Sorte skyer overalt

Sluk for lyset og på med uldsokkerne til vinter. Ja, man kommer måske til at sætte pris på et varmt bad. Eller måske skulle vi klappe hesten og slukke for alle stand by-knapper og som med toiletpapiret, da corona startede, så er der sikkert nok. Men det er altid sjovere at sige, at vi løber tør – det skaber panik og priserne ryger i vejret.

Mandag var markedet i rødt efter fredagens Jackson Hole-møde. Renten skal op for at bekæmpe inflation. Eneste aktie af de store der ikke var i rødt var Rockwool. Rockwools aktiekurs er gået fra 3400 i begyndelsen af september til 1450-1500 i sidste uge. Man skal tilbage til maj 2020 for at finde aktien i det kursniveau. På ugebasis ligger det korte glidende gennemsnit på 8 uger i niveauet 1700 og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1820. Momentum bevæger sig vandret, mens RSI stiger og har ramt 41.

Tirsdag var markedet igen i grønt og der var fokus på Ambu, Netcompany samt SimCorp. Ambu bevæger sig vandret i niveauet 70-80. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 75,7, hvor kursen også ligger i øjeblikket. Bollingerkanalens øvre kanallinie ligger i niveauet 78,3 og bliver det brudt nedefra, bliver der etableret et købssignal. Der er en stigende i Momentum på ugebasis. RSI på ugebasis har ramt 49, mens MACD fortsat er under 0. Aktien er på kandidatbænken.
Baltic Dry-indekset faldt igen tirsdag og ramte denne gang niveauet 1017, hvilket er med til at presse tørlastrederierne. D/S Norden er også blevet ramt og det har fået aktiekursen til at falde tilbage fra 420 til 340. Der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen, og kursen skal under 275 for at signalet skifter. Det giver opsamlingsmulighed, da RSI fortsat er over 60 og MACD er over 0.

Topdanmark er i en stigende tendens og er et sted investorerne gemmer sig i øjeblikket. Der er købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et Golden Cross. RSI er over 60 og MACD er over 0.

FLSmidth overtager nu TK Mining. Tallene fra TK Mining viser en ordreindgang på 40 pct. til 433 mio. euro, der er drevet af nybygningsordrer. Omsætningen viste en nedgang til 356 mio. euro, hvilket er et fald på 16 pct. i forhold til sidste år.
Teknisk er aktiekursen i en stigende tendens og der er købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross for 2 uger siden. De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens på MACD og er over 0, RSI har ramt 68 og Momentum er ligeledes i en stigende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 190 og herefter i niveauet 170., mens der er modstand i niveauet 240 og herefter i niveauet 260. Aktien ser interessant ud på niveauet og er med på kandidatbænken.

Ørsted er i en fortsat faldende tendens. Bollingerkanalen er gået i salg på ugebasis og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Den faldende tendens trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50, mens MACD fortsat er over 0. Afvent udviklingen.

Der er regnskab fra Agat Ejendom torsdag den 8/9. Svenske Clas Ohlson er med regnskab dagen før. Det kan give en indikation om, hvordan det går med detailhandlen både i de fysiske butikker og nettet.

C25-indekset er gået i salg på ugebasis i Bollingerkanalen (ugen skal være omme før signalet er blevet bekræftet). De glidende gennemsnit er blevet brudt af faldet i indekset og dermed peger begge indeks nedaf.
Faldet trækker ligeledes ned i RSI, MACD og Momentum på ugebasis. RSI har ramt 52, mens MACD fortsat er over 0.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1700 og herefter i niveauet 1800, mens der er støtte i niveauet 1550 og herefter i niveauet 1500. Med salgssignalerne indikerer, at man skal afvente yderligere opkøb.

Nordisk portefølje
Alfa Laval og Yara er på salgslisten. Hæver stop-loss på Eolus Vind og New Wave.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends mini
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.