At ”Ligge” Rigtigt i Markedet!!

BørsUdsigten: USD holder ”Big Time”! Frankrig – fortsat Europas syge Mand!  Stærk USD presser Wall Street! (N)euroen igen – igen!

C20 indekset lukkede, onsdag, med en stigning på 0,1 pct. (0,73 point) i indeks 763,38.

De europæiske aktiemarkeder lukkede med generelle fald på mellem 1,0 pct. og 1,2 pct. for de tre toneangivne europæiske aktieindeks (DAX30, FTSE100 og CAC40) BørsUdsigten har valgt at følge.

Wall Street lukkede med generelle fald på mellem 1,3 pct. og 1,6 pct. for vores 3 toneangivne indeks.

De asiatiske aktiemarkeder noteres lavere til morgen, torsdag. Kina og Hong Kong holder lukket.

De toneangivne europæiske aktieindeks, ses åbne med fald på mellem 0,4 pct. og 0,6 pct. når man lægger morgenens handel med indeksfutures til grund.

De amerikanske futures ses åbne med stigninger på mellem 0,0 og 0,1 pct., såfremt Wall Street åbnede dørene nu til morgen. Meget kan do nå at ændres.

Hvis der mangler en ”remindermail” – venligst gå direkte ind på BørsUdsigten på NPinvestors hjemmeside – produkter – analyse – BørsUdsigten.

BørsUdsigten bestræber sig på, at være ude senest mellem kl. 08:30 og 08:45.

NB! Der er løsning på remindermails på vej (;-D)); men de næste dage fortsat (:-(

 

Strategi C20

BørsUdsigten’s (sekundære/mellemlange sigt) strategi for C20 er sælg.

BørsUdsigten har købt i 743 niveauet, og hjemtaget gevinst i 762 niveauet. BørsUdsigten åbner en shortposition ved brud af 750 niveauet, og genkøber ved brud af 773-75 niveauet.

Timing af køb/salg på dagsniveauet, sker på baggrund af BørsUdsigten’s spekulative vurdering.

BørsUdsigten’s spekulative (tertiære) strategi er sælg.

BørsUdsigten har købt ved bruddet af den faldende sekundære trendlinie i 743 niveauet. Der blev hjemtaget gevinst i 772 niveauet. BørsUdsigten køber ved brud af 771 niveauet, eller åbner en shortposition ved brud af 761 niveauet.

BørsUdsigten’s langsigtede strategi er køb. Gevinsthjemtagning ved brud af 703 niveauet. (200 dages glidende gennemsnit).

Strategierne bruges til risikostyring, og balancering af din aktiebeholdning, eller sagt på en anden måde, hvor mange aktier skal jeg ligge med i relation til den aktuelle markedsrisiko.

Niveau for indeksvurdering: 763.

 

Dagens C20 Udsigt

BørsUdsigten vurderer, at de danske aktier ved C20 indekset vil åbne lavere nu til morgen, torsdag. C20 gik imod de udenbyes markeder – men BørsUdsigten vurderer ikke – at det kan vare ved.

Til dels gentagelse fra sidste fredag – men endnu mere aktuel. (N)euroen igen – igen.

Frankrig – Europas syge mand.

Frankrig kan igen ikke holde konvergenskravet i euroen og overskrider igen – igen en overskridelse af finansunderskuddet på 3 pct. af BNP.

Årsagen er manglende strukturelle arbejdsmarkedsreformer. Uden reformer vil Frankrigs konkurrenceevne falde yderligere. De seneste 5 år er eksportens andel af BNP faldet til 20 pct. fra 25 pct.

Tidligere – før euroen – kunne Frankrig løse problemet ved inflation at tænde for seddelpressen.

Alle regeringer er i øvrigt interesseret af en lettere inflation, for inflation skaber økonomisk tilvækst. Inflation betyder samtidig at statsgælden som andel af BNP falder!

Derfor ser mange lande mildt på ECB’s udpumpning af likviditet, der i sidste ende vil medføre inflation.

BørsUdsigten vurderer, at Frankrig trainerer (afventer), at der kommer gang i væksten i Europa – og kan køre på frihjul – når væksten begynder at komme.

Umiddelbart er der ingen politisk vilje til at gennemføre nødvendige reformer – men Frankrig skifter også ministre hurtigere end vores egen statsminister Helle Thorning.

Det er utilfredsstillende for de øvrige Eurolande, at Frankrig ikke ønsker at overholde euroens konvergenskrav.

Det er med til at svække stabiliteten og værdien på euroen, da der er tale om den næststørste økonomi.

 

Fortsat latent Gældskrise

Den franske case underbygger BørsUdsigten’s langsigtede forventning om at Frankrig fortsat er det endelige mål – og at gældskrisen, der startede i Grækenland endnu ikke har forladt Eurozonen. Krisen vil tage et andet mønster end den gældskrise vi har set i de øvrige Middelhavsøkonomier, efter ECB har sat ”seddelpressen” i gang og sat de små flittige elektroner på overarbejde.

Så længe eurosamarbejdet ikke fungerer, har vi en god forklaring på euroens svækkelse – men inflation, og efterfølgende devalueringer, har jo altid væres sydeuropæernes måde at løse deres problemer på.

Så må vi se om der på et eller andet tidspunkt kommer en opsplitning i en NEURO (Northern euro), (New euro) eller (No euro)

 

ECB møde

Over middag er der rentemøde i ECB, med efterfølgende pressemøde. Så må vi se om centralbankchef Mario Draghi kan hive nogle hvide kaniner op af hatten på bedste tryllekunstnermaner. BørsUdsigten’s bedste bud er yderligere opkøb af obligationer.

 

Wall Street

Wall Street lukkede markant lavere i går, onsdag.

Som opvarmning til fredagens beskæftigelsestal, kommer de ugentlige tal for førstegangsansøgere til arbejdsløshedsunderstøttelse. Lad os håbe, at de holder sig nede under 300K, da der er en god indikation for jobskabelse.

Onsdagens ADP beskæftigelses indikation for det private jobmarked var en lille positiv overraskelse – men for gode beskæftigelsestal kan resultere i en hurtigere tilbagerulning til ”normale” renteniveauer.

BørsUdsigten vurderer ikke, at det er renteudviklingen, der bør ”bekymre” markedet mest – men udviklingen i USD – som vil dæmpe aktiestigningerne. Modsat er det jo dejligt at investere i et land, hvor valutaen stiger – så ”tjener man på gyngerne hvad man taber på karrusellen”, og muligheden for ”The Perfect Bull” er til stede, og helst fra et lavere udgangspunkt.

Dow Jones lukkede onsdag med et fald på 1,4 pct. (238,19 point) i indeks 16.804,71.

S&P500 lukkede med et fald på 1,3 pct. (26,13 point) i 1.946,16.

Nasdaq Composite lukkede med et fald på 1,6 pct. (71,30 point) i 4.422,09.

 

S&P500 Teknisk Vurdering

Ser vi på dagschartet for S&P500 (1.946), fik vi endnu en chance til at åbne baisse/shortpositioner ved testen af den gamle støtte nu modstand i 1.982 niveauet. Bouncen var helt ”efter bogen”.

SHS – formationen – den midlertidige top – er hermed endeligt bekræftet.

BørsUdsigten’s målzone i 1.940-30 niveauet – med mulighed for test af 1.910-900 niveauet (magnet), er indenfor rækkevidde de kommende dage.

Tertiært er der tale om en veldefineret accelererende nedtrend.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten taget gevinst hjem ved bruddet af 2.008 niveauet (stigende trendlinie). BørsUdsigten har åbnet en spekulativ shortposition ved bruddet af 1.980 niveauet. Der afdækkes (tages gevinst) dynamisk ved brud af den faldende trendlinie i 1.973 niveauet.

Sekundært har Børsudsigten fået udløst stop loss i 1.992 af den position, der blev købt ved det ”falske” købesignal i 2.007. Der er åbnet en baisseposition (short) ved bruddet af 1.958 niveauet

Primært har BørsUdsigten en købestrategi. Gevinsthjemtagning ved brud af 1.901 niveauet.

De korte indikatorer er ved at nå extremt oversolgt niveau, hvilket betyder, at vi skal gøre klar for en opbremsning (under normale omstændigheder).

Signalmodellerne ligger i rent sælg.

Ovennævnte vurderinger benyttes til at vægte eksponeringen på de amerikanske aktier.

Udviklingen i S&P500 / USD viser hvor vigtigt det er, at ligge rigtigt i markedet når de ”store” bevægelser indtræffer. Uviklingen underbygger BørsUdsigten som Risikostyringsværktøj! Se de seneste udgaver af BørsUdsigten, for dokumentation.

 

02SPCH

 S&P500: Dagschart

Renten

Renten på den amerikanske 10 årige statsobligation faldt med 0,10 pct. til 2,40 pct. Den toårige rente faldt med 0,06 pct. til 0,51 pct., og den 30 årige rente lå 0,11 pct. lavere i 3,10 pct.

Antallet af låneansøgninger til finansiering af boliger lå uforandret. Det kan undre, at låneansøgningerne og refinansieringen ikke stiger, når der er tale om faldende renter – man det kommer måske i løbet af næste uge. BørsUdsigten undrer sig dog såre over, at realkreditrenten holder sig nede samtidig med tilbagerulningen af QE. Den lave rente burde også give plads til stigende bolighandel.

 

USD/DKK

USD noteres kl. 07:51 i 5,884 (5,90) for 1 USD. EUR/USD noteres i 1,265 (1,262) for 1 USD. USD/JPY noteres i 108,7 (109,9). EUR/JPY noteres i 137,5 (138,6).

Det tekniske spørgsmål bliver om man skal bruge tilbageslaget til at købe USD?

USD/DKK Teknisk

Ser vi på dagschartet for USD/DKK (5,885), sker der en mindre opbremsning. Dete kan åbne op for en mulighed for at “hoppe på vognen”. Med den overkøbte situation in mente, vurderer BørsUdsigten, at man kan være “heldig” at time en entry bedre.

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt vores position i 5,78 niveauet, og der sælges trendfølgende ved brud af 5,90 Og det er NU! Der åbnes ikke en reverse (modsatrettet position).

Sekundært har BørsUdsigten købt en position i 5,51 niveauet. Der hjemtages gevinst ved brud af 5,84

De korte indikatorer er vendt i ekstremt overkøbte niveauer.

Signalmodellerne ligger i rent køb

 

02USDDKK

USDDKK: Dagschart

 

Guld

Guldprisen noteres til morgen i 1.220 (1.207) USD pr troy ounce (31.1035 g)

BørsUdsigten noterer, at timechartet laver en bounce. Umiddelbart ligner det en invers SHS formation, hvilket vil blive endeligt bekræftet ved et brud af 1.225-27 niveauet. Endelig bekræftelse vil udløse et objektiv til 1.250-60 niveauet. Neckline blev brudt i 1.216 niveauet.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten åbnet en shortposition ved bruddet af 1.275. Der er hjemtaget gevinst / positionen er lukket ved bruddet af 1.217 niveauet (afdækning). Der købes ved brud af 1.228 niveauet.

Sekundært har BørsUdsigten åbnet en shortposition i 1.275 niveauet. Der afdækkes – positionen lukkes ved brud af 1.223 niveauet. BørsUdsigten køber i givet fald en position i1.230 niveauet.

 

Olie

Olieprisen noteres lavere til morgen, torsdag.

WTI, er senest noteret i 90,69 (91,58) USD pr. tønde. UK Brent kvaliteten noteres i 94,11. (94,77) USD pr. tønde.

 

Asien

De asiatiske aktiemarkeder noteres lavere til morgen, torsdag.

Kina holder lukket indtil den 7. oktober. Hong Kong holder også lukket i dag, torsdag.

Der er for øjeblikket tale om en styrkeprøve mellem Hong Kong og Kina. Udvikler situationen sig, kan det betyde, at Hong Kong mister sin status som finansielt centrum. Hong Kong har indtil nu været underlagt Engelsk jurisdiktion, og dermed engelsk lovgivning – hvilket har givet udenlandske firmaer en juridisk tryghed – og kendskab til spillereglerne (lovgivningen).

Nikkei225 falder med 2,1 pct. (338 point) i indeks 15,744. Hang Seng holder lukket i indeks 22.933. Kina’s CSI300 holder lukket i indeks 2.451. Sydkoreas Kospi falder med 0,7 pct. (14 point) i indeks 1.978. Australien ASX200 ned med 0,8 pct. (40 point) i 5.294.

Alle noteringer en rigtig god time tid før luk, så der er IKKE tale om lukkenoteringer.

 

Teknisk Vurdering OMXC20

 

Ser vi på dagschartet for C20 (763), hænger vi lidt efter de udenbyes markeder.

 

BørsUdsigten ser en lille tertiær konsolidering mellem 771 niveauet og 761 niveauet, hvilket igen betyder at vi har fokus på den kortsigtede udbrudshandel.

Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst i 772 niveauet (købt i 743 niveauet). BørsUdsigten åbner en shortposition ved brud af 761 niveauet, og der afdækkes ved brud af 771 niveauet.

Sekundært har BørsUdsigten taget gevinst hjem ved bruddet af 662 niveauet (købt i 743 niveauet). BørsUdsigten åbner en shortposition ved brud af 750 niveauet.

Primært har BørsUdsigten køb af danske aktier, og der tages gevinst ved brud af 703 niveauet. (200 dages glidende gennemsnit).

02C20CH

C20: Dagschart

 

De korte indikatorer er vendt og er på vej ned i oversolgt territorium.

 

Signalmodellerne ligger i køb bortset fra et salgssignal – som en rød advarsel – fra MacD.

 

Analyse & Graf: Vikingen

Allan ThestrupBørsUdsigten

 

 

BørsUdsigten’s opgave er at vurdere, og beskrive de markedsmæssige risici. Den selskabsspecifikke risiko lader vi andre om.

Pas på det overordnede aktiemarked ingen aktie er uberørt af den overordnede udvikling – heller ikke kvalitetsaktier, som A.P. Møller Mærsk, Coloplast, og Novo Nordisk.

 

Om valg af indeks!

Der skal retvisende og ikke manipulerede input (C20 cap) til, for at give retvisende signaler!

Desværre kan du ikke som teknisk analytiker bruge det nye C20 Cap til noget som helst, da der er tale om et manipuleret indeks, der ikke siger noget som helst om likviditeten i markedet.

Det betyder samtidig, at man ikke kan se styrken i en trend, da man heller ikke opgør omsætningen. Omsætningen er en væsentlig faktor, når man skal se på udviklingen, og tolkningen af aktiebevægelser, herunder identifikation af vendesignaler (toppe og bunde), samt konsolideringer / udbrud fra disse.

Man SKAL kunne se hvor mange penge der er i markedet – ikke et skønhedsbillede af en indeksvurdering.

Derfor dækker BørsUdsigten ikke dette indeks – da det er ubrugeligt/misvisende i teknisk sammenhæng!


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.