Svingningerne er tilbage i markedet

Efter en periode med forholdsvis små udsving har de seneste par dage vist større udsving. Nøgletallene er fortsat positive både i USA, Europa og Fjernøsten.

Zealand Pharma har kapitalmarkedsdag mandag, hvilket fik aktien til at stige med over 6 pct. Aktien har taget et pænt hop og handles nu i niveauet 100-105. Teknisk er der flere positive indikationer på både dags-, uge- og månedsniveauet. Der er potentiale til niveauet 120 indenfor 3-6 måneder.

Ambu kunne onsdag præsentere et flot regnskab, hvor man opjusterede forventningerne til hele året. Teknisk er Ambu i en stigende trend, og det har aktien været i siden midten af april. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens, hvilket indikerer, at aktien har brug for en konsolidering i niveauet omkring 135, som er nærmeste modstandsniveau. Anbefaler at man afventer køb.

GN Store Nords amerikanske konkurrent Plantronics leverede et godt regnskab, der viste en pæn vækst, hvilket var med til at trække GN Store Nord-aktien op med 3 pct. Stigningen i kursen har ændret signalet på dagsniveauet fra et salg til køb, mens der fortsat er salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, mens Momentum på månedsniveauet er fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

TDC udvider for alvor produktsortimentet med købet af MTG´s Nordic Entertaiment og Studios.Aftalen betyder, at MTG bliver medejer af TDC med en ejerandel på 28 pct. Det fik aktien til at falde med over 8 pct. Aktien var nede og teste støtteniveauet 34, som også blev testet i december 2016. Aktien lå ellers i en svagt stigende trendkanal, men med dagens fald er den brudt. De tre indikationsmodeller holder fast i den stigende tendens. Det har givet en opsamlingsmulighed i aktien, hvis man tror på TDC med indhold. Er teleselskaberne den tid konglomerater?

Coloplast præsenterede deres kvartalsregnskab torsdag middag, og det viste, at den faldende dollar rammer indtjening og overskud i fremtiden. Omsætningen steg 5 pct. fra 3,755 mia. kr. til 3,955 mia. kr., mens overskuddet faldt fra 946 mio. kr. til 940 mio. kr. Regnskabet betyder, at aktien er faldet og der er etableret salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt. På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er fortsat ved at etablere et ”Golden Cross”. Der er en positiv trend i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens. Afvent udviklingen.

I den kommende uge er der en række danske regnskaber. Mandag er det Össur. Tirsdag er det ALK-Abello, IC Group, Matas og Pandora. Onsdag er det Carlsberg, FLSmidth, GN Store Nord, Lundbeck, Novozymes og Vestas. Torsdag er det DFDS, DSV, Rockwool, Spar Nord Bank og Spk. Sjælland-Fyn. Fredag er det A.P. Møller-Mærsk og Solar.

DSV har haft svært ved at hænge med og aktien er handlet vandret i niveauet 480-500. Den manglende hastighed i aktiekursen har fået de tre indikationsmodeller på ugebasis til at etablere en topformation. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 480 og der er fortsat købsignal i aktien, men et brud under 470 vil ændre signalet.

Nyt signal i C20.

C25-indekset bevæger sig vandret i niveauet omkring 1140-1150. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er kommet over 0 på ugebasis og der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis. Bollingerkanalen er fortsat i salg på ugebasis og kursen skal igennem niveauet 1160, før signalet bliver ændret til køb på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1100, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1200.

 

DK Portefølje
Sælger NKT Holding da aktien er brudt igennem stop-loss. Novo Nordisk er sat på salgslisten.


Nordisk Portefølje
Ericsson og KABE Husvangar er sat på salgslisten da stop-loss er blevet brudt.

 

Stærk trend i USA – slutter det snart?

Onsdag aften tog de amerikanske medicinal-aktier en tur ned over en bred kam, da man er bange for økonomiske justeringer fra den amerikanske regering, hvilket vil påvirke indtjeningen i branchen.

Torsdagens amerikanske ISM-indeks faldt mindre end ventet, hvilket overraskede markedet. Markedet havde forventet, at ISM for fremstillingsindustrien var endt på 58,6 pct., men det ramte 59,1 pct.

Den kommende uge byder på regnskab fra Philip Morris, Walt Disney, NVIDIA, Gilead Sciences, Bristol-Myers Squibb, GlaxoSmithKline samt CVS Health Cor.

Dow Jones Industriel Average var oppe og teste modstandsniveauet 26.500 og siden er indekset faldet tilbage til niveauet 26.000. Den positive trend i indekset holder liv i de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 25.700 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 26.500, mens støtteniveauet er ved 25.000.

Gap på dagsniveauet.

S&P 500 holder fast i støtteniveauet omkring 2800-2850 og det har stået på i et par dage. Den overordnede tendens er fortsat positiv. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2620 som en støttelinie, mens Bollingerkanalens nedre støtte linie er i niveauet 2600. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 2850 og herefter i niveauet 2900.

Nasdaq: Tid til korrektion.

Nasdaq Composite holder ligeledes fast i den stigende tendens og indekset har ramt niveauet 7500. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 6700 som en støttelinie. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 8000, mens nærmeste støtteniveau er ved 6900.

Strategi: Hold på det amerikanske marked.

Pause i den japanske optur

Det japanske indeks blev afvist i modstandsniveauet 24.000 og handles nu vandret i niveauet 23.000-23.500. MACD toppede ved månedsskiftet november/december, mens Momentum toppede i begyndelsen af november på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har også haft en sivende tendens, hvilket indikerer, at man skal holde øje med stop-loss. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 22.000, mens nærmeste modstandsniveau ligger i 24.000 og herefter i niveauet 24.500 ifølge Fibonacci-tallene.

Japan med pause.

Strategi: Ændre til Hold på det japanske marked.

OMX Stockholm 30 taber Momentum og handles nu i niveauet 1590 og er tæt på støtteniveauet 1580, som blev testet ved årsskiftet. Indekset har været i salg siden midten af december og de glidende gennemsnit er blevet brudt af den faldende tendens. De tre indikationsmodeller står stille og bevæger sig vandret.

Holder støtteniveauet.

Momentum på månedsniveauet holder fortsat fast i den positive tendens og der er etableret en bundformation. Bryder kursen igennem 1580, så er næste støtteniveau ved 1530, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1680.

Strategi: Hold på de svenske aktier.

Husqvarna er brudt igennem modstandsniveauet 82-83, og der er etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Signalmodellerne er i køb på dags- og ugeniveauet. De tre indikationsmodeller på ugebasis er alle i en stigende tendens. RSI har ramt 75 på ugebasis, mens MACD er over 1.

Stærkt resultat fra Husqvarna.

Momentum har etableret en bundformation og stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 90 og herefter i niveauet 100, mens nærmeste støtteniveau er ved 80 også i niveauet 77. Aktien ser interessant ud på niveauet. 

DAX med salgssignal.

Frankfurt Dax 30 er faldet tilbage og har etableret salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt af den faldende tendens i indekset. Faldet i indekset har sendt de tre indikationsmodeller ned på ugebasis. RSI er under 50 og MACD nærmer sig 0 oppefra. Momentum har været i en faldende tendens siden foråret 2017, men de seneste par måneder er der etableret en svag bundformation.  Afvent udviklingen. Dax har et vigtigt støttepunkt ved niveauet 12.800, mens nærmeste modstandsniveau er ved 13.500.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Hold øje med IC Group

IC Group har påbegyndt en analyse af selskabets tøjmærke Peak Performance. Analysen skal blandt andet bruges til at afdække, om Peak fortsat skal være en del af IC Group helt eller delvist.

Det seneste regnskab fra november viste et fald i omsætningen på 41 mio. kr. fra 851 mio. kr. til 810 mio. kr. Periodens resultat efter skat ramte 113 mio. kr. mod et resultat året før på 105 mio. kr.

IC Group har tre premium brands: Peak Performance, Tiger of Sweden og By Malene Birger, som samlet omsatte for 708 mio. kr., mens de øvrige tøjmærker Designers Remix og Saint Tropez havde en omsætning på 102 mio. kr.

Tiger of Sweden havde en nedgang i både omsætningen og resultat. Det var hovedsageligt i Norden, at selskabet blev ramt, mens der var en positiv udvikling i Tyskland.

By Malene Birger havde et mindre fald i omsætningen mens resultat af den primære drift steg. Omsætningen steg i Norden, mens der var en mindre tilbagegang i Japan og Mellemøsten.

Peak Performance havde en mindre omsætningstilbagegang, mens resultat på bundlinien steg til 72 mio. kr. mod 62 mio. kr. året før, Der var en positiv udvikling i Norden mens der var et fald i omsætningen uden for Norden.

Mulighed i IC Group.

Teknisk har aktien tabt pusten, da nyheden omkring de strategiske analyser af Peak Performance er glemt. Signallisterne har etableret et salgssignal på ugebasis i midten af december. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Death Cross” på ugebasis. Indikationsmodellerne er alle faldende og RSI har ramt 22-23 niveauet. Omvendt er der en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 135, som blev testet i august og september måned. Tilbage i 2013 var det et modstandsniveau. Manglede man en spekulativ post i sin portefølje, er IC Group et bud.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er Matas, Royal Unibrew og Højgaard Holding

Matas-aktien har været nede og teste støtteniveauet 75, som også blev testet i slutningen af december. Holder tendensen i aktien, er der skabt en stigende trendkanal og der var en top i begyndelsen af januar i niveauet 81-82 og nu handles aktien i 76-77. Tilbagefaldet har givet et fald i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er dog fortsat over 60 på ugebasis.

Matas: Er der en bund.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens i aktien. Anbefaler køb ved brud af niveauet 84. 

Royal Unibrew er i gang med en konsolidering i niveauet omkring 360, og det har fået signalmodellen Bollinger til at skifte til salg, mens Parabolic-modellen fortsat er i køb. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 360 som en støttelinie. Der er divergens mellem de 3 indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD falder, mens RSI bevæger sig vandret i niveauet omkring 55.

Skal den op igen?

Momentum på månedsniveauet har toppet og falder tilbage. Nærmeste støtteniveau efter 360 er 355, mens nærmeste modstandsniveau er ved 375 og herefter i niveauet 425. Afvent udviklingen.

Det gamle hæderkronede selskab Højgaard Holding er i en svær situation midt i en positiv konjunkturbølge. Tirsdag meddelte MT Højgaard som er et datterselskab og hovedaktiviteten i Højgaard Holding, at man reducerer antallet af medarbejdere efter ordreudfald. Det viser, at MT Højgaard ikke er konkurrencedygtigt eller helt har misforstået situationen i markedet.

Udover MT Højgaard så består Højgaard Holding af Højgaard Industri A/S, som har indgået en Management-kontrakt på Banedanmarks fabriksanlæg i Fredericia.

Højgaard Holding i rødt.

Teknisk har aktien været i en faldende tendens siden efteråret 2015, hvor kursen var i 420-430 og i dag handles aktien i niveauet 170. Signalmodellerne har været i salg de sidste mange måneder. Der er en svag positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, så der er divergens mellem indikationsmodellerne og kursudviklingen. Det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 190. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, men man skal afvente et brud af niveauet 190. Højgaard Holding skal igennem turn-around.

 

Guldet og olien stiger

Guldet står stille omkring 1350. Der er en positiv tendens i Momentum og MACD, mens der er en faldende tendens i RSI. Nærmeste modstandsniveau 1360 og herefter i niveauet 1400, mens der er støtte i niveauet 1300.

EUR/USD testede 1,25, men kunne ikke bryde igennem modstandsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 1,22 og herefter i niveauet 1,20.

SEK/DKK bevæger sig vandret i niveauet 75,5-76,4. Nærmeste modstandsniveau er ved 77,5, mens nærmeste støtteniveau ved 75.

Metalvaremarkedet er fortsat i en positiv tendens og det er fortsat kun kobber, der bevæger sig vandret i niveauet.

Landbrugsmarkedet oplever en fortsat positiv tendens i flere afgrøder. Det er kun kaffe, sukker og mælkepriserne, som fortsætter den faldende tendens.

Brent Spot konsoliderer sig i niveauet omkring 70 dollar for en tønde olie. Det korte glidende gennemsnit er i niveauet 67,5 som en støttelinie. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 61,5. Momentum har en fortsat stigende tendens på månedsniveauet. Der er lagt op til yderligere stigninger i den kommende tid.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.