Det ser lidt bedre ud

Mandag var der fokus på transportaktierne som Torm og D/S Norden. Torm holder fast i den stigende tendens og handles nu i niveauet 190, man skal tilbage til 2015 for at finde kursen i det niveau. RSI har nu bevæget sig vandret i niveauet siden månedsskiftet marts/april og frem til nu.
Brug tilbagefald til opsamling i aktien.

Mandag var der en opjustering fra Brdr. A&O Johansen. Selskabet forventer nu en omsætning 5,3- 5,4 mia. kr. mod tidligere forventede 5,2-5,3 mia. kr. og der forventes et resultat før skat på niveauet 365-380 mio. kr. Teknisk er der etableret en dobbelt bundformation: den første var i juli og næste er i september/oktober. I oktober blev der etableret et Golden Cross på dagsniveauet. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. RSI har ramt 41. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Tirsdag var der regnskab fra DSV som viste fremgang i omsætning og på bundlinien. DSV opjusterede ligeledes forventningerne for resten af året. Teknisk er der etableret en bundformation i niveauet 860-880 og i denne uge handles aktien i niveauet 1020-1040. På ugebasis er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og det er kun det korte glidende gennemsnit som er brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 1060. Momentum har etableret en bundformation og RSI har ramt 34. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Nilfisk Holding nedjusterede forventningerne til dette års regnskab. Formationsmæssigt handles aktiekursen vandret i niveauet 135-140. Der er salgssignal i Bollingerkanalen, mens der er etableret et Golden Cross i de glidende gennemsnit for en uge siden. Momentum er faldende, mens RSI har etableret en bundformation i niveauet 11,5. Aktien ser ikke interessant ud i øjeblikket.

Carlsberg var onsdag ud med deres hovedtal for 3. kvartal, der viste en positiv udvikling specielt i Asien. Tidligere på dagen havde Heineken fremlagt deres tal, og de var ikke lige så pæne som Carlsbergs. Carlsberg-aktien har været i en svagt faldende tendens siden toppen i august i 1000. Bollingerkanalen har etableret et salgssignal og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et Death Cross. RSI er nede i 30 og der er en faldende tendens i Momentum på ugebasis.
Nærmeste støtteniveau er ved 840 og herefter i niveauet 780, mens nærmeste modstandsniveau er ved 960 og herefter i niveauet 1000. Afvent udviklingen.

Tivoli fremlagde kvartalsregnskab torsdag der viste en stærk udvikling i omsætningen og resultat før skat. Det har hovedsageligt været udenlandske turister som har været i haven og trukket væksten i selskabet. Teknisk faldet aktien tilbage hen over sommeren, hvor kursen gik fra 850 til 660 i slutningen af september. Torsdag lukkede i niveauet 760-765. Spørgsmålet er, hvad de høje el-priser betydr for den gamle have i forbindelse med Halloween og julemarkedet i haven. Stigende priser gør, at kunder måske holder sig væk og antallet af turister bliver mindre i det kommende år.

I den kommende uge er der regnskaber fra Jyske Bank og Totalbanken tirsdag. Onsdag er det A. P. Møller-Mærsk, Grønlandsbanken, NNIT, North Media, Novo Nordisk, Sydbank, Trifork Holding samt Vestas. Torsdag er det BankNordik, Netcompany Group, Noble Novozymes, Solar, Spar Nord Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn, cBrain og Ørsted. Fredag er det D/S Norden samt Djursland.

D/S Norden holder fast i den stigende tendens og nærmer sig en test af niveauet 420 som blev testet i august. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller. RSI falder og har ramt 58, mens Momentum har etableret en bundformation og stiger.

C25-indekset har etableret købssignal på dagsniveauet. Bollingerkanalen er gået i køb i begyndelsen af oktober på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har ligeledes etableret et Golden Cross i midten af oktober. På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1600 som en modstandslinie. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation og stiger. RSI er over 30, mens MACD er fortsat under middelværdien 0.
Modstandsniveauet 1550 er blevet brudt og nærmeste modstandsniveau er ved 1600 og herefter i niveauet 1675, mens der er støtte i niveauet 1400 og herefter i niveauet 1340-1350. Det ser interessant ud.

DK Portefølje

Nordisk portefølje

Skal markedet op nu?
217.000 meldte sig som førstegangsledige mod forventede 220.000. Dermed  var der igen færre nytilmeldte ledige.

Regnskaber i den kommende uge: Eli Lilly, Pfizer, ConocoPhillips, Amgen, Qualcomm, CVS Health, Starbucks, Paypal Holding, Advanced Micro Devices samt Cigna.

S&P 500 har etableret et Golden Cross for 4 dage siden, da det korte glidende gennemsnit på 8 dage bryder op igennem det lange glidende gennemsnit på 24 dage. Bollingerkanalen på dagsniveauet etablerede et købssignal for 8 dage siden.
På ugebasis der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og kursen skal over 3900, før signalet skifter. Det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 3900 som en modstandslinie.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 35, mens MACD er under 0.
Nærmeste støtteniveau er ved 3.600 og herefter i niveauet 3.500, mens der er modstand i niveauet 4.100 og herefter i niveauet 4.300.

Nasdaq Composite holder fast i de nye købssignal på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. På dagsniveauet ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 10.800 som en støttelinie.
På ugebasis er der fortsat salg i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum er faldende, mens RSI har etableret en lille bund og stiger i niveauet omkring 30. MACD er ved at etablere en bund og er under middelværdien 0.
Strategi: Ændre til hold på det amerikanske marked.

 

Det stiger igen
Det japanske indeks stiger igen og tester nu modstandsniveauet 27.500. Der er købssignal på dagsniveauet i alle modeller. På ugebasis er købssignalerne ikke dukket op endnu. Indekset skal over 28.000 for at signalet skifter i Bollingerkanalen.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har etableret en bund og er gået op i niveauet 36.
Nærmeste modstandsniveau er fortsat ved 28.000 og herefter i niveauet 29.000, mens der fortsat er støtte i niveauet 26.000 og herefter i niveauet 25.500.
Strategi: Giver en Hold-anbefaling på japanske aktier.

OMX Stockholm 30 har testet støtteniveauet 1.800 og niveauet er ikke blevet brudt. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross i midten af oktober.

På ugebasis har Bollingerkanalen etablerede et nyt købssignal. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen 2-3, bliver der etableret et Golden Cross på ugebasis.
De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation. RSI er over 40, mens MACD fortsat er under middelværdien 0.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1900 og herefter 1960-1980, mens der fortsat er støtte i niveauet 1750, hvis 1800 bliver brudt.
Strategi: Hold på svenske aktier.

KABE Group aktiekurs toppede i januar i niveauet 300 og i september fandt aktien en bund i niveauet 160. De glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross i midten af oktober og Bollingerkanalen etablerede et købssignal i midten af oktober.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og niveauet 200 skal brydes, før modellen skifter signal. Det korte glidende gennemsnit på 8 uger er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 200 som en modstandslinie.

RSI er over 40, mens MACD fortsat er under middelværdien 0. Momentum er stigende på ugebasis, men endnu ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra.
Bliver modstandsniveauet 200 brudt, er næste modstand ved 230 og herefter i niveauet 255, mens der er støtte i niveauet 170 og herefter i niveauet 160. Aktien er på kandidatbænken.

Frankfurt DAX har også etableret et nyt signal på ugebasis. På dagsniveauet er Bollingerkanalen gået i køb ved begyndelsen af oktober. De glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross i midten af oktober. På ugebasis har Bollingerkanalen etablerede et købssignal i denne uge. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 13.200.

RSI er stigende og har ramt 43. Momentum har etableret en bundformation på ugebasis. MACD har ligeledes etableret en bundformation, men er ikke over middelværdien.
Nærmeste støtteniveau er ved 12.000, og bliver det brudt, er næste støtteniveau ved 11.500, mens der er modstand i niveauet 13.000 og herefter i niveauet 13.500.
Strategi: Hold på det tyske marked.

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er Rockwool og Solar.
Rockwool har været i en faldende tendens siden august 2021, hvor aktien toppede i 3400 og ved månedsskiftet september/oktober bundede aktiekursen i niveauet 1150. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etableret et Golden Cross i midten af oktober. Bollingerkanalen etablerede et købssignal på dagsniveauet ved månedsskiftet september/oktober.
På ugebasis er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen i denne uge. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1600 som en modstandslinie.

Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 40 og MACD har etableret en bundformation, men er ikke kommet over middelværdien 0. Momentum er endnu ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1600 og herefter i niveauet 1850, mens der er støtte i niveauet 1250-1300 og herefter i niveauet 1050. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Solar-aktien toppede i april/maj i niveauet 900 og i september/oktober ramte kursen niveauet 480- 500. Torsdag lukkede aktien i 577. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et Golden Cross. Bollingerkanalen har etableret et købssignal i midten af oktober.
På ugebasis er Bollingerkanalen i salg og den øvre kanallinie ligger i niveauet 580 og bliver linien brudt, skifter modellen signal til køb.

Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 600 som en modstandslinie.
RSI er over 30, mens MACD er under 0 på ugebasis. Momentum er ved at etablere en bundformation.
Nærmeste støtteniveau er ved 480 og herefter i niveauet 450, mens der er modstand i niveauet 650 og efter i niveauet 750. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Olien på vej op
Guldet bevæger sig vandret i niveauet omkring 1650. Der er salg i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1750 som en modstandslinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI stiger og har ramt 32, mens Momentum er faldende.

SEK/DKK: holder fast i niveauet omkring 68. Der er salgssignal i Bollingerkanalen, mens RSI er stigende og er nu over 30. Det indikerer, at en rebound kan være på vej. Nærmeste modstandsniveau er ved 69 og herefter i niveauet 70.

EUR/USD: har fundet en bund og har været stigende de sidste par uger. Stigningen betyder, at Bollingerkanalen har etableret et købssignal i denne uge. RSI har ramt 50.

Metalmarkedet: Industrimetallerne bevæger sig vandret i øjeblikket. Aluminium i niveauet 2200- 2400, kobber omkring 7500, bly i niveauet 1900-2000, nikkel omkring 23.000 og zink i niveauet 2600-2800.

Landbrugsmarkedet: Fortsat en uensartet tendens i flere afgrøder. Hvede falder tilbage, men majs fortsat er i en stigende tendens. Sukker og havre har begge været i en faldende tendens den seneste uge. Den samme tendens ses i kaffe og bomuld.

Brent Spot bevæger sig vandret i niveauet 90-95. Der er etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 105 som en modstandslinie.
Der er en stigende tendens i både Momentum, MACD og RSI. RSI er i 25 på ugebasis, mens MACD er under 0. Der er igen nedlukninger i Kina grundet corona, hvilket kan sætte sig i priserne i de kommende uger.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.