Tid til konsolidering

Markederne har haft en pæn udvikling siden årsskiftet og mange har købt ind på en positiv udvikling i både vækst og indtjening i den kommende tid.

Der er fokus på bankerne, der i øjeblikket opjusterer forventningerne både nationalt og internationalt. Mandag var der fokus på Danske Bank, da deres direktør Chris Vogelzang må træde tilbage grundet en hvidvaskningsskandale i Holland. Det fik ikke den store betydning for Danske Bank-aktien mandag.

Skjern Bank opjusterede forventningerne grundet stigende gebyrindtægter samt øgede handelsindtægter fra værdipapirområdet og grundet den øgede låneformidling. Teknisk har aktien været i en stigende tendens siden begyndelsen af maj, hvor Bollingerkanalen etablerede et købssignal og i juni etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross”. Den positive tendens i kursudviklingen trækker op i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI var oppe i 90. Aktien ser interessant ud på niveauet.

NNIT kunne i sidste uge meddele, at man søgte 250 nye medarbejdere, og det indikerer, at selskabet har medvind i forhold til at skaffe nye kunder. Aktien er faldet tilbage i forhold til toppen i august, hvor aktien var oppe i 140 og nu handles den i 109. Det ser ud til, at aktien har fundet en bund i niveauet 105, det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 111,4.
Den positive tendens de sidste par dage har trukket op i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. Der er ligeledes blevet etableret et købssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 124-125 og herefter i niveauet 138-140, mens der er støtte i niveauet 106 og herefter i niveauet 95. Aktien ser interessant ud på niveauet (bemærk jeg ejer aktier i selskabet).

SP Group opjusterede forventningerne tirsdag. Selskabet forventer nu en vækst i omsætningen på 4-12 pct. mod tidligere forventede 3-10 pct. De forventer EBT margin på 9-12 pct. mod forventet 9-10 pct. Teknisk har aktien bevæget sig vandret i niveauet 330-360. Der er salgssignal i aktien på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 41. Nærmeste støtteniveau er ved 300 og herefter i niveauet 280-290, mens der er modstand i niveauet 360-370 og herefter i niveauet 395. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Onsdag var der regnskabsmeddelelse fra cBrain, hvor de meddelte, at de hæver forventningerne, hvilket fik aktien til at stige. Fundamental-modellen indikerer fortsat en fair pris på 300 kr., hvilket indikerer, at der fortsat er et interessant potentiale i aktien. Teknisk testes modstandsniveauet 240- 250. På dagsniveauet er der etableret købssignal i slutningen af marts og på ugebasis er der etableret købssignal for 3 uger siden i Bollingerkanalen. Der er divergens mellem de 3 indikationsmodeller, idet RSI falder, mens Momentum og MACD stiger.

I denne uge er regnskab fra Topdanmark om mandagen. Tirsdag er det DSV Panalpina, Novozymes, RTZ samt Össur. Onsdag er det BankNordik, Danske Bank, Ringkjøbing Landbobank samt Sydbank. Torsdag er det Brdr. A&O Johansen, Gabriel Holding, Tivoli samt Ørsted.

C25 på ugebasis.

C25-indekset har rettet sig i ugen, der er gået og har været et af de stærke indeks. Det har været de grønne danske aktier, som har trukket op. På dagsniveauet er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af marts. På ugebasis er der ligeledes købssignaler i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 1690. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 1795 og herefter i niveauet 1825, mens der er støtte i niveau 1725 og herefter i niveauet 1680.

 

DK Portefølje
Har sat Bavarian Nordic og Lundbeck på salgslisten. Hæver stop-loss på DFDS og Royal Unibrew.

Nordisk portefølje

Skat mod rige sænker markedet
Onsdag var olieserviceselskabet Baker Hughes med kvartalsregnskab. Til trods for en vigende toplinje så har selskabet omsat og tjent mere de første 3 måneder. Selskabets kunder som er olieselskaberne afventer med services på deres produktionsenheder for at få mest muligt ud af den positive tendens i olieprisen.
Torsdagens amerikanske nøgletal viste, at antallet af nytilmeldt ledige var lavere end forventet. Der var forventet 610.000 nye ledige og det blev 547.000.

Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Apple, Microsoft, Amazon, Google, Facebook, Tesla, Visa, Mastercard, Exxon Mobil, Merck &Co., Eli Lilly og McDonold.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 konsoliderer sig i niveauet 4150 og har bevæget sig vandret i niveauet de sidste 8 dage. Bollingerkanalen på dagsniveauet holder fortsat fast i købssignalet. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i 4100. På ugebasis er der fortsat købssignal i alle modeller og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3850 som en støttelinie. Nærmeste støtteniveau er stadig ved 4000 og nærmeste modstandsniveau er ved 4300.

Nasdag på ugebasis.

Nasdaq Composite konsoliderer sig i niveauet 13.800-14.000. Det har fået Bollingerkanalen til at etablere et salgssignal. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 13.600 som en støttelinie.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD og Momentum stiger, mens RSI falder på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 13.000 som en støttelinie. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens og har været det siden december.
Nærmeste modstandsniveau er ved 14.500 og herefter i niveauet 15.000, mens der er støtte i niveauet 13.600 og ved 13.000.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Nikkei testede 28.500
Det japanske marked testede støtteniveauet 28.500, men er nu handlet op i 29.000. Der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. Bollingerkanalen har været i køb siden begyndelsen af november og frem til nu. De tre indikationsmodeller har etableret en topformation i januar og siden har de været i en faldende tendens. RSI er nede i 45.

Det japanske marked har fået et salgssignal.

Momentum på månedsbasis er ligeledes i en faldende tendens og det glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, hvilket giver et negativt billede. Nærmeste støtteniveau efter 28.500 er ved 27.500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 30.000 og herefter i niveauet 30.500.
Strategi: Holder fast i mine japanske investeringsbeviser.

OMX Stockholm 30 har i denne uge taget en mindre korrektion, da markedsdeltagerne har købt godt ind på de cykliske aktier og nu skal selskaberne levere regnskaber der holder. Rammer de ved siden af, så bliver de straffet. Onsdag kunne Beijer Electronics meddele, at man var ramt af chipmangel og det ramte omsætningen og bundlinien, som blev halveret til 4,6 mio. sek. mod 8,4 mio. sek. året før.

Det svenske marked.

Indekset har tabt Momentum i denne uge og er handlet ned i niveauet 2200. Faldet betyder, at Bollingerkanalen er gået i salg på dagsniveauet og det lange glidende gennemsnit testes som en støttelinie i øjeblikket i niveauet 2200.

På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og det samme er tilfældet for kursgrafen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2050 som en støttelinie.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 80 og i en faldende tendens, mens Momentum bevæger sig vandret. Nærmeste modstandsniveau er ved 2300 og herefter i niveauet 2325, mens der er støtte i niveauet 2200 og herefter i niveauet 2150.
Strategi: Hold på det svenske marked.

Lyko Group har på dagsniveauet etableret et købssignal i midten af marts i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage. Aktien tester igen modstandsniveauet 320-330, som også var en top i februar og nu er handlet ned til niveauet 310. Aktien holder fortsat fast i den stigende tendens.

Ser interessant ud på niv.

På ugebasis er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen i slutningen af marts og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross”. De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI er over 50 og MACD er over 0.
Nærmeste modstandsniveau er 360 og herefter i niveauet 380, mens der er støtte i niveauet 275-280 og herefter i niveauet 220-230. Anbefaler køb i aktien på niveauet.

Frankfurt DAX 30 har etableret et salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 15.100 og er ikke brudt.
På ugebasis er der fortsat købssignal på ugebasis, idet Bollingerkanalen genetablerede sit købssignal i slutningen af november og det glidende gennemsnit genetablerede deres købssignal i midten af december med et ”Golden Cross”. Det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 14.000 som en støttelinien.

DAX på ugebasis.

Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er 79. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens, idet den seneste topformation ligger under den foregående. Nærmeste modstandsniveau er ved 15.500 og i niveauet 16.000. Nærmeste støtteniveau er ved 14.800 og herefter i niveauet 14.600.
Strategi: Hold på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er Novozymes og H+H.
Novozymes har fået fornyet Momentum og har genetableret den stigende tendens og nu tester modstandsniveauet 415-420, som også blev testet i september og oktober, men ikke brudt. På dagsniveauet er der købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af marts.
På ugebasis etablerede Bollingerkanalen og Parabolic købssignal i slutningen af januar. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i marts.

“cup with a handle strategy” skal stige over 420.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis og MACD bevæger sig vandret. RSI er i en faldende tendens, mens Momentum stiger. RSI er under 60.
Momentum er ligeledes i en stigende tendens og der er blevet et ”Golden Cross” i modellen. Nærmeste modstandsniveau er ved 460 og herefter i niveauet 510, mens der er støtte i niveauet 395 og herefter i niveauet 370. Aktien tages med på kandidatbænken.

H+H holder fast i den stigende tendens, der blev etableret i maj i niveauet 90. De glidende gennemsnit etablerede i juli en ”Golden Cross” på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 145. Der er køb i flere signalmodeller på ugebasis og både Bollingerkanalen og Parabolic- modellen har deres nedre kanallinie ved 140-150. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og RSI er i 63.

H+H ser interessant ud.

Momentum på månedsbasis har en top, der ligger lavere end den foregående, hvilket indikerer, at hastigheden er gået lidt af ballonen. Nærmeste støtteniveau er ved 160-162 og herefter i niveauet 145-148, mens nærmeste modstandsniveau er ved 195 og herefter i niveauet 215. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Guldprisen stiger
Guldet holder fast i den svagt stigende tendens og det har givet et købssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. På dagsniveauet blev det nye købssignal etableret i begyndelsen af april og på ugebasis blev det etableret i denne uge. MACD, Momentum og RSI er stigende. MACD er under 0 og RSI er i 45. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 1830 og herefter i 1850. De fleste amerikanske guldmine-aktier har etableret købssignal.

SEK/DKK: holder fast i den stigende tendens og nærmeste modstandsniveau er ved 74. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er stadig under 0 og RSI er i 45.
Momentum på månedsbasis stiger.

EUR/USD: holder fast i den stigende tendens. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er ikke etableret købssignaler på ugebasis endnu.

Metalmarkedet: Der er en uensartet tendens i industrimetallerne i aluminium, bly, kobber og tin, mens nikkel og zink bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet: Der er fortsat en positiv tendens i kakao, kaffe, sukker og bomuld. Tømmer konsoliderer sig efter en kraftig rebound i april. Der er igen en stigende tendens i kornafgrøderne i både hvede, havre, majs, sojabønner og ris.

Brent Spot bevæger sig vandret i niveauet 62-70. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af april. På ugebasis har olieprisen været i køb siden midten af november. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller, så hold øje med tendensen.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.