Væksten skrumper

Væksten fortsætter med at skrumpe på verdensplan. Håbet om øget investering i industrien er i første omgang udeblevet, hvilket er med til at øge uroen på de finansielle markeder.

SimCorp leverer mandag aften et regnskab, der viste vækst i både top- og bundlinien i 2015. Omsætningen gik fra 241,1 mio. euro til 277,9 mio. euro i 2015. Resultat efter skat blev på 52,5 mio. euro mod 41,5 mio. euro. Ordrebeholdningen har en værdi af 24,1 mio. euro, hvilket er 8 mio. euro mere end i 2014. Forventningerne til 2016 er noget mindre end de opnåede i 2015, hvilket var med til at sende aktien ned med over 5 pct. tirsdag. Der er fortsat en faldende tendens i de tre indikationsmodeller, hvilket viser, at man skal afvente udviklingen.

ALK-Abello siger farvel til deres administrerende direktør, hvilket fik aktien til at reagere negativt i starten af tirsdagen, men kursen steg sidst på dagen. Der er køb i aktien på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit ligger som støttelinie i niveauet 840 og 935. Der er en positiv tendens i Momentum på uge- og månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 1000, som var en top i 2005 og en bund i slutningen af august 2007.

Sydbank skuffede markedsdeltagerne onsdag, som sendte aktien ned over 6 pct. Tendensen er fortsat i en faldende trend. I august var kursen oppe i 270 og nu er kursen i 180. Der er fortsat en faldende tendens i MACD. På månedsniveauet er der en faldende tendens i Momentum, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

Monberg & Thorsen samt Højgaard Holding undersøger muligheden for at fusionere de to selskaber. De to selskaber har i forvejen fusioneret deres entreprenør forretninger, som hedder MT Højgaard.

Monberg & Thorsen-aktien handles vandret i niveauet 400-450, og det har stået på siden august. Det betyder, at Momentum på månedsniveauet er faldet tilbage og det ser ikke interessant ud. Højgaard Holding toppede i september i niveauet 450 og har siden været i en faldende tendens, som ramte niveauet 340 i midten af februar. I dag handles Højgaard Holding i niveauet 390-400. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Stigningen i kursen i denne uge betyder, at den faldende trend er brudt. De glidende gennemsnit på ugebasis er blevet brudt at stigningen og holder den, bliver der etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Bollingerkanalen har ligeledes etableret et købssignal efter 16 uger i salg. Nærmeste modstandsniveau er ved 440 og det blev sidst testet i september.

Den kommende uge byder på en række regnskaber for et par mellemstore selskaber. Tirsdag er det Københavns Lufthavne, Royal Unibrew samt William Demant. Onsdag er der regnskab fra Alm. Brand, D/S Norden samt Totalbanken. Torsdag er det BoConcept og Santa Fe. Fredag slutter af med Schouw.

Københavns Lufthavne er en stabil udbytteaktie, som de sidste mange år har udbetalt hele deres overskud til aktionæren. Aktien har bevæget sig vandret i niveauet 3200-3800 og det har stået på siden foråret 2015.

Schouw har genetableret den stigende tendens efter at have tabt godt 80 point fra midten af december til midten af januar. Nu handles aktien i niveauet 400-405. Bollingerkanalen er fortsat i salg og går først i køb ved brud af niveauet 407.

C20 på ugebasis.
C20 på ugebasis.

C20 fortsætter med at stige, men den faldende tendens er ikke brudt trods stigningen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 950 som et modstandsniveau. Der er en stigende tendens i indekset har trukket op i Momentum og RSI på ugebasis. Men den faldende tendens i de to indikationsmodeller er ikke brudt trods stigningen. Nærmeste modstandsniveau er ved 975 og herefter i niveauet 1000, mens nærmeste støtteniveau er ved 880. Anbefaler at man afventer udviklingen. Bryder kursen over 940, er den faldende tendens brudt, og så bør man tjekke sin kandidatbænk.

DK Portefølje
TDC og SAS på salgslisten. 

DK

Nordisk Portefølje
Sælger Swedol. 

Nord

Holder støtteniveauet?

De amerikanske indeks har samlet støtte siden midten af januar og stabiliseringen af kursniveauerne i indeksene får Momentum til at stige.

Torsdagens nøgletal var på niveau med, hvad marked havde ventet. Antallet af nytilmeldt ledige landede på 272.00 mod forventede 270.000. Ordreindgangen på varige forbrugsgoder steg med 4,9 pct. mod forventede 2,9 pct.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Medtronic, Hewlett Packard, AutoZone samt Brown-Forman.

Dow Jones
Dow Jones

Dow Jones Industrial Average fortsætter med at bevæge sig vandret i niveauet omkring 16.500. Den vandrette formation har fået Momentum og RSI til at stige på ugebasis. Bollingerkanalen er fortsat i salg og modellen går først i køb ved brud af niveauet 17.100. Nærmeste modstandsniveau er ved kursniveauet 17.200, mens nærmeste støtteniveau er ved 16.000.

S&P 500
S&P 500

 

S&P 500 bevæger sig vandret i niveauet 1850-1950. Den vandrette formation har stået på siden midten af januar. Den vandrette formation har trukket op i de to indikationsmodeller Momentum og RSI. Bollingerkanalen er i salg på ugebasis og skal over 2000, før det bliver til en signalændring. Nærmeste modstandsniveau er ved 2000, som var en bund i december.

Nasdaq Comp.
Nasdaq Comp.

Nasdaq Composite har ligeledes haft et par uger med konsolidering og indekset har bevæget sig vandret i niveauet 4400-4600 med en enkelt uge i niveauet 4300. Konsolidering i indekset har fået Momentum til at stige igen og der er etableret en stigende tendens, som har brudt den faldende tendens. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit er i niveauet 4800. Bollingerkanalen er i salg og går først i køb ved brud af niveauet 4850.
Strategi: Køb ikke for tidligt.

 

 

Nikkei bevæger sig vandret
Det japanske marked bevæger sig vandret i niveauet omkring 16.000. På dagsniveauet har det givet et købssignal i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og kan der komme lidt vækst i kursen, bliver der etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. Der er en stigende tendens i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD begynder at etablere en bundformation.

Nikkei
Nikkei

Bollingerkanalen og Parabolic er fortsat i salg på ugebasis, og kursen skal over 18.500 og 19.000, før der kommer et købssignal i de to modeller. Momentum på månedsniveauet er fortsat faldende og indikerer, at man skal afvente.
Strategi: Ser ikke interessant ud endnu.

Stockholm på ugebasis
Stockholm på ugebasis

OMX S30 holder fast i sit købssignal på dagsniveauet fra midten af februar og er på vej mod modstandsniveauet 1400. Den stigende tendens i det svenske indeks trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er ligeledes en stigende tendens i Momentum på månedsniveauet, hvilket bekræfter, at man skal sat på svenske aktier. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt af den stigende tendens i indekset, mens det lange glidende gennemsnit på ugebasis er i niveauet 1425.
Strategi: De svenske aktier ser interessante ud, og man kan måske supplere op i de mest interessante.

Elekta
Elekta

Blandt de store aktier har følgende mest Momentum: Elekta, Nibe, Lifco samt Peab. Elekta er fortsat med i den nordiske portefølje, og der bliver holdt fast i aktien, da målkursen er 80, og der var et modstandsniveau i december. Næste modstandsniveau er ved 90, som er modstandsniveau fra februar 2015.

Blandt de mellemstore selskaber har følgende mest Momentum: Arcam, Tobii, Oriflame, Semafo samt Rezidor Hotels. Semafo er et mine selskaber, der har fået medvind i aktien grundet den positive udvikling i råvarepriserne. Tobii-aktien falder tilbage i dag, da en række gamle aktionærer sælger deres post til en lavere pris end den i markedet. Anbefaler at man samler op i aktien på niveauet.

Dax 30
Dax 30

Frankfurt, Dax 30 kæmper med at komme igennem 9500. Der er etableret en bund i MACD og der er en stigende tendens i Momentum og RSI på ugebasis. Der blev etableret et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis for 7 dage siden. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 9800 og herefter i niveauet 10.200. Nærmeste støtteniveau er ved 9.100.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

BoConcept konsoliderer sig
Den børsnoterede møbelproducent konsoliderer sig i niveauet 360-460. Selskabet kommer med regnskab i næste uge. Aktien gik fra kurs 100 i marts 2015 til 390-400 ved årsskiftet. De tre indikationsmodeller Momentum, MACD og RSI har alle etableret en topformation i januar, hvilket indikerer, at aktien står stille. Nærmeste støtteniveau er ved 380 og herefter niveauet 300. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation og falder. Faldet betyder, at det glidende gennemsnit er blevet brudt på månedsbasis. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er fortsat i køb, men går i salg ved brud af niveauet 380 og 310.

BoConcept
BoConcept

Det seneste kvartalsregnskab viste en vækst i omsætningen på 13 pct. og en stigning i EBIT på 12 pct. Efter finanskrisen i 2008 var der en kraftig opbremsning i forbrugernes køb af nye møbler. Men de seneste par år er det gået fremad og meget indikerer, at det kan fortsætte.

Men en skuffelse i regnskabet vil sende  aktien ned. Afvent udviklingen.

 

Tre ny købssignaler i Bollingerkanalen i denne uge

Topdanmark, G4S og SimCorp har alle etableret et nyt købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen.

Topdanmark
Topdanmark

Topdanmark-aktien har været i en faldende tendens siden slutningen af februar 2015, hvilket betyder, at aktien har tabt omkring 35 pct. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og fortsætter den stigende tendens, så bliver der etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. Der er en stigende tendens i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD fortsat konsoliderer sig. Aktien tages med på kandidatbænken.

G4S
G4S

G4S har ligeledes etableret et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerer et ”Golden Cross” i løbet af et par dage. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI, mens MACD fortsat er faldende. Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation. Kursen skal over 22, før den faldende tendens er brudt. Tager aktien med på kandidatbænken.

SimCorp er faldet yderligere siden den sidste analyse fra den 12/2. Regnskabet var positivt, men forventningerne blev justeret. Aktien holder fast i støtteniveauet 280-300 og de glidende gennemsnit etablerer et ”Golden Cross” på dagsniveauet, hvis stigningen i aktien fortsætter i næste uge. Bryder kursen over 310, så er den faldende tendens brud. Aktien er med på kandidatbænken.

 

 

Styrke i råvarerne

Råvarerne viser styrke, hvilket er positivt på længere sigt og for Emerging markets, som er afhængig af udviklingen i råvarepriserne.

EUR/USD er faldet tilbage til støtteniveauet 1,1 og der er fortsat et ”gap” i niveauet 1,09-1,11, hvilket betyder, at der er divergens mellem MACD og Momentum på ugebasis, idet førstnævnte er faldende, mens sidstenævnte er faldende. Forventer derfor en uensartet tendens.

NOK/DKK bevæger sig vandret i niveauet 77-79,5 og udviklingen er afhængig af udviklingen i olie. Der er etableret en dobbelt bund på dagsniveauet. Bryder kursen igennem 79,5, er næste modstandsniveau ved 81.

SEK/DKK står stille i niveauet 79,5-80. Der er fortsat en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 80,5 og støtteniveauet er ved 78,5.

Guld
Guld

Guldet fortsætter den stigende tendens og efter en kort pause i sidste uge så testes modstandsniveauet 1240 igen.  RSI har ramt det overkøbte niveau på ugebasis, hvilket indikerer, at guldet har brug for en konsolidering i niveauet 1200-1240.

Metalvaremarkedet fortsætter den stigende tendens, men med en noget uensartet tendens. Bly er steget mindst af en håndfuld råvarer den seneste måned. Bly er kun steget med 3,5 pct., mens tin er steget med over 9 pct., mens kobber og aluminium er steget 4,5-4,7 pct.

Landbrugsprodukterne bevæger sig i forskellige retninger i øjeblikket. Hvede og sojabønnerne falder lidt tilbage, mens sukker har taget en rebound i denne uge, hvilket betyder, at der er etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen.

Olie
Olie

Brent Spot bevæger sig vandret i niveauet 32-36. Der er en positiv tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet. MACD og RSI fortsætter den stigende tendens på ugebasis.

De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet og Bollingerkanalen har etableret et købssignal. Bryder kursen igennem niveauet 36, så er næste modstandsniveau ved 38.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.