Aktiemarkederne er presset for tiden grundet udviklingen i handelsforhandling mellem USA og Kina, og det virker lidt som om de er gået i stå, og det bryder deltagerne sig ikke om.
Typiske defensive aktier er aktier fra blandt andet tele-sektoren, supermarkeder og tøjmærker, der har produkter i den billige ende samt inkasso-selskaber. Derudover kan selskaber som producerer mærkevarer indenfor visse kategorier klare sig bedre end markedet generelt sammen med medicinalselskaberne.
Telenor og Tele2 ser begge interessante ud på nuværende tidspunkt. Telenor-aktien ligger i en stigende trendkanal med støtte fra det lange glidende gennemsnit på ugebasis. Den stigende tendens i aktiekursen har fået de tre indikationsmodeller Momentum, RSI og MACD til at pege opad. RSI har ramt 70 og MACD er over 0, hvilket giver en positiv indikation. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens.
Nærmeste modstandsniveau er 185-190 og herefter i niveauet 200, mens der er støtte i niveauet 170 og herefter i niveauet 160-162. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Tele2 er ligeledes i en stigende tendens og der har været købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis siden november. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 120 som en støttelinie. Den fortsat stigende tendens i aktiekursen trækker op i Momentum på både uge- og månedsniveauet.
Nærmeste modstandsniveau er ved 150 og herefter i 190, mens nærmeste støtteniveau er ved 110 og herefter i niveauet 100. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Axfood og ICA-Gruppen er begge i en stigende tendens. Axfood tester modstandsniveauet 190, som tilbage i juli blev testet og var en topformation. Aktien ligger i en stigende tendens og der har været købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis siden slutningen af januar. Den positive tendens trækker op i Momentum og MACD på ugebasis og RSI har ramt 80. Brug eventuelt tilbagefald til at samle op i aktien.
ICA-Gruppen er ligeledes i en stigende trendkanal. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 350 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD har etableret en bundformation, mens der er en faldende tendens i RSI, som har ramt niveauet 55. Momentum på månedsniveauet ligger i en stigende tendens, som har stået på siden foråret 2018.
Nærmeste modstandsniveau er ved 425, mens nærmeste støtteniveau er ved 335-340. Brug eventuel tilbagefald i kursen til at samle op i aktien.
H&M etablerede en bund ved månedsskiftet marts/april i 2018, mens næste bund var i september og siden ved årsskiftet. Samtidig er det ikke lykkedes for kursen at bryde igennem modstandsniveauet 170-175, som er blevet testet 3 gange i løbet af de sidste 9 måneder.
I marts hoppede aktiekursen kraftigt op og der blev etableret et ”gap” i niveauet 141,96-154,12. I maj måned er der ”gaps” i grafen i den faldende tendens.
Faldet i kursen har givet salgssignal i Bollingerkanalen, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 148.
Momentum på både uge- og månedsbasis er faldet tilbage, hvilket indikerer, at man skal være afventende.
Hoist Finance kurs toppede i januar 2018 i niveauet 95 og har siden været i en faldende tendens og ramte 38 i slutningen af marts i år, hvilket i øjeblikket ser ud til at være bunden, idet aktiekursen bevæger sig i niveauet 38-46. Der er en stigende tendens i Momentum og RSI har ramt 60 på ugebasis.
Momentum på månedsniveauet er endnu ikke vendt rundt, så aktien tages med på kandidatbænken. Bryder kursen igennem 44, ser aktien interessant og kunne indgå i en portefølje for man mangler finansaktier.
Nærmeste modstandsniveau er ved 49 og herefter i niveauet 60-62, mens nærmeste støtteniveau er ved 38 og herefter i niveauet 30. Afvent udviklingen.