Det er koldt i USA

Året er startet koldt både i USA og Europa, hvilket har sendt gaspriserne op i løbet af ugen. Det har været positivt for vores norske energiaktie, Vår Energi.

Vores nye signalliste for amerikanske aktier (som er algoritme-styret) har etableret salgssignaler i to aktier i den første uge af 2025: Microsoft og Costco Wholesale.

Denne uges amerikanske regnskaber: JPMorgan Chase, UnitedHealth Group, Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley, Goldman Sachs Group, BlackRock, Citigroup, PNC Financial Services og US Bancorp.

S&P 500 har igen på dagsniveauet etableret et salgssignal både i kursgrafen og i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit etablerede et “Death Cross” i slutningen af december, og Bollingerkanalen gik ligeledes i salg i samme periode.

På ugebasis er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen i denne uge, mens kursgrafen viser, at det lange glidende gennemsnit ligger omkring niveauet 5800 som en støttelinje.

De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. RSI er under 60, og Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra.

Nærmeste modstandsniveau er ved 6200 efterfulgt af niveauet 6300, mens der er støtte ved niveauet 5800 og derefter ved 5700.

Nasdaq Composite har etableret salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen i slutningen af december. Kursgrafen har i januar etableret et “Death Cross”.

På ugebasis er der dog fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og kursgrafen. De tre indikationsmodeller viser en faldende tendens på ugebasis. RSI har ramt 66, og Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra.

Næste modstandsniveau er ved 22.000 og derefter omkring 23.000, mens støtte findes ved niveauerne 18.000 og 17.500.
Strategi: Anbefalingen er “hold” på de amerikanske indeks.

Den danske portefølje har år til dato givet et afkast på 1,4 pct. mod C25-indekset, som har givet et afkast på 0,18 pct.

Den nordiske portefølje har år til dato givet et afkast på 2,2 pct. mod OMX Nordic 40-indekset, som har givet et afkast på 1,9 pct.

Ugens nordiske aktie er Bilia. De danske aktier er Genmab og Demant . Vi har foretaget et teknisk tjek på guld, olie og industrimetallerne.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
Aktierådets produkter er ikke investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Analyserne er lavet på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Aktieraadet har modtaget fra kilder, som Aktieraadet finder pålidelige, men Aktieraadet garanterer ikke for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed, vurderinger, skøn og anbefalinger. Analyserne er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. Analyserne er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktieraadets vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn. Aktieraadet indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Aktieraadet hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktieraadets informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Aktieraadets kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.