Årsag til Stigende Rente!

BørsUdsigten: ETF’erne – årsag til den næste krise? Tilbagebetaling af Gæld! Der er Tale om en Korrektion!

 

C20 indekset lukkede tirsdag med et fald på 0,4 pct. (3,21 point) i indeks 907,42.

De europæiske aktiemarkeder lukkede tirsdag med stigninger på mellem 0,1 pct. og 4,4 pct. på de 3 toneangivne indeks (FTSE100, CAC40 og DAX30) BørsUdsigten har valgt at følge.

Wall Street lukkede tirsdag uforandret til et fald på 0,2 pct. for de tre index BørsUdsigten har valgt at følge.

De asiatiske aktiemarkeder noteres uensartet / afventende til morgen, onsdag.

De toneangivne europæiske aktieindeks ses åbne med stigninger på mellem 0,0 pct. og 0,3 pct., når vi lægger morgenens handel med indeksfutures til grund.

De toneangivne amerikanske indeks indikeres, at åbne med stigninger på mellem 0,0 pct. og 0,2 pct., såfremt Wall Street åbnede nu til morgen,tirsdag.

 

C20: Vurdering og Strategi

Ser BørsUdsigten på dagschartet for C20 (907), ligger C20 indekset fortsat i frit fald. Tirsdag var vi nede og teste 895,80 niveauet; men vi fik en rebound i form af en lang hale. Det udsender et lille købesignal.

Det psykologiske støtteniveau i 900 afviste angrebet i denne omgang.

BørsUdsigten vurderer, at det danske aktiemarked befinder sig midt i en korrektion, hvilket vil sige et fald på over 10 pct.

BørsUdsigten fik et rent EXIT signal ved bruddet af den gamle bundlinie i 951 niveauet.

Der er fortsat gode chancer for et “A Fools Rally” (rebound) op imod 951 niveauet – men det kræver at de udenbyes markeder understøtter en bevægelse. Ved et Fools Rally forståes, at de investorer, der har tabt penge løber med på en optur (rebound) for at tjene noget af det tabte hjem. Somme tider lykkes det (;-D)

Tertiært / spekulativt (kort sigt) har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 980 niveauet. Genkøb (og lukning af short) ved brud af 910 niveauet. Der er åbnet en short ved bruddet af 973 niveauet. Strategi: Sælg.

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 1,010 niveauet. Genkøb ved brud af 973 niveauet. Der er åbnet en short ved bruddet af 986 niveauet. Lukning af short (hjemtagning af gevinst) ved brud af 970 niveauet. Strategi: Sælg

Primært har BørsUdsigten solgt en lang position ved bruddet af 1.004 niveauet. Nyt købesignal ved brud af 1.004 niveauet. Strategi: Sælg

BørsUdsigten ikke siden mandag i sidste uge haft eksponering mod danske aktier.

C20: Dagschart

Strategierne bruges til timing, risikostyring, og balancering af risikoen / muligheden i din aktiebeholdning, eller sagt på en anden måde, hvor mange aktier skal jeg ligge med i relation til den aktuelle markeds- risiko / potentiale.

Husk! TA er ikke en objektiv videnskab – men en måde til at identificere en mulig udvikling – baseret på de aktuelle handler og markedets psykologi!

 

Dagens C20 Udsigt

BørsUdsigten vurderer, at de danske aktier ved C20 indekset, vil åbne uforandret til lidt højere til morgen, onsdag

Regnskab fra Tryg på torsdag den 11. oktober, der sandsynligvis vil have en afsmitning på de øvrige forsikringaktier. Tryg er dog repræsenteret i Norge (Vesta) og Sverige (Trygg Hansa), så udover Danmark kommer der også indikationer på de øvrige skandinaviske lande. Forventet kvartalsudbytte DKK 1,65

 

ETFerne Årsag til den næste Finanskrise?

I fortsættelse af BørsUdsigten’s vurdering i går om ETF’er skal lige tilføjes

ETFerne kan være årsag til den næste finanskrise, da handel med disse påvirker de underliggende aktier, og giver unuanceret salg / køb af de underliggende værdier. Dybden aktiemarkedet bliver mindre.

Endvidere vil manglen på investorer (stockpickere) bevirke en nedgang i de direkte aktieinvesteringer. Køberne skal findes når Momentum ændres – men volatiliteten i markedet er blevet større.

BørsUdsigten finder det utroligt at Finanstilsynet kan godkende ETFer til privatpersoner. Der må have været et stort pres (lobbyarbejde) fra store banker og fondsbørsen’s side.

Det er “Dumme Penge” når man investerer uden at sætte sig ind i de underliggende aktiver!

ETF’ere er og bliver “dumme penge” skabt til at øge omsætningen for Banker og Markedspladser!

 

Årsagen til den Stigende Rente!

Den største årsag til en aktiekorrektion er at likviditeten og kreditskabelsen bliver trukket ud af markedet. Det sker p.t. i USA, hvor Fed ikke geninvesterer amortisationerne og statsobligationerne. For øjeblikket trækkes der pæne beløb ud af pengemarkedet – pengene bliver dyrere – men den private kreditskabelse er fortsat stor – da bankerne har fra adgang til at trække på FED.

Renten er naturligvis en faktor – men ikke den faktor journalister og kommentatorer tillægger den. Naturligvis øges risikoen for at der bliver trukket penge ud af aktiemarkedet, når den alternative rente stiger. Det betyder, at man ikke “taber” penge, når man stiller sig på sidelinien (risikoen bliver mindre).

Ser man på Italien, får budgetforslaget med en stigning på 2,4 pct. skylden for rentestigningerne.

Intet kunne være mere forkert.

Årsagen til at renten stiger i Italien er: At ECB har halveret deres obligationskøb (QE), og ingen investor med respekt for sig selv ville købe Italiensk statsgæld til samme priser som ECB’s centralbankchef Mario Draghi (det er heller ikke hans egne penge), hverken før eller efter budgetforslaget.

De sydeuropæiske renter skal tilbage i en ny balance mellem udbud og efterspørgsel.

Indirekte har ECB dækket sydeuropæernes underskud på finansloven til 0 rente. Nu skal prisen for manglende reformer betales.

Ved ikke at købe obligationer op, strammer ECB kreditskabelsen inddirete likviditeten og kreditskabelsen, og det medfører dyrere penge (stigende renter).

Det der gør ondt er: Tilbagebetaling af Gæld!

  • Og nu skal gælden tilbagebetales

Stramningerne i likviditeten vil på et eller andet tidspunkt ramme aktiemarkedet – Spørgsmålet er som altid: Hvornår?

 

OMX S30: Strategi og Vurdering.

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S30 indekset i 1.624 (plus 0,2 pct. (3,30 point), afviste den gamle bundlinie i 1.617 niveauet, og der er nu tale om en base, med en toplinie i 1.677 niveauet.

Brud af den faldende tertiære trendlinie i 1.619 niveauet (er sket ved en uforandret lukning i dag, onsdag) udløser et spekulativt købesignal, og mindst en opbremsning. Brud af toplinien i 1.677 niveauet vil bekræfte købesignalerne – og udløse et stærkt nyt forkromet købesignal!

Bruddet af den sekundært stigende trend i 1.648 niveauet har udløst salgssignaler, og indikerer mindste en opbremsning i stigningstakten. Nu må vi se om de kommende regnskaber kan ændre på det billede.

Spekulativt/Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 1.662 niveauet (købt i 1.640 niveauet). Genkøb og lukning af spekulativ short (hjemtagelse af gevinst) ved brud af 1.619 niveauet (Testes NU). Der er åbnet en spekulativ short ved bruddet af 1.648 niveauet. Strategi: Sælg.

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst (og åbnet short) ved bruddet af 1.648 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 1.648 niveauet, og åbning af short ved brud af 1.648 niveauet. Strategi: Sælg

OMXS30: Dagschart

 

DAX30: Strategi og Vurdering

Set BørsUdsigten på dagschartet for DAX30, i 11.977 (plus 0,3 pct. (30 point), er der tale om et mindre “flush out” og reversal, der oftest giver en positiv fortsættelse. Det indikerer, at vi skal op og lukke “gappet” mellem 12.170 niveauet og 12.212 niveauet.

Der fortsat tale om en accelererende nedtrend, der blev bekræftet ved bruddet af 12.140 niveauet. For øjeblikket testes støtteniveauet i 11.950 niveauet.

Presset på indexet kommer fortsat fra oven; men brud af 12.385 niveauet vil udløse mindst en sidelæns konsolidering. Tertiært /spekulativt udløses købesignal ved brud af den faldende trendlinie 11.980 niveauet.

Tertiært/spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 12.400 niveauet. Der er åbnet en spekulativ short ved brud af 12.270 niveauet. Genkøb (og lukning af short (hjemtagelse af gevinst) ved brud af 11.980 niveauet. Strategi: Sælg 

Sekundært har BørsUdsigten solgt (udløst stop loss) af en lang position ved bruddet af 12.140 niveauet. Genkøb ved brud af 12.373 niveauet. Åbning af short ved brud af 11.950 niveauet. Strategi: Sælg.

DAX30: Dagschart

 

Wall Street

Wall Street lukkede uensartet tirsdag.

BørsUdsigten glæder sig til at se, hvordan den stigende rente spiller ind på resultaterne i J.P. Morgan – Chase, Citygroup, og Wells Fargo, når de rapporterer Q3 på fredag. Har det været muligt at hæve rentemarginalen?

Dow Jones lukkede tirsdag med et fald på 0,2 pct. (56,21 point) i indeks 26.430,57.

S&P500 lukkede med et fald på 0,1 pct. (4,09 point) i indeks 2.880,34.

Nasdaq Composite lukkede med en stigning på 0,0 pct. (2,07 point) i 7.738,02.

 

S&P500: Vurdering og Strategi

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S&P500 (2.880), er der fortsat tale om en sidelæns konsolidering, og en mulig dobbelt top på den korte bane. Det sker efter bruddet af den sekundært stigende trendlinie i 2.920 niveauet, og efterfølgende den tertiære horisontale trendlinie i 2.907 niveauet. Begge udløste / bekræftede salgssignaler. Der er således tal om en bekræftet tertiær nedtrend, og en Dobbelt Top, der skal følges.

Tertiært vil et brud af 2.884 udløse et spekulativt købesignal og mindst en opbremsning på det tertiære plan. Brud af 2.865 niveauet vil bekræfte nedtrenden.

Sekundært skal vi over 2.937 niveauet for at neutralisere den midlertidige topformation.

Den nuværende chartformation udsætter angrebet på 3.000 niveauet er igang. BørsUdsigten vurderer fortsat, at der er Magnet i psykologiske niveauer (;-D). Det vil sige, at regnskaberne og aktietilbagekøbsprogrammerne skal trække indekset op i 3K; men med en langsommere fart, da der er fundamental modvind i renteudviklingen.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 2.920 niveauet. Der er åbnet en spekulativ shortposition ved bruddet af 2.907 niveauet. Genkøb og lukning af short (hjemtagelse af gevinst) ved brud af 2.884 niveauet. Strategi: Sælg.

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst (og åbnet short) ved bruddet af 2.920 niveauet (købt i 2.858 niveauet). Genkøb og lukning af short ved brud af 2.937 niveauet. Strategi: Sælg. 

Primært har BørsUdsigten genkøbt en lang position i 2.120. Der hjemtages gevinst ved brud af 2.769 niveauet. Strategi: Køb.

BørsUdsigten har ikke længere fuld eksponering på Wall Street.

USD – se vurdering USD/DKK krydset nedenfor.

S&P500: Dagschart

 

Renten

Renten på den amerikanske 10årige statsobligation noteres 0,03 pct. lavere i 3,21 pct. Den toårige rente noteres 0,01 pct. højere i 2,89 pct., og den 30årige rente noteres 0,06 pct. lavere i 3,37 pct.

Renten på den tyske 10årige Bund noteres 0,02 pct. lavere i 0,55 pct. Den 2årige noteres 0,02 pct. højere i minus 0,54 pct., og den 30årige noteres 0,01 pct. højere i 1,16 pct.

 

Valuta

USD noteres kl. 07:00 i  6,484 (6,489) DKK for 1 USD. EUR/USD noteres i 1,151 (1,15) for 1 EUR. USD/JPY noteres i 113,1 (113,1) EUR/JPY noteres i 130,1 (130). EUR/DKK noteres til morgen i 7,46 (7,46). GBP/DKK 8,534 (8,502)

 

USD/DKK Teknisk chart og vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for valutakrydset USD/DKK (6,485), er der fortsat  et “lille flag” (konsolidering) med en toplinie i 6,50 niveauet og en bundlinie i 6,46 niveauet, under udvikling. Brud af disse niveauer SKAL følges. BørsUdsigten noterer, at valutakrydset var oppe og teste 6,525; men sælgerne var for stærke.

Der blev udløst et tertiært salgssignal ved bruddet af 6,48 niveauet. Det indikerer mindst en sidelæns konsolidering. Endvidere er der tale om en bekræftet sekundær nedtrend – helst ved et brud af 6,46 niveauet (ovenfra). Bekræftet brud af 6,50 niveauet vil annullere den sekundære trendkanal, og den tertære konsolidering.

BørsUdsigten anlægger en overordnet udbrudsstrategi!

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten solgt en lang position ved bruddet af 6,48 niveauet (købt i 6,37 niveauet).  Genkøb ved brud af 6,50 niveauet. Åbning af short ved brud af 6,45 niveauet. Strategi: Sælg

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 6,38 niveauet. (solgt i 6,475 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 6,46 niveauet. Der åbnes short ved brud af 6,31 niveauet. Strategi: Køb

USD/DKK: Dagschart

 

Guld: Vurdering og Strategi

Guldprisen noteres til morgen, onsdag, i 1,189 (1.192) USD pr. troy ounce (31.1 g).

Ser BørsUdsigten på dagschartet for guld (1.189), er der udløst et tertiært salgssignal ved bruddet af 1.197 niveauet.

Sekundært er der tale om en sekundær sidelæns konsolidering med en toplinie i 1.215 niveauet og en bundlinie i enten 1.183 eller 1.173 niveauet.

Overordnet er der tale om en Udbrudsstrategi!

BørsUdsigten vurderer fortsat, at brud af 1.215 vil udløse det “guldforcromede” købesignal.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten solgt (hjemtaget gevinst) af en lang position ved bruddet af 1.199 niveauet. Genkøb ved brud af  ved brud af 1.215 niveauet. Åbning af short ved brud af 1.183 niveauet.  Strategi: Sælg.

Sekundært har BørsUdsigten solgt (stop loss) en lang position ved bruddet af 1.195 niveauet. Genkøb ved brud af 1.215 niveauet. Åbning af short ved brud af 1.173 niveauet. Strategi: Sælg 

Benyt guldprisen/chartet (skattekortet (;-D) til eksponering mod guldmineaktier / guldaktiver. Husk at tjekke med USD chartet om der skal afdækkes / terminsikres

Guld: Dagschart.

 

Olie: Vurdering og Strategi

Olieprisen noteres uforandret til lidt højere til morgen, onsdag.

Nymex Crude/WTI, er senest noteret i 74,59 (74,64) pr. tønde. UK Brent kvaliteten noteres i 84,87 (84,41) USD pr. tønde.

Ser BørsUdsigten på dagschartet for UK Brentkvaliteten (84,9), har vi haft et lille “flush out” i olieprisen ned til 82,6 niveauet, hvilket oftest er et købesignal. Den spekulativt faldende trend er blevet brudt nedefra i 84 niveauet, hvilket gav et spekulativt købesignal, og mindst en opbremsning af den faldende trend / starten på en ny optrend.

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 84 niveauet. Stop loss ved brud af 83,75 niveauet. Åbning af short ved brud af 83,50 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 73 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 82,5 niveauet, og åbning af short ved brud af 82,5 niveauet. Strategi: Køb

Olieaktier handles efter signalerne fra den underliggende råvare. I dette tilfælde UK Brent.

UK Brent: Dagschart

 

Asien

De asiatiske aktiemarkeder noteres uensartet til morgen, onsdag.

Nikkei225 stiger med 0,1 pct. (24 point) i indeks 23.493. Hang Seng stiger med 0,5 pct. (129 point) i indeks 26.302. Kina’s CSI300 falder med 0,5 pct. (15 point) i indeks 3.273. Sydkoreas Kospi falder med 1,2 pct. (26 point) i indeks 2.227. Australien’s ASX200 stiger med 0,1 pct. (9 point) i 6.050.

Alle noteringer en rigtig god time tid før luk, så der er IKKE tale om lukkenoteringer.

 

Analyse & Graf: Investing.com             

 

Allan Thestrup – BørsUdsigten allan@borsudsigten.dk

Tlf. 2258 0126

 

Ansvarsfraskrivelse:

Ovennævnte vurdering er uden ansvar – og baseret udelukkende på teknisk analyse og handelstekniske erfaringer. BørsUdsigten opfordrer til at hvis man ikke er professionel – søger rådgivning. Det er dig alene, der er ansvarlig for gevinst og tab ved brug af BørsUdsigten’s vurderinger!

 

Vigtigt! (gentagelse igen – igen – igen – igen)

Få Styr på Markedsrisikoen!

BørsUdsigten er et risiko- og optimeringsværktøj, der registrerer markedets bevægelser, og kommer med vurderinger og strategier til eksponeringen i aktiemarkedet.

Markedsudviklingen udgør ca. 80 pct. af en akties værdi, og resten af individuelle faktorer.

Derfor er det vigtigt at forholde sig til markedsrisikoen, når man handler.

Det er her BørsUdsigten kommer ind i billedet!

Ovennævnte vurderinger og strategier benyttes til at vægte eksponeringen af ens aktiebeholdning i relation til trenden på aktiemarkedet.

Du kan også bruge BørsUdsigten’s strategier alene ved, at handle på købs- og salgssignaler, og vægte antallet af købte og solgte aktier efter ens egen investeringshorisont.

BørsUdsigten har valg en basisportefølje (primær), en mellemlang (sekundær) og en kort spekulativ indgang (tertiær). Dette for på en enkel måde at minimere risikoen, og kun have aktier / positioner, når investorerne ser positivt på markedet.

Med BørsUdsigten’s strategi undgår man at købe for sent og sælge for tidligt!

Det er naturligvis op til den enkelte investor at vægte ovennævnte til ens risikoprofil.

Når BørsUdsigten skriver, at der skal åbnes en short er det et tilvalg, hvor man hos mange internetmæglere kan ”låne” aktier og spekulere i kursfald – eller man kan benytte ETF (Exchange Tradede Funds) – ofte gearede – til at afdække risiko og spekulere i kursfald. Vær opmærksom på skatteforhold.

BørsUdsigten tager ikke hensyn til eller forholder os til skatteforhold i vores vurderinger! Det er op til læserne selv.

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

 
Analyse printet fra AktieRådet: https://aktieraadet.dkURL til analyse: https://aktieraadet.dk/dumme-penge/

Copyright © 2017 AktieRådet. All rights reserved.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.