Stærk udvikling

C20 indekset på ugebasis.

Det danske marked holder fast i den positive tendens. Den positive tendens i de europæiske nøgletal viser, at Europa er helt på vej ud af krisen, og nu mangler man bare, at inflationen begynder at stige og man igen kan få renten op.

SAS kom med flot regnskab tirsdag, som trak aktien op med over 5 pct. Det betyder, at aktien nu handler over modstandsniveauet 15,5 og er nu på vej op mod niveauet 18-20. Næste modstandsniveau er ved 22-24. Aktien holder fast i den stigende tendens, og den ser fortsat  interessant ud. Torsdagens passager tal viste også, at SAS er inde i en positiv udvikling.

Topdanmark-aktien har oplevet nogle pæne svingninger i den seneste tid, uden at der har været nogen nyheder. Aktien er steget med over 30 pct. i år og det har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 270, mens nærmeste støtteniveau er ved 230 og herefter i niveauet 215. Brug tilbagefald i aktien til at samle op.

Chr. Hansen Holding trodser markedets kedelige udvikling og holder fast i den stigende tendens, som har stået på siden midten af januar, hvor aktien blev handlet i niveauet 390-400 og i dag handles aktien i niveauet omkring 540-570. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet MACD og RSI stiger, mens Momentum falder tilbage. Momentum på månedsbasis har etableret en topformation, men det kan endnu ikke ses i kursen.

Lundbeck fortsætter den stigende tendens og er nu kommet over 400. Det er ny all time high i aktien og Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation på ugebasis og dermed ser aktien stærk ud på sigt. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og næste modstand er ved niveauet 455-460, mens nærmeste støtteniveau er ved 365.

Rockwool holder fortsat fast i den positive tendens og er nu brudt igennem niveauet 1600. Den positive tendens i aktiekursen gør, at de tre indikationsmodeller alle stiger. RSI er over 70, men MACD er oppe i niveauet omkring 60. Momentum på månedsniveauet holder fast i den stigende tendens, hvilket er positivt for den langsigtede trend.

Baltic Dry Indekset fortsætter den stigende tendens, hvilket er til gavn for D/S Norden på det danske marked. Aktien etablerede en stigende tendens efter bundformationen i juni. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i denne uge og Bollingerkanalen har været i køb siden midten af juli. Nærmeste modstandsniveau er ved 135 og herefter i niveauet 150. Den positive tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis grundet den positive tendens i aktiekursen. Anbefaler køb på niveauet (bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet).

Den danske regnskabssæson kører på vågeblusset og i denne uge kommer Flügger. Aktien lå i en stigende tendens frem til midten af august, hvor aktien faldt tilbage og etablerede et salgssignal i Bollingerkanalen. Endvidere er de glidende gennemsnit blevet brudt oppefra, så aktien ser ikke interessant ud på nuværende tidspunkt.

C20-indekset holder fast i den stigende tendens trods 3 dage med faldende tendens. På dagsniveauet ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 1010, som er blevet testet i dag og i første omgang har den modstået testen.

C20 indekset på ugebasis.

På ugebasis holder indekset fast i den stigende tende og nærmeste modstandsniveau er ved 1040 og herefter ved 1100. Nærmeste støtteniveau er ved 980-990 og herefter i niveauet 940. Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis, idet Momentum har etableret en bundformation og stiger, mens RSI er i en faldende tendens og har ramt niveauet 52.

Bollingerkanalen er i køb og har været det siden årsskiftet. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveau 990 og bliver det brudt, bliver der etableret en salgssignal.

 

DK Portefølje
Hæver stop-loss på DSV til 410 og hæver målkursen og stop-loss for SAS. Sætter Pandora og Schouw på salgslisten. 

Nordisk portefølje
Betsson og Ericsson er på salgslisten. 

 

Tid til at reducere?

Der har været en positiv sommer for amerikanske aktier, mens de europæiske aktier har stået stille eller er faldet tilbage, og det kunne godt betyde, at man skal have en rotation ud af USA og over i europæiske aktier eller fortsat hold fast i Kina eller investeringsforeninger rettet mod nye markeder (Jyske Invest afkast 16,1 pct.).

Dagens amerikanske nøgletal viser, at antallet af nytilmeldt ledige steg mere end forventet.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Oracle, Liberty Broadband, Akorn, Cracker Barrel Old Country Store, Forward Pharma samt Argan Inc.

Dow Jones.

Dow Jones Industrial Average holder fortsat fast i den positive tendens, som nu har stået på siden november. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 21.400 som en støttelinie. Der er købssignal i Bollingerkanalen og det har stået på siden november. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 21.600. Der er en faldende tendens i både Momentum og RSI på ugebasis, hvilket indikerer, at man skal holde øje med støtteniveauet ved 21.400, mens næste modstandsniveau er ved 22.500.

MACD for S&P 500.

S&P 500 har samme udvikling som Dow Jones. Indekset ligger i en stigende tendens, mens indikationsmodellerne er i en faldende tendens på ugebasis, så der er divergens mellem indekset og modellerne. Signalmodellen Bollinger er i køb på ugebasis og den nedre støttelinie er i niveauet 2430.  Nærmeste modstandsniveau er ved 2500 og herefter i niveauet 2525.

RSI for Nasdaq Comp.

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens på ugebasis og nu testes modstandsniveauet 6400-6450 for anden gang. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er en positiv tendens i RSI og MACD på ugebasis, mens Momentum har svært ved at etablere en stigende tendens og i øjeblikket bevæger modellen sig vandret. Signalmodellerne er i køb og Parabolic har været i køb siden juli 2016, mens Bollingerkanalen har været i køb siden midten af januar. Næste modstandsniveau er ved 6700 og herefter i niveauet 6800, mens der er støtte i niveauet 6200 og herefter i niveauet 6100.

Strategi: Hold på amerikanske aktier.

 

Japan bevæger sig vandret

Det japanske marked står stille, og det betyder, at signalmodellerne stadig står i salg og indekset skal igennem 20.000, før det igen ser interessant ud. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, så hastigheden er gået ud af det japanske indeks. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og er tæt på at etablere et ”Death Cross”.

Japan.

Strategi: Hold på japanske aktier.

Bundformation i S30.

OMX Stockholm 30 har fundet en bundformation i niveauet 1520-1540 og på dagsniveauet er der etableret købssignal. Nærmeste modstandsniveau er ved 1600 og herefter i niveauet 1650. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation og det gør, at de svenske aktier ser interessante ud. Det korte glidende gennemsnit er tæt på at blive brudt nedefra, hvilket er første positive tegn. Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation, hvilket bekræfter, at man skal holde øje med de svenske aktier i løbet af efteråret.

Strategi: Hold på de svenske aktier.

Bergman på dagsniveauet.

Bergman & Beving har brudt den faldende tendens og handles nu i niveauet 100-110. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat salgssignal i signalmodellerne, men et brud af niveauet 120 vil ændre dette. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikatonsmodeller på ugebasis.

Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 125 som en modstandslinie. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger. Den spekulative investor samler op i aktien på det nuværende niveau.

DAX på vej op igen.

Frankfurt Dax 30 tester støtteniveauet 11.900-12.000, som bestod prøven og nu er indekset handlet op i niveauet 12.300. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD har etableret en bundformation, men er fortsat under 0, hvilket indikerer, at faren ikke helt er ovre. RSI er under 50, hvilket også bekræfter, at markedet ikke er i den bullish zone.

Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.

 

H+H tør man?

H+H har en stor del af deres forretning i UK og spørgsmålet er, hvor hårdt H+H bliver ramt hvis og når Brexit bliver indført.

Det seneste halvårsregnskab viste en omsætning på 821,5 mio. kr. mod 825,4 mio. kr. i samme periode året før. Faldet i pundet er grunden til, at omsætningen er faldet tilbage, da halvdelen af H+Hs forretning kommer fra England.

Resultat før skat i første halvår blev på 49,4 mio. kr. mod 46,5 mio. kr. Det forbedrede resultat skyldes færre produktionsomkostninger og lavere salgsomkostninger. Derudover var der finansielle indtægter på 2,1 mio. kr. Den forbedrede indtjening betyder, at EBIT margin går fra 6,9 pct. til 7,1 pct.

H+H har i år købt den polske virksomhed Grupa Sililkaty Sp. for  64 mio. kr. og udvider dermed forretningen i Polen.

I England er efterspørgselen fortsat god, men det er fremtidsudsigterne med Brexit, der gør investorerne nervøse. Der har været en positiv udvikling i Norden og Benelux-landene, mens der har været en tilbagegang i Tyskland.

I Østeuropa har der været en positiv udvikling i Polen i både mængde og pris, mens Rusland fortsat står stille. Men en stigning i olieprisen kan og vil være med til at løfte det russiske byggeri, da der fortsat er et stort behov for at forbedre boligmassen i Rusland.

H+H finde aktien Momentum igen.

Teknisk har aktien en svagt faldende tendens fra toppen i midten af juni, hvor kursen var i 116-118 mod dagens kurs i niveauet 107-107,5. Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg og Parabolic er i køb. Der er etableret en bundformation i både RSI og Momentum på ugebasis, mens MACD endnu ikke har etableret en bundformation.

Det lange glidende gennemsnit har en støttelinie i niveauet 104-105. Bryder kursen igennem det nærmeste støtteniveau ved 104, så er næste støtteniveau 94. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: SAS, FLSmidth og NNIT.

SAS holder fast i den langsigtede stigende tendens, som nu har stået på siden begyndelsen af 2013. Der var en bund i august/september 2010 i niveauet 10, og så var der december 2016. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, og det har stået på siden årsskiftet.

SAS i en stærk udvikling.

De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af maj og signalmodellerne er i køb på ugebasis og har været det siden midten af februar. Den stigende tendens i aktiekursen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70 og MACD er over 0. Nærmeste støtteniveau er ved 14-14,5, mens nærmeste modstandsniveau er ved 18-20 og herefter i niveauet omkring 22.  Fasthold køb på aktien. 

FLSmidth toppede i slutningen af juni, hvor aktien blev handlet i niveauet 430-435 og i dag handles aktien i 406-413. Der blev etableret en bundformation i midten af august måned i niveauet 360-370. Den stigende tendens de sidste 3 uger betyder, at der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.

FLSmidth med ny styrke.

Signalmodellerne på ugebasis er gået i salg og har været det siden slutningen af juli. Bryder kursen igennem 415-420, så bliver der etableret nogle nye købssignaler på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 490-495. Anbefaler køb på niveauet, hvis man ikke har aktier i branchen.

På kandidatbænken

NNIT holder fast i den sivende tendens og har nu ramt niveauet 191-193. Den faldende tendens i aktien har fået signalmodellerne til at etablere et salgssignal i begyndelsen af juli. Der er endvidere en faldende tendens i MACD og Momentum på ugebasis, mens RSI bevæger sig vandret i niveauet 20-30. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket indikerer, at aktien bør tages med på kandidatbænken. Nærmeste modstandsniveau er ved 205-208 og herefter i niveauet 225, mens nærmeste støtteniveau er ved 185 og herefter i niveauet 175. Afvent. 

 

Guld – kan det fortsætte? 

Guldet er igennem 1320 og på vej mod 1370, som tidligere har været et modstandsniveau tilbage i juli 2016. Den positive tendens i kursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Signalmodellerne Bollingerkanale og Parabolic er i køb.

EUR/USD holder fast i den stigende tendens og krydset er tæt på at ramme niveauet 1,2.

NOK/DKK handles i niveauet 80-80,5 og står lidt stille og afventer udviklingen i olien.

SEK/DKK fortsætter den stigende tendens og handles nu i niveauet 78-78,5. Nærmeste modstandsniveau er ved 79.

Metalvaremarkedet er overordnet positivt og de fleste industriråvare har alle en positiv tendens. Tidligere har det været tin, der har hængt lidt i bremsen, og nu er det bly.

Landbrugsmarkedet er meget blandet, og der er fortsat en negativ tendens i kaffe, havre, majs og visse mælketyper har også tabt Momentum siden begyndelsen af september, men ligger fortsat højt. Der er en positiv tendens i bomuld, palme olie og tømmer. Men der er en vandret formation i sukker, kakao og hvede.

Stærk udvikling i olien.

Brent Spot bevæger sig vandret i niveauet 51-53 frem til denne uge, hvor det sorte guld har taget et hop op i niveauet omkring 54,5-55. Stigningen har trukket op i Momentum på månedsniveauet og der er etableret en bundformation. Det ser interessant ud og nærmeste modstandsniveau er ved 58 og herefter i niveauet 60.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.