Tør du tænke langsigtet?

Hvilken formation tager udviklingen? Bliver det et V eller et W eller ender det hele med et L? Investorerne må væbne sig med tålmodighed, hvilket ofte er svært, da pengene brænder i lommen på de fleste, men det er tid til at vente på, at det åbner op igen.

Tankmarkedet har oplevet en positiv udvikling, da den faldende oliepris betyder, at flere kunder efterspørger kapaciteten til at opmagasinere den billige olie.  På det danske markeder er der Torm.  Teknisk betyder det, at der er etableret købssignal på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og at de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.

På ugebasis har de tre indikationsmodeller etableret en bundformation. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra i modellen. RSI er over 30. MACD er endnu ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra i modellen. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket giver et positivt signal for den langsigtede tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 58 og herefter i niveauet 66, mens nærmeste støtteniveau er ved 48 og herefter i niveauet 41-42.

NetCompany var indtil begyndelsen af marts i en opadgående tendens, men i midten af marts begyndte aktien at falde tilbage til niveauet 220 fra en top på 376. Faldet fik alle modeller til at etablere et salgssignal på både dags- og ugeniveauet. Aktien har fundet en bund ved niveauet 220 og handles allerede i niveauet 300-305. Den positive stigning betyder, at der er etableret købssignal på dagsniveauet, idet Bollingerkanalen har etableret et nyt købssignal og de glidende gennemsnit har brudt hinanden. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI er i en stigende tendens og har ramt niveauet 46-47, mens Momentum og MACD fortsat er i en faldende tendens. Der er ligeledes en faldende tendens i Momentum på månedsniveauet, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Nærmeste modstandsniveau er ved 320 og herefter i niveauet 350, mens nærmeste støtteniveau er ved 260 og herefter i niveauet 220.

NNIT kunne tirsdag meddele, at man havde indgået en kontrakt med Novo Nordisk på et mellemstort trecifret millionbeløb, som dækker de næste 5 år.  Torsdag kunne NNIT meddele, at de havde indgået en aftale med HK, som var større end den tidligere.  NNIT har igen været nede og teste støtteniveauet omkring 70-72, som blev testet ved månedsskiftet august/september. Holder niveauet ved 70-72, så er der etableret en dobbelt bund på ugebasis. Der er stadig salgssignal på ugebasis, mens der er etableret købssignal på dagsniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD endnu ikke har etableret en bundformation, men det har både RSI og Momentum. Aktien har etableret de første købssignaler på dagsniveauet, mens der endnu er salgssignal på ugebasis. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

Regnskaber efter påske: Torsdag er det Chr. Hansen og Fast Ejendom Danmark. Fra Sverige er der torsdag regnskab fra Atrium Ljungberg, Platzer Fastigheter Holding, TF Bank og Öresund. Fredag er det Kinnevik.

C25 på ugebasis.

C25-indeksen holder fast i købssignalet på dagsniveauet, da Bollingerkanalen er gået i køb for 7 dage siden. De glidende gennemsnit er tæt på at etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat salgssignal i alle modellerne. Kursen skal over niveauet 1400, før der bliver etableret et købssignal i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Momentum er fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Nærmeste støtteniveau er ved 1100 og herefter i niveauet 1040, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1200 og herefter i niveauet 1280.

 

DK Portefølje
Torsdag gik der udbytte fra Rockwool, som dukker op på din konto i løbet af 3 bankdage. Nyt krudt til når markedet engang finder en bund.

Nordisk portefølje
Sælger Kongsberg Automotive da selskabet skal igennem en emission både med aktieudvidelse og obligationer.


USA er hårdt ramt

Dagens amerikanske nøgletal viste et underskud på 39,9 mia. dollar mod forventede 40 mia. dollar. Antallet af nytilmeldte ledige ramte 6,6 mio. mod forventede 3,2 mio.
Rusland og Saudi Arabien har samtaler om at sænke olieproduktionen med 10 mio. tønder olie, hvilket har sendt prisen på olie op.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Delta Air Lines, RPM International, Levi Strauss & Co., WD-40 Comp., The Simply Good Foods Comp. samt Price Smart Inc.

S&P 500 tog en tur ned i niveauet 2200 i forrige uge, men har trods hjælpepakkerne tabt pusten og handles nu i niveauet 2530. På ugebasis er der stadig salgssignal over hele linien. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens og RSI har ramt niveauet 25. Indekset er i niveauet fra december 2016. Nærmeste støtteniveau er ved 2100 og herefter i niveauet 2000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2650  og herefter i niveauet 2800.

S&P 500 på ugebasis.

Nasdaq Composite handles fortsat i niveauet 7500. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra på dagsniveauet, og der er etablerede et “Golden Cross.  Bollingerkanalen på dagsniveauet er gået i køb  og støttelinien er i niveauet 7130.

Nasdaq med 3 “gaps” på dagsniv.

På ugebasis er der salg over hele linien, men lidt positive signaler kan ses i RSI og Momentum på ugebasis, idet begge har etableret en bundformation og stiger, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Momentum på månedsbasis er ved at etablerer en bundformation.  Indekset handles nu i niveauet omkring 7400. Nærmeste støtteniveau er ved 6800 og herefter i niveauet 6400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 7700 og herefter i niveauet 7900.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

 

Nikkei taber Momentum
Det japanske marked testede niveauet 19.000, men der var ikke meget Momentum i markedet, så indekset er faldet tilbage til 18.000. Bollingerkanalen på dagsniveauet er nu gået i salg igen og de glidende gennemsnit fik ikke etableret et ”Golden Cross”.

Store udsving i Japan.

På ugebasis er der salgssignal på ugebasis og kursen skal over 23.000, før der etableres købssignal i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit etablerede et salgssignal i form af et ”Death Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller. Momentum fortsætter den faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Nærmeste støtteniveau er ved 16. 500 og herefter i niveauet  16.000. Men der modstand i niveauet 19.500 og herefter i niveauet 20.500.
Strategi: Afvent udviklingen i det japanske indeks.

Det svenske marked.

OMX Stockholm 30 har været nede i niveauet 1280-1300, men er blevet handlet op i niveauet 1420-1460, De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”, men kursudviklingen er under de glidende gennemsnit, hvilket indikerer, at markedet mangler Momentum. På ugebasis er der salg over hele linien. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. RSI er under 30, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Nærmeste støtteniveau er ved 1300 og herefter i niveauet 1250-1260, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1480 og herefter i niveauet 1580. Der er 3 ”gaps” i grafen på dagsniveauet, som over tid vil lukkes.
Strategi: Afvent udviklingen.

DAX på ugebasis.

Frankfurt DAX 30 var nede og teste støtteniveauet 8500 og er siden handlet op til modstandsniveauet 10.000 og bevæger sig nu rundt i niveauet 9.500. Stigningen betyder, at der er etableret købssignal i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit endnu ikke har etableret et ”Golden Cross”, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Der er fortsat divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet MACD er i en faldende tendens, mens både Momentum og RSI forsøger at etablere en stigende tendens. RSI har ramt 20. Momentum på månedsniveauet har endnu ikke etableret en bundformation, hvilket indikerer, at man skal blive på sidelinien. Nærmeste støtteniveau er ved 8.500 og herefter i niveauet 8200-8300. Nærmeste modstandsniveau er ved 10.000 og herefter i niveauet 10.600.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er ALK-Abello, GN Store Nord og  DFDS.
ALK-Abello toppede i begyndelsen af februar i niveauet 2082 og i marts blev aktien handlet ned i niveauet 1240-1300, men siden da er aktien handlet op i niveauet 1530-1580. Stigningen betyder, at der er etableret købssignal på dagsniveauet, idet de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen har etableret købssignal for 5 dage siden.

ALK-Abello på dagsniveauet.

På ugebasis er der fortsat salgssignal i alle modellerne. Kursen skal over 1900, før der bliver etableret et købssignal og de glidende gennemsnit har netop etableret et ”Death Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD fortsætter den faldende tendens, mens der er en svag positiv tendens i både Momentum og RSI. RSI har trukket op i niveauet 38. Nærmeste modstandsniveau er ved 1800 og herefter i niveauet 1900, mens nærmeste støtteniveau er ved 1350 og herefter i niveauet 1200. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

GN Store Nord holder fortsat fast i den stigende tendens, når man ser på månedsbasis. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og det har stået på i 7 dage. De glidende gennemsnit har netop etableret et ”Golden Cross” torsdag. GN Store Nord-aktien gik fra 405-410 i februar til 230-235 i midten af marts. Nu handles aktien i niveauet 285-290, hvilket viser hvor meget aktier svinger bare på et par uger.

Store udsving i GN Store Nord.

På ugebasis er der salgssignal i signalmodellerne og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Death Cross”, hvilket giver et negativt billede af situation i GN Store Nord-aktien. De tre indikationsmodeller er alle også i en faldende tendens på ugebasis. RSI er under 40. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra.
Nærmeste støtteniveau er ved 265 og herefter i niveauet 235, mens nærmeste modstandsniveau er 310 og herefter i niveauet 330.

DFDS-aktien er faldet yderligere og har nu ramt niveauet 140, og man skal tilbage til 2015 for at finde aktien i det nuværende niveau. Udover den nuværende virussituation så er der også Brexit- udfordringen, hvilket har presset aktien ned. De lave olieomkostninger kan være et lille håndsrækning i en svær tid. I dagsgrafen er der 4 ”gaps”, og når det vender, skal nogen af dem lukkes.

Hold øje med eventuel rebound i den kommende tid.

På ugebasis er der salgssignal i alle modeller. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic gik i salg i slutningen i henholdsvis januar og februar. De glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” i midten af marts.

DFDS tre indikationsmodeller har alle været i faldende tendens og RSI har været under 5 og er nu kommet op i 8 og dermed er aktien fortsat meget oversolgt. Momentum på både uge- og månedsniveauet er ved at etablere en bundformation. Nærmeste støtteniveau er ved 120 og herefter i niveauet 105, mens nærmeste modstandsniveau er ved 180 og herefter i niveauet 205. Afvent udviklingen.

Rebound i olieprisen   
Guldet oplever store udsving i øjeblikket. I denne uge har det bevæget sig mellem 1460 og 1640. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, da MACD er faldende og Momentum er stigende. Anbefaler at man afventer udviklingen.

SEK/DKK: fortsætter op i en svagt stigende trendskanal. Der var en bund i niveauet 0,66 og nu handles krydset 68,2. På dagsniveauet er det korte glidendende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 68,6 som en modstandslinie. Der er salg i alle modellerne på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, hvilket betyder den svenske krone godt kan blive presset yderligere.

EUR/USD: har været faldende de sidste fem dage fra 1,11 til 1.08. Det har udløst et salgssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic.

Metalmarkedet: er fortsat i en faldende tendens, så man skal afvente udviklingen.
Landbrugsmarkedet: prisudviklingen i afgrøder har oplevet en korrektion efter en meget stor stigning i sidste uge. Det er kun ris, som er vendt rundt og stiger igen, mens orange juice er på et højt niveau.

Olieprisen på vej op igen?

Brent Spot var en tur under 24 dollar pr. tønden og nu er prisen i niveauet 31. Stigningen i olieprisen betyder ikke, at der er etableret købssignal endnu hverken på dags- eller ugebasis. RSI har etableret en bundformation i niveauet 10 og er nu kommet op i 20. Momentum er ligeledes ved at etablere en bund, men MACD fortsætter den faldende tendens.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.