Det er et nervøst marked

De europæiske markeder holder stand, mens det er noget mere grumset i Fjernøsten, hvor Kina er faldet og nu er i et bear marked, mens det japanske marked bevæger sig vandret i niveauet 22.000- 23.000. Indien holder sig fortsat i neutral zone. Der er stadig mulighed for at bull markedet kan køre videre.

Fredag i sidste uge blev en god dag for Zealand Pharma og selskabets aktionærer, da de kunne meddele, at man havde solgt de fremtidige royalties og kommercielle milepæle fra diabetesmidlerne  Soliqua og Lyxumia. Teknisk har stigningen betydet, at der er etableret købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 120 og herefter i niveauet 135-140. Momentum på månedsniveauet har tabt hastighed og har etableret en topformation. Brug tilbagefald til opsamling.

Novozymes er i en stigende tendens og kursen nærmer sig modstandsniveauet omkring 360, som blev testet i november og januar. Bollingerkanalen har været i køb siden midten af maj. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” på ugebasis i slutningen af juni og i begyndelsen af juli. Momentum bevæger sig vandret på ugebasis, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

Torsdag tabte Ambu 6,6 pct. uden nyheder fra selskabet. Til gengæld var den japanske konkurrent Olympus ude og sige, at de ikke så nogen fremtid for endoskoper for de krævede højtudviklede produkter. Ambu har hele tiden sagt, at de forventer at lancere produkter i den kategori i slutningen af dette år. Faldet har fået flere modeller til at gå i salg, da aktien nu har været i en faldende tendens siden midten af august. RSI har ramt 40. Det nærmeste støtteniveau er ved 180, men der er et ”gap” i niveauet 155,7-161,40, som over tid skal lukkes. Aktien ser uinteressant ud i øjeblikket, men den tages med på kandidatbænken.

Lundbeck gik i modsatte retning og steg med 2,8 pct. Aktien konsoliderer sig i niveauet 370-380 i august og i begyndelsen af september, men de sidste par dage er aktien kommet op over 390. Stigningen har givet købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveuet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis er der fortsat salg i både Bollingerkanalen og Parabolic- modellen. Men de tre indikationsmodeller er alle ved at etablere en bundformation på ugebasis.

Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau. Anbefaler køb ved brud af 400. Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet.

Der er regnskab fra ChemoMetec og TK Development i den kommende uge. ChemoMetec er steget med 200 pct. i år, men siden august har aktien konsolideret sig i niveauet 75-90. Det har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er niveauet 60-70. Momentum har etableret en topformation. Bryder kursen igennem 75, så er næste støtteniveau ved 65. Anbefaler at man afventer udviklingen.

TK Development måtte nedjustere forventningerne i slutningen af august, da projektet omkring strædet i Køge blev dyrere end først forventet. Det var en konkurs hos en entreprenør, som gav anledning til store ekstraomkostninger. Det har presset aktien tilbage til niveauet 6,2 og fastholder aktien i en faldende tendens, hvilket trækker ned i de  tre indikationsmodeller på ugebasis. Men Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 7,4 og nærmeste støtte er ved 6,1-6,2. Ser ikke interessant ud på niveauet.

C25 på ugebasis.

C25-indekset er nede og tester støtteniveauet 1130 og Bollingerkanalen er gået i salg på ugebasis. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller og RSI er nu under 30 på ugebasis. Faldet i indekset trækker ligeledes i Momentum på ugebasis. Støtteniveauet omkring 1130 har været testet i august og skal holde denne gang. Udviklingen i indekset indikerer, at man skal afvente udviklingen.

DK portefølje
Hæver målkursen og stop-loss for Parken. Hæver stop-loss hos Carlsberg og Coloplast. 

*Nordisk portefølje
Hæver stop-loss og målkursen for Schibsted. 

Kan USA holde tempoet?

Torsdagens amerikanske nøgletal viste, at antallet af nytilmeldt ledige var lavere end ventet og samtidig viste forbrugerpriserne en mindre stigning i august end forventet.

Den kommende uge byder på regnskab fra Oracle, FedEx, Micron Technology, South Copper, General Mills, Red Hat, AutoZone samt Smith & Nephew.

Dow Jones Industrial Average holder fortsat fast i den stigende tendens efter korrektionen i foråret. Den tidligere topformation er ikke brudt, så nærmeste modstandsniveau er den gamle topformation fra januar ved de 26616. De lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 24.800. Den stigende tendens trække op i de tre indikationsmodeller og indekset ser stærkt ud.

S&P 500 – nu over de 2900.

S&P 500 er i den stigende trend og indekset tester modstandsniveauet 2900 og dermed er indekset over den tidligere topformation fra januar/februar i år. I slutningen af maj etablerer Bollingerkanaen et købssignal. Bollingerkanalens nedre støttelinie ligger i niveauet 2800. Den opadgående tendens i kursen trækker op i tre indikationsmodeller på ugebasis. Bryder kursen igennem 2900, er næste modstansdniveau ved 2950 og herefter ved 3000. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2800 som en støttelinie.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite fortsætter den stigende tendens. Bollingerkanalen har sin nedre kanallinie i niveauet 7800 og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 7600. Nærmeste modstandsniveau er ved 8100 og herefter i niveauet 8200. Trods en stigende tendens i indekset så er der en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Divergens mellem udviklingen i grafen og indikationsmodellerne er en advarselslampe. RSI har ramt niveauet 65 på ugebasis.

Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Japan bevæger sig fortsat vandret

Det japanske marked fortsætter den vandrette formation i niveauet 22.000-23.000. Bollingerkanalen er fortsat i salg på ugebasis og modellen går først i køb ved brud af niveauet 23.000. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Der er etableret bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit ligger over det lange glidende gennemsnit og Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation.

Købssignal i det japanske marked.

Strategi: Den spekulative investor samler op i en japanske investeringsforening, mens de mere forsigtigt afventer brud af niveauet.

Sverige holder niveauet.

OMX Stockholm 30 tester fortsat støtteniveauet omkring 1620. På dagsniveauet er Bollingerkanalen i salg og først ved brud af niveauet 1640 går modellen i køb. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1640 på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 1680 og stop-loss er ved 1600.
Strategi: Køb på svenske aktier.

Tid til FingerPrint Card.

Fingerprint Cards testede støtteniveauet omkring 6 kr. og har nu taget en rebound af de helt store op i niveauet 12-12,5. Den stigende tendens betyder, at der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 80. Den positive tendens i kursen har ligeledes trukket op i Momentum på månedsniveauet. Der er masser af ”gaps” i grafen over det nuværende kursniveau. Den kraftige stigning de sidste par uger har fristet mange til at tage lidt gevinst. Men man skal bruge tilbagefaldet til at samle op. Der er støtte i niveauet omkring kurs 11 og herefter i niveauet 10. Anbefaler køb på det nuværende niveau.

Frankfurt Dax 30 tester fortsat støtteniveauet omkring 12.000 og det er så anden gang på 8 måneder. Bryder kursen igennem 11.900-12.000, så er næste støtteniveau ved 11.400 og herefter i niveauet 10.800.

Tyskland er fortsat presset.

Der er fortsat divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er i en faldende tendens, mens både RSI og Momentum bevæger sig vandret. Momentum er fortsat faldende på månedsbasis.
Strategi: Hold på tyske aktier.

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er:  Genmab, Torm og Parken.

Genmab-aktien fortsætter sin vandrette formation i niveauet omkring 1100. Den vandrette formation betyder, at Bollingerkanalen er gået i salg på dagsniveauet. På ugebasis der er divergens mellem to signalmodeller Bollinger og Parabolic, idet Parabolic er i køb på ugebasis, mens Bollingerkanalen er i salg og har været det siden slutningen maj. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er ved at etablere en topformation, mens RSI og Momentum begge er i faldende tendens. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1110 som en modstandslinie.

Genmab er blevet kedelige.

Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, men holder overordnet fast i den stigende tendens. Anbefaler at man afventer udviklingen til kursen bryder igennem 1150.

Torm har tabt pusten de sidste par uger og signalmodellerne er gået i salg på både dags- og ugeniveauet . De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis i midten af august, så aktien ser ikke interessant ud på nuværende niveau. Der er en faldende tendens i alle tre indikationsmodeller på ugebasis og RSI er i 15 på ugebasis.

Torm i faldende tendens.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, men det kan endnu ikke ses i graferne på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen i Torm.

Parken har taget et pænt hop op i niveauet omkring 90-92, som var målkursen i porteføljen. Vi hæver målkursen 100 og stop-loss til 89. RSI har ramt 90 på ugebasis. Der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. De to signalmodeller er i køb og har været det siden marts og begge modeller har deres nedre støttelinie i niveauet 80 på ugebasis.

Vi holder fast og opjusterer forventningerne.

Det lange glidende gennemsnit på ugebasis er ligeledes i 80. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at aktien i løbet af 2-3 måneder har brug for en konsolidering. Hold fast i aktien i porteføljen.

 

Olien taber Momentum

Guld konsoliderer sig i niveauet omkring 1200. Den lille stigning har fået guldet til at etablere købssignal på dagsniveauet, mens prisen skal over 1240, før der etableres et købssignal på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 30. Momentum på månedsniveauet er fortsat i en faldende tendens, så man skal afvente udviklingen.

EUR/USD: Krydset tester niveauet 1,17 og der er gået køb i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,175.

SEK/DKK: er blevet afvist i modstandsniveauet 71,5. Signalmodellerne er i salg på både dags- og ugeniveauet. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, der ligger højere end den foregående.

Metalvaremarkedet: Er fortsat presset og de fleste industrimetaller ligger i en faldende tendens med undtagelse af zink.

Landbrugsmarkedet: Her viser flere afgrøder en positiv udvikling. Ris har haft en pæn stigning de sidste par uger og palmeolie er ved at finde en bund.

Brent Spot stiger på ugebasis grundet det mindskede udbud fra Iran, som USA har stoppet og samtidig har den de amerikanske olieproducenter svært ved at afsætte deres olie, da deres felt ligger forkert.

Olieprisen har etableret et nyt købssignal på ugebasis. Der er en positiv tendens, der ligeledes trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 80 og herefter i niveauet omkring 84-85.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.