var der fokus Royal Unibrew som fra morgenstunden var lidt oppe grundet nye anbefalinger fra flere finanshuse. Endvidere meddelte Royal Unibrew selv, at de køber vandselskabet Aqua d´Or fra Danone. Teknisk er der købssignal i Bollingerkanalaen og det har stået på siden slutningen af oktober. På ugebasis er der ligeledes købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”.
Den positive tendens i trække?? på i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og RSI er over 60. Momentum er stigende på ugebasis, mens modellen på månedsbasis er en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 850-860  og herefter er der modstand i niveauet 940, mens der er støtte i niveauet 760-780 og herefter i niveauet 695.

Onsdag var der fokus på DFDS og NKT. DFDS måtte meddele markedet, at er der var fordringer i markedet og trods den øgede omsætning og den bedre indtjening så faldt aktien tilbage med 5,7 pct. Faldet betyder, at der er etableret et ”gap” i niveauet 345-353. Faldet har givet et salgssignal på dagsniveauet.
Torsdag var der blandt andet gang i virksomheders handlel hos de danske selskaber. Novo Nordisk meddelte, at de købte det amerikanske biotekselskab Dicerna for 21,6 mio. kr.
Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens og har ramt all time high i niveauet 750. Den stigende tendens betyder, at købssignalerne stadig er intakte. Der er ligeledes en positiv udvikling i Momentum på ugebasis. Fastholder aktien i porteføljen.

Scandinavian Tobacco Group meddelte markedet, at de købte en majoritetspost i det italienske cigarselskab Moderno Opificio del Sigaro Italiano. Selskabet har en markedsandel på 9 pct. inden for maskinrullede cigarer i Italien.
Aktiekursen tog et pænt dyk i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab, da selskabet meddelte markedet, at der var lidt problemer med forsyningen.
Teknisk er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Der er en faldende tendens i aktiekursen, der trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50 og der er en faldende tendens i Momentum på ugebasis.
Nærmeste støtteniveau er ved 110-111 og herefter i niveauet 100, mens der er modstand i niveauet 140 og herefter i niveauet 165. Afvent udviklingen.

I den kommende uge er der regnskab for Glunz & Jensen samt UIE om tirsdagen. Onsdag er det Firstfarms, Nilfisk Holding, Nordic Shipholding og Rockwool. Torsdag er det Danske Andelskassers Bank, Newcap Holding samt Penneo. Fredag slutter af med Prima Office.

C25-indekset holder sig fortsat i niveauet omkring 2000-2020 og har svært ved at bryde igennem modstandsniveauet ved 2020. Der er fortsat købsignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet, men lukker kursen under 1999, så går modellen i salg på dagsniveauet. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic er ligeledes i køb. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1940 som en støttelinie.
Der er fortsat en positiv udvikling i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er fortsat under 60.
Momentum på månedsbasis er fortsat i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau 2020 og herefter i niveauet 2075, mens der er støtte i niveauet 1920 og herefter i niveauet 1890.

 

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato 19,4 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 19,2 pct. Sælger DFDS og Royal Unibrew da det er røget under vores stop-loss.

Nordisk portefølje

Sætter inflationen en kæp i aktiehjulet?
Den stigende inflation har gjort investorerne en smule investorerne nervøse. Det kan ikke ses i det amerikanske indeks endnu, men de er begyndt at sælge ud af de mindre selskaber, hvilket man kan se i indekset, der dækker det område Russell 2000 som toppede omkring 8/11.

Regnskaber i den kommende uge: Medtronic, Deere & Company, Analog Devices, Zoom Video Com., Autodesk, Dell Technologies, HP Inc., Dollar Tree, The Gap samt Pure Storagre.

S&P 500 tester fortsat modstandsniveauet omkring 4700. Der er en positiv tendens, der holder ved i indekset både på dags- og ugeniveauet. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger fortsat i niveauet 4450 som en støttelinie. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er tæt på 75 og der er ligeledes en positiv tendens i MACD og Momentum
På månedsbasis peger Momentum-modellen fortsat nedaf. Nærmeste modstandsniveau er ved 4750 og herefter i niveauet 4800, mens der er støtte i niveauet 4550 og herefter i niveauet 4300.

Nasdaq Composite tester fortsat modstandsniveauet 16.000, men der mangler fortsat Momentum til at bryde modstandsniveauet. Der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 15.000 som en støtteline.
De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens og RSI har ramt 70. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Stadig over 30.000
Det japanske marked flyder videre i niveauet omkring 30.000. På dagsniveauet er der fortsat købssignal i flere modeller. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 29.400 som en støttelinie.

Den vandrette formation trækker ned i RSI på ugebasis, som har ramt niveauet 42. Den manglende fremdrift i kursudviklingen påvirker også Momentum, som er svagt faldende på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er fortsat 30.500, herefter i niveauet 31.000, mens der er støtte i niveauet 27.000 27.500 og herefter i niveauet 25.000
Strategi: Strategien er hold på det japanske marked.

OMX Stockholm 30 fortsætter den stigende tendens og købssignalet i Bollingerkanalen blev på dagsniveauet etableret i midten af november. De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede et ” Golden Cross” i midten af oktober og det lange glidende gennemsnit har siden været en støttelinie, der er blevet testet engang i slutningen af oktober. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2340.

På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 1 uge siden. For det glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er de lige ved at etablere et ”Golden Cross”.
Den positive udvikling i kursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 53 og Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra.
Nærmeste modstandsniveau er fortsat 2390 og herefter i niveauet 2420-2425, mens der er støtte i niveauet 2220 og herefter i niveauet 2150-2160.
Strategi: Køb på de svenske aktier.

Nimbus Group udvikler og sælger både og har været på børsen siden februar 2021 og blev introduceret til kurs 65. I oktober og november blev aktien handlet i niveauet 61-62 og der er siden handlet op i niveauet 66-68. Den stigende tendens betyder, at der er etableret købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ”Golden Cross”.

På ugebasis er der fortsat salgssignal og det er kun det korte glidende gennemsnit, der er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 72 som en modstandslinie. Den positive udvikling i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller. RSI er tæt på 40, mens MACD fortsat er under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 78 og herefter i niveauet 88, mens der er støtte i niveauet 61 og herefter i niveauet 58. Afvent udviklingen.

Frankfurt DAX er kommet over 16.000 og handles fredag morgen i niveauet 16.192. Der er etableret købssignal i midten af oktober på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”, hvor det lange glidende gennemsnit siden har ageret støttelinie. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 15.900.
På ugebasis er der ligeledes et købssignal i Bollingerkanalen, som er etableret for 2 uger siden og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”.


Den positive tendens i aktiekursen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er tæt på 70.
Nærmeste modstandsniveau er ved 17.000 og 17.200, mens der er støtte i niveauet 15.600 og herefter i niveauet 15.200. Der er en række ”gaps” i grafen i niveauet 16.000 og herefter i niveauet 15.700.
Strategi: Hold på det tyske marked. 

 

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er Harboes Bryggeri og Firstfarms 
Harboes Bryggeri er steget 32 pct. i år, men siden august har aktien været i en faldende tendens og salgssignalet er genetableret i slutningen af september. De glidende gennemsnit på ugebasis er blevet brudt oppefra af den faldende tendens i aktiekursen. De glidende gennemsnit på ugebasis er endvidere tæt på at etablere et ”Death Cross”. Markedsdeltagerne tror derfor fortsat ikke på de store forandringer i Harboes Bryggeri.

De tre indikationsmodeller er MACD, Momentum og RSI. RSI er under 10. Momentum på månedsbasis har etableret en topformation og er i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 85 og herefter i niveauet 80, mens der er modstand i niveauet 110 og herefter i niveauet 115 . 117. Afvent udvikling. 

Firstfarms toppede i maj i niveauet 79 og siden har aktien været i en faldende tendens og det ser ud til, at der er fundet en bund i niveauet 62-64. I denne uge er aktien steget og nu handles den i niveauet 64-66.
På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen er gået i køb for 3 dage siden.

På ugebasis er tendensen endnu ikke vendt og der er salgssignal i Bollingerkanalen og Parabolic- modellen på ugebasis. De tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI er alle begyndt at stige på ugebasis. RSI er stadig under 50 og MACD er under 0, så man skal afvente lidt endnu.
Momentum på månedsbasis er fortsat i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 62 og herefter i 58, mens der er modstand i niveauet 69-70 og herefter i niveauet 74-75. Aktien er på kandidatbænken.  

Guldet konsoliderer sig i niveauet 1860
Guldet bevæger sig vandret i niveauet 1860. På ugebasis er de glidende gennemsnit ved at etablere et ”Golden Cross”. MACD er over 0 og RSI er tæt på 70. Nærmeste modstandsniveau er ved 1920, mens der er støtte i niveauet 1820.

SEK/DKK: fortsætter den faldende tendens og nærmer sig støtteniveauet 73,3-73,4. Den faldende tendens i kursen trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er dog fortsat over 60.

EUR/USD: fortsætter den faldende tendens og dermed styrkes Europas konkurrenceevne overfor USA.

Metalmarkedet: De fleste industrimetaller bevæget sig vandret, så trods øget efterspørgsel så bevæger de flest sig vandret.

Landbrugsmarkedet: Prisen på kaffe er steget kraftigt de sidste 8 dage, mens bomuld bevæger sig vandret efter at have været i en stigende tendens siden slutningen af september. Prisen på træ er igen begyndt at stige i USA. Der er ligeledes en stigende tendens i majs, hvede og havre. De stigende fødevarepriser er med til at øge inflationen.

Brent Spot holder sig fortsat over 80 dollar for en tønde olie. De tre indikationsmodeller har alle etableret en topformation. RSI er under 80, mens MACD er under 4. Der er støtte  i niveauet 80 – 81 og modstand i niveauet 86


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.